Demokratska fronta Željko Komšić
-
El_comadante
#63001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije problem u tome što je ŽK pobijedio već u tome što ništa nije radio.
-
kakabanja213
#63002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sa kim se ja slazem??????!!!!! Komsicem?????? Otkud ti to??? Nadjes li igdje da ga podrzavam imalo osim u suceljavanju sa ustaskim partnerima u vlasti ne da cy se banovati nego cu iskljuciti internet.drug_profi wrote: ↑15/12/2024 21:17O jbt sizofrenije.... lik iz naslova teme drzao sliku blaza i tite u kabinetu jednu kraj druge...kakabanja213 wrote: ↑15/12/2024 21:15 Raspravljate se sa covjekom koji u avataru ima Titu, petokrake... a kojem je normalno da SDP odaje pocast jednoj ustasetini koji je nastradao u unutarustaskom obracunu.
I to su ti sa kojima se ti slazes...
A moj stav o recenoj temi je bio jasan, samo sto si ga ti shvatio kako tebi pase....
- drug_profi
#63003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa evo stavljas se na stranu komsicevaca koji ne vide dalje od sefove fotelje.kakabanja213 wrote: ↑15/12/2024 21:36Sa kim se ja slazem??????!!!!! Komsicem?????? Otkud ti to??? Nadjes li igdje da ga podrzavam imalo osim u suceljavanju sa ustaskim partnerima u vlasti ne da cy se banovati nego cu iskljuciti internet.drug_profi wrote: ↑15/12/2024 21:17O jbt sizofrenije.... lik iz naslova teme drzao sliku blaza i tite u kabinetu jednu kraj druge...kakabanja213 wrote: ↑15/12/2024 21:15 Raspravljate se sa covjekom koji u avataru ima Titu, petokrake... a kojem je normalno da SDP odaje pocast jednoj ustasetini koji je nastradao u unutarustaskom obracunu.
A moj stav o recenoj temi je bio jasan, samo sto si ga ti shvatio kako tebi pase....
I ignorises cinjenicu da je to tzv suceljavenje bolje receno šukanje, nanijelo samo štetu državi, a nikakvu korist donijelo nije.
Možda vi imate i dobre namjere, alj politika se ne vodi ultimatumima, vec je umijece moguceg.
- Skijaš
#63004 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Radi se o udruzenom zlocinackom poduhvatu od kojeg se nije odustalo i kojeg se jos slavi. Normalno da se protiv toga treba boriti bez obzira na to koliki je procenat hrvatskog naroda izmanipulisan i to podrzava. Ti to zovi preglasavanjem, ja na to gledam kao na moralnu obavezu.drug_profi wrote: ↑15/12/2024 21:02Njemackom narodu?Skijaš wrote: ↑15/12/2024 20:57Zavisi. Neka rjesenja se na primjer moralo nametnuti njemackom narodu protiv njihove volje. To sto se odredjena politicka opcija nametne na celo nekog naroda ne moze biti bjanko cek za nanosenje nepravde (ostavljanjem Hrvata Varesa na cjedilu ili gazenjem Bosnjaka Stoca). Ideja ne postaje ispravna i legitimna rastom podrske toj ideji.drug_profi wrote: ↑15/12/2024 20:30
Evo pitanje.
Da lj je preglasavanje jednog naroda u politici ikad izaslo na dobro?
Pitanje je jako jednostavno, treba li glasac Bosnjak imati pravo da glasa za kandidata Hrvata ili bi izbor i Falatara bio majorizacija ... ako na tako jednostavno pitanje ne mozes odgovoriti, ne znam sta trazis na ovom forumu kolega ...A moj odgovor na tvoje pitanje je da nemam odgovor, jer je stvar postavljena binarno. Binarno ovdje nije rjesenje.Mislim, ovo su osnove ...
Bogami vas dobro prenosi kad stavljate sve to u poredjenje.
Ima, glasac bilo koje etnicke pripadnosti treba imati pravo da glasa za kandidata bilo koje etnicke pripadnosti.Drugo: binarnog odgovora nema.
-
kakabanja213
#63005 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti ocigledno ne shvatas pojam sukanje. I ocigledno imas problen da ljudi kada im se stavi izbor izmedju Covica and friends od Hrvata i Izetbegovic and friends od Bosnjaka (racunajuci lazne Sdpovce i nezavisne a i ostale zavisne) ljudi zaokruze Hrvata Konsica. Jer je to njihov izbor. Licno nikada nisam glasao za ljiljana jer mu nilada nisam oprostio razlaz sa SDP (iako sam se kasnije i sam razisao za laznim SDP), niti sam ikada glasao za DF, nikada. Kao ni za SDA, da razjasnimo. Takodjer za ovakav SDP nikada necu glasati.Do ovih izbora, koje sam preskocio glasao sam iskljucivo za SDP i nakon njih za ove mazlume iz NS, na lokalu sam doduse nesto kombinovao izmedju NS i Marina Bage.drug_profi wrote: ↑15/12/2024 21:40Pa evo stavljas se na stranu komsicevaca koji ne vide dalje od sefove fotelje.kakabanja213 wrote: ↑15/12/2024 21:36Sa kim se ja slazem??????!!!!! Komsicem?????? Otkud ti to??? Nadjes li igdje da ga podrzavam imalo osim u suceljavanju sa ustaskim partnerima u vlasti ne da cy se banovati nego cu iskljuciti internet.drug_profi wrote: ↑15/12/2024 21:17
O jbt sizofrenije.... lik iz naslova teme drzao sliku blaza i tite u kabinetu jednu kraj druge...
I ignorises cinjenicu da je to tzv suceljavenje bolje receno šukanje, nanijelo samo štetu državi, a nikakvu korist donijelo nije.
Možda vi imate i dobre namjere, alj politika se ne vodi ultimatumima, vec je umijece moguceg.
Ali kada bi mi izbor bio izmedju Covica i njegivih nacista i Komsica tu dileme nemam. I to nije nikakvo sukanje. Sukanje bi bilo, a to mi nebi bilo mrsko, da Zeljko nagovori Mesalica ili Djonlagica da se izjasne kao Hrvati i da jednog stavi na megdan nacistima. E to bi bilo sukanje i sa zadovoljstvom bih im ga suknuo.
- Skijaš
#63006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tu se slazemo .... problem je kad neki pocnu siriti nebulozu o preglasavanju (iako je izbor Komsica u skladu sa Ustavom) a ne smeta im ili se ne bune zbog agresivnog nametanja sahovnice, samo hrvatskog identiteta ili nazivanja bosanskog jezika bosnjackimEl_comadante wrote: ↑15/12/2024 21:27 Nije problem u tome što je ŽK pobijedio već u tome što ništa nije radio.
- Skijaš
#63007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako se doslo do zakona o Juznoj interkonekciji ? Preglasavanjem ili dijalogom ?drug_profi wrote: ↑15/12/2024 21:40Pa evo stavljas se na stranu komsicevaca koji ne vide dalje od sefove fotelje.kakabanja213 wrote: ↑15/12/2024 21:36Sa kim se ja slazem??????!!!!! Komsicem?????? Otkud ti to??? Nadjes li igdje da ga podrzavam imalo osim u suceljavanju sa ustaskim partnerima u vlasti ne da cy se banovati nego cu iskljuciti internet.drug_profi wrote: ↑15/12/2024 21:17
O jbt sizofrenije.... lik iz naslova teme drzao sliku blaza i tite u kabinetu jednu kraj druge...
- drug_profi
#63008 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro, preglasavanje naroda je demokratsko.
Jedna budala jedan glas.
Slazem se sa konceptom iako je pun mana, ali boljeg nema.
Samo pitam da li razmisljate korak unaprijed i anticipirate sta iz toga najvjerojatnije proizilazi.
Jedna budala jedan glas.
Samo pitam da li razmisljate korak unaprijed i anticipirate sta iz toga najvjerojatnije proizilazi.
- Skijaš
#63009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta ce biti ? Ponovo ce srusiti Stari Most ? Ili ce ponovo trpati u Dretelj ? Ta je Tihiceva relaksacija odnosa zbog potencijalnih "nemira na jugu" i zajebala stvar, da je Sarajevo ostalo dosljedno, stvar bi se davno stabilizovalodrug_profi wrote: ↑15/12/2024 22:21 Dobro, preglasavanje naroda je demokratsko.
Jedna budala jedan glas.
- drug_profi
#63010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sogurno se nece desiti da popusti jaci.
Mada vi mislite da smo mi jači.
- Skijaš
#63011 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da se kalkuilsalo s tim ko je jaci, Alija bi se stavio Milosevicu na raspolaganje i danas ti i ja ne bi vodili ovu diskusiju ....drug_profi wrote: ↑15/12/2024 22:33 Sogurno se nece desiti da popusti jaci.
- drug_profi
#63012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet neusporedivo.
Slucaj kad se boris za opstanak izjednacavas sa politikom u mirnodopsko vrijeme.
Stvarno si supalj poprilicno. Valjda prolazi kod publike...
Slucaj kad se boris za opstanak izjednacavas sa politikom u mirnodopsko vrijeme.
- drug_profi
#63013 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I ne odgovori ti meni kakav je plan. Pokusava se postici sta?
- Skijaš
#63014 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zasto bi odnos prema otvorenom neprijatelju BiH bio razlicit u miru ? Raspodjela tala ? Odrzavanje visedecenijske stagnacije ?drug_profi wrote: ↑15/12/2024 22:48 Opet neusporedivo.
Slucaj kad se boris za opstanak izjednacavas sa politikom u mirnodopsko vrijeme
-
kakabanja213
#63015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Po tebi bi onda trebalo cekati da me Covic i prijatelji ponovo strpaju na Heliodrom kao sto su vec jednom uradili.drug_profi wrote: ↑15/12/2024 22:48 Opet neusporedivo.
- Skijaš
#63016 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Primjenom obrnutog inzinjeringa je lako doci do zakljucka da ako zelimo multietnicko i tolerantno drustvo, mora se zaostriti odnose sa onim snagama koje siju medjuetnicku mrznju. Od sitnica poput one smecarske ploce na Vijecnici, do sistemskih problema kao sto je monopol HDZ-a nad hrvatskom kvotom u vlasti.
Isto tako, ako zelimo nastavak medjuetnickih antagonizama, branicemo tu smecarsku plocu na Vijecici koja siri sovinizam na racun Srba, istovremeno braneci monopol HDZ-a nad hrvatskom kvotom u vlasti. Jer, je li, ne moze Bosnjak glasati za Hrvata
Nije ovo nuklearna fizika kolega
- Point.
#63017 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakvo bolan preglasavanje, o čemu pričaš? Je li ŽK dobio izbore po važećim izbornim pravilima u izbornoj jedinici Federacija BiH? Jeste.drug_profi wrote: ↑15/12/2024 19:26 Nevjerojatno je kako ljudi ne vide i ne shvataju da je preglasavanje jebalo majku građanskoj za sva vremena....
Je li po tim pravilima dozvoljeno Bošnjaku da glasa za Hrvata i Hrvat da glasa za Bošnjaka? Jeste.
Šta je trebalo, prije izbora naređivati Bošnjacima da ne glasaju za Hrvata? I onda pričaš o jebavanj građanske a upravo tvoja logika o preglasavanju ubija građansku.
- 512MB
#63018 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stipe issa ti i Marije, kad je Lendo preglasan trubio si ovdje sa pajdama "Volja većine", a sad kad je HDZ u pitanju onda "preglasavanje jednog naroda".
Eto ti samo opanci vire iz Čovićevog shupka...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#63019 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo tako.El_comadante wrote: ↑15/12/2024 21:27 Nije problem u tome što je ŽK pobijedio već u tome što ništa nije radio.
A uz to je sekundirao Bakiru i ucinio je sve sto je bilo u njegovoj moci da i dalje SDA ostane na vlasti.
-
zilog
#63020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komsic je prvi put izabran 2006. (godina propalog aprilskog paketa) i usao je umjesto Ive Mire Jovica, letece izmjene za smjenjenog Dragana Covica. Njegova kandidatura je bila motivisana tadasnjom nemoci SDP-a da pobjedi kandidate SDA/SBiH u utrkama za bosnjackog clana predsjednistva. Bio je to vise hir i neka borba za prestiz, nego stvarna potreba, pogotovo sto clan predsjednistva i nema neke ovlasti (osim da sabotira). Treba napomenuti, da je tada HDZ bio u potpunom rasulu. Sto zbog UZP sudjenja, sto zbog resetanja visokih predstavnika, poput vec spomenute Coviceve smjene. Taj vakum su pokusavale popuniti druge stranke sa H predznakom.
Necu ulaziti u detalje desavanja nakon toga, nego cu samo premotati film 10-ak godina naprijed i konstatovati, da danas HDZ nema opozicije unutar H korpusa, a izbor Komsica u Predsjednistvo je postala nuznost, kako Covic ne bi provodio proruske agende. Problem je sto to moze samo do 2026.
Necu ulaziti u detalje desavanja nakon toga, nego cu samo premotati film 10-ak godina naprijed i konstatovati, da danas HDZ nema opozicije unutar H korpusa, a izbor Komsica u Predsjednistvo je postala nuznost, kako Covic ne bi provodio proruske agende. Problem je sto to moze samo do 2026.
-
Hakiz
#63021 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čovjek bi rekao da trojka do tada ima vremena da rodi Hrvata koji bi zamijenio Komšića.zilog wrote: ↑15/12/2024 23:22 Komsic je prvi put izabran 2006. (godina propalog aprilskog paketa) i usao je umjesto Ive Mire Jovica, letece izmjene za smjenjenog Dragana Covica. Njegova kandidatura je bila motivisana tadasnjom nemoci SDP-a da pobjedi kandidate SDA/SBiH u utrkama za bosnjackog clana predsjednistva. Bio je to vise hir i neka borba za prestiz, nego stvarna potreba, pogotovo sto clan predsjednistva i nema neke ovlasti (osim da sabotira). Treba napomenuti, da je tada HDZ bio u potpunom rasulu. Sto zbog UZP sudjenja, sto zbog resetanja visokih predstavnika, poput vec spomenute Coviceve smjene. Taj vakum su pokusavale popuniti druge stranke sa H predznakom.
Necu ulaziti u detalje desavanja nakon toga, nego cu samo premotati film 10-ak godina naprijed i konstatovati, da danas HDZ nema opozicije unutar H korpusa, a izbor Komsica u Predsjednistvo je postala nuznost, kako Covic ne bi provodio proruske agende. Problem je sto to moze samo do 2026.![]()
Ali, s obzirom na servilnost trojke, koja bi kao svog kandidata Hrvata istaknula Dragana Čovića, skoro je sigurno da će sljedeći Hrvat član Predsjedništva biti dr. Slaven Kovačević
-
zilog
#63022 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slaven bi moj glas dobio, ne kao inat HDZ-ovcima, nego je covjek najstrucniji od svih dosadasnjih clanova Predsjednistva.Hakiz wrote: ↑16/12/2024 00:13Čovjek bi rekao da trojka do tada ima vremena da rodi Hrvata koji bi zamijenio Komšića.zilog wrote: ↑15/12/2024 23:22 Komsic je prvi put izabran 2006. (godina propalog aprilskog paketa) i usao je umjesto Ive Mire Jovica, letece izmjene za smjenjenog Dragana Covica. Njegova kandidatura je bila motivisana tadasnjom nemoci SDP-a da pobjedi kandidate SDA/SBiH u utrkama za bosnjackog clana predsjednistva. Bio je to vise hir i neka borba za prestiz, nego stvarna potreba, pogotovo sto clan predsjednistva i nema neke ovlasti (osim da sabotira). Treba napomenuti, da je tada HDZ bio u potpunom rasulu. Sto zbog UZP sudjenja, sto zbog resetanja visokih predstavnika, poput vec spomenute Coviceve smjene. Taj vakum su pokusavale popuniti druge stranke sa H predznakom.
Necu ulaziti u detalje desavanja nakon toga, nego cu samo premotati film 10-ak godina naprijed i konstatovati, da danas HDZ nema opozicije unutar H korpusa, a izbor Komsica u Predsjednistvo je postala nuznost, kako Covic ne bi provodio proruske agende. Problem je sto to moze samo do 2026.![]()
Ali, s obzirom na servilnost trojke, koja bi kao svog kandidata Hrvata istaknula Dragana Čovića, skoro je sigurno da će sljedeći Hrvat član Predsjedništva biti dr. Slaven Kovačević![]()
Tjeranje inata HDZ-u bi bilo da neko dovede Zlatka Hasanbegovica, pa nek onda kazu da nije Hrvat...
-
Hakiz
#63023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je državljanin BiH...zilog wrote: ↑16/12/2024 00:31Slaven bi moj glas dobio, ne kao inat HDZ-ovcima, nego je covjek najstrucniji od svih dosadasnjih clanova Predsjednistva.Hakiz wrote: ↑16/12/2024 00:13Čovjek bi rekao da trojka do tada ima vremena da rodi Hrvata koji bi zamijenio Komšića.zilog wrote: ↑15/12/2024 23:22 Komsic je prvi put izabran 2006. (godina propalog aprilskog paketa) i usao je umjesto Ive Mire Jovica, letece izmjene za smjenjenog Dragana Covica. Njegova kandidatura je bila motivisana tadasnjom nemoci SDP-a da pobjedi kandidate SDA/SBiH u utrkama za bosnjackog clana predsjednistva. Bio je to vise hir i neka borba za prestiz, nego stvarna potreba, pogotovo sto clan predsjednistva i nema neke ovlasti (osim da sabotira). Treba napomenuti, da je tada HDZ bio u potpunom rasulu. Sto zbog UZP sudjenja, sto zbog resetanja visokih predstavnika, poput vec spomenute Coviceve smjene. Taj vakum su pokusavale popuniti druge stranke sa H predznakom.
Ali, s obzirom na servilnost trojke, koja bi kao svog kandidata Hrvata istaknula Dragana Čovića, skoro je sigurno da će sljedeći Hrvat član Predsjedništva biti dr. Slaven Kovačević![]()
Tjeranje inata HDZ-u bi bilo da neko dovede Zlatka Hasanbegovica, pa nek onda kazu da nije Hrvat...![]()
- drug_profi
#63024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidi sto je skijas dobio pojačanje.
Puno vas je i svaki po nebulozu napise, a sve je vec receno i nema se pitrebe ponavljati, narocito sto vj uglavnom zakljucujute kako vama pase.
Nazalost, niko od vas ne zivi ovdje da kusa posljedice politike ZK.
Jebeno je teško razumjeti da ovu zamlju spasava samo clanstvo u EU i NATO, a tu kapiju drzi Hrvatska.
Moja licna i najveca greska je sto sam do matorih dana bio naivcina koja vjeruje da ce razum pobijediti.
Ostadoh osudjen da mi sudbinu odredjuje nepismena stoka raznih vjera i nakurcena dijaspora.
Puno vas je i svaki po nebulozu napise, a sve je vec receno i nema se pitrebe ponavljati, narocito sto vj uglavnom zakljucujute kako vama pase.
Nazalost, niko od vas ne zivi ovdje da kusa posljedice politike ZK.
Jebeno je teško razumjeti da ovu zamlju spasava samo clanstvo u EU i NATO, a tu kapiju drzi Hrvatska.
Moja licna i najveca greska je sto sam do matorih dana bio naivcina koja vjeruje da ce razum pobijediti.
Ostadoh osudjen da mi sudbinu odredjuje nepismena stoka raznih vjera i nakurcena dijaspora.
- drug_profi