Malo je reć' da si zastranio, imaš ispade baš kao i oni koje prozivaš i gorljivo braniš neodbranjivo plus što si bezobrazan. Uzimaš za pravo da optužuješ i presuđuješ i generalno sudiš onima kojih da nije bilo ti sada ne bi mentalne proljeve prosipao po forumu. Ne sumnjam da ima takvih kakve navodiš jer im je to sistem omogućio, to meni samo govori da takvi baš poput tebe nisu rata okusili.A_A_AKCIJA wrote: ↑15/12/2024 00:07Sebičnost balkanskog čovjeka.
Glaso sam za tebe e sad mi ispunjavaj želje ili ću glasati za kretene veće od tebe i sve nas stmeknuti u sranje veće deset puta.
Ucjena poput dječije. Ako ne dobijem što hoću, praviću haos.
Daj meni moje pare od boračke naknade, a oko mene može da gori, da lavovi jedu ljude, zaboli me, ja dvije stoje u padže, svaki mjesec.
Možda je Berilo kriminalac, al je meni valjo. Ne bi asfalt u selu imao. Šta ba mene briga što je neko zaplakao zbog njega, što se liječimo telefonima.
E zato je Balkan prkno, jer prosječan glasač upravo tako razmišlja. Nema se kada uključiti malo sive mase da se skonta o čemu se radi. Da naknada možda kasni iz opravdanog razloga. Da nije ukinuta, da možda ima neki problem, da pitam šta je.
Jok, zaboli me, ako nema danas , sada, odmah, ja glasam za druge i kazniću te.
Da uopće ne ulazim u moralnost boračkih naknada 30 godina poslije rata.
Mogu postojati samo invalidnine ili penzija.
Zdrav čovjek nema šta tražiti sadaku 30 godina poslije rata. To je najobičnija kupovina socijalnog mira i glasača SDA sistema. Zato im je uvijek bilo najbitnije ministarstvo za boračka pitanja.
Još jedna dimenzija klasičnog balkanca. Nikakve moralne dileme da uzima pare od te iste djece za čiju se stipendiju kofol bori.
Slušaj, ja nikada, ali nikada neću podržati populističku politiku koja će udovoljiti likovima poput tebe. Molim te nikada nemoj više glasati za Trojku.
Tvoj mentalni sklop je SDA. Use naše, podase. Daj meni, jebo ostale.
Jeste, daj sadaku zdravim ljudima i od njih napravi debile i socijalne slučajeve.
Haj budi pošten pa reci Jel taj jaran živi od te naknade, ili taksira na crno, kreči bez računa, prodaje mobitele bez PDV-a...
Istovremeno, uništi samopouzdanje djeteta ministra, jer mu je babo ministar i ono ne zaslužuje da mu se oda priznanje. Hajmo ga diskriminirati.
Ovo društvo se mora osloboditi navika iz prošlosti koje nas uništavaju.
Kakva boračka naknada za zdrave ljude?
Kakvo besplatno zdravstvo osiguranje za nekoga ko radi na crno i krade porez od države i krade od onih koji plaćaju svaki mjesec i za sebe i za njega?
Hrabre politike će mijenjati društvo makar gubile glasove ljudi poput tebe.
Ološ SDA će vam titrati jaja.
Bujrum, ne okreći se, sine.
Evo da ja tebe pitam - koliko si lično poznavao ljudi, bivših boraca, koji su digli ruku na sebe i oduzeli si život?
Dječače samo nastavi tako, meni ćeš na ignore, ništa ti bolji nisi od klasičnog zaostalog sdaovca.