INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
-
akcija007
#21276 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Bio sam danas i ja . Ma ono je haosss .
Kupovao sam namjenski sta je bilo snizeno 30% , kucni tekstil, posudje i hemiju (Faks, Domestos i sl) i nema na hemiju pitam kako nema zar nije to kucna potrepstina kaze nije .
Kucne potepstine su metla zoger kanta za smece i sl ...
Kupovao sam namjenski sta je bilo snizeno 30% , kucni tekstil, posudje i hemiju (Faks, Domestos i sl) i nema na hemiju pitam kako nema zar nije to kucna potrepstina kaze nije .
Kucne potepstine su metla zoger kanta za smece i sl ...
-
Naslovnica
#21277 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja kont'o kupiti neki ormar, cipelar, predsoblje.
Otišao u petak da provjerim šta imaju, baš tanko, slabi materijali, loše
Na kraju Domavija, nije neka sreća ali je za klasu-dvije iznad. Doduše, i cijene su veće
Otišao u petak da provjerim šta imaju, baš tanko, slabi materijali, loše
Na kraju Domavija, nije neka sreća ali je za klasu-dvije iznad. Doduše, i cijene su veće
-
bumerangss
#21278 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
I kljukuša 15 KM
U buregdžinici makar imas uslugu da sjedes i pojedes
Ali treba razumiti ima dosta penzionera i samaca...
Ja uzmem pecene srdele jer mi se kuca 3 dana osjeti na ribu kad jepecem kuci
-
bumerangss
#21279 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja sam prije 15 godina kupio roventa mašinicu sa 5 nastavaka češljića od 3 6 9 15 i 20mm i sam stanem u banji ispred ogledala i sam se ošišam ali mi je ogledalo ormaric sa 3 vrata na kojima su ogledala i otvorim dva bočna tako da na srednjem ogledalu vidim svoju stražnju stranu glaveIronmen wrote: ↑13/12/2024 12:07Masinicu gledaj samo na struju one na bateriju brzo izgube snagu.Sanjarko wrote: ↑13/12/2024 12:01Ma hajde sisanje i nije neki meni problem, jer se sisam u mjesec i po, 10 KM bilo. Gledao neku Filips masinicu ali skupa, joja ali izgleda je veoma dobra jer ima one ravne nozeve, ne one nazubljene. Gledao je radi brijanja jer mi ova vec slabije brije i stara itd, a ziletima se nemogu brijati, osjetljiva mi koza na njih.Ironmen wrote: ↑13/12/2024 11:53 Jos malo i krecu novogodisnji praznici dijaspora dolazi u BiH ima cijene da budu rekordne peceni file od 25 km ce da bude jos i primamljiv![]()
![]()
Sisanje 15 km pranje auta 20 km, neka hvala Karabaja kupio masinicu zena me za dva minuta oguli i dobar, kupio vap na popustu u Zeki operem auto za 20 minuta. Teska vremena drugovi prave jake ljude![]()
Pjesobus je kod mene tako da tu troska nemam osim ponekad, ali ima zet trosak na auto pravo.
Svako druge nedelje jeftina struja i ja u banju i brijanje šišanje i gore i dole
Ne cekam u frizerskom niti se narucujem kao na ultrazvuk niti placam 15 20 km
Za 15 godina ustedio sam preko 2000 km + vrijeme odlazak u frizerski
- Ironmen
#21280 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
bumerangss wrote: ↑14/12/2024 19:31Ja sam prije 15 godina kupio roventa mašinicu sa 5 nastavaka češljića od 3 6 9 15 i 20mm i sam stanem u banji ispred ogledala i sam se ošišam ali mi je ogledalo ormaric sa 3 vrata na kojima su ogledala i otvorim dva bočna tako da na srednjem ogledalu vidim svoju stražnju stranu glaveIronmen wrote: ↑13/12/2024 12:07Masinicu gledaj samo na struju one na bateriju brzo izgube snagu.Sanjarko wrote: ↑13/12/2024 12:01
Ma hajde sisanje i nije neki meni problem, jer se sisam u mjesec i po, 10 KM bilo. Gledao neku Filips masinicu ali skupa, joja ali izgleda je veoma dobra jer ima one ravne nozeve, ne one nazubljene. Gledao je radi brijanja jer mi ova vec slabije brije i stara itd, a ziletima se nemogu brijati, osjetljiva mi koza na njih.
Pjesobus je kod mene tako da tu troska nemam osim ponekad, ali ima zet trosak na auto pravo.i tako sam se šišao 10ak god dok mi ti češljici nisu popucali i kupio novu filipsovu oko 80 KM na punjenje pa se lakše šišati sa njom jer nema kabla da mi se mota oko vrata... dopunim je poslije svakog šišanja
Svako druge nedelje jeftina struja i ja u banju i brijanje šišanje i gore i dolei kupanje tako da sam stalno k'o ispod cekuca
Upravo nije covjeku ni dati tih 15 km da imam vise kose na glavi, ovako me supruga za 10 minuta osisisa svako 15 dana i uvjek svjez, pogotovo zimi sada uvjek osisan i onda kapa na glavu nije problem.
Na stranu sisanje ali ovako ubrzanim rastom cijena bicemo sve vise primorani da neke stvari sami radimo, ja sam sebi nabavio dosta tog osnovnog kucnog alata, zamijenio skoro sam sebi cesmu, porpavim odvod i slicno, 90% stvari se preko interneta moze nauciti.
- duh_sa_sjekirom
#21281 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Piletina na akciji u Hoše: batak s karabatkom 4.20, fileti 9.95
-
Isaiah4110
#21282 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Jedna preporuka. Kupio sam ovu switchon prije par ljeta u Hr u Kauflandu i definitivno preporucujem, kao i stariji model ove masinice. 20 ili 15-ak eura na snizenju. Svakih 5-6 dana se sisam, a i skratim i bradu i sa starim modelom i sa novim, plus dlake na nogama skratim po potrebi kad planiram elektrode lijepiti poslije trcanja ili ukoliko imam neku povredicu...cesljice ne koristim jer idem na 0,5mm...dao bih i 100 KM za nju, bas vrijedi. Imao sam i jednu philips s pika, posluzila je, ali ove su mi puno bolje i sto se tice baterija nisu brzo gubile snagu...puno vremena i love se ustedi...inace odavno se vec sam sisam dok je jos bilo sisanje i 3-5 KM na keca prije ovih retardiranih poskupljenja, razlog guzve u salonu, previse price i dim od cigara...Ironmen wrote: ↑14/12/2024 19:38bumerangss wrote: ↑14/12/2024 19:31Ja sam prije 15 godina kupio roventa mašinicu sa 5 nastavaka češljića od 3 6 9 15 i 20mm i sam stanem u banji ispred ogledala i sam se ošišam ali mi je ogledalo ormaric sa 3 vrata na kojima su ogledala i otvorim dva bočna tako da na srednjem ogledalu vidim svoju stražnju stranu glavei tako sam se šišao 10ak god dok mi ti češljici nisu popucali i kupio novu filipsovu oko 80 KM na punjenje pa se lakše šišati sa njom jer nema kabla da mi se mota oko vrata... dopunim je poslije svakog šišanja
Svako druge nedelje jeftina struja i ja u banju i brijanje šišanje i gore i dolei kupanje tako da sam stalno k'o ispod cekuca
Upravo nije covjeku ni dati tih 15 km da imam vise kose na glavi, ovako me supruga za 10 minuta osisisa svako 15 dana i uvjek svjez, pogotovo zimi sada uvjek osisan i onda kapa na glavu nije problem.
Na stranu sisanje ali ovako ubrzanim rastom cijena bicemo sve vise primorani da neke stvari sami radimo, ja sam sebi nabavio dosta tog osnovnog kucnog alata, zamijenio skoro sam sebi cesmu, porpavim odvod i slicno, 90% stvari se preko interneta moze nauciti.
https://www.kupujemprodajem.com/nega-i- ... bigGallery
-
zippoo87
#21283 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja imam Philips trimer,kupio ga 2017. godine i radi i dan danas. Na baterije je a baterija kao namjerno nece da crkne. Ja sve hocu da kupim novu ali ova i dalje radi li radi. Punim jednom u mjesec a moze komotno i u dva. A nosim je i sa sobom kada sam van BiH,radila je i po sat vremena bez prestanka,bas dobra baterija u njemu.
Bradu brijem sedmicno jednom,na duzinu od 3mm i tako eto od 2017. godine. Od kako sam kupio ovu masinicu,nisam se ziletom vise obrijao.
Opet cu kupiti Philips,jer oni su odlicni oko ovih masinica i tako to...a ima finih za 100-130 KM
Bradu brijem sedmicno jednom,na duzinu od 3mm i tako eto od 2017. godine. Od kako sam kupio ovu masinicu,nisam se ziletom vise obrijao.
Opet cu kupiti Philips,jer oni su odlicni oko ovih masinica i tako to...a ima finih za 100-130 KM
-
Naslovnica
#21284 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Vi što koristite mašinice za šišanje, vi se doslovno šišate, kao ovce.
Jedno je šišanje drugo je odlazak frizeru na friziranje.
Vi nemate šta frizirati, nemate kose, nemate ni potrebu odlaziti frizeru.
Samo se tješite da ste ušparali, a ustvari šparate za presađivanje kose.
Ha ja.

Jedno je šišanje drugo je odlazak frizeru na friziranje.
Vi nemate šta frizirati, nemate kose, nemate ni potrebu odlaziti frizeru.
Samo se tješite da ste ušparali, a ustvari šparate za presađivanje kose.
Ha ja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#21285 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Isto sam se i sisao sve godine kod frizera
Kec ili trojka
Ponekad oboje s finim prelazom
Klasicna
Kao i prosli put
Kec ili trojka
Ponekad oboje s finim prelazom
Klasicna
Kao i prosli put
-
nuki_cika
#21286 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Jebo šišanje, štedite na cigarama 
-
noviclan
- Sanjarko
#21288 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ma i ja bi sebe sam, sisala me je par puta i majka, ali onemocali smo, bolest i starost uzela maha, ali i dalje se barem brijem samostalno. Ono 10 KM je sisanje, brijanje i napojnica.bumerangss wrote: ↑14/12/2024 19:31Ja sam prije 15 godina kupio roventa mašinicu sa 5 nastavaka češljića od 3 6 9 15 i 20mm i sam stanem u banji ispred ogledala i sam se ošišam ali mi je ogledalo ormaric sa 3 vrata na kojima su ogledala i otvorim dva bočna tako da na srednjem ogledalu vidim svoju stražnju stranu glaveIronmen wrote: ↑13/12/2024 12:07Masinicu gledaj samo na struju one na bateriju brzo izgube snagu.Sanjarko wrote: ↑13/12/2024 12:01
Ma hajde sisanje i nije neki meni problem, jer se sisam u mjesec i po, 10 KM bilo. Gledao neku Filips masinicu ali skupa, joja ali izgleda je veoma dobra jer ima one ravne nozeve, ne one nazubljene. Gledao je radi brijanja jer mi ova vec slabije brije i stara itd, a ziletima se nemogu brijati, osjetljiva mi koza na njih.
Pjesobus je kod mene tako da tu troska nemam osim ponekad, ali ima zet trosak na auto pravo.i tako sam se šišao 10ak god dok mi ti češljici nisu popucali i kupio novu filipsovu oko 80 KM na punjenje pa se lakše šišati sa njom jer nema kabla da mi se mota oko vrata... dopunim je poslije svakog šišanja
Ako krene divljati s cijenama i to prilagodit cemo se nekako, valjda uspijemo u tome.
- Sanjarko
-
made_in_sarajevo
#21290 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Sinoc u bimgo odemo kod kralja dobrih cijena. 3 kese jeftinih makarona, dvije kese rize, poli virsls da umremo prije na akciji, mlijeko 6x na akciji 1.75, par konzervi tune i argeta i mozda jos koja glupost skoro 90KM. Odemo poslije u djuric, 30 jaja ona xl (3 kutije), ulje, kafa, vlazne maramice, ubrusi, 3.2kg fileta, 2kg bataka sa karabtkom (cijena 9.99 i 3 i nesto redovna, dok jd ovamo na akcijama ova cijena ili skuplja ko u bingu), 6-7 flasa kisele i zova njihova marka, nesto zaledjenog, pavlaka kantica i mozda jos nesto sitno i platili 120KM. I onda ovdje pricaju dobavljaci prave cijene nije do binga. Fileti u bingu 12km, kod djurica 10KM perutnina. Nisam znao da je djuric veci i jaci igrac od binga pa ima bolje cijene.
Dok se lidl jednog lijepog dana otvori pa ce biti taman da se pomalo uzme na sve strane. Doduse kako bingo ide na kraju ce biti ko nekad merkator, najmanje u bingu i najvise kod drugih
Dok se lidl jednog lijepog dana otvori pa ce biti taman da se pomalo uzme na sve strane. Doduse kako bingo ide na kraju ce biti ko nekad merkator, najmanje u bingu i najvise kod drugih
-
elcaliente
#21291 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
A igra li faktor benzin, vrijeme, hodanje tamo ovamo, zivci itd ikakvu ulogu?made_in_sarajevo wrote: ↑15/12/2024 07:26 Sinoc u bimgo odemo kod kralja dobrih cijena. 3 kese jeftinih makarona, dvije kese rize, poli virsls da umremo prije na akciji, mlijeko 6x na akciji 1.75, par konzervi tune i argeta i mozda jos koja glupost skoro 90KM. Odemo poslije u djuric, 30 jaja ona xl (3 kutije), ulje, kafa, vlazne maramice, ubrusi, 3.2kg fileta, 2kg bataka sa karabtkom (cijena 9.99 i 3 i nesto redovna, dok jd ovamo na akcijama ova cijena ili skuplja ko u bingu), 6-7 flasa kisele i zova njihova marka, nesto zaledjenog, pavlaka kantica i mozda jos nesto sitno i platili 120KM. I onda ovdje pricaju dobavljaci prave cijene nije do binga. Fileti u bingu 12km, kod djurica 10KM perutnina. Nisam znao da je djuric veci i jaci igrac od binga pa ima bolje cijene.
Zasto nisi odmah kod Dzurica tog otisao?
Ja niti bi imao vrmena niti zivaca da idem u dvije prodavnice a pitanje je koliko je isplatni ako uracunas benzin i svoje potroseno vrijeme.
-
Trappist
#21292 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pa da svi ukljucimo mozak i krenemo ici gdje je jeftinije i gdje nas ne prave budalama, bingo i konzum bi poluprazni bili i morali bi i oni korigovati cijene. Zbog ovih sto im je sve mrsko ce bingo i dalje svake sedmice podizati cijeneelcaliente wrote: ↑15/12/2024 09:43A igra li faktor benzin, vrijeme, hodanje tamo ovamo, zivci itd ikakvu ulogu?made_in_sarajevo wrote: ↑15/12/2024 07:26 Sinoc u bimgo odemo kod kralja dobrih cijena. 3 kese jeftinih makarona, dvije kese rize, poli virsls da umremo prije na akciji, mlijeko 6x na akciji 1.75, par konzervi tune i argeta i mozda jos koja glupost skoro 90KM. Odemo poslije u djuric, 30 jaja ona xl (3 kutije), ulje, kafa, vlazne maramice, ubrusi, 3.2kg fileta, 2kg bataka sa karabtkom (cijena 9.99 i 3 i nesto redovna, dok jd ovamo na akcijama ova cijena ili skuplja ko u bingu), 6-7 flasa kisele i zova njihova marka, nesto zaledjenog, pavlaka kantica i mozda jos nesto sitno i platili 120KM. I onda ovdje pricaju dobavljaci prave cijene nije do binga. Fileti u bingu 12km, kod djurica 10KM perutnina. Nisam znao da je djuric veci i jaci igrac od binga pa ima bolje cijene.
Ja niti bi imao vrmena niti zivaca da idem u dvije prodavnice a pitanje je koliko je isplatni ako uracunas benzin i svoje potroseno vrijeme.
-
elcaliente
#21293 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pa ima valjda racunica, ne igraju samo cijene u jednoj prodavnicu ulogu.Trappist wrote: ↑15/12/2024 10:01Pa da svi ukljucimo mozak i krenemo ici gdje je jeftinije i gdje nas ne prave budalama, bingo i konzum bi poluprazni bili i morali bi i oni korigovati cijene. Zbog ovih sto im je sve mrsko ce bingo i dalje svake sedmice podizati cijeneelcaliente wrote: ↑15/12/2024 09:43A igra li faktor benzin, vrijeme, hodanje tamo ovamo, zivci itd ikakvu ulogu?made_in_sarajevo wrote: ↑15/12/2024 07:26 Sinoc u bimgo odemo kod kralja dobrih cijena. 3 kese jeftinih makarona, dvije kese rize, poli virsls da umremo prije na akciji, mlijeko 6x na akciji 1.75, par konzervi tune i argeta i mozda jos koja glupost skoro 90KM. Odemo poslije u djuric, 30 jaja ona xl (3 kutije), ulje, kafa, vlazne maramice, ubrusi, 3.2kg fileta, 2kg bataka sa karabtkom (cijena 9.99 i 3 i nesto redovna, dok jd ovamo na akcijama ova cijena ili skuplja ko u bingu), 6-7 flasa kisele i zova njihova marka, nesto zaledjenog, pavlaka kantica i mozda jos nesto sitno i platili 120KM. I onda ovdje pricaju dobavljaci prave cijene nije do binga. Fileti u bingu 12km, kod djurica 10KM perutnina. Nisam znao da je djuric veci i jaci igrac od binga pa ima bolje cijene.
Ulozeno vrijeme igra vecu ulogu nego sto ce platiti kanticu pavlake 30 feninga jeftinije, a potrosi i benzin i nisti auto vozajuci se tamo vamo.
Ako je tak neki Dzuric jeftiniji osjetno onda odmah kod Dzurica nema potrebe ici u Bingo.
-
citroen xm
#21294 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ma ne isplati se ići zbog jedne stvarčice ili dvije, ali ako ideš u veću nabavku isplati se uprkos potrošenom gorivu i vremenu.
-
elcaliente
#21295 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pa ako je taj neki Dzuric jeftiniji, onda vozis direktno kod Durica.citroen xm wrote: ↑15/12/2024 11:23 Ma ne isplati se ići zbog jedne stvarčice ili dvije, ali ako ideš u veću nabavku isplati se uprkos potrošenom gorivu i vremenu.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#21296 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ima 3 stvari jeftinjje. Ako njih kupujes u vecim kolicinama nozda se isplati otici.elcaliente wrote: ↑15/12/2024 12:01Pa ako je taj neki Dzuric jeftiniji, onda vozis direktno kod Durica.citroen xm wrote: ↑15/12/2024 11:23 Ma ne isplati se ići zbog jedne stvarčice ili dvije, ali ako ideš u veću nabavku isplati se uprkos potrošenom gorivu i vremenu.
-
last mohicans
#21297 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ispade ovaj Đurić na Bjelašnici, a ne par minuta sa aerodroma ili Dobrinje. Normalno da se isplati otići. Pa isplati se zvake uzeti koje su kod ostalih od 1.35 do 1.60, a kod njih su 1.00. Moja porodica na zvaje daje u prosjeku 10-15 km mjesečno. Tolet papir im je kvalitetan, a bude do 3 marke jeftiniji. Na dva pakovanja 6km. Kisela koje po dva, tri paketa mjesečno popijemo, je jeftinija po litri 30 feninga u prosjeku. Mliječni proizvodi su im oni Lenka svi jeftiniji, ulje DA i sva ta robna marka jeftinija. Piletina je konstantno 9.95 file. Nutela je 2.5km jeftinija od Binga i Mercatora, one milke su bile prejeftine, mercy, itd... Ima i hemije jeftinije. Tečni sapun DA je stvarno dobar, 1km 500ml. Nisu to samo ovi proizvodi. Ovo iz glave samo. Ko je u drugom dijelu grada, moze svratiti kad se vraća s planine ili ako ima kakva posla na Dobrinji i sl.
-
noviclan
#21298 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Gde ces kod cetnika ostavljati novac to je isto kao oni sto tehnicki za registraciju rade kod neskovica, a neki dan nas klali i granatirali
- tramvajtrojka
-
BiBi911