TEMU u BiH - sve o tome
Moderator: anex
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#3626 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ne radi X Express subotom.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#3627 Re: TEMU u BiH - sve o tome
@crnivrag Naleti kod mene na kafu jedan dan da nađem lopticu za macu koju sam kupio baš preko temu-a. Negdje je ispod namještaja a nema šanse da je ikada nađemo.
-
Kapetan Nemo
#3628 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Sve to odavno postoji na Aliexpress-u, Ebay, Banggodu, direktno od proizvodjača itd, Temu nije ništa novo, ni nevidjeno, osim gomile smeća.
Takodje, ja nisam napisao da je sve iz Kine smeće (to si ti napisao), već ovo što se prodaje na Temu.
Imam Anker Prime 250 punjač, proguglaj njegovu cijenu, pa razmisli da li će to da se pojavi na Temu?
Ozbiljni brendovi se neće pojaviti na ovoj platformi, a zna se gdje se mogu kupiti. Naveo sam.
Tako da uživajte u smeću.
-
1Dante1
#3629 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Shvati da je u BIH ionako većina smeće. Ovako barem možemo pretražiti smeće i platiti smecarsku cijenu sa nesto dobijemo.
Za nas koji narucujem sto nam zaista treba, savršeno. Oni koji kupuju opsesivno, jbga par puta će se opeci i stati, pa kupovati zaista sto ima smisla.
Ja kupio led lampe koje su kod nas po 10KM savršene! Kupio još neke, smeće. Tako da sam za druge dobio povrat novca a znam koje su dobre, za mene.
Kupio nadzorni kameru za 35KM. Perfektna u svakom smislu, da sam ovdje tražio ispod 50KM a dobio bi obično smeće.
Mi u BIH imamo ograničen izbor i temu ili bilo koja kineska Stranica je sasvim ok. Za Amazona nismo.
Za nas koji narucujem sto nam zaista treba, savršeno. Oni koji kupuju opsesivno, jbga par puta će se opeci i stati, pa kupovati zaista sto ima smisla.
Ja kupio led lampe koje su kod nas po 10KM savršene! Kupio još neke, smeće. Tako da sam za druge dobio povrat novca a znam koje su dobre, za mene.
Kupio nadzorni kameru za 35KM. Perfektna u svakom smislu, da sam ovdje tražio ispod 50KM a dobio bi obično smeće.
Mi u BIH imamo ograničen izbor i temu ili bilo koja kineska Stranica je sasvim ok. Za Amazona nismo.
-
Kapetan Nemo
#3630 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Da se na Temu prodaju kvalitetne (skuplje) stvari, ne bi bila ovolika pomama. I ja sam u svojim počecima onlajn kupovine birao jeftinije, dok nisam došao u fazu da to izbjegavam. Naravno da ću izabrati jeftiniji (kvalitetan) proizvod, ako je različita cijena na par mjesta, medjutim, kad vidim kakve budalaštine ljudi naručuju, ne znam dal' bi se smijao ili plakao.
Koliko para, toliko muzike, oduvijek bilo.
Koliko para, toliko muzike, oduvijek bilo.
- Emojti
#3631 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Kapetan Nemo wrote: ↑14/12/2024 21:20Sve to odavno postoji na Aliexpress-u, Ebay, Banggodu, direktno od proizvodjača itd, Temu nije ništa novo, ni nevidjeno, osim gomile smeća.
Takodje, ja nisam napisao da je sve iz Kine smeće (to si ti napisao), već ovo što se prodaje na Temu.
Imam Anker Prime 250 punjač, proguglaj njegovu cijenu, pa razmisli da li će to da se pojavi na Temu?
Ozbiljni brendovi se neće pojaviti na ovoj platformi, a zna se gdje se mogu kupiti. Naveo sam.
Tako da uživajte u smeću.![]()
Vec postoji za strana trzista, samo je pitanje kad ce biti dostupno u BiH.
Kad se otvorio nije uopste bilo ovih Soundpeats i Edifier.
Sve je veca i veca ponuda.
Btw samo orginalne adaptere koristim. A i da mi treba Anker nabavim ga jako brzo iz DE.
Nije smece na temu, samo sto narod nece da izdvoji malo vise para i ne istrazuje pa naruci ono sto je najjeftinije i nije brendirano.
- Emojti
-
Kapetan Nemo
#3633 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Postoji razlog zašto se ne prikazuje sve za naše tržište, a on je BIH. Sama činjenica da se ne može naručiti ništa što se zove baterija (može ako je uredjaj, ali ga ne možeš vratiti nazad), govori dovoljno kakvo smo tržište. Zašto bi neko rizikovao i slao skupe stvari nama? Imaš primjere sa Alija, Ebay-a, godinama se ništa ne mjenja, Temu neće biti taj vjetar promjena.
- Quaresma
#3634 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Kapetan Nemo wrote: ↑14/12/2024 23:04 Postoji razlog zašto se ne prikazuje sve za naše tržište, a on se zove BIH. Sama činjenica da se ne može naručiti ništa što se zove baterija (može ako je uredjaj, ali ga ne možeš vratiti nazad), govori dovoljno kakvo smo tržište.
Ta tvoja cinjenica uopste nije tacna. baterija se moze uzeti u BiH samo ako se dostavlja drumskim saobracajem, a ne vazdusnim. To nije samo kod nas tako nego svugdje u svijetu radi sigurnosti.
ja sam prosle godine kupio bateriju za telefon preko ebaya koja je uredno stigla. Ustvari, uzeo sam ih dvije za dva telefona. Bilo je ovde ljudi sto su sa temu uzimali one nadopunjive baterije.
-
Kapetan Nemo
#3635 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Kupovao sam baterije za telefon na Aliexpressu, lik pakuje baterije u igračke. I na Ebay, iz EU zemalja. Ne znam šta hoćeš dokazati, ali baterije se ne šalju u BIH, naročito ne iz Kine. To što neko ima način da prevari poštu i pošalje je nešto drugo. Uzmi bilo koji uredjaj sa baterijom, pokušaj vratiti prodavcu, pa ćeš vidjeti kako ćeš proći u pošti. Zapravo radije pročitaj pravilnik BH pošta.
Takodje, te baterije koje se mogu naručiti za BIH su uglavnom fuš, a zadnju što sam naručio je bila orig. za servis (Zenfone), iz Kine, otišla u Sloveniju. Gle čuda, može i za HR, tako da nemoj živ bio meni držati predavanje o baterijama, naručujem 20 godina baterije i znam šta može, a šta ne.
Takodje, te baterije koje se mogu naručiti za BIH su uglavnom fuš, a zadnju što sam naručio je bila orig. za servis (Zenfone), iz Kine, otišla u Sloveniju. Gle čuda, može i za HR, tako da nemoj živ bio meni držati predavanje o baterijama, naručujem 20 godina baterije i znam šta može, a šta ne.
- Emojti
#3636 Re: TEMU u BiH - sve o tome
@Kapetan Nemo
Koji si ti smor druze, sve si upravu.
Koji si ti smor druze, sve si upravu.
-
Kapetan Nemo
#3637 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Neću više, nek se raja gotivi sa Temu-om. 
-
1Dante1
#3638 Re: TEMU u BiH - sve o tome
S kojom poštom možeš poslati uredjaj nazad koji ima bateriju? Naći ćeš skoro nula dostava i cijena stotine kmQuaresma wrote: ↑14/12/2024 23:10Kapetan Nemo wrote: ↑14/12/2024 23:04 Postoji razlog zašto se ne prikazuje sve za naše tržište, a on se zove BIH. Sama činjenica da se ne može naručiti ništa što se zove baterija (može ako je uredjaj, ali ga ne možeš vratiti nazad), govori dovoljno kakvo smo tržište.
Ta tvoja cinjenica uopste nije tacna. baterija se moze uzeti u BiH samo ako se dostavlja drumskim saobracajem, a ne vazdusnim. To nije samo kod nas tako nego svugdje u svijetu radi sigurnosti.
ja sam prosle godine kupio bateriju za telefon preko ebaya koja je uredno stigla. Ustvari, uzeo sam ih dvije za dva telefona. Bilo je ovde ljudi sto su sa temu uzimali one nadopunjive baterije.
-
osman12345
#3639 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Navuko sam se i ja na ovo cudo nesmijem ni gledat koliko sam spicko love
Od ovako malo skupljih stvari sam uzeo one puzzle tepiscice da opremim s njima i kuhinju i balkon, nakon sto sam 2 seta dobio od kineza na poklon kad je na pocetku davo poklone
Sad daje kupone da ako potrosim 2 glave, imam cvanciku popusta....neda vise kolo srece i Olivera Mlakara
Takodjer, od tih skuplji stvari sam uzeo i kompresor, nikad se nakanit da ga probam radil, il sam cvanciku i kusur bezze bacio
Za odjecu me nije zajebo, iako sam bio skeptican oko toga, trazio pamuk,dobio pamuk, isporucio mi je kinez i velicinu koju sam trazio.
Od ovako stvari koje mi se nisu pokazale gdje sam uspio refundirat one pare su oni usisivaci uzeo 2 jedan za kuce, drugi za kola oba allahmetelje nakon sto sam ih htio ponovo upalit kad sam ih napunio
Isto mi nije valjo, onaj sprej protiv zamagljivanja, nakon njega flekava mi sofersajba bila, jedva je ocistih jbt
Sa nekim stvarima kinez je i failo, narucim cep za odvod dobijem sito za brasno
Isto narucim one dvostrane naljepke dobijem 2 naljepka, i resto vlaznih maramica
https://share.temu.com/OD06pJta0QA (Ovo sam narucio pa cekam da mi dodje
)
Nisam mogo odolit zanosnoj Rukiji, da mi digne donji pritisak, da osjetim miris picetine u kolima
https://share.temu.com/HQuPX2E7PaA(Takodjer, i ovo cekam, preluda slika Tonya moro sam je uzet
)
Ima inace gologuz Borat ko od majke rodjen od dezdoransa za kola, i slika Bade Binga kupleraja iz Sopranosa
Od ovako malo skupljih stvari sam uzeo one puzzle tepiscice da opremim s njima i kuhinju i balkon, nakon sto sam 2 seta dobio od kineza na poklon kad je na pocetku davo poklone
Sad daje kupone da ako potrosim 2 glave, imam cvanciku popusta....neda vise kolo srece i Olivera Mlakara
Takodjer, od tih skuplji stvari sam uzeo i kompresor, nikad se nakanit da ga probam radil, il sam cvanciku i kusur bezze bacio
Za odjecu me nije zajebo, iako sam bio skeptican oko toga, trazio pamuk,dobio pamuk, isporucio mi je kinez i velicinu koju sam trazio.
Od ovako stvari koje mi se nisu pokazale gdje sam uspio refundirat one pare su oni usisivaci uzeo 2 jedan za kuce, drugi za kola oba allahmetelje nakon sto sam ih htio ponovo upalit kad sam ih napunio
Isto mi nije valjo, onaj sprej protiv zamagljivanja, nakon njega flekava mi sofersajba bila, jedva je ocistih jbt
Sa nekim stvarima kinez je i failo, narucim cep za odvod dobijem sito za brasno
Isto narucim one dvostrane naljepke dobijem 2 naljepka, i resto vlaznih maramica
https://share.temu.com/OD06pJta0QA (Ovo sam narucio pa cekam da mi dodje
Nisam mogo odolit zanosnoj Rukiji, da mi digne donji pritisak, da osjetim miris picetine u kolima
https://share.temu.com/HQuPX2E7PaA(Takodjer, i ovo cekam, preluda slika Tonya moro sam je uzet
Ima inace gologuz Borat ko od majke rodjen od dezdoransa za kola, i slika Bade Binga kupleraja iz Sopranosa
- Quaresma
#3640 Re: TEMU u BiH - sve o tome
kakve veze ima povrat sa ovim gore?1Dante1 wrote: ↑14/12/2024 23:58S kojom poštom možeš poslati uredjaj nazad koji ima bateriju? Naći ćeš skoro nula dostava i cijena stotine kmQuaresma wrote: ↑14/12/2024 23:10Kapetan Nemo wrote: ↑14/12/2024 23:04 Postoji razlog zašto se ne prikazuje sve za naše tržište, a on se zove BIH. Sama činjenica da se ne može naručiti ništa što se zove baterija (može ako je uredjaj, ali ga ne možeš vratiti nazad), govori dovoljno kakvo smo tržište.
- Quaresma
#3641 Re: TEMU u BiH - sve o tome
naručuješ ti šipakKapetan Nemo wrote: ↑14/12/2024 23:28 Kupovao sam baterije za telefon na Aliexpressu, lik pakuje baterije u igračke. I na Ebay, iz EU zemalja. Ne znam šta hoćeš dokazati, ali baterije se ne šalju u BIH, naročito ne iz Kine. To što neko ima način da prevari poštu i pošalje je nešto drugo. Uzmi bilo koji uredjaj sa baterijom, pokušaj vratiti prodavcu, pa ćeš vidjeti kako ćeš proći u pošti. Zapravo radije pročitaj pravilnik BH pošta.
došao si ovde prosipati laž i sam si sebi kontradiktoran
narucujes baterije koje su ti stigle ali kazes da baterije se ne salju u BiH?
I kakve veze ima povrat sa kupovinom baterije u BiH?
-
Kapetan Nemo
#3642 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Nauči čitati sa razumijevanjem, možda i shvatiš šta sam napisao.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3643 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Vidim zatvorio mi Temu ticket kao ima promjena na trackingu.
Uđem kad imam šta vidjeti.
Na Temu piše isti tracking kao da je krenulo s carine, uduplan prethodni(a tek se nekada sinoć pojavio iako piše 08.12.)

Dok na parcel app piše malo drukčije.
Kao da ima nade da stigne nakon tolikog čekanja. Ostaje da se vidi

Na Euro express stranici još nikakve promjene, piše pošiljka poslata 02.12. kao i prije i to je to.
Na Temu piše isti tracking kao da je krenulo s carine, uduplan prethodni(a tek se nekada sinoć pojavio iako piše 08.12.)

Na Euro express stranici još nikakve promjene, piše pošiljka poslata 02.12. kao i prije i to je to.
- crnivrag
#3644 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Mislim da Milšped šalje fake unose kako ne bi isteklo 30 dana za isporuku / 15 dana bez promjene.Mehemed wrote: ↑15/12/2024 08:26 Vidim zatvorio mi Temu ticket kao ima promjena na trackingu.
Meni su misteriozno nestali unosi da se paketi nalaze na paketomatu.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3645 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Vrlo moguće, promijenio se tracking nakon što je Temu podrška prijavila M-ONE da nema promjene na trackingu duže vrijeme.

Oni imaju mogućnost da rade s trackingom šta hoće, da unose i brišu šta god hoće, imaju potpunu kontrolu nad onim što piše na trackingu.
-
kuli1961
#3646 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Drug, bez omalovažavanja, ali kad vidim ova dva linka, stvarno govoriš istinu- ovisnik siosman12345 wrote: ↑15/12/2024 00:19 Navuko sam se i ja na ovo cudo nesmijem ni gledat koliko sam spicko love![]()
Od ovako malo skupljih stvari sam uzeo one puzzle tepiscice da opremim s njima i kuhinju i balkon, nakon sto sam 2 seta dobio od kineza na poklon kad je na pocetku davo poklone![]()
Sad daje kupone da ako potrosim 2 glave, imam cvanciku popusta....neda vise kolo srece i Olivera Mlakara![]()
Takodjer, od tih skuplji stvari sam uzeo i kompresor, nikad se nakanit da ga probam radil, il sam cvanciku i kusur bezze bacio![]()
Od ovako stvari koje mi se nisu pokazale gdje sam uspio refundirat one pare su oni usisivaci uzeo 2 jedan za kuce, drugi za kola oba allahmetelje nakon sto sam ih htio ponovo upalit kad sam ih napunio![]()
Isto mi nije valjo, onaj sprej protiv zamagljivanja, nakon njega flekava mi sofersajba bila, jedva je ocistih jbt![]()
Sa nekim stvarima kinez je i failo, narucim cep za odvod dobijem sito za brasno![]()
Isto narucim one dvostrane naljepke dobijem 2 naljepka, i resto vlaznih maramica![]()
https://share.temu.com/OD06pJta0QA (Ovo sam narucio pa cekam da mi dodje)
Nisam mogo odolit zanosnoj Rukiji, da mi digne donji pritisak, da osjetim miris picetine u kolima![]()
https://share.temu.com/HQuPX2E7PaA(Takodjer, i ovo cekam, preluda slika Tonya moro sam je uzet)
Ima inace gologuz Borat ko od majke rodjen od dezdoransa za kola, i slika Bade Binga kupleraja iz Sopranosa![]()
- xPaco1337
#3647 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ako je ono Tony Soprano na slici i ja sam 
- Aneshz
#3648 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Da li je neko naručivao i može da preporuči neku mašinicu za šišanje ?
-
osman12345
#3649 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Jah, ko da vi niste uzimali gluposti.kuli1961 wrote: ↑15/12/2024 12:53Drug, bez omalovažavanja, ali kad vidim ova dva linka, stvarno govoriš istinu- ovisnik siosman12345 wrote: ↑15/12/2024 00:19 Navuko sam se i ja na ovo cudo nesmijem ni gledat koliko sam spicko love![]()
Od ovako malo skupljih stvari sam uzeo one puzzle tepiscice da opremim s njima i kuhinju i balkon, nakon sto sam 2 seta dobio od kineza na poklon kad je na pocetku davo poklone![]()
Sad daje kupone da ako potrosim 2 glave, imam cvanciku popusta....neda vise kolo srece i Olivera Mlakara![]()
Takodjer, od tih skuplji stvari sam uzeo i kompresor, nikad se nakanit da ga probam radil, il sam cvanciku i kusur bezze bacio![]()
Od ovako stvari koje mi se nisu pokazale gdje sam uspio refundirat one pare su oni usisivaci uzeo 2 jedan za kuce, drugi za kola oba allahmetelje nakon sto sam ih htio ponovo upalit kad sam ih napunio![]()
Isto mi nije valjo, onaj sprej protiv zamagljivanja, nakon njega flekava mi sofersajba bila, jedva je ocistih jbt![]()
Sa nekim stvarima kinez je i failo, narucim cep za odvod dobijem sito za brasno![]()
Isto narucim one dvostrane naljepke dobijem 2 naljepka, i resto vlaznih maramica![]()
https://share.temu.com/OD06pJta0QA (Ovo sam narucio pa cekam da mi dodje)
Nisam mogo odolit zanosnoj Rukiji, da mi digne donji pritisak, da osjetim miris picetine u kolima![]()
https://share.temu.com/HQuPX2E7PaA(Takodjer, i ovo cekam, preluda slika Tonya moro sam je uzet)
Ima inace gologuz Borat ko od majke rodjen od dezdoransa za kola, i slika Bade Binga kupleraja iz Sopranosa![]()
![]()
Pratio sam ovu temu od pocetka prije nego sto sam se registrovo na forum i bilo je svega.
Svasta se uzimalo, trosilo se, nisam vidio da se ikome prigovorilo zbog toga.
Nema ljutnje, samo ja nikom nebi prigovorio sto si to uzeo, sto si toliko potrosio i sl.
Za svoje pare imam pravo uzet sta god hocu, pa i koju glupost ako to hocu.