Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vjeshalica wrote: ↑01/10/2024 20:29
Molicu za ove sa iskustvom
Kojeg majstora za odrzavanje pouzdanog preporucujete za Junkers boyler?
Drugo, da li je opcija ugradnje digitalnog termostata bolja od ovog klasicnog "na tockic" kad je u pitanju regulisanje temperature?
Hvl
Vjeruj ne znam koga bih ti preporucio. Buzar je bio dobar i posten. Sad samo da uzme pare i izadje.
Imam i digitalni i tockis i milion puta je bolji digitalni. Digitalni je junckersov i bio je bas skup. Ali to sam 2005 kupio ne sjecam se tqcno cjene.
Ovaj na krug je sranje, bar meni
1. Ne znam kakvi su oni AS Gas sad, znam da su bili dobri
2. Bolji digitalni, svakako
3. Ja imam Ajax alarm u stanu, i njihov CO detektor usput. Odlicno radi, a moze se uzeti neovisno od alarma. https://ajax.systems/products/fireprotect-2-co/
Danas je došao račun za plin i vidim da je obracun uradjen 23.09., a ranije je radjen zadnji dan u mjesecu. Jel i drugima tako i zna li neko razlog za to? Takodjer, vidim da su sad brojevi na satu totalno nelogicni, pa sad pokazuje par hiljada vise potrosenih m3, iako niko ne boravi u stanu.
Molicu za ove sa iskustvom
Kojeg majstora za odrzavanje pouzdanog preporucujete za Junkers boyler?
Nikakvi dakle hostapleri kockoidi sibicari itd.....znaci da lijepo pregleda ako sta treba zamjeni itd
Drugo, da li je opcija ugradnje digitalnog termostata bolja od ovog klasicnog "na tockic" kad je u pitanju regulisanje temperature?
Hvl
meni su uvijek odrzavanje radili momci iz As Gasa, uvijek korektno sve, svaki put stave svoj stiker sa oznacenim mjesecom i godinom kada je bojler pregledan itd. nekako sam sigurniji kada je u pitanju firma u slucaju reklamacije ili neceg drugog, kada je plin u pitanju nesto ne vjerujem nakim divljim majstorima.
raspitaj se jos, ja sam do sada bio zadovoljan sa njima sto ne znaci da su i drugi
...da li je opcija ugradnje digitalnog termostata bolja od ovog klasicnog "na tockic" kad je u pitanju regulisanje temperature?
Imam i digitalni i tockis i milion puta je bolji digitalni. Digitalni je junckersov i bio je bas skup. Ovaj na krug je sranje, bar meni
U čemu je razlika između digitalnog termostata i s točkićem? Razumijem da digitalni precizno određuje početak i kraj grijanja prostorije, ali i točkić određuje početak i kraj grijanja, možda ne tako precizno, ali šta smeta ako ne vidiš tu zadanu temperaturu, jer i točkić otvara i zatvara grijanje na istoj temperaturi prostorije.
Kad se već napiše da je nešto bolje ili lošije, da se barem ukratko objasni razlog, šta je to bolje ili lošije
...da li je opcija ugradnje digitalnog termostata bolja od ovog klasicnog "na tockic" kad je u pitanju regulisanje temperature?
Imam i digitalni i tockis i milion puta je bolji digitalni. Digitalni je junckersov i bio je bas skup. Ovaj na krug je sranje, bar meni
U čemu je razlika između digitalnog termostata i s točkićem? Razumijem da digitalni precizno određuje početak i kraj grijanja prostorije, ali i točkić određuje početak i kraj grijanja, možda ne tako precizno, ali šta smeta ako ne vidiš tu zadanu temperaturu, jer i točkić otvara i zatvara grijanje na istoj temperaturi prostorije.
Kad se već napiše da je nešto bolje ili lošije, da se barem ukratko objasni razlog, šta je to bolje ili lošije
Imao sam i jedan i drugi i po meni nema razlike, osim šminke, premda ovaj digitalni možeš štimati fomteleom, pa da ti je ćevru kad dođeš kući
nepass1 wrote: ↑01/10/2024 20:32
Imao sam i jedan i drugi i po meni nema razlike, osim šminke, premda ovaj digitalni možeš štimati fomteleom, pa da ti je ćevru kad dođeš kući
Ma imam i ja jedan točkić ovdje i digitalni u drugom stanu, i baš nikakve razlike ne vidim. A niti mi treba daljinsko upravljanje. Bitno mi je da je termostat ispravan, ništa drugo.
Digitalni mozes naviti. Zadati dane kako da grije, pali sam grijanje gasi sam grijanje. Precizan je u 0,1°. Na tockic je preciznost u 3°. Znaci stavis na 22 on ce grijati do 25 a nece se upaliti do 20°. Uvjek ti moras rucno paliti gasiti grijanje.
Imam iste bojlere i imam te uredjaje od proizvodjaca ne neke no name. Plus digitalni ima drugih funkcija koje nisu toliko bitne oko stelanja kad se pali i gasi grijanje npr godisnji odmor itd
Digitalni evo sad guglam 156€ kolutic je oko 10-15€
Digitalni wifi omogucava upravljanje sistemom grijanja tako da programiras svaki dan onako kako zelis da ti grijanje radi. Plus ako ides negdje mozes komontno da iskljucis grijanje a onda nakon par dana opet upalis da radi normalno. Imas u biti potpunu kontrolu svugdje. Kod obicnog to nemas zato i placas razliku u cijeni. Ukoliko ti je ok da imas analoni sa koluticem i da sam fizicki palis i gasis grijanje onda nemas nikakvih problema.