naravno da bi bila guzva jel ovi se uvaljuju iz scc-a i usporavaju protok saobracaja. iz pravca kovacica. posebno ako skrecu prema traci za ilidzu. onda nastane haos. jos kad je kakav krkljanac u scc onda tek bude katastrofaJavier Pena wrote: ↑12/12/2024 10:49Ne bi se ta guzva ni osjetila da nema onog parkinga. Konstantni ulasci i izlasci s onog parkinga, s obzirom na specifičnost lokacije, prave problem.insaneinthebrain wrote: ↑11/12/2024 23:56Cuj nije. A ovi sto skrecu u i na scc parking ne prave guzveJavier Pena wrote: ↑11/12/2024 19:29
Nije scc, nego ilegalni parking iza njega koji u normalnom gradu nikad ne bi dobio dozvolu da se gradi.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- insaneinthebrain
#22726 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Laplace
#22727 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
I opet narod nezadovoljan.VjecitiStudent wrote: ↑18/04/2013 11:35 Kad se crta podvuce, za nekih deset godina, imacemo izgrađeno 1000m Prve transverzale i 1000m Južne transverzale.
Grad - slučaj, to smo mi.
-
bonersa
#22728 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da se vratimo na nedavnu raspravu o zakupljenim svim parking mjestima u ulici Koste Hermana, jutros gledam, skoro sva mjesta koja su bila rezervisana za parlamentarce BiH su ukinute rezervacije, ostalo je samo nekoliko.bonersa wrote: ↑04/09/2024 18:50Evo ga javio se. Kaže: "Mnogo građana se javilo posljednjih dana sa zahtjevom za parking mjesta za stanare u Ulici Koste Hermana koja je danas i zvanično završena. U ovom momentu mogu vas informisati da upravljanje parkingom na ovoj cesti vrši Ministarstvo saobraćaja i KJKP RAD. Pokušaćemo iznaći rješenje koje će biti u interesu stanara. Ne sumnjam u dobru volju nadležnog ministarstva."
Nije samo interes stanara nego i svih građana kada je javni parking u pitanju!
-
Dimu1927
#22729 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
odrezali im pravi cijenu pa su skontali da nemaju pare da to placaju... konacno neko s mozgom da nesto odradi 
-
nezznalicaa
#22730 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zasto se odustalo od gradnje kruznog u barama kod pumpe. Ja koliko se sjecam to je bilo skoro pa pred pocetak radova ima 4 godine
- Haris.ba
#22731 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kazu problemi oko papiroligije.nezznalicaa wrote: ↑13/12/2024 14:53 Zasto se odustalo od gradnje kruznog u barama kod pumpe. Ja koliko se sjecam to je bilo skoro pa pred pocetak radova ima 4 godine
-
noviclan
-
mistek
#22733 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
SCC je tu bitan koliko i Caribou otvoren preko puta. Broj automobila se povećao, ceste nemaju kapacitet i to je to. Istom analogijom možeš tvrditi haman za bilo koju ulicu u gradu. Prije 15 godina nisi imao ni blizu ovu gužvu nigdje. Ja sam se neki dan sa Bjelava do Velešića vozio 25 minuta. Prije 15 godina nije bilo toga, taman da se na Koševu igrala Liga prvaka.BadBoy wrote: ↑12/12/2024 10:51Druže jasno je da nisi vozio u Sarajevu u periodu prije i poslije SCC.Javier Pena wrote: ↑12/12/2024 10:49Ne bi se ta guzva ni osjetila da nema onog parkinga. Konstantni ulasci i izlasci s onog parkinga, s obzirom na specifičnost lokacije, prave problem.insaneinthebrain wrote: ↑11/12/2024 23:56
Cuj nije. A ovi sto skrecu u i na scc parking ne prave guzve
- starii
#22734 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
problem je u nama svi hoce da se autom voze, nemamo kulture javnog prevoza mada su tramvaji sada sasim solidni.mistek wrote: ↑13/12/2024 23:36SCC je tu bitan koliko i Caribou otvoren preko puta. Broj automobila se povećao, ceste nemaju kapacitet i to je to. Istom analogijom možeš tvrditi haman za bilo koju ulicu u gradu. Prije 15 godina nisi imao ni blizu ovu gužvu nigdje. Ja sam se neki dan sa Bjelava do Velešića vozio 25 minuta. Prije 15 godina nije bilo toga, taman da se na Koševu igrala Liga prvaka.BadBoy wrote: ↑12/12/2024 10:51Druže jasno je da nisi vozio u Sarajevu u periodu prije i poslije SCC.Javier Pena wrote: ↑12/12/2024 10:49
Ne bi se ta guzva ni osjetila da nema onog parkinga. Konstantni ulasci i izlasci s onog parkinga, s obzirom na specifičnost lokacije, prave problem.
- nepass1
#22735 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Koristis li svaki dan jp?starii wrote: ↑14/12/2024 05:39problem je u nama svi hoce da se autom voze, nemamo kulture javnog prevoza mada su tramvaji sada sasim solidni.mistek wrote: ↑13/12/2024 23:36SCC je tu bitan koliko i Caribou otvoren preko puta. Broj automobila se povećao, ceste nemaju kapacitet i to je to. Istom analogijom možeš tvrditi haman za bilo koju ulicu u gradu. Prije 15 godina nisi imao ni blizu ovu gužvu nigdje. Ja sam se neki dan sa Bjelava do Velešića vozio 25 minuta. Prije 15 godina nije bilo toga, taman da se na Koševu igrala Liga prvaka.
-
BadBoy
#22736 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Broj automobila se generalno jeste povećao i sad su gužve svugdje, ali ja sada konkretno govorim o mikrolokaciji M Dvora kod SCCa. Tu se saobraćaj pojebo još od 2015 godine. Izlivne trake u oba smjera, Vrbanja, sve se zakrčilo sbog SCCa. Pa na samom početku je SCC imao najpovoljniji parking, raja tu maksuz dolazila sa parkira, parking Zeljo nije ni bio u opticaju. Onda su kasnije podigli cijene.mistek wrote: ↑13/12/2024 23:36SCC je tu bitan koliko i Caribou otvoren preko puta. Broj automobila se povećao, ceste nemaju kapacitet i to je to. Istom analogijom možeš tvrditi haman za bilo koju ulicu u gradu. Prije 15 godina nisi imao ni blizu ovu gužvu nigdje. Ja sam se neki dan sa Bjelava do Velešića vozio 25 minuta. Prije 15 godina nije bilo toga, taman da se na Koševu igrala Liga prvaka.BadBoy wrote: ↑12/12/2024 10:51Druže jasno je da nisi vozio u Sarajevu u periodu prije i poslije SCC.Javier Pena wrote: ↑12/12/2024 10:49
Ne bi se ta guzva ni osjetila da nema onog parkinga. Konstantni ulasci i izlasci s onog parkinga, s obzirom na specifičnost lokacije, prave problem.
- mayab
#22737 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
I onaj komad ceste pored Parlamenta i dalje u "fabričkom stanju" , pa majkumu , zar se ne može barem presvući asfaltom novim, a ivičnjaci trotoarski kao i da ne postoje ... 
-
noviclan
#22738 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne moze nazalost nema se sredstava, trevao je sunija kad je radio parking baciti malo asfalta
- mayab
#22739 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Stvarno bih želio čuti zvanično očitovanje odgovorne osobe, da objasni "đe problem" sa onom brukom od ulice kraj državnog Parlamenta, jedino ako sjučajno ta odgovorna osoba nije Dodik, na primjer , onda je to OK.
Ko nas je kleo , nije dangubio !
Ko nas je kleo , nije dangubio !
- nepass1
#22740 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Samo pjesaci su dovoljni da sjebu saobracaj hrleci u scc. Rjesiti pjesake bice dosta manje guzveBadBoy wrote: ↑14/12/2024 08:52Broj automobila se generalno jeste povećao i sad su gužve svugdje, ali ja sada konkretno govorim o mikrolokaciji M Dvora kod SCCa. Tu se saobraćaj pojebo još od 2015 godine. Izlivne trake u oba smjera, Vrbanja, sve se zakrčilo sbog SCCa. Pa na samom početku je SCC imao najpovoljniji parking, raja tu maksuz dolazila sa parkira, parking Zeljo nije ni bio u opticaju. Onda su kasnije podigli cijene.mistek wrote: ↑13/12/2024 23:36SCC je tu bitan koliko i Caribou otvoren preko puta. Broj automobila se povećao, ceste nemaju kapacitet i to je to. Istom analogijom možeš tvrditi haman za bilo koju ulicu u gradu. Prije 15 godina nisi imao ni blizu ovu gužvu nigdje. Ja sam se neki dan sa Bjelava do Velešića vozio 25 minuta. Prije 15 godina nije bilo toga, taman da se na Koševu igrala Liga prvaka.
-
noviclan
#22741 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Spoiler
Show
nepass1 wrote: ↑14/12/2024 09:34Samo pjesaci su dovoljni da sjebu saobracaj hrleci u scc. Rjesiti pjesake bice dosta manje guzveBadBoy wrote: ↑14/12/2024 08:52Broj automobila se generalno jeste povećao i sad su gužve svugdje, ali ja sada konkretno govorim o mikrolokaciji M Dvora kod SCCa. Tu se saobraćaj pojebo još od 2015 godine. Izlivne trake u oba smjera, Vrbanja, sve se zakrčilo sbog SCCa. Pa na samom početku je SCC imao najpovoljniji parking, raja tu maksuz dolazila sa parkira, parking Zeljo nije ni bio u opticaju. Onda su kasnije podigli cijene.mistek wrote: ↑13/12/2024 23:36
SCC je tu bitan koliko i Caribou otvoren preko puta. Broj automobila se povećao, ceste nemaju kapacitet i to je to. Istom analogijom možeš tvrditi haman za bilo koju ulicu u gradu. Prije 15 godina nisi imao ni blizu ovu gužvu nigdje. Ja sam se neki dan sa Bjelava do Velešića vozio 25 minuta. Prije 15 godina nije bilo toga, taman da se na Koševu igrala Liga prvaka.
- Logovan
#22742 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Evo radi se Obala, ima radnika, da se ne brinete 
- insaneinthebrain
#22743 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
bice gotovo do petog. al pitanje kojeg mjeseca 
-
mistek
#22744 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa opet nije do SCC kao takvog, nego do onog ko je zadužen za infrastrukturu okolo. Ne možeš blokirati razvoj grada jer će biti gužva, a ne pratiti infrastrukturom. Svugdje bi bila gužva da se nije razvijalo.
Recimo, mogli su, ako ništa drugo, zabraniti ulaz/izlaz na parking iz ulice Vrbanja. Da je ulaz/izlaz samo iz Kotromanićeve, već bi se osjetilo.
Druga sstvar je ta nulta transverzala. Da postoji nulta u formatu 2+2 na cijeloj dužini, odnosno da se spoji od SCC do Vrbanja mosta, tri SCC ne bi bila problem.
Treće je Kotromanićeva, koja je loša, usporava bilo kakav saobraćaj, po trotoarima parkirana auta, pješaci posljedično po cesti, ne znaš ni koliko ima traka i sl.
Četvro je opet do MUP koji 2% ne obraća pažnju na silne levate koji se zaustavljaju pored SCC na glavnoj, sa sva četiri, da pokupe nekog, da ovo ili ono.
Recimo, mogli su, ako ništa drugo, zabraniti ulaz/izlaz na parking iz ulice Vrbanja. Da je ulaz/izlaz samo iz Kotromanićeve, već bi se osjetilo.
Druga sstvar je ta nulta transverzala. Da postoji nulta u formatu 2+2 na cijeloj dužini, odnosno da se spoji od SCC do Vrbanja mosta, tri SCC ne bi bila problem.
Treće je Kotromanićeva, koja je loša, usporava bilo kakav saobraćaj, po trotoarima parkirana auta, pješaci posljedično po cesti, ne znaš ni koliko ima traka i sl.
Četvro je opet do MUP koji 2% ne obraća pažnju na silne levate koji se zaustavljaju pored SCC na glavnoj, sa sva četiri, da pokupe nekog, da ovo ili ono.
- nepass1
#22745 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A sta sa izlazom sa onog parkinga preko puta? I ovako mozes izaci samo ako te ko pusti da se uvalis. Zbog vilsa iz kontra smjera na most skrene max 3-4 auta. Uvjek zakrceno.mistek wrote: ↑14/12/2024 22:09 Pa opet nije do SCC kao takvog, nego do onog ko je zadužen za infrastrukturu okolo. Ne možeš blokirati razvoj grada jer će biti gužva, a ne pratiti infrastrukturom. Svugdje bi bila gužva da se nije razvijalo.
-
BadBoy
#22746 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Može brate, samo treba imati mjeru. U centru grada ne praviti najveći shopping centar. To se radi na obodima grada. Al jebat ga sad, sjedit nam je u gužvamamistek wrote: ↑14/12/2024 22:09 Pa opet nije do SCC kao takvog, nego do onog ko je zadužen za infrastrukturu okolo. Ne možeš blokirati razvoj grada jer će biti gužva, a ne pratiti infrastrukturom. Svugdje bi bila gužva da se nije razvijalo.
-
mistek
#22747 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Na oba izlaza staviti obavezno desnonepass1 wrote: ↑14/12/2024 22:14A sta sa izlazom sa onog parkinga preko puta? I ovako mozes izaci samo ako te ko pusti da se uvalis. Zbog vilsa iz kontra smjera na most skrene max 3-4 auta. Uvjek zakrceno.mistek wrote: ↑14/12/2024 22:09 Pa opet nije do SCC kao takvog, nego do onog ko je zadužen za infrastrukturu okolo. Ne možeš blokirati razvoj grada jer će biti gužva, a ne pratiti infrastrukturom. Svugdje bi bila gužva da se nije razvijalo.
Mada se slažem, naravno, da najvećem tržnom centru nije mjesto u centru grada.
- Laplace
#22748 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pitam se zašto su kod nas tržni centri u centrima gradova? Ono malo što sam bio u Italiji i Austriji primijetio sam da su tržni centri izvan gradova ili na periferiji, u gradovima uglavnom nailazim na supermarkete, ne sjećam se nekog velikog tržnog centra u centru grada u npr. Italiji. Meni je to ispočetka bilo čudno i zanimmljivo, kasnije skontam da ima logike.BadBoy wrote: ↑14/12/2024 08:52Broj automobila se generalno jeste povećao i sad su gužve svugdje, ali ja sada konkretno govorim o mikrolokaciji M Dvora kod SCCa. Tu se saobraćaj pojebo još od 2015 godine. Izlivne trake u oba smjera, Vrbanja, sve se zakrčilo sbog SCCa. Pa na samom početku je SCC imao najpovoljniji parking, raja tu maksuz dolazila sa parkira, parking Zeljo nije ni bio u opticaju. Onda su kasnije podigli cijene.mistek wrote: ↑13/12/2024 23:36SCC je tu bitan koliko i Caribou otvoren preko puta. Broj automobila se povećao, ceste nemaju kapacitet i to je to. Istom analogijom možeš tvrditi haman za bilo koju ulicu u gradu. Prije 15 godina nisi imao ni blizu ovu gužvu nigdje. Ja sam se neki dan sa Bjelava do Velešića vozio 25 minuta. Prije 15 godina nije bilo toga, taman da se na Koševu igrala Liga prvaka.
Btw, i u Mostaru su tržni centri po tom principu: van centra grada pored magistrale.
-
noviclan
#22749 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Eto ti west gate nedjeljom nisi mogao iz rakovice doci, sada subotom haos
-
neki