Point. wrote: ↑13/12/2024 10:12
_BataZiv_0809 wrote: ↑12/12/2024 23:08
Point. wrote: ↑12/12/2024 22:55
Oni nemaju RS niti Asima Čovića koji danonoćno trubi o legitimnom predstavljanju. Jebiga.
Govorim ti da ljudi koji su mnogo bolje upućeniji od mene i tebe tvrde da BiH ne može sa ovakvim uređenjem konstitutivnosti naroda, stranim sudijama, VP, OHR itd. To će se morati rješavati u paketu. To ljudi sada, u jeku ruske agresije na Ukrajinu, govore. Ako nije sada vrijeme za političke odluke EU, kad je? De Boga ti, ljudl su dali jasne smjernice.
Treba ih samo slijediti. Bez da se bude vazal Hrvatske.
Kako sam sebe demantovati u 10 recenica.
Bojim se da me nisi shvatio.
Shvatio sam ja tebe druze. Ispravno prepoznajes da je Covic neko sa kim se moras dogovarat i nadjebavat a onda lakonski kazes da je sva mudrost slijediti smjernice EU.
Kako ces samo slijediti smjernice kad se moras dogovarati sa dva troglodita?
Put prema EU jeste, bio je i bit ce obiljezen brojnim trulim kompromisima.
Vidi Makedonije morala promijeniti ime drzave na zahtjev zakletog neprijatelja Grcke koja im osporava identitet, a mrtva Bugarska jedva ceka priliku da ih krene yebat.
Zamisli da nama Hrvatska stavi uslov da se mora promijeniti ime Bosna i Hercegovina?
Dakle sve sto ti pises je lijepo i moralno ispravno i tacno, ali u praksi neprovodivo na taj nacin.
ProBosanska strana kojoj pripradas mora shvatiti da je Covic ono sto jedan konstitutivan narod zeli isto kao i Dodik.
Lako je sa nekog pijadestala uzvisenosti i moralnosti pricati treba Covica pomnozit s nulom to sto on trazi nije evropski. Sve je to lijepo, ali haj ti to majstore provedi u praksi. Jasta ces.
Mi smo drzava sa elementima ustavne konsocijacije i sto to prije prihvatimo i sto budemo pragmaticniji to ce biti lakse. Urlati izdaja/prodaja/ popustanje na svaki potez i to samo zato sto oni koji to urlaju ne vuku poteze, to ne vodi nigdje.