Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mishic

#38701 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mishic »

Sama činjenica da je to K R I M I N A L je dovoljna da svi u lancu njegova činjenje budu krivično odgovorni i da snose sve posljedice činjenja tog kriminala uključujući i zaradu ostvarenu na kriminalan način.

Ja znam da provjera diploma nije jednostavan i brz proces ali jeste neophodan posebno zbog onih koji su se legalno školovali i sada su u neravnopravnoj utakmici.

Da ne govorimo da se na ovo kalemi i nepotizam, mito, korupcija i drugi oblici kriminala pri obespravljenju onih koji postaju očajni.

A onome ko prati ovu temu jasno je da pojedine institucije prednjače u tome, da to traje godinama i da niko zbog toga ne odgovara.
vjeshalica

#38702 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

mishic wrote: 11/12/2024 15:10
Zna se ko su vlasnici tih diploma, zna se koje ustanove su ih izdale
, zna se gdje su se osobe sa tim diplomama uposlile i koliko dugo rade na tim radnim mjestima...
Kao prvo nauci se sta podrazumijeva pojam FALSIFIKAT.

Sa tom konstatacijom ne odudaras mnogo od falsifikatora.

Kad vec upires prstom u nepismene, neskolovane, kriminalce i tako... kreni od sebe za pocetak.
mishic

#38703 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mishic »

Zemlja i društvo koje ima ovako vrsne edukatore ne mora brinuti za svoju budućnost.

Oni educiraju uvijek i svugdje. A o njihovoj educiranosti da ne govorimo. Vrhunska je i oni to ilustriraju konstantno.
detroit-mercy

#38704 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by detroit-mercy »

DonieBrasco wrote: 11/12/2024 15:12 Lazne diplome su sistematski organizovani kriminal to je kristalno jasno, kao i vecina stvari u ovoj drzavi tj. zloupotreba institucija od strane pojedinaca i grupa koje korumpirane.
Gledaj, trebalo je uposliti armiju stranackih kadrovnika koji nisu ispunjavale uslove sa strucnom spremom koju su imali/le. Tako su izmisljeni ovi kojekavi univerziteti (da ih ne navodim) a za mnoge su spusteni kriteriji i na drzavnim/javnim univerzitetima.
Prica je davno zavrsena, ljudi uredno rade vec godinama :skoljka:.
A prava igranka nam tek dolazi, na upravljacka mjesta nam sjedaju ljudi sa diplomam Univerziteta u Cevljanovicima :skoljka:, tek kad ti pocnu da oblikuju zivot i stvarnost ima da sve puca od rahatluka.
vjeshalica

#38705 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

mishic wrote: 12/12/2024 14:24 Zemlja i društvo koje ima ovako vrsne edukatore ne mora brinuti za svoju budućnost.

Oni educiraju uvijek i svugdje. A o njihovoj educiranosti da ne govorimo. Vrhunska je i oni to ilustriraju konstantno.
Pošto adresiraš na mene.

Moram educirati jer po tvojoj priči ispada da je institucija izdala falsifikat. Zato ponavljam nauči se šta je falsifikat, i da ga nije nikakva škola mogla izdati, već ta osoba čiji je to "dokument" zna gdje je otišla da joj se uradi vjerna kopija originalnog dokumenta.

To bi na primjer moglo slikovito prikazano da ja stavim u promet falsifikovanu novčanicu od 20KM, i ti kao educirana osoba optužiš Centralnu banku da je kao mjerodavna institucija izdala falsifikat. :lol: :lol:

Toliko o našoj budućnosti sa takvim educiranim poput tebe.

Dakle, ponavljam, nauči se šta je falsifikat. Ne izdaju institucije falsifikate.
BiBi911

#38706 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by BiBi911 »

mishic wrote: 12/12/2024 14:24 Zemlja i društvo koje ima ovako vrsne edukatore ne mora brinuti za svoju budućnost.

Sve te diplome su izdate legalno( sve su uredno zavedene, ispiti polozeni, prijavljeno sve kako treba) razlika je sto neki nisu ucili.

Mozes li dokazat da je ministar kifla kupio ispite? Da je bakir na prezime zavrsio fakultet.

Jel stvarno mislis da ako polozis neki predmet, dobijes tu neku diplomu da to to daje pravo da si expert ili sta vec, bogom dat za to neko mjesto.

To ako si za 6mjeseci procitao nekih 6knjiga i polozio ispit/test na kraju ne znaci da si expert za to.

Nisi dobio posao u drzavnoj sluzbi trazis dalje ako valjas veca ti je sreca u privatnom Sektoru.
vjeshalica

#38707 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

BiBi911 wrote: 12/12/2024 18:57

Sve te diplome su izdate legalno( sve su uredno zavedene, ispiti polozeni, prijavljeno sve kako treba) razlika je sto neki nisu ucili.
Kako je legalno kad su objavili da su falsifikati?
Ne može falsifikat ujedno biti legalan ili obratno

Mislim pričamo o konkretno 125 diploma za koje su na portalu objavili da su krivotvorene. Krivotvorina ne može biti legalna ni u kojem obliku. To je paradoks. :-)
mishic

#38708 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mishic »

Nevjerovatno!

Podatke o FALSIFIKOVANIM diplomama objavili su mediji i tačno naveli koliko TAKVIH diploma je otkriveno u KS sa podacima iz kojih škola su te diplome, gdje su zaposlene osobe sa takvim diplomama, kada su datirane i dr.

O mitu, korupciji, nepotizmu i drugim eventualnim načinima na koje se još dolazi do diploma, ovdje se ne govori.

Svaka diploma srednjoškolska ili fakultetska ima svoj broj a podaci o njenom izdavanju nalaze se u matičnim knjigama institucija koje su ih izdale. Dakle nemoguće je imati legalnu diplomu o kojoj ne postoji nikakav trag u instituciji koja izdaje takav dokument. A ovdje su u pitanju baš takve diplome.

Ko se susretao sa takvim slučajevima zna da postoje diplome koje su kopija legalne i legitimne diplome sa izmijenjenim imenom nosioca i izmišljenim brojevima koji nisu ni približno čak ni slični brojevima po kojima se numerišu prave diplome a sve ostalo, pečat, potpisi, obrazac i dr. odgovaraju diplomama te institucije.

KIflina, Bakirova, Sebijina i druge diplome o kojima se pričalo i pisalo ne spadaju u ovu kategoriju.

Slučaj koji nije iz KS a lokalna javnost ga zna je da mladić koji se bavi stočarstvom i sem osnovne škole neku drugu nije ni vidio ali posjeduje tri diplome i njima se hvali. Da ne govorimo o kolektivu čiji uposlenici godinama rade i radni odnos su zasnovali sa jednom stručnom spremom a u međuvremenu iako niko od njih nije pohađao nikakvu školu, stekli su kvalifikaciju i drugu stručnu spremu.

Zbog toga je red kada želite polemizirati o nekoj temi da se makar površno informišete o tome a ne da vrijeđate, napadate i pišete o onome što je vama na umu.
BiBi911

#38709 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by BiBi911 »

vjeshalica wrote: 12/12/2024 20:26

Mislim pričamo o konkretno 125 diploma za koje su na portalu objavili da su krivotvorene. Krivotvorina ne može biti legalna ni u kojem obliku. To je paradoks. :-)

Sory stara nisam procitao citav tekst i konto sam o ovim diplomama sa prominentnih skolskih ustanova.

A ovu su falsikovane garant slabo platili

unsa, travnik, sokolac, banjaluka to sve provedu kroz knjige.
vjeshalica

#38710 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

mishic wrote: 12/12/2024 21:20 Nevjerovatno!

Podatke o FALSIFIKOVANIM diplomama objavili su mediji i tačno naveli koliko TAKVIH diploma je otkriveno u KS sa podacima iz kojih škola su te diplome, gdje su zaposlene osobe sa takvim diplomama, kada su datirane i dr.

O mitu, korupciji, nepotizmu i drugim eventualnim načinima na koje se još dolazi do diploma, ovdje se ne govori.

Svaka diploma srednjoškolska ili fakultetska ima svoj broj a podaci o njenom izdavanju nalaze se u matičnim knjigama institucija koje su ih izdale. Dakle nemoguće je imati legalnu diplomu o kojoj ne postoji nikakav trag u instituciji koja izdaje takav dokument. A ovdje su u pitanju baš takve diplome.

Ko se susretao sa takvim slučajevima zna da postoje diplome koje su kopija legalne i legitimne diplome sa izmijenjenim imenom nosioca i izmišljenim brojevima koji nisu ni približno čak ni slični brojevima po kojima se numerišu prave diplome a sve ostalo, pečat, potpisi, obrazac i dr. odgovaraju diplomama te institucije.

KIflina, Bakirova, Sebijina i druge diplome o kojima se pričalo i pisalo ne spadaju u ovu kategoriju.

Slučaj koji nije iz KS a lokalna javnost ga zna je da mladić koji se bavi stočarstvom i sem osnovne škole neku drugu nije ni vidio ali posjeduje tri diplome i njima se hvali. Da ne govorimo o kolektivu čiji uposlenici godinama rade i radni odnos su zasnovali sa jednom stručnom spremom a u međuvremenu iako niko od njih nije pohađao nikakvu školu, stekli su kvalifikaciju i drugu stručnu spremu.

Zbog toga je red kada želite polemizirati o nekoj temi da se makar površno informišete o tome a ne da vrijeđate, napadate i pišete o onome što je vama na umu.
Ocito imas dva racuna pa se smotano prebacujes sa jednog na drugi.
vjeshalica

#38711 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

BiBi911 wrote: 12/12/2024 23:32
vjeshalica wrote: 12/12/2024 20:26

Sory stara nisam procitao citav tekst i konto sam o ovim diplomama sa prominentnih skolskih ustanova.

A ovu su falsikovane garant slabo platili

unsa, travnik, sokolac, banjaluka to sve provedu kroz knjige.
Zna se sta je falsifikat o tome ne treba polemisati. Takve i jesu pronadjene u javnim ustanovama. Dovoljno je uporediti podatke sa diplome i u maticnim knjigama i sve bude jasno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38712 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/944991/ ... enih-mreza

Ne kontam Tik Tok izazove, sta ti @karanana kazes je li psihologinja u pravu
karanana

#38713 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by karanana »

_BataZiv_0809 wrote: 13/12/2024 18:11 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/944991/ ... enih-mreza

ima li ona privatnu praksu?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38714 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote: 13/12/2024 18:14
_BataZiv_0809 wrote: 13/12/2024 18:11 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/944991/ ... enih-mreza

ima li ona privatnu praksu?
Mislim da mozes uci
Laplace

#38715 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laplace »

vjeshalica wrote: 12/12/2024 18:46

Pošto adresiraš na mene.

Moram educirati jer po tvojoj priči ispada da je institucija izdala falsifikat. Zato ponavljam nauči se šta je falsifikat, i da ga nije nikakva škola mogla izdati, već ta osoba čiji je to "dokument" zna gdje je otišla da joj se uradi vjerna kopija originalnog dokumenta.

To bi na primjer moglo slikovito prikazano da ja stavim u promet falsifikovanu novčanicu od 20KM, i ti kao educirana osoba optužiš Centralnu banku da je kao mjerodavna institucija izdala falsifikat. :lol: :lol:

Toliko o našoj budućnosti sa takvim educiranim poput tebe.

Dakle, ponavljam, nauči se šta je falsifikat. Ne izdaju institucije falsifikate.
Primjer falsifikovane diplome: diploma o završenoj srednjoj školi na kojoj je na mjestu potpisa razrednika potpisan neko ko nikad nije ni radio u toj školi a kamoli bio razrednik i na mjestu potpisa direktora također prezime i ime koje ne pripada nikome ko je ikad radio u toj školi (naprotiv, tih prezimena nikad nije ni bilo na području škole).

Drugi primjer: diploma o završenom fakultetu na kojoj je datum napisan rukopisom a broj protokola (osim što je i on pisan rukom) nema format kakav izdaje (ili je u to vrijeme izdavala) visokoškolska ustanova koja je navodno izdala diplomu.

Te falsifikate su uradili ljudi koji ili ne rade u školi/visokoškolskoj ustanovi ili su radili poslove nevezane za administraciju. U oba slučaja u matičnim knjigama nema podataka o učeniku/studentu koji je navodno završio srednju školu/fakultet.

Imali smo ovih godina dosta zahtjeva za provjeru diploma pa dobro znam kako izgleda prava diploma a kako falsifikat.

Ne repliciram, samo dopunjavam komentar.
Laplace

#38716 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laplace »

Tik Tok izazovi jesu teška glupost. Ipak, ovaj Superman izazov pomalo neshvatljivo previše dovodi do teških povreda, bar iz mog ugla. Pa, u njihovim godinama sam redovno imao opasnije padove na odbojci i malom fudbalu (mali fudbal smo igrali na betonskoj podlozi), i opet su povrede bile rijetkost a ne sjećam se nijednog loma ruke ili noge.

Očigledno je da današnja djeca ne znaju da padaju i da se previše precjenjuju.
nepass1

#38717 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

Laplace wrote: 13/12/2024 18:33

Tik Tok izazovi jesu teška glupost. Ipak, ovaj Superman izazov pomalo neshvatljivo previše dovodi do teških povreda, bar iz mog ugla. Pa, u njihovim godinama sam redovno imao opasnije padove na odbojci i malom fudbalu (mali fudbal smo igrali na betonskoj podlozi), i opet su povrede bile rijetkost a ne sjećam se nijednog loma ruke ili noge.

Valjda je fazon sto sklone ruke pa se ne nadas da ces se razbiti. Nemas kad reagovati
Sanjarko

#38718 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sanjarko »

Ja imao u ratu jbn pad i lom ključne kosti, ali na ledu.

U šali mi navučena kapa, i dok sam je podigao naletiše na mene s staze i tras na rame.
mali_balon

#38719 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Meni ovakvi tiktiok izazovi dodju kao neka vrsta prirodne selekcije......koliko su nam djeca glupa....samim tim to je poraz nas roditelja.....valjda ce roditelj skontati ako mu dijtet polomi ruke na nekom izazovu da mu je dijete glupo i da ce raditi na tome da ga opameti odgoji kako treba......ali sumnjam i dalje ce to dijete biti pametno tatino i mamino zlato......
Sanjarko

#38720 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sanjarko »

mali_balon wrote: 14/12/2024 10:27 Meni ovakvi tiktiok izazovi dodju kao neka vrsta prirodne selekcije......koliko su nam djeca glupa....samim tim to je poraz nas roditelja.....valjda ce roditelj skontati ako mu dijtet polomi ruke na nekom izazovu da mu je dijete glupo i da ce raditi na tome da ga opameti odgoji kako treba......ali sumnjam i dalje ce to dijete biti pametno tatino i mamino zlato......
Ma treba regulirati na neki način, ličnom kartom da se profil može otvoriti i valorizirati od Facebook pa do Tiktok.

Ne znam na neki drugi način uglavnom ali male su šanse za to.

A upravu si za komentar, na mjestu ti je.
darius_maximus

#38721 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by darius_maximus »

mali_balon wrote: 14/12/2024 10:27 Meni ovakvi tiktiok izazovi dodju kao neka vrsta prirodne selekcije......koliko su nam djeca glupa....samim tim to je poraz nas roditelja.....valjda ce roditelj skontati ako mu dijtet polomi ruke na nekom izazovu da mu je dijete glupo i da ce raditi na tome da ga opameti odgoji kako treba......ali sumnjam i dalje ce to dijete biti pametno tatino i mamino zlato......
Rekao bi čovjek da nije bilo "izazova" kad smo mi bili djeca, a ja se evo sjećam da jeste. :D
Jedina razlika između tada i sada je što sada putem online magije više djece učestvuje odjednom.
Ali da je bilo "šta je, ne smiješ uraditi X" ili glupih ideja, jeste...
mali_balon

#38722 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

darius_maximus wrote: 14/12/2024 11:43
Rekao bi čovjek da nije bilo "izazova" kad smo mi bili djeca, a ja se evo sjećam da jeste. :D
Jedina razlika između tada i sada je što sada putem online magije više djece učestvuje odjednom.
Ali da je bilo "šta je, ne smiješ uraditi X" ili glupih ideja, jeste...
Pa naravno da je bilo...ja kaze hvala Bogu pa u nas vakat nije bilo mobitela i interneta ......ali smo ipak bili pametniji nismo sa bas olako upustali u izazove koji bi nas mogli kostati nekog velikog bola....naravno bilo je izuzetaka......a i roditelji su bili drugaciji.....ja se ponijem spustio niz neko brdo pa skok i stanes ono zakocis polukruzno da ostane sara od gume ....ja na skok poni u jednu stranu ja na drugu....sav se poderem na asflatu.....odem kuci stara odma rakijom dezinfikuje, vise to bilo nego pad i deranje koljena i laktova po asflatu, a stari iz lezegec polozaja sa kauca jednim okom, drugo je na tvu utakmica komenatrise drugi put ne vece brdo i ne ispustaj biciklo i ako si sta sjebo na biciklu popravi kako znas i umijes ja ti ne dam pare ....i sad ja kontam sta i kako bi ja reagovao.....i skontam da hi moje djete vec bilo ma klinickom zvale binse sve moguce stele da se izvrse sve mogu pretrage i zlatu bi kupio novo biciklo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#38723 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Truba »

Bilo je i prije izazova...trcat kroz ulicu pasa...prijeci preko cijevi na malti...pustiti brodice u nabujaloj miljacki...opljackati pijanduru

I uvjek su stariji pakasi lozili mladje da se dokazuju

Sad kad vrcaam film bio sam pola metra od nabujale miljacke ko djecak...cuko me ujo bacio se i nabio nogm na raspalu bocu

Mogo je rip biti
Laplace

#38724 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laplace »

nepass1 wrote: 14/12/2024 07:43
Laplace wrote: 13/12/2024 18:33

Valjda je fazon sto sklone ruke pa se ne nadas da ces se razbiti. Nemas kad reagovati
O takvim padovima i pričam: sa rukama iznad glave ili raširenim u stranu. Ako nemaš reflekse i ako ne znaš pasti, onda to ne radiš.
Laplace

#38725 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laplace »

Neće. Biće krivi nastavnici što ovo nisu spriječili. Ali, spriječili tako da ne dodirnu dijete, da ne zagalame na njega i da ne budu ni na koji način neugodni prema djetetu.
Post Reply