Ja sam mislio da on to meni od milja vise sam povezao sa kikicama kod jevreja(da mi ga suka nesto), nisam ni znao da ima Kiki bombonjera_BataZiv_0809 wrote: ↑10/12/2024 16:01Otkud ovome da si ti Kiki bombonjera?dr_Evil wrote: ↑10/12/2024 13:39Brk, brksamo demagogija, jednostavan zadatak si dobio.
Pa evo, hajde ako ne mozes naci gdje sam spomenuo Kurde, hajde nadji moje postove u vezi Sirije, Turske, Iraka ili gdje vec Kurdi imaju svoje interese? Nema nista u vezi Sirije prije nego opalise "oslobodici" neki dan, jel?
Dobro, sad kad smo to apsolvirali, hajdemo se ljudski dogovorit da osude Brkicinog podanistva nisu velicanje Kurda, ili koga ti vec ne. Furas mi onu SDA-ovsku da je napad na SDA jednak napadu na Bosnjake, Islam i BiH.
Tesko je svariti da covjek od koga si nesto ocekivao je zapravo samo jedan obican demagog i da je poslao Gazu u smrt.
Sirija vol. 3
- dr_Evil
#3351 Re: Sirija vol. 3
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3352 Re: Sirija vol. 3
Bio je forumas Kikibombona, moj Zenichak, ja ga od milja zvao kiki bombonjera
Legenda sirijske teme i najglasniji zagovornik Kurda jos od Abdullaha Ocalana
- Haris.ba
#3353 Re: Sirija vol. 3
Pa nemaju razloga to uraditi. Za sada - pobjedjuju.Bosanski_kralj wrote: ↑11/12/2024 08:10 Ovdje ako napišeše da nešto od strane Amerike i Izraela nije uredu, možeš biti siguran da će odmah od naših amerikanaca (prevashodno od jeza) krenuti relativiziranje i opravdavanje svakog poteza prethodno pobrojanih.![]()
daj popustite i priznajte da ovo što rade te dvije države je čisto sranje, i obezbrjeđivanje svih morlanih, etičkih i pravnih normi. Nemojte odmah to pravdati floskulama, to je politika, to je interes, takav je danas svijet...bla..bla..
Svi mi znamo kakav je svijet danas, kakva je politika danas, ali kad nešto nije uredu onda nije uredu i ne pada mi napamet ubijanje civila, djece, napade na druge države bez razloga...relativizirati i prihvatati kao nešto normalno.
Pobjednicima se isplati ubijanje i genocid. Ni prvi ni zadnji u historiji.
- dr_Evil
#3354 Re: Sirija vol. 3
_BataZiv_0809 wrote: ↑11/12/2024 08:13Bio je forumas Kikibombona, moj Zenichak, ja ga od milja zvao kiki bombonjera![]()
Legenda sirijske teme i najglasniji zagovornik Kurda jos od Abdullaha Ocalana![]()
Sad sam od prdenja u prazno o lokalnoj politici, presao da prdim u prazno o globalnoj politici, a ucinak je isti, to jest samo zabusavanje na poslu bez ikakvog ucinka
-
geoxx
#3355 Re: Sirija vol. 3
Nerealno koliko vi spinujete. Ovdje ako se ne divis Hamasovom potezu 07.10., automatski si proIzraelac. Upravo iz tog razloga, samo jer je protiv toga, se covjek i sramno etiketira da podrzava nesto sto nije istina niti to proizilazi iz bilo kojeg njegovog posta.Bosanski_kralj wrote: ↑11/12/2024 08:10 Ovdje ako napišeše da nešto od strane Amerike i Izraela nije uredu, možeš biti siguran da će odmah od naših amerikanaca (prevashodno od jeza) krenuti relativiziranje i opravdavanje svakog poteza prethodno pobrojanih.![]()
daj popustite i priznajte da ovo što rade te dvije države je čisto sranje, i obezbrjeđivanje svih morlanih, etičkih i pravnih normi. Nemojte odmah to pravdati floskulama, to je politika, to je interes, takav je danas svijet...bla..bla..
Svi mi znamo kakav je svijet danas, kakva je politika danas, ali kad nešto nije uredu onda nije uredu i ne pada mi napamet ubijanje civila, djece, napade na druge države bez razloga...relativizirati i prihvatati kao nešto normalno.
Ali kao sto rekoh ranije, ako se milimetar pomaknes od ovdje dominantnog narativa, ode ti helac.
- HarTar
#3356 Re: Sirija vol. 3
I ne kriju da podržavaju teroriste....
- dr_Evil
#3357 Re: Sirija vol. 3
@geoxx ne bih se slozio, nema kakve gadosti ja nisam pisao o Hamasu, i o 07.10 nikad mi niko nije rijec rekao. Sva rasprava je uvijek tekla nekim normalnim tokom. Nema nekih velikih simpatija prema hamasu na ovom forumu, neko misli da su iranski, neko da su izraelsko-americki, neko misli da su oslobodilacka vojska, ali se uglavnom niko ne raspravlja mnogo o njima.
- dr_Evil
#3358 Re: Sirija vol. 3
Neko izbacio na Linkedinu maloprije

Doduse samo mi nije jasno zasto neko misli da je ovakav sadrzaj prikladan za linkedin, a i sekiraju me moje konekcije koje lajkaju

Doduse samo mi nije jasno zasto neko misli da je ovakav sadrzaj prikladan za linkedin, a i sekiraju me moje konekcije koje lajkaju
-
geoxx
#3359 Re: Sirija vol. 3
Jasta nego nema. Nije ni stvar u simpatijama prema njima opcenito, nego prema tom potezu. Ako ne smatras da je genijalan, iznudjen, false flag ili sta vec, odnosno sve drugo osim da je retardiran i poguban po Palestince, onda si u najmanju ruku relativizator genocida. Otud i uzimanje ovog na zub.dr_Evil wrote: ↑11/12/2024 08:33 @geoxx ne bih se slozio, nema kakve gadosti ja nisam pisao o Hamasu, i o 07.10 nikad mi niko nije rijec rekao. Sva rasprava je uvijek tekla nekim normalnim tokom. Nema nekih velikih simpatija prema hamasu na ovom forumu, neko misli da su iranski, neko da su izraelsko-americki, neko misli da su oslobodilacka vojska, ali se uglavnom niko ne raspravlja mnogo o njima.
- dr_Evil
#3360 Re: Sirija vol. 3
Pa dobro, kad je puklo prvi dan rekao sam da nakon ovog vise nece biti Gaze, i da ce Izrael to iskoristiti maksimalno. Ali i danas vjerujem da je vrh Hamasa organizovan upravo od njih s namjerom da nestane Palestinaca. Nemoguce je drugacije objasniti sve idiotske poteze koje ti teroristi su radili.geoxx wrote: ↑11/12/2024 08:43Jasta nego nema. Nije ni stvar u simpatijama prema njima opcenito, nego prema tom potezu. Ako ne smatras da je genijalan, iznudjen, false flag ili sta vec, odnosno sve drugo osim da je retardiran i poguban po Palestince, onda si u najmanju ruku relativizator genocida. Otud i uzimanje ovog na zub.dr_Evil wrote: ↑11/12/2024 08:33 @geoxx ne bih se slozio, nema kakve gadosti ja nisam pisao o Hamasu, i o 07.10 nikad mi niko nije rijec rekao. Sva rasprava je uvijek tekla nekim normalnim tokom. Nema nekih velikih simpatija prema hamasu na ovom forumu, neko misli da su iranski, neko da su izraelsko-americki, neko misli da su oslobodilacka vojska, ali se uglavnom niko ne raspravlja mnogo o njima.
Sjecam se kad se koristio onaj da u 10 godina nisu bili u stanju napraviti jedno skloniste za civile, ja sam to posmatrao s aspekta zelje i plana za nestankom civila, drugi su to prikazivali kao jednostavan nemar.
Dobro
- Peacean
#3361 Re: Sirija vol. 3
Hamas jeste iskorišten za uništenje Gaze ali ja ne vjerujem da je to od strane Izraela već Rusije i Irana kojima je bilo potrebno da se zapadni resursi razvuku. Sad da li je bibijev kabinet znao da će se to dogoditi i da li je namjerno to dopustio je već druga priča.
- dr_Evil
#3362 Re: Sirija vol. 3
Davno smo pretumbali sve te teme, ali to je normalna diskusija i poenta forumaPeacean wrote: ↑11/12/2024 08:59 Hamas jeste iskorišten za uništenje Gaze ali ja ne vjerujem da je to od strane Izraela već Rusije i Irana kojima je bilo potrebno da se zapadni resursi razvuku. Sad da li je bibijev kabinet znao da će se to dogoditi i da li je namjerno to dopustio je već druga priča.
-
Dugarry
#3363 Re: Sirija vol. 3
VRS je radila gore stvari od Asada i pobunjenika zajednoVjecita_zavrzlama wrote: ↑11/12/2024 07:41Sta reci..bliski istokIronmen wrote: ↑11/12/2024 03:24 Strasne scene dolaze iz Sirije brutalne egzekucije na sve strane sve je to bilo za ocekivati, znaci posle Assada imamo jos gore koljace, u Idlibu su svezali zarobljenika lancem i razvalace ga ulocm dok masa urla i tekbira. Samo je pitanje vremena kada ce sada puknuti izmedju frakcija pa ce zaratiti sami sa sobom, dok HTS monstrumi likvidiraju zarobljenike na sve moguce nacine Izrael dubokim planom rjesava ovo u svoju koristi i zauzima teritori dok Dzulani moli Izrael za primirje da su spremni da ga potpisu ludnica.
I onda neko nas poredi a njima
- Peacean
#3364 Re: Sirija vol. 3
Jbg ko prati redovno forum može primjetiti da se ciklično ponavljaju iste rasprave i argumenti i to beskrajnodr_Evil wrote: ↑11/12/2024 09:03Davno smo pretumbali sve te teme, ali to je normalna diskusija i poenta forumaPeacean wrote: ↑11/12/2024 08:59 Hamas jeste iskorišten za uništenje Gaze ali ja ne vjerujem da je to od strane Izraela već Rusije i Irana kojima je bilo potrebno da se zapadni resursi razvuku. Sad da li je bibijev kabinet znao da će se to dogoditi i da li je namjerno to dopustio je već druga priča.![]()
- SmokingMan
#3365 Re: Sirija vol. 3
Da ne bude sve tako depresivno u vezi teme.
Zemlja nevjerovatno bogate istorije. Ako doživim neka bolja vremena, sigurno neću propustit priliku da posjetim Siriju, pogotov Dvorac Masyaf. Šta bih dao da mi imamo ovakvu kulturnu ostavštinu.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_castles_in_Syria
Zemlja nevjerovatno bogate istorije. Ako doživim neka bolja vremena, sigurno neću propustit priliku da posjetim Siriju, pogotov Dvorac Masyaf. Šta bih dao da mi imamo ovakvu kulturnu ostavštinu.
- jednonogi_Jack
-
JovicSA
#3367 Re: Sirija vol. 3
Sjećam se da su žene iz komšiluka osamdesetih išle u Siriju da kupuju nekakve bisere i zlato.SmokingMan wrote: ↑11/12/2024 09:32 Da ne bude sve tako depresivno u vezi teme.
- lotPi
#3368 Re: Sirija vol. 3
Po svemu sudeci Izrael je apsolutni pobjednik a Turci (i naravno Sirija) gubitnici na Bliskom Istoku.
Turska je dobila za komsiju tvorevinu iz koje ce se stalno siriti terorizam i rat.
Kurde ne mogu uništit, a mir između njih i ovih terorista u Siriji nece biti, nikada. Pros'o voz!
Izrael nece dopustiti stvaranje ozbiljne vojske kakva je bila Asadova, a koja je potrebna za drzavnost i suverenost.
To je "davno proslo vrijeme".
Samo ne kontam da u Siriji ne postoji niti jedan vojnik sa jajima da stisne dugme i ispali nesto na Izrael.
Zbombali su ih u srednji vijek za 3 dana a niko nista.
Kada ove silne frakcije glavosjeca shvate sto su dobili (da ne pisem sada) i da ih se nista ne pita, pocet će se izmedju sebe ubijati.
Sto znaci ugasite svjetlo u Siriji a u Izraelu su otvorili sampanjac.
Turska je dobila za komsiju tvorevinu iz koje ce se stalno siriti terorizam i rat.
Kurde ne mogu uništit, a mir između njih i ovih terorista u Siriji nece biti, nikada. Pros'o voz!
Izrael nece dopustiti stvaranje ozbiljne vojske kakva je bila Asadova, a koja je potrebna za drzavnost i suverenost.
To je "davno proslo vrijeme".
Samo ne kontam da u Siriji ne postoji niti jedan vojnik sa jajima da stisne dugme i ispali nesto na Izrael.
Zbombali su ih u srednji vijek za 3 dana a niko nista.
Kada ove silne frakcije glavosjeca shvate sto su dobili (da ne pisem sada) i da ih se nista ne pita, pocet će se izmedju sebe ubijati.
Sto znaci ugasite svjetlo u Siriji a u Izraelu su otvorili sampanjac.
Last edited by lotPi on 11/12/2024 09:50, edited 1 time in total.
-
Vjecita_zavrzlama
#3369 Re: Sirija vol. 3
Sve su i Afganistan je imao vise hiljada staru budisticku proslost, a vidi sadJovicSA wrote: ↑11/12/2024 09:43Sjećam se da su žene iz komšiluka osamdesetih išle u Siriju da kupuju nekakve bisere i zlato.SmokingMan wrote: ↑11/12/2024 09:32 Da ne bude sve tako depresivno u vezi teme.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_castles_in_SyriaSirija jeste definitivno (bila) fascinantna zemlja.
Strah me da ce islamizam svoje korijene pustit i kod Sirije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3370 Re: Sirija vol. 3
Sirija je kolijevka civilizacije.
To se tacno vidjelo po Sirijcima (licno iskustvo).
Aleppo je najstariji grad na svijetu, Damask je bio glavni grad jednog velikog carstva, pa onda Palmira, ma to je cudo jedno.
Da ne kazem da je to bila najsekularnija arapska drzava (eventualno Libanon moze parirati, ali oni su protektorat), i dosta liberalna-dovoljno je bilo prebaciti na sirijske tv kanale i vidjeti da pustaju filmove i muziku sa zapada, voditeljice na tv-u nisu morale biti pokrivene, ali ni otkrivene.
To je sve bilo moguce pod Assadom, a pod ovim pobunjenicima cisto sumnjam da ce moci. Da li je to dobro ili lose neka svako procijeni, a sirijski narod je najpozvaniji da kaze sta zeli. Pokazao je da ne zeli Assada ali to ne znaci nuzno da zeli islamiste i šerijat.
Dok malo zapadnim medijima guzica izadje iz supka i dok prestanu ignorisati pokolje koji se sada provode dole, pa cemo vidjeti kako ce narativ ici.
Aleppo je najstariji grad na svijetu, Damask je bio glavni grad jednog velikog carstva, pa onda Palmira, ma to je cudo jedno.
Da ne kazem da je to bila najsekularnija arapska drzava (eventualno Libanon moze parirati, ali oni su protektorat), i dosta liberalna-dovoljno je bilo prebaciti na sirijske tv kanale i vidjeti da pustaju filmove i muziku sa zapada, voditeljice na tv-u nisu morale biti pokrivene, ali ni otkrivene.
To je sve bilo moguce pod Assadom, a pod ovim pobunjenicima cisto sumnjam da ce moci. Da li je to dobro ili lose neka svako procijeni, a sirijski narod je najpozvaniji da kaze sta zeli. Pokazao je da ne zeli Assada ali to ne znaci nuzno da zeli islamiste i šerijat.
Dok malo zapadnim medijima guzica izadje iz supka i dok prestanu ignorisati pokolje koji se sada provode dole, pa cemo vidjeti kako ce narativ ici.
-
Vjecita_zavrzlama
#3371 Re: Sirija vol. 3
Zavisi gdje, ima i kod njih svasta… najgori su i dosli u Evropu_BataZiv_0809 wrote: ↑11/12/2024 09:55 Sirija je kolijevka civilizacije.
A bili su i iranci civilizacija pa vidi ih sad, zale za tim vremenima.
- Mate_Miso_Kovac
#3372 Re: Sirija vol. 3
Bato ti si stručljak, a ja uskačem iznebuha, čitam teme na preskok, i nije mi jasno, de mi objasni - koji je rezon kolege odozgo - zašto palestinci zasluzuju svoju drzavu i njihova je borba "oslobodilacka", a visetruko mnogobrojniji kurdi (koji su autohtoniji za region od turaka), ne zasluzuju i njihova je borba "terorizam"? 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3373 Re: Sirija vol. 3
Zato sto mu promisljanje svijeta diktira pseudosultan sa BosforaMate_Miso_Kovac wrote: ↑11/12/2024 10:07 Bato ti si stručljak, a ja uskačem iznebuha, čitam teme na preskok, i nije mi jasno, de mi objasni - koji je rezon kolege odozgo - zašto palestinci zasluzuju svoju drzavu i njihova je borba "oslobodilacka", a visetruko mnogobrojniji kurdi (koji su autohtoniji za region od turaka), ne zasluzuju i njihova je borba "terorizam"?![]()
-
talijan97
#3374 Re: Sirija vol. 3
Da Assad nije bio krvolocni manijak ova katastrofa bi se izbjegla
- MarlboroGold
#3375 Re: Sirija vol. 3
Kako god su živjeli pod Asadom, pa i da će sad mnogo gore da žive, ono što im je radio unazad preko decenije njega ne može oprati za 500 života. Tako je kako je.
A ovi što primjenjuju jedne kriterije za Palestince i druge, a za Kurde skroz druge su teški licemjeri. Hartar i ekipa logično.
A ovi što primjenjuju jedne kriterije za Palestince i druge, a za Kurde skroz druge su teški licemjeri. Hartar i ekipa logično.