Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Peacean
#49676 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ništa spektakularno ali ko nije igrao ili želi da se podsjeti biće dobro
-
Rodzer Mur
#49677 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da ne offtopicimo tamo
Ma prestao tamo nekad mart-april, dobijao 16-19 pobjeda redovno, ali kad ne mozes s uzivanjem igrati jebes to, lagavo neigrivo, boris se protiv AI i Poljaka sa serverom u sobi dok tebi kasne komande, na kraju jednu WL razbio dzojstik od zid i nisam vise upalio
Pred izlazak FC25 maksuz narucio dzojstik Gamesir Kaleid T4, al' hajd' kontam pustit cu dok je early access da vidim na sta lici prije kupovine... Ma isti racku, jos sjebali i ono sto je valjalo, promjene oko formacija, pozicija, playstylea... more citera... jedino onaj Krasi levat hvali igru jer igra na masini od 10 hiljada
Ostao mi aktivan klub na web appu, otvarao malo packove u fazonu ako dobijem Mbappea kupit cu igru, jasta... bukvalno nisam jedan onaj daily preview dobio da je vrijedilo platiti 7500
Igras li ti? Vidim nema ni teme ovdje znaci da je rahmetli sve sto se tice fife
- Plavo-bijeli
#49678 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Predugo igram ovo govno od igreRodzer Mur wrote: ↑05/12/2024 21:13Da ne offtopicimo tamo
Ma prestao tamo nekad mart-april, dobijao 16-19 pobjeda redovno, ali kad ne mozes s uzivanjem igrati jebes to, lagavo neigrivo, boris se protiv AI i Poljaka sa serverom u sobi dok tebi kasne komande, na kraju jednu WL razbio dzojstik od zid i nisam vise upalio![]()
Pred izlazak FC25 maksuz narucio dzojstik Gamesir Kaleid T4, al' hajd' kontam pustit cu dok je early access da vidim na sta lici prije kupovine... Ma isti racku, jos sjebali i ono sto je valjalo, promjene oko formacija, pozicija, playstylea... more citera... jedino onaj Krasi levat hvali igru jer igra na masini od 10 hiljada
Ostao mi aktivan klub na web appu, otvarao malo packove u fazonu ako dobijem Mbappea kupit cu igru, jasta... bukvalno nisam jedan onaj daily preview dobio da je vrijedilo platiti 7500Odradio i sve one sbceve pocetne, dobio gold Bellinghama i to je to, sad na snizenju igra 30 eura, ali se i dalje ne isplati
![]()
Igras li ti? Vidim nema ni teme ovdje znaci da je rahmetli sve sto se tice fife![]()
Kakav ti je taj joystick? Mene ubi moj ps5 joystick sa svojim driftom, već 3x ga nosio na popravku svaki put po 30km
Već prošle godine sam prvi put ikada napravio tako rano pauzu prije TOTYa i nisam igrao do ljeta, pa onda opet malo usao u to par mjeseci i odmorio do EA FC 25, sa nadom da će nešto bolje biti...
Nazvao opet provajdera, spustili mi ms na oko 30...yebe doduse jos stara graficka i dzaba mi 240hz monitor kad igra ide na medium 60fps
Ove godine uzeo pretplatu na 2 mjeseca da dobijem heroja, krenulo lose sa packovima al onda dobijem vinicusa koji je tad vrijedio 1.5mil...alii...
Nikad gora i frustrirajuca igra...Nakon svake partije mi bude loše i budem nervozan...a cheatera sto kazes isto nikad vise a EA zaboli kao i svaki put...
Pred Black Friday razmisljao da li da kupim igru ili prekinem i kupim je samo jer sam imao haman 2.5 miliona coinsa koje sam zaradio od autobuyera gdje sam skontao sta da trazim i non stop uzimao... ali pretjerano radio je citav dan, osim noci...
I hajde uzmem da isprobam, kupio neku fun ekipu sa Del Pierom na Cam i butraguenom na ST, jos par icona uzeo i igram i kontam koja sam budala pa dadoh i ovih 35€ ..krenuo da vratim igru kad proslo 2 dana a smije max 24h...
I ovo neki dan u subotu da nastavim igrat kad...
full transfer ban..ne samo aplikacija nego i u igri...
S jedne strane sjeb jer mi ode i ekipa i sve
ali s druge strane odusevljen jer me postedilo mentalnog zdravlja, energije, vremena....
Za ovu haman godinu do naredne fife pff... Ima da izgradim zivot
Vidim izasao je najnoviji patch, navodno su puno stvari popravili, ali eto opet sumnjam da ovo govno od AIa gdje napadaci tackleuju kao rio ferdinand uopste mogu popraviti...Samo je dovoljno da vidis da jedan Harry koji je prije sa bronze ekipama znao imati 40-0 sad i sa pravo jakim ekipama nekad 12,13 pobjeda samo izvuce...
Helem iz dosade krenuo skidat najstarije igre od 2005 pa na dalje, odigram, jednu, dvije partije..ibretim se kako je nekad bilo i gfledam sta su sve promjenili. Sad sam dosao do FIFE 17 i mozda tu odradim malo vise od jedne dvije mozda cak i koju sezonu kad imam vremena...uzivati u offline modovima koje sam skroz zapostavio kako je ultimate team izasao.
Vidjet ćemo kakav će biti i ovaj UFL mada ga ne mislim skidati narednu godinu dok i oni ga ne optimizuju kako treba.
-
Rodzer Mur
#49679 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Plavo-bijeli
Slabo sam testirao dzojstik, ali ovo sto sam dosad igrao s njim djeluje odlicno, uzeo bas zbog toga sto ima ovaj hall effect da ne bi doslo do stick drifta, razmisljao i o ps5 dzojstiku, ali vidim dosta raje se zali, a onaj edge skoro 500KM, ne'a teorije da dam toliko, a opet moze zavrsiti u komadima
Ranije sam koristio ps4 dzojstik, odnosno 3-4 takva godinama i na ovom testu mi je znalo biti po 10% avg. error a i stick drift bi nekad bio cim kupim nov
ovdje sve kako treba (ne ureklo se)
Jedino je problem sto je layout od xboxa pa treba vremena da se navikne jer sam citav zivot igrao na plejci, ali navikne covjek na sve vremenom... jos samo da nadjem kakvu igru u kojoj cu ga koristiti
i nije wireless, ali meni to nije problem, svakako sam i prije igrao preko kabla na PCu.
Ma dokurcilo mi u fifi stalno napadati i kruziti oko sesnaesterca dok levate AI spasava i onda jednu loptu izbace sa svoje polovine i eto ih 1na1 sa mojim golmanom, samo counter attack svaki mec.
Ma meni je pes6 najjaca fudbalska igra svih vremena, od ovih fifa 18 mi je bila draga jer je to prva u kojoj sam poceo Ultimate team igrati, prije toga skoro 20 godina PES igrao, fifu samo povremeno probavao, najjaca mi bila fifa 98 i igranje u sali na male golove, a bila i BiH repka sa Kodrom u napadu
Vidio sam UFL ali i to mi djeluje kao da im treba jos bar po' godine da naprave nesto od toga.
Bice bolje aBd
Slabo sam testirao dzojstik, ali ovo sto sam dosad igrao s njim djeluje odlicno, uzeo bas zbog toga sto ima ovaj hall effect da ne bi doslo do stick drifta, razmisljao i o ps5 dzojstiku, ali vidim dosta raje se zali, a onaj edge skoro 500KM, ne'a teorije da dam toliko, a opet moze zavrsiti u komadima
Ranije sam koristio ps4 dzojstik, odnosno 3-4 takva godinama i na ovom testu mi je znalo biti po 10% avg. error a i stick drift bi nekad bio cim kupim nov
Jedino je problem sto je layout od xboxa pa treba vremena da se navikne jer sam citav zivot igrao na plejci, ali navikne covjek na sve vremenom... jos samo da nadjem kakvu igru u kojoj cu ga koristiti
Ma dokurcilo mi u fifi stalno napadati i kruziti oko sesnaesterca dok levate AI spasava i onda jednu loptu izbace sa svoje polovine i eto ih 1na1 sa mojim golmanom, samo counter attack svaki mec.
Ma meni je pes6 najjaca fudbalska igra svih vremena, od ovih fifa 18 mi je bila draga jer je to prva u kojoj sam poceo Ultimate team igrati, prije toga skoro 20 godina PES igrao, fifu samo povremeno probavao, najjaca mi bila fifa 98 i igranje u sali na male golove, a bila i BiH repka sa Kodrom u napadu
Vidio sam UFL ali i to mi djeluje kao da im treba jos bar po' godine da naprave nesto od toga.
Bice bolje aBd
Last edited by Rodzer Mur on 06/12/2024 01:53, edited 1 time in total.
- glitch
- Peacean
#49681 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bogami Indiana Jones pokupio pohvale a većina ga bila otpisala još u najavi.
- House
- SmokingMan
#49683 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dobar mi PC u uredu, dok ne kupim sebi novi, privremeno ću ga koristi vikendom, trebam samo grafičku da izvadim iz svog kućišta i ponesem je na posao ujutro. Neki dan sam igrao The Division 2 bez grafičke i dobro fercera, nevjerovatno. Čim ovo dodam ići će još "za pola kruga više". 
- insaneinthebrain
- House
#49685 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
baš igra godine... ne bih rekao.
silent hill 2 remake
silent hill 2 remake
-
DonieBrasco
#49686 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Majmun souls like ce biti igra godine, nije moj zanr nikako ali po svemu sudeci hoce.
-
BiBi911
#49687 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Decki ako kupim x box ultimate pass jel to znaci da mogu igrrat sve igre sa x box na tv-u
Ili moram opet svaku igru kupit
Ili moram opet svaku igru kupit
- Averus
#49688 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ko ima problema sa stutteringom na UE4 i UE5 igrama, evo dobrog fixa 
Meni na Psychonauts popravio stutter:
https://www.reddit.com/r/OptimizedGamin ... tutter_fix
U suštini, u Engine.ini ubaciti:
Dodatno (ako treba):
Meni na Psychonauts popravio stutter:
https://www.reddit.com/r/OptimizedGamin ... tutter_fix
U suštini, u Engine.ini ubaciti:
Code: Select all
[SystemSettings]
niagara.CreateShadersOnLoad=1
D3D12.PSO.DriverOptimizedDiskCache=1
D3D12.InsertOuterOcclusionQuery=1
D3D12.MaximumFrameLatency=3
D3D12.AFRUseFramePacing=1
D3D12.SyncThreshold=999
D3D12.PSO.DiskCache=1
memory.logGenericPlatformMemoryStats=0
fx.ParticlePerfStats.Enabled=false
FX.MaxCPUParticlesPerEmitter=500
fx.EnableCircularAnimTrailDump=0
fx.Niagara.DebugDraw.Enabled=0
FX.BatchAsyncBatchSize=8
FX.EarlyScheduleAsync=1
FX.BatchAsync=1
RHI.MaximumFrameLatency=3
RHI.SyncWithDWM=0
[/Script/Engine.RendererSettings]
r.ShaderPipelineCache.LazyLoadShadersWhenPSOCacheIsPresent=1
r.ShaderPipelineCache.AlwaysGenerateOSCache=0
r.ShaderPipelineCache.GameFileMaskEnabled=1
r.ShaderPipelineCache.PreOptimizeEnabled=1
r.ShaderPipelineCache.SaveBoundPSOLog=1
r.ShaderPipelineCache.SaveUserCache=1
r.ShaderPipelineCache.StartupMode=2
r.ShaderPipelineCache.ReportPSO=0
r.ShaderComplexity.CacheShaders=1
r.CompileShadersForDevelopment=0
r.ShaderPipelineCache.Enabled=1
r.AsyncPipelineCompile=1
r.CreateShadersOnLoad=1
r.Shaders.Optimize=1
r.Shaders.FastMath=1
r.ShaderPipelines=1
r.Streaming.FullyLoadUsedTextures=0
r.Streaming.LimitPoolSizeToVRAM=1
r.Streaming.UseFixedPoolSize=0
r.Streaming.HLODStrategy=0
r.Streaming.UseAllMips=1
r.Streaming.PoolSize=896
r.Streaming.MinBoost=1
r.TextureStreaming=1
r.Streaming.Boost=6
[/Script/Engine.StreamingSettings]
s.LevelStreamingComponentsUnregistrationGranularity=1
s.LevelStreamingComponentsRegistrationGranularity=1
s.PriorityLevelStreamingActorsUpdateExtraTime=0
s.LevelStreamingActorsUpdateTimeLimit=2
s.MinBulkDataSizeForAsyncLoading=0
s.UnregisterComponentsTimeLimit=2
s.PriorityAsyncLoadingExtraTime=0
s.AsyncLoadingUseFullTimeLimit=0
s.ForceGCAfterLevelStreamedOut=0
s.MaxIncomingRequestsToStall=0
s.AsyncLoadingThreadEnabled=1
s.IoDispatcherCacheSizeMB=256
s.AsyncLoadingTimeLimit=4
[/Script/Engine.GarbageCollectionSettings]
gc.MultithreadedDestructionEnabled=1
[ConsoleVariables]
bOptimizeAnimBlueprintMemberVariableAccess=1
bAllowMultiThreadedAnimationUpdate=1
bAllowMultiThreadedShaderCompile=1
bEnableMultiCoreRendering=1
UseAllCores=1
[Core.Log]
LogLinker=All Off
Global=Off
[Core.System]
+Suppress=Scriptwarning
+Suppress=Scriptlog
+Suppress=Warning
+Suppress=Error
If you need less stuttering add the commands from the "Excluded" list. If you're experiencing issues remove the commands from the "Included" list
Excluded Commands
Code: Select all
Excluded Commands: [/Script/Engine.RendererSettings] r.SkinCache.CompileShaders=1 r.DiscardUnusedQuality=1 r.VT.PoolSizeScale=48 r.HZBOcclusion=2 r.DBuffer=0 [/Script/Engine.GarbageCollectionSettings] gc.CreateGCClusters=1 [/Script/Engine.StreamingSettings] s.ContinuouslyIncrementalGCWhileLevelsPendingPurge=0
Included Commands:Code: Select all
[/Script/Engine.RendererSettings] r.CreateShadersOnLoad=1 [SystemSettings] D3D12.PSO.DriverOptimizedDiskCache=1[/quote]
- typeOnegative
-
BiBi911
#49690 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Na ovom tv stalno izbacuje kupite x pas ultimate da bi ste igrali xy igru. Koliko skontah to je cloud gaming i mogu se igrat te igre preko oblaka.typeOnegative wrote: ↑09/12/2024 09:00
Kako mislis "igrat na tv-u ",.preko čega? Ugl.ako imas xbox ili PC odgovor je da, moći ćeš igrati sve iz kataloga dok traje pretplata.
Al nisam siguran imam pc al ne xbox
- typeOnegative
#49691 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ništa, to je cloud gaming koji nije službeno podrzan kod nas, možda bi moglo tako ali preko vpn-a pa da " preseliš" tamo gdje je podrzano , ugl službeno ne može.BiBi911 wrote: ↑09/12/2024 09:02Na ovom tv stalno izbacuje kupite x pas ultimate da bi ste igrali xy igru. Koliko skontah to je cloud gaming i mogu se igrat te igre preko oblaka.typeOnegative wrote: ↑09/12/2024 09:00
Kako mislis "igrat na tv-u ",.preko čega? Ugl.ako imas xbox ili PC odgovor je da, moći ćeš igrati sve iz kataloga dok traje pretplata.
-
BiBi911
#49692 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sory... ja sam u DE.typeOnegative wrote: ↑09/12/2024 09:17Ništa, to je cloud gaming koji nije službeno podrzan kod nas, možda bi moglo tako ali preko vpn-a pa da " preseliš" tamo gdje je podrzano , ugl službeno ne može.BiBi911 wrote: ↑09/12/2024 09:02Na ovom tv stalno izbacuje kupite x pas ultimate da bi ste igrali xy igru. Koliko skontah to je cloud gaming i mogu se igrat te igre preko oblaka.typeOnegative wrote: ↑09/12/2024 09:00
Hvala za info
- vaučer
#49693 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nema ferre da kači članke pa moram ja pitati.
Path of Exile 2 itko?
Meni zasad super, baš odmor od Diabla.
Moraš sudjelovati u borbi, nije bezumno košenje neprijatelja.
Nije ni blizu ispolirana igra kao Diablo, ali ima šarma.
Optimizacija na konzoli je mid iskreno, ali ne crasha zasad.
Path of Exile 2 itko?
- Averus
#49694 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam vala htio da plaćam Early Access, strpiću se dok izađe F2Pvaučer wrote: ↑09/12/2024 12:59 Nema ferre da kači članke pa moram ja pitati.
Path of Exile 2 itko?
Djeluje mi baš super. Sve što sam vidio mi se svidjelo i mislim da ću s ovim jaranom baš da igram PoE2 (kec sam probao ali mi nešto nije legao).
U drugim vijestima:
Završio sam Immortals: Fenyx Rising.
Ono što mi se svidjelo:
- Borba
- Setting (drevna grčka, hell yeah!)
- Najveća ocjena na svijetu ide Voice Actress koja daje glas Afroditi, jer je malo reći prekucala, ona mi je bila hajlajt igre

- Muzika je fina
Ono što mi se nikako nije svidjelo:
- Prevelik svijet, pa djeluje prazan iako na svakom koraku imaš protivnike s kojima bi se borio (ili kao ja ne bi trošio vrijeme);
- Ima puno questova, ali u standardnom šmeku Ubisofta - većina je suvišna i repetitivna;
- I sami protivnici su jedni te isti sa različitim skinovima;
- Grindfest - imaš 150 različitih resursa koje možeš skupljati i onda upgrade-ovati iteme isl. Neko to voli, meni je bilo smor i nisam se trudio da to previše radim;
- Animacije ostalih likova su na momente čudne ili jednostavno loše;
- Potrošili su resurse na nekakav character building klinac, koji je apsolutno minimalan i nepotreban. Bolje da su to novca potrošili na pametnije stvari;
Neutralno:
- Puna je puzzles i vjerujem da ima ljudi koji bi uživali u tome. Ja za to moram biti posebno raspoložen i nisam baš ljubitelj takvog pretjerivanja u "RPG" igri poput ove.
Opći dojam:
Ovo je vrlo lako mogao biti Ubisoftov novi uspješni IP, samo da su se malo potrudili da naprave potpunu, fokusiranu igru.
Tačno se vidi da nisu mogli da odluče ni sami šta zapravo žele da naprave. Igra je donekle dječja, a u drugoj polovici onda odjednom svaka druga rečenica "asshole" ovo "asshole" ono.
Dodaj na to da je sve vrijeme (iako donekle suptilno) prisutna tematika seksa, incesta, silovanja itd., onda baš ne znam ni ja šta im je bio cilj s ovom igrom.
Priča je ispodprosječna. Misilim da su dosta inspiracije pri smišljanju likova i humora povukli iz stare PS1 iger "Herc's Adventures" (EH TO JE BILA IGRA!!!), ali je nisu znali prilagoditi modernom vremenu i gamingu.
Sve u svemu mlohava igra sa dobrom borbom.
Moja ocjena:
Spoiler
Show
63/100
- Peacean
#49695 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Baš 63? Ni 62 ni 64? 
- vaučer
#49696 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma platio sam im rado, imam nešto za igrati a daju ti protuvrijednost u igri za kupovanje stasheva i kozmetike. Zasad je super, igram s onim shotgun herojem, ništa slađe nego otresti tri neprijatelja izbliza.
- Averus
#49697 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije mi za 65, a premalo je 60. Sredina
Pa dobro ako voliš, što da ne
- Riddle
#49698 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ruka se malo oporavila pa je opet moguce igrati.
Nazalost Dota trazi jaci apm i to ce da saceka, ali Witcher ili ostali chill naslovi mogu proci. Malo sam preuredio Geralta i igram znakovima sto igru cini gotovo novim iskustvom. I prije sam ih koristio, ali samo kao dodatak macevima pa je zaokret neobican, ali jako zanimljiv. Cak je i lakse kad se malo priviknem.
Nazalost Dota trazi jaci apm i to ce da saceka, ali Witcher ili ostali chill naslovi mogu proci. Malo sam preuredio Geralta i igram znakovima sto igru cini gotovo novim iskustvom. I prije sam ih koristio, ali samo kao dodatak macevima pa je zaokret neobican, ali jako zanimljiv. Cak je i lakse kad se malo priviknem.
- Averus
#49699 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Marvel Rivals zabavniji nego ijedan hero shooter koji sam igrao do sad
Doslovno svaki heroj se drugačije igra, ima svoje snage i slabosti
Dobra zajebancija, brze partije, dobri game modovi
Doslovno svaki heroj se drugačije igra, ima svoje snage i slabosti
Dobra zajebancija, brze partije, dobri game modovi
- Tito_i_Partija
#49700 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kineska igra sa kernel-level anti-cheatom.
Čuvaj se Haveruse.
PS: lijepo si napis'o recenziju za Immortals. Slažem se, nije loše al fali još tu svega. I baš previše puzzles, majka mu stara.
Čuvaj se Haveruse.
PS: lijepo si napis'o recenziju za Immortals. Slažem se, nije loše al fali još tu svega. I baš previše puzzles, majka mu stara.