Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
- Ludzak
#251 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Koliko smo mi glup narod najbolje je da pogledate onaj Hayatov glupi kviz. Dužina BIH granice 240000 km. Dužina rijeke Drine 8 km.
Omladina nema pojma o svojoj državi, a ne o matematici ili o prirodnim naukama. Ne znaju ni šta su prirodne nauke. Njima su važnije šiše, i da izađu u noćni provod petkom.
To nema veze sa sistemom obrazovanja, već o zainteresovanošću.
Omladina nema pojma o svojoj državi, a ne o matematici ili o prirodnim naukama. Ne znaju ni šta su prirodne nauke. Njima su važnije šiše, i da izađu u noćni provod petkom.
- Haris.ba
#252 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Stavi na papir koliko je Sipad okretao novca, a koliko te male firme. Hajde da ne pricamo o broju zaposlenih kojih je sa svim povezanim firmama bilo 80.000.
Zaboravlja se da Sipad nije samo komunisticka firma. Postojao je i ranije. Hajde skupi sve te firme i nek probaju napraviti morsku luku (a Sipad je to mogao) da izvoze svoju robu.
Nemam ja nista protiv sto nema vise velikih firmi. Samo pisem da ima razloga zasto ih nema.
-
toska
#253 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Nemam tih podataka, napisao sam, ali sto kažu, kladio bih se da su već pretekli cijeli Šipad.
Moja porodica je bila neka srednja klasa, dobili (dzabni) stan krajem 70ih.
Imali smo veliku sreću i i ratu nije bilo štete i kucam upravo iz tog stana.
Sve namještaja od drveta kupljeno prilikom useljenja je i dalje tu uključujući i stolice i ništa im ne fali, ali sve je made in Slovenija, gdje je tad bio taj gigant da narod kupi regale, stolove...nisu moji tražili slovanačku robu.
- Haris.ba
#254 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Zaposlenih oko 15.000 u FBiH.
U RS oko 10.000. I to je citava drvna industrija.
Izvoz milijadraipo KM citava BiH citava drvna industrija.
Mozemo mi i detaljnije u cifre. Ali ako ti nije dovoljno okrenuti se i pogledati sta je samo Sipad imao, a sta citava drvna industrija u BiH, uzaludno je.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#255 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
HPK Draksenić (K. Dubica) je jedina fabrika za preradu kukuruza u bivšoj YU koja je proizvodila visokofruktozni sirup. Otvorena je 1981 i imala je tada najmoderniji pogon za preradu kukuruza. Elem, firma je radila punom parom za vrijeme rata jer je proizvodila stratešku sirovinu za prehrambenu industriju koju su svi kupovali i plaćali kešom. Jbt u sred rata piči otkup žitarica tog kraja i ljudima se isplaćuje novac
Krajem devedesetih je počela proizvodnja alkoholnih i bezalkoholnih pića i to je išlo sa uspjehom.
Dvijehiljadite, dolazak demokratije i privatizacije je lagano uništavao ovu firmu da bi prije par godina otiša u stečaj i prodaje se u bescijenje...
Pa mi smo sjebali i naftnu industriju šta dalje treba da se priča...
Dvijehiljadite, dolazak demokratije i privatizacije je lagano uništavao ovu firmu da bi prije par godina otiša u stečaj i prodaje se u bescijenje...
Pa mi smo sjebali i naftnu industriju šta dalje treba da se priča...
-
DebelinJoe
#256 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Kladim se da od prisutnih niko ne zna upaliti računar, da od njih niko nikada nije poslao mail, niti ima email adresu.Ne zaboravite da neko kod nas ima 60 - ak godina da je iza rata imao 30. Bio je to relativno mlad čovjek.
Zašto to govorim?
U Njemačkoj ili SAD -u sasvim je normalno da osobe od 80 i čak 90 godina, ako su u dobrom psihofizičkom stanju da su informatički pismeni, da imaju profile na društvenim mrežama, da vode blog, da komuniciraju mailom.
Kod nas je rijetko da osobe iznad 50 godina imaju mail i da su informatički iole pismeni. Čak i ova malo starija generacija od 40 plus, godišta 77, 78, 79 godišta imaju negativan stav prema računarima i tehnologiji. Sjećam se da je pred rat bio belaj po srednjim školama u Sarajevu, učenici su bojkotovali računare i infomatiku, lupali i lomili računare po školama, kao ne treba to njima. To je generacija današnjih 50 - godišnjaka. Znam kad sam upisao fax tamo nekad 2000., profesori su se žalili da studenti starijih godina, ovi pobrojanih godišta odbijaju da seminarske radove pišu na compu, nego ih dostavljaju napisane rukom.
Na drugoj strani, u Njemačkoj je normalno da postoji čovjek koji je rođen 1934. i da informatički pismen u potpunosti. Nekad pedesetih završio tehnički fakultet, recimo mašinstvo i automatiku što je otprilike današnja informatika, radio u Boschu ili Siemensu kao infomatičar, 90 i neke otišao u penziju, nastavio koristiti računar, otvorio mail, pisao blog, kupuje na internetu, ima profile na društvenim mrežama...
I tako i muškarci i žene. Ništa neobično da Njemice od 80 ili 90 godina aktivno koriste računare i Internet i društvene mreže. Možete li zamisliti jednu bosansku nanu kako ima account na YT -u?
Od prijatelja mojih roditelja, dakle generacija kraj 50 - ih, početak 60 ih, niko nema mail adresu. Majka je zbog posla naučila rad na računaru, ali nakon penzionisanja nikada nije sjela ni upalila računar. Oca mog rahmetli nisam nikada uspio natjerati da sjedne za računar.
Ta generacija koja vodi glavnu riječ u ovoj zemlji (Dodik, Bakir, Fahro, Čović, svi su rođeni pedesetih) preziru računare.
Fadil je u toku mandata naučio da se služio računarom, a za Nikšića vjerujem da je informatički nepismen.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#257 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Vrhunska tema.
Ne bih ja rekao sa smo glupi, per se. Zatucani smo i mentalitet nam je za kurac.
Ne bih ja rekao sa smo glupi, per se. Zatucani smo i mentalitet nam je za kurac.
-
swanfilter
#258 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Mislim da Sve nije bas relevantna po tom pitanju. Jer je u istu najvise naseg naroda doslo zbog rata. Okolnosti takve da su roditelji morali raditi svasta od poslova, dan i noc. A djeca ispastala po raznim osnovama. I budu posljedice kasnije.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑06/12/2024 07:56 Nekako i na zapadu nas narod nije medju uspjesnijima.na jednom svedskom forumu sam citao kako nas opisuju ” ne vole skolu vole fizicke poslove, nisu lose drustvo ali nisu najpametnij, no bolje i to nego kriminalci bliskog istoka”
Tako nas dakle vide na zapadupo mom je jako blisko istini
Na osnovu viđenog u Slo, ta prica iz Svecke ovdje se vuce jos iz 70ih. A do izrazaja dolazi u 90im.
Al zadnjih 20 godina se situacija uveliko promijenila. I tek ce se mijenati, jer nas narod dolazi do boljih i placenijih poslova. Time i njihova djeca imaju vece mogucnosti.
A da ne zaboravimo stigmatizaciju domicilnih.
Pa tako u Slo policija kuka kako nemaju dovoljno kadra, a onda bude clanak u medijima o nasem momku sa diplomom. Pokusavao i pokusavao godinama. I nikako doci barem do posla obicnog policajca za pocetak. Eno ga, na građevini radi.
Isto tako, kako je Senad postao glavni u MUPu, Slovencima cirevi pucaju.
A ima godinama govorim im, zalicete vi za Bosancima. I upravo to se desava. A Bosanci fino put Austrije i dalje. Dok se Slo svela na Hrvatsku, pa daj sta das ...
-
swanfilter
#259 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Meni je paradoksalno da nas narod bjezi iz vlastite avlije zbog nametanja kvarnog, zbog cega tavori cijeli zivot. I onda tamo negdje kada dođe-sta je! Sta os? Nece on meni! E, necu ja njima ...
Pametni smo mnogo, mnogo. Al smo i za naucnih radova ...
-
HelaS
#260 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
SFRJ - SRBiH i BiH su dvije potpuno različite državne organizacija i njihove firme su takve - drugačije. Drugačiji koncept rada, organizacije i izlaska na tržište, drugačiji pravni osnovi, drugačiji porezni sistemi, itd, i ne mogu se porediti. Ne treba lupetati spominjanjem Šipada koji je bio državna organizacija, koji je imao podršku naviših institucija političkog i državnog vrha SFRJ, firme kojoj je sam JB Tito donosio poslove, a znamo kakav je utjecaj Tito imao po Svijetu. Kojoj je firmi danas u BiH jedan Izetbegović ili Dodik ili Komšić, bilo ko, ko je donio velike proizvodne i trgovačke psolove. I ako jeste, takvi su koncipirani sa "IMT" interesima. Danas su privatne firme prepuštene sebi, sa nikakvom ili vrlo malom podrškom države, najviše sa nekakvim mizernim poticajima od kojih se ni čačkalica za zube ne može napraviti.toska wrote: ↑08/12/2024 09:30Šipad je bio firma sa najviše zaposlenih, blizu 60k.Haris.ba wrote: ↑06/12/2024 15:18To je sustina problema.dr_Evil wrote: ↑06/12/2024 15:13 I nemam ti tacan odgovor da se ne izmotavam sta bi radila ta firma, jer takve firme se ne prave preko noci nego nastaju duzi vremenski period, ali znam da nase nisu bile unistene, i nisu bile izgubile trziste u potpunosti. Imale su 95-e i znanje i tradiciju da nastave. Danas nismo u stanju napraviti Sipad, nemojte da se zavaravamo, ali je Sipad mogao nastaviti sa trecinom kapaciteta, a to bi znacio gigant.
Cime da se bavi firma. Evo Sipad. Ti tu odmah moras imati drzavu koja ce garantovati 30 godina sirovinu.
...
Njega više nema ali imaš hiljade malih i srednjih firmi koje su preuzeli isti posao. Te firme su napamet govoreći, daleko profitabilnije i uspješnije od tog giganta.
Gdje vi tu vidite gubitak, prije da je obrnuto.
Tu je i suština forsiranja stranaca na malim i srednjim preduzećima, a što se ovdje kritikuje.
Ako neko ima volje nek potrazi godišnje izvještaje tih giganta i usporedi sa nekim iz razvijenog svijeta.
Nekada sam naletio na neku usporedbu EI i neke japanske firme sa 11 puta manje zaposlenih. Davno bilo a sjećam se samo da je bilo vrlo čudno.
Ok, isključimo Japance, eto neka Fr, It... firma ako se moze naći za 80te.
- dr_Evil
#261 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Kod nas slicno, ali odlican namjestaj puno drvo, jos u pogonu, na njemu jos uvijek ponosno visi deklaracija Krivaja, sa potpisom inzinjera sefa proizvodnje, i kontrole kvalitete. Nece oni nikad preteci cijeli Sipad, to je smijurija, Sipad je bio drustveno odgovorna firma koja je gradila drzavu, a ne dvije porodice.toska wrote: ↑08/12/2024 10:16Nemam tih podataka, napisao sam, ali sto kažu, kladio bih se da su već pretekli cijeli Šipad.
Moja porodica je bila neka srednja klasa, dobili (dzabni) stan krajem 70ih.
Imali smo veliku sreću i i ratu nije bilo štete i kucam upravo iz tog stana.
Sve namještaja od drveta kupljeno prilikom useljenja je i dalje tu uključujući i stolice i ništa im ne fali, ali sve je made in Slovenija, gdje je tad bio taj gigant da narod kupi regale, stolove...nisu moji tražili slovanačku robu.
- Sanjarko
#262 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Nismo zatucani, ali ni glupi, nego neobrazovani, obrazovanje nam je lose jer nakon i skolovanja nema vecrnjih skoli i sl sadrzaja gdje se moze narod da osposobi itd.
A sto se tice mentaliteta tvrdoglavi smo poprilicno.
- Laplace
#263 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Te redove je najbolje regulisala UniCredit banka. Pri ulasku imaš automat na kojem izabereš svrhu dolaska u banku i dobiješ broj. Kad dođe red na tebe, sa razglasa se čuje tvoj broj i broj radnog mjesta na koje se trebaš javiti.dembele wrote: ↑05/12/2024 23:53 Naš narod je neopjevana primitivna stoka i to se vidi na svakom koraku. Evo samo par primjera u zadnjih nekoliko dana (Zenica):
- izađoše dva momka iz zgrade i hladno uguraše dio ugaone garniture u kontejner
- čovjek baci neispušenu cigaretu na sred ulice kuda ljudi šetaju a korpe za smeće na svakom koraku
- žena baci celofan od kutije cigareta na ulicu
- starija žena dovodi psa u zeleni park u okviru osnovne škole gdje borave djeca da pas obavi nuždu, naravno bez čišćenja za psom
- stoji nas nekoliko ispred Telemach poslovnice i dolazi jedan stari prdonja i samo prođe pored nas. Na povike ima red, kaže neću ja plaćati ništa samo da nešto pitam
- red pred kasom u trgovini 5-6 ljudi i uglavnom svi nešto sitno kupili i opet jedan pametnjaković, vidjevši da ima red, uleti naprijed uz ono"mogu li ja samo ovo"?
-pješački prelaz daleko samo par metara,ljudi masovno prelaze ulicu mimo pješačkog prelaza
-u sred bijela dana auta parkirana na trotoaru kuda se kreću pješaci
-Ko se vozi M-17 ima priliku vidjeti hadalje kako mokre odmah uz cestu
Ima toga još ali što bi rekao Branko Ćopić:"Znam ja nas, jebo ti nas"
Kažu da je MUP Visoko rapisao nagradu za vozače koji snime pješaka kako prelaze na pješačko i da niko nije pokupio nagradu.
- Laplace
#264 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
"Znaju babe."(Balašević)mishic wrote: ↑06/12/2024 00:21 He, he, he, podavno bješe ali da spomenem. Jedan moj poznanik (slučajno opet Zeničanin) otišao u Njemačku. I ono kako već ide, snalaženje, privikavanje, vozikanje i pošto je bio van grada zaključi da može kroz prozor izbaciti neku plastičnu ambalažu
Naravno pratio je da nema policije ili kamera ali za neko vrijeme eto poziva sa suda. Saobraćaj! Hmmm, kaže pa uvijek je moguće da sam negdje nešto pogriješio... Odazove se na poziv kad tamo baba od preko osamdeset godina starosti zapisala registraciju, prijavila i došla da svjedoči...
I nama treba takvih baba jer pisanje po forumu to ne rješava. Ja nedavno umalo ne nastradah. Dva tipa dovezli ogroman kombi na divlju deponiju, pun do plafona i zadali se i istovaraju... I naravno ja prolazim autom ali ipak ne mogu a da to ne snimim iako naša policija slabo reaguje na fotografije i snimke koje im se dostave. Ali kada tipovi ugledaše da ja to snimam, registracija, logo firme, oni dobro oznojeni i znatiželjno obratili pažnju što ja tako blizu prilazim pa im i face u kadru i prvom planu, nastade haos. Psovke prijetnje, potraga za kamenjem ali i moje dobacivanje da se predveće vračam i bude li išta na deponiji da komotno mogu vozilo perkirati pred MUP.
Mislio sam da to ne vrijedi jer dosta toga su bili istovarili. Međutim ja sam se predveče stvarno vraćao i ne bi mi mrsko da stanem, iziđem, obiđem lokaciju i širi dio ali nigdje ništa...
- Laplace
#265 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
A što me ova tehnologija satrala, ne mogu sebi doći.
- lotPi
#266 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
swanfilter wrote: ↑08/12/2024 21:51Meni je paradoksalno da nas narod bjezi iz vlastite avlije zbog nametanja kvarnog, zbog cega tavori cijeli zivot. I onda tamo negdje kada dođe-sta je! Sta os? Nece on meni! E, necu ja njima ...
Pametni smo mnogo, mnogo. Al smo i za naucnih radova ...
Da dodam jos onu: "Glupe Svabe"
- dr_Evil
#267 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Ja nekad da prostis imam osjecaj da klinci sta dolaze nisu u stanju pratit tehnologiju. Sto napisa neko na LInkendinu neki dan, pravio sam kompjutere roditeljima, a sada popravljam djeciLaplace wrote: ↑09/12/2024 14:42A što me ova tehnologija satrala, ne mogu sebi doći.
- Laplace
#268 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Nije tačno da smo u svemu posljednji. Eto, na primjer, na listi najzagađenijih gradova smo prvi. Nije sve tako crno._BataZiv_0809 wrote: ↑07/12/2024 09:53 Nece mi šjor Šime zamjeriti sto mu post sa druge teme ovdje kopira.
sime_cipol wrote: ↑06/12/2024 17:47 Ne, mi jedemo govna, oni u EU mozda jedu govna. Jarane zadnji smo u svemu na kontinentu i mi bi nesto.![]()
Ono ko mi smo bitni.![]()
Lijepo sumiran autosovinizam i doomerizam kakav neces vidjeti ni u Burundi Budžumburi
- Laplace
#269 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Ovo je suština. Ne možeš edukovati nekoga ko ne samo da je nezainteresovan nego ga je nemoguće zainteresovati.Ludzak wrote: ↑08/12/2024 09:36 Koliko smo mi glup narod najbolje je da pogledate onaj Hayatov glupi kviz. Dužina BIH granice 240000 km. Dužina rijeke Drine 8 km.
- Laplace
#270 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Pa i nastavnici rođeni osamdesetih ne vole se služiti računarima, čak i neki koji su završili automatiku.DebelinJoe wrote: ↑08/12/2024 20:40
Kladim se da od prisutnih niko ne zna upaliti računar, da od njih niko nikada nije poslao mail, niti ima email adresu.Ne zaboravite da neko kod nas ima 60 - ak godina da je iza rata imao 30. Bio je to relativno mlad čovjek.
Zašto to govorim?
U Njemačkoj ili SAD -u sasvim je normalno da osobe od 80 i čak 90 godina, ako su u dobrom psihofizičkom stanju da su informatički pismeni, da imaju profile na društvenim mrežama, da vode blog, da komuniciraju mailom.
Kod nas je rijetko da osobe iznad 50 godina imaju mail i da su informatički iole pismeni. Čak i ova malo starija generacija od 40 plus, godišta 77, 78, 79 godišta imaju negativan stav prema računarima i tehnologiji. Sjećam se da je pred rat bio belaj po srednjim školama u Sarajevu, učenici su bojkotovali računare i infomatiku, lupali i lomili računare po školama, kao ne treba to njima. To je generacija današnjih 50 - godišnjaka. Znam kad sam upisao fax tamo nekad 2000., profesori su se žalili da studenti starijih godina, ovi pobrojanih godišta odbijaju da seminarske radove pišu na compu, nego ih dostavljaju napisane rukom.
Na drugoj strani, u Njemačkoj je normalno da postoji čovjek koji je rođen 1934. i da informatički pismen u potpunosti. Nekad pedesetih završio tehnički fakultet, recimo mašinstvo i automatiku što je otprilike današnja informatika, radio u Boschu ili Siemensu kao infomatičar, 90 i neke otišao u penziju, nastavio koristiti računar, otvorio mail, pisao blog, kupuje na internetu, ima profile na društvenim mrežama...
I tako i muškarci i žene. Ništa neobično da Njemice od 80 ili 90 godina aktivno koriste računare i Internet i društvene mreže. Možete li zamisliti jednu bosansku nanu kako ima account na YT -u?
Od prijatelja mojih roditelja, dakle generacija kraj 50 - ih, početak 60 ih, niko nema mail adresu. Majka je zbog posla naučila rad na računaru, ali nakon penzionisanja nikada nije sjela ni upalila računar. Oca mog rahmetli nisam nikada uspio natjerati da sjedne za računar.
Ta generacija koja vodi glavnu riječ u ovoj zemlji (Dodik, Bakir, Fahro, Čović, svi su rođeni pedesetih) preziru računare.
Fadil je u toku mandata naučio da se služio računarom, a za Nikšića vjerujem da je informatički nepismen.
Sjećam se da sam krajem osamdesetih i početkom devedesetih na nastavi računar dijelio sa još dva učenika. Tri na jedan računar, smatraj uspjehom ako se na minutu dohvatiš atstature. Krajem devedesetih dobili semniar iz metodike, izvori su na internetu (internet sam morao platiti u internet klubu) i prvu verziju donijeti otkucanu na računaru (kog, jasno, nisam imao, ali kolega iz sobe do one u kojoj sam stanovao je imao računar pa sam se snalazio). I opet bolje baratam računarima nego (neki) kolege koji su završili matematiku i informatiku.
O otporu prema računarima među starijim generacijama (70-te, a tek 60-te) bolje da i ne diskutujemo.
Mlade generacije smatraju da se znanje informatike svodi na korištenje Facebooka, Instagrama i TikToka.
- Sanjarko
#271 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Ja mislio 1 800 km da nam je granica, 1 000 sa HR, i 800 sa SRB i CG, kad nije, slucajno pogladali taj kviz na Hajatu ja i stara, ja sam svjestan svojih limita od refleksa do intelektualnih, jbga tako je kako je.
Ali svaki dan nesto novo naucim i trudim se da ucim. Ali kazem limitiran sam i svjestan sam toga.
Ali svaki dan nesto novo naucim i trudim se da ucim. Ali kazem limitiran sam i svjestan sam toga.
-
Hakiz
#272 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Računar nema veze sa znanjem i pismenosti.DebelinJoe wrote: ↑08/12/2024 20:40
Zašto to govorim?
Drugo, u SFRJ nisi mogao kupiti računar tek tako. Nisi mogao otići u prodavnicu ili naručiti internetom. Taman kada je to postalo moguće, došao je rat. Pa poslije rata siromaštvo. Tako da istorija individualne tehnološke pismenosti kod nas često nije zavisila od želje nego mogućnosti.
Treće, ko od klinaca koji rasturaju kompjutere zna na papiru podijeliti dva trocifrena broja? Ma pomnožiti. Uzmi mu kompjuter, umrijet će, neće ništa moći i znati uraditi. To je strašno. Nije problem što neko ne zna kompjutere, nego što ne zna ni kompjutere, ni bez kompjutera.
Last edited by Hakiz on 09/12/2024 17:47, edited 1 time in total.
-
Drug Saban
#273 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Nisam gledao kviz na Hajatu ali mozda nismo najgori
- Ironmen
#274 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Gledam neki dan u Zagrebu anketa ko je hrvatski presjednik pitaju dvije cure onako 20 godine Generacija Z kazu da ne znaju, neka osnovna pitanja Koji grad nazivamo vjecni grad odmahuju glavom dok recimo starije generacije odgovore iz topa, kada dodamo trenutne zapadne trendove, muziku, kinematografiju, drustvene mreze i dodamo skolski sistem koji je zapeo negdje u 50 godina dobijamo rezultate israzivanja da imamo najlosije ucenike u regionu.Ludzak wrote: ↑08/12/2024 09:36 Koliko smo mi glup narod najbolje je da pogledate onaj Hayatov glupi kviz. Dužina BIH granice 240000 km. Dužina rijeke Drine 8 km.
- Sanjarko
#275 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti
Gledali neki show neki dan ili prosle sedmice i pita covjek koliko je 36x6 i samo jedna cura znala, ali pitao on to iz razloga da vidi ko ce prvi da izvadi mobitel, samo zbog toga.