Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nagibSA wrote: ↑07/12/2024 12:01
Je l' ko probao one tablete za vjetrobransko staklo sto se stavi u vodu? Valja l' to sta? Ima li neka zimska varijanta da podnosi minuse?
Jesam ja iz Pennya, stavljala dvije u 5litara kanister ali ljeti, dobro su prale. Neke njemacke su bile msm da sam na nekoj temi stavljala slike. 10 komada bilo nesto manje od 3KM.
Zimi nisu upotrebljive jer obicna voda smrzne i moze onaj kanister puci u autu. Zimi samo one kupovne varijante sa alkoholom
da li imate neku opciju za tracking koja daje vise informacija- tipa na temu napise da je posiljka na nekom aerodromu a ja bih volio tacno gdje i sta? Hvala
Dinostula wrote: ↑07/12/2024 12:47
I naravno Euroexpress ce da dostavi kad oni hoce ne kad ja mogu da budem kuci fino naglasio 13h i ne jebu zivu silu.
To kada budu dronovi dostavljali možda ćeš moći zahtjevati da ti dovezu tačno u 13:00
Od 3 na putu danas prvi stigao. BH pošta, fakat su fantomi, klasa za sebe samo kad hoće. Prvo došla poruka da je paket na dostavi, a za pola sata se javlja kurir da je na adresi. Nisam bio ja na adresi pa sam se dogorio otprilike kad će biti u toj zoni i našao se s kurirom. Puno vozilo samo TEMU.
Otvotio paket, sve došlo kako treba a bilo je lomljivih stvari. Sve 5, samo 1 stvar nisam istestirao gadđet koji sam kupio jer mi treba u kancelariji a nemam ga na čem kući istestirati. Kvalitet na nivou. Čekam preostala 2 na M one. Valjda neće biti razočarenje.
Samo nas **** u zdrav mozak. Sve sam sigurniji da je ukradena pošiljka, a treba nekako dobiti pisanu potvrdu od carine da niti jedna Temu pošiljka nije oduzeta i to proslijediti M-ONE, a nakon što i dalje budu lagali zaprijetiti tužbom.
Mehemed wrote: ↑08/12/2024 11:28
Samo nas **** u zdrav mozak. Sve sam sigurniji da je ukradena pošiljka, a treba nekako dobiti pisanu potvrdu od carine da niti jedna Temu pošiljka nije oduzeta i to proslijediti M-ONE, a nakon što i dalje budu lagali zaprijetiti tužbom.
Bio sam na carini jučer, provjerit će sutra i javiti mi.
Zbog čega bi je oduzeli? Lik je naručio vojne hlače i jakne, opasače i nekakv dvogled i sve je uredno prošlo. Da ne bude zabune treba mu sve zbog nekog snimanja.
Dinostula wrote: ↑07/12/2024 12:47
I naravno Euroexpress ce da dostavi kad oni hoce ne kad ja mogu da budem kuci fino naglasio 13h i ne jebu zivu silu.
To kada budu dronovi dostavljali možda ćeš moći zahtjevati da ti dovezu tačno u 13:00
Nije im tacno receno u 13h nego sam pogresno napisao.Receno im je cetvrtak-petak-subota od 08-13h sam kuci i covjek mi hladno dovuce u subotu 13:30h sreca pa sam znao sa kakvim amaterima imam posla jer krecem na posao u 14h. Paket mi odstavio lik koji nije iz Sarajeva nego Euroexperss iz Zenice.Islo je ovako lik zove pola 2 da izadjem za 2 minute dosao za 10 nije me znao naci.Ja sam ti jaro iz Zoooonice,znaci trenerka na njemu lik otrese hladno pepeo od cigare kroz prozor na mene.Isto dostava u Somaliji.
Zbog čega bi je oduzeli? Lik je naručio vojne hlače i jakne, opasače i nekakv dvogled i sve je uredno prošlo. Da ne bude zabune treba mu sve zbog nekog snimanja.
Ako je puno artikala carina može procijeniti da je pošiljka komercijalnog karaktera za daljnju preprodaju.
DaysleepeR wrote: ↑08/12/2024 17:56
ako je narucio vise od 3 kompleta bice oduzeto
Prvo mora doci na adresu koverta u kojoj pise da im se dostavi faxom ili emailom i da se dokaze da je roba u nekomercijalne svrhe.
Ako je fizicko lice ne, jer fizicko lice po zakonu ne smije uvoziti nista u komercijalne svrhe, nema potrebe za kovertom.
Te izjave daju firme kada uvoze za vlastite potrebe.
DaysleepeR wrote: ↑08/12/2024 17:56
ako je narucio vise od 3 kompleta bice oduzeto
Prvo mora doci na adresu koverta u kojoj pise da im se dostavi faxom ili emailom i da se dokaze da je roba u nekomercijalne svrhe.
Ako je fizicko lice ne, jer fizicko lice po zakonu ne smije uvoziti nista u komercijalne svrhe, nema potrebe za kovertom.
Te izjave daju firme kada uvoze za vlastite potrebe.
Nije tacno. Meni je dolazila par puta takva koverta jer sam narucivao vise komada. Ne za preprodaju vec za poklon rodbini.
Bobi wrote: ↑08/12/2024 19:32
Pa ja ne znam sto tolika kuknjava, niko nece biti ostecen, dobijes nazad novac ili naručiš isto s tim refundom.
Ne da mi TEMU refund jer je Milšped za novi tracking unos naveo da su paketi u paketomatu, i drže se time da moram otići do paketomata i podići pakete.
S druge strane Milšped tvrdi da su paketi izgubljeni na carini, ali ne žele da to unesu u tracking da mi TEMU može vratiti pare.