Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Karikaturist wrote: ↑07/12/2024 18:41
Jeli mi se cini ili ne ali brutalno prljava sjedista pozadi
Inace koja je gornja granica visine da se upadne u ovu A klasu
1.65 zadnja klupa otprilike, ogromna prednja sjedista
drug_profi wrote: ↑13/12/2024 14:00
Hajd pomoć fakat, pošto veze nemam oko dizela i VW.
Kod Tiguana Mk1 FL, 2011-2015, koji dizel motor gledat, a koji izbjegavat?
Zavisi koje godište gledaš, ali iz ličnog iskustva - Euro 5 2.0 tdi 130kw sasvim uredan motor.
Nisam ni za Euro 6 2.0 tdi 110 kw čuo nekih abnormalnih problema.
Na oba je česta boljka ta frkica sa termostatima, pisao je artur rješenje na drugoj temi. Na E5 je u prvim verzijama 2.0 cr VP pumpa bila problem, ali mislim da nije više toliko na novijim verzijama. Ostalo klasično dizelsko.
drug_profi wrote: ↑13/12/2024 14:00
Hajd pomoć fakat, pošto veze nemam oko dizela i VW.
Kod Tiguana Mk1 FL, 2011-2015, koji dizel motor gledat, a koji izbjegavat?
Zavisi koje godište gledaš, ali iz ličnog iskustva - Euro 5 2.0 tdi 130kw sasvim uredan motor.
Nisam ni za Euro 6 2.0 tdi 110 kw čuo nekih abnormalnih problema.
Na oba je česta boljka ta frkica sa termostatima, pisao je artur rješenje na drugoj temi. Na E5 je u prvim verzijama 2.0 cr VP pumpa bila problem, ali mislim da nije više toliko na novijim verzijama. Ostalo klasično dizelsko.
110kw u tiguanu ima adblue, pa eto zavisi kako ko gleda na to, ako je voljan off-ati onda je vjerovatno i bolji izbor od onog sa 103kw.
Pored bagovitih termostata jos su vodene pumpe slabe i neki senzori tipa polozaja radilice.
Sa ovima 125/130/135/140 nekako je uvijek vise glavobolja.
kabal1337 wrote: ↑13/12/2024 17:54
koji modeli auta valjaju da imaju ona nazad klizna vrata za ulazak izlazak i da nisu pretjerano velika tipa sad kombi.
Ima li sta u normalnoj klasi ( mislim na manje od turana i sl.)
koji modeli auta valjaju da imaju ona nazad klizna vrata za ulazak izlazak i da nisu pretjerano velika tipa sad kombi.
Mozda meriva jedino.
Nije mi losa ova meriva, samo sto nema klizna vrata al vidim ima ona i kontra smjeru. Ma nesto da se lahko ulazi i izlazi iz auta...