Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
P.S.
Sumnjam da ce iko dopustiti Arapima demokratiju na Bliskom Istoku.
Zasto da ne?
Zasto myrsi nije predsjednik egipta, kad je dosao na demokratski nacin?
Zato sto nije bio cionista
Ne, gluposti valjas. Nije predsjednik jer poraz starog rezima u Egiptu nije bio potpun, poput Libije ili sad Sirije. Vojska je nerado popustila protestima ali tokom citavog demokratskog eksperimenta su drzali konce. Cinjenica da su dopustili Mirsiju i da bude predsjednik govori u prilog. No elite su cekale da Mirsi nekim svojim potezime razbije koaliciju koja je srusila stari rezim, primarno da otudji liberale. Nakon toga su se osjecali spremnim intervenisati te je dosao Sisi.
Ovo je totalno drugo: stari rezim je potpuno vojno porazen.
Ostavi se bajki i paranoje. Zaboravi izrael par dana bar
plavi_E wrote: ↑08/12/2024 11:50
A zasto se mora bilo ko podrzavati u Siriji?
Ja podrzavam sve Sirijce, ujedinjenu i demokratsku Siriju. Koja ce biti zapadno orjentisana, prosperitetna drzava. Nadam se dobroj suradnji sa svim drzavama u okruzenju, ukljucujuci i Izrael. Gdje nece dolaziti do sirenja Izraela, nego ekonomska i politicka saradnja. Nakon 13 godina rata, mir i prosperitet je ono sto treba ovom napacenom narodu.
Ja podrzavam sve Sirijce, ujedinjenu i demokratsku Siriju. Koja ce biti zapadno orjentisana, prosperitetna drzava. Nadam se dobroj suradnji sa svim drzavama u okruzenju, ukljucujuci i Izrael. Gdje nece dolaziti do sirenja Izraela, nego ekonomska i politicka saradnja. Nakon 13 godina rata, mir i prosperitet je ono sto treba ovom napacenom narodu.
aratet wrote: ↑08/12/2024 11:38
Koliko se sve okreće munjevitom brzinom. Ne bi me iznenadilo da Rusi zadrže bazeukoliko budu imali interesa.
Šanse su skoro pa 100 posto da će pobunjenici zaratiti međusibno u dogledno vrijeme.
Puno će se toga prkmijenti kada zvanično postaju pozicija, pa kada budu oni morali da se nose sa ekonomskim problemima. Infrastrukturu neće moći popraviti nikad.
Kako mislis nece moci popraviti? Pa nismo ni mi sve sami obnovili. Nakon sto se Sirija otrgne iz rusko/iranskog zagrljaja, sve ce doci na svoje.
Ovi ljudi su mentalitetom stoljeće iza nas, koliko god to smiješno zvučalo.
Ne mora naravno. Ni u Siriji ni Ukrajini. Zaboli nas briga za jedne i druge, neka se bave o sebi.
Tako nekako je i moj stav, potpuno sam neutralan. Samo dobro je neko jučer napisao da režimi i sistemi koji su vladali i bili na vlasti sedamdesetih i osamdesetih se gase...evo i Asad ode. Slika BI se definitivno promijenila i mijenja se. Nije li ovo početak kraja i Irana kakvog poznajemo? Možda lupam ali nekako mi miriše na to.
Što se Sirije tiče i roku od deset dana će ovi zaratiti među sobom i eto ti ponovo ISIL-a, *urca, placa...nema dole mira na žalost.
aratet wrote: ↑08/12/2024 11:38
Koliko se sve okreće munjevitom brzinom. Ne bi me iznenadilo da Rusi zadrže bazeukoliko budu imali interesa.
Šanse su skoro pa 100 posto da će pobunjenici zaratiti međusibno u dogledno vrijeme.
Puno će se toga prkmijenti kada zvanično postaju pozicija, pa kada budu oni morali da se nose sa ekonomskim problemima. Infrastrukturu neće moći popraviti nikad.
Kako mislis nece moci popraviti? Pa nismo ni mi sve sami obnovili. Nakon sto se Sirija otrgne iz rusko/iranskog zagrljaja, sve ce doci na svoje.
Ovi ljudi su mentalitetom stoljeće iza nas, koliko god to smiješno zvučalo.
Cini ti se. Ili imas previsoko misljenje o nama, ili prenisko o njima. Sve je to u pet deka. Ili vjerujes u superiornost bijelog covjeka?
Zasto myrsi nije predsjednik egipta, kad je dosao na demokratski nacin?
Zato sto nije bio cionista
Zasto ste gurnuli Palestince u smrt?
Palestinci 80 godina gurnuta je u problem radi zapadnih sila. Doseljacanjem jevreja u izrael napravljen je veliki problem sa bliskom istoku.
Pa treba rjesavati taj problem, a ne gurati narod u smrt. Pozivom na unistenje te drzave, sto Iran radi, ne rjesava problem nego ga samo produbljuje. Nema sanse da bilo ko moze pera otkinut Izraelu, a kamoli da taj narod vrati odakle su dosli za sta se ti kao zalazes.