Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Opel je u valu ludih poskupljenja postao preskup za ono što nudi i nekonkurentan, a Citroen je postao užasan po svim parametrima. Kvalitet, motorizacija, dizajn..
„Inzinjerska izvrsnost“, „trebali su praviti auta na hidrogen“, „sjajna britanska auta“, „kriv je starmer“ (koji je u fotelji par mjeseci )
Sta je nego totalna operisanost, ovo u cemu pricaju je nestalo prije 40-50 godina, od tad je to obicno sastavljanje opela sa drugom naljepnicom, virtualni brend da ga britanci kupuju i misle da imaju neku auto industriju.
Opel Astra je jedini rival koji je dva puta svrgnuo Golfa s trona, a sada se muči s proizvodnjom
"Opel vjeruje da zna šta stoji iza niske prodaje ove najnovije Astre. Marka je uvjerena da je krivac konfiguracija njihove siromašne i ograničene ponude pogonskih motora. Nakon potpunog izbacivanja 1,5-litarskog dizela, Opel u trokutu 1,2-litarskog trocilindraša, preskupog plug-in hibrida i malo tražene električne verzije, ne može ponuditi kupcima širinu ponude koju imaju rivali."
I ne moraš biti neki stručnjak da shvatiš da kad ne ponudiš nikakvu raznovrsnost u motorizaciji da ti prijeti nešto ovakvo...
To bi bio prejednostavan odgovor iako je fijasko oko stellantis motora znacajan faktor, opel je mrtav deset godina, samo im niko dosad nije javio.
Godinama se nista nije razvijalo, poboljsavalo, sirilo; mlaki i cesto problematicni proizvodi a konkurencija za taj cjenovni segment grabila i grabila (skoda, hyundai/kia, toyota...), ne bi ni zavrsili u stellantisu da su ista vrijedili.
I promjene na trzistu i u ponasanju kupaca (citaj manjak novaca) su prespavali pa je cak i dacia uradila znacajne pomake, oni se cesljali dok selo gori.
Opel Astra je jedini rival koji je dva puta svrgnuo Golfa s trona, a sada se muči s proizvodnjom
"Opel vjeruje da zna šta stoji iza niske prodaje ove najnovije Astre. Marka je uvjerena da je krivac konfiguracija njihove siromašne i ograničene ponude pogonskih motora. Nakon potpunog izbacivanja 1,5-litarskog dizela, Opel u trokutu 1,2-litarskog trocilindraša, preskupog plug-in hibrida i malo tražene električne verzije, ne može ponuditi kupcima širinu ponude koju imaju rivali."
I ne moraš biti neki stručnjak da shvatiš da kad ne ponudiš nikakvu raznovrsnost u motorizaciji da ti prijeti nešto ovakvo...
Krenem od sebe, mislio astru kupiti bila 42k. Meni se svidja auto, svidja mi se i unutrasnjost ali 1.2 motor ma nema sanse
Imparato je rekao, Stellantis neće plaćati penale za CO2. Ako ne uspiju da dostignu 25% prodatih BEV vozila, ICE vozila neće proizvoditi ili će i dizati cijenu. Stoga su ugasili 500, izbacili ICE motore iz Berlinga&Co (sada definitivno), izbacili BlueHDI iz Astre... Samoubistvo...
Krenem od sebe, mislio astru kupiti bila 42k. Meni se svidja auto, svidja mi se i unutrasnjost ali 1.2 motor ma nema sanse
Slično sam pomislio. Pogledali astru, taj 1.2,nazad nekako skimučena mala tj kratka klupa.
Par metara dalje, vitara, nekako puno bolje izgleda, pa i sa samo prednjim pogonom.
Imam osjećaj da je u Stelantisu razvoj totalno stao prije 3-4 godine. Isti motori uz neku blagu modifikaciju i nove prese za lim kako bi se dobilo par različitih karoserija. I tu je kraj.