Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jutros smo dobili informaciju, da je avioprevoznik (jedna od poznatijih aviokompanija) tokom tranzita ka BiH zagubio jedan od boxova sa posiljkama koji cini cca 20ak posto ukupne posiljke ka BiH, i iz navedenih razloga ne mozemo da ostatak od 80 posto posiljaka preuzmemo dok se ne kompletira posiljka, ili avioprevoznik ne potvdi da je navedeni box zagubljen kako bi mogli preuzeti ostatak posiljaka.
Navedenu informaciju smo dobili tek jutros, nakon skoro 15 dana od dolaska posiljaka u BiH i naseg vracanja xy puta sa cargo-a, pravdajuci se guzvama.
Trenutna situacija je takva, da nam ne preostaje nista drugo vec da cekamo istek "razumnog roka" od max 15 dana kako bi se mogao ostatak posiljaka preuzeti bez ikakvih zakonskih smetnji.
Moramo napomenuti da NE ZNAMO, kome i koja posiljka eventualno nedostaje, dok se ne preuzme ostatak od 80 posto posiljaka, ili dok se ne kompletira posiljka.
Izvinjavamo se na neugodnostima prouzrokovanih ne nasom krivicom, i molimo za malo strpljena.
Napomenimo i da navedeno nece uticati na naredne letove (prvenstveno sto se carine tice), tj. na let BH46 i ostale buduce letove.
Vas KupiGlobal
znaci izdali saopstenje, ali neki kao da ne znaju citati
ocito covjek radi na tom rjesavanju i ne moze se posvetiti odgovaranju svima na viber, valjda je opet svima u cilju da se sto prije rijesi taj problem?
Nema smisla da nas 100 ponaosob šalje istu poruku šta je sa paketima.. Stiće nam kad stignu, nema koristi smarati. Nadat se da je ovo prvi i posljednji put da se izgube.
rida1976 wrote: ↑06/12/2024 14:59
Javil se Edin ikome
Ja sam čuo da je on odselio u Ameriku i da je tamo kuću napravio, mislim da je adresa 68 Brookfield Dr., Manchester, New Hampshire... Bezbeli je neke velike pare na nečem zakačio
Nisam platio. Nisam upoznat sa plaćanjem.
Na Pesotu sam plaćao u trenutku kada je pošiljka u njihovom skladištu u Sa, pa sam mislio da je isto i na KG.
Znači u KG je fora da se pošiljka plaća dok je u skladištu u USA, a tek onda dobiješ broj leta?
Dzontra_Volta wrote: ↑07/12/2024 10:00
Koliko se sjećam i na Pesoto je tako bilo.
Na Pesoto mi dođe mail kad je pošiljka u skladištu u BiH, platim, dobijem kod na mail i s tim odem u Pesoto da podignem paket.
Mnogo im je bolja stranica urađena od ove KG.
Evo kako piše u mailu kad artikal stigne u USA skladište:
Dakle, u pravilu ne bi trebao ni ići na let ako nisi platio.
Naravno, to se vjerovatno pošalje i bez unaprijed plaćanja, jer naručeni artikal sigurno vrijedi više od poštarine, pa nema dileme da neće biti plaćeno.
Dzontra_Volta wrote: ↑07/12/2024 10:00
Koliko se sjećam i na Pesoto je tako bilo.
Na Pesoto mi dođe mail kad je pošiljka u skladištu u BiH, platim, dobijem kod na mail i s tim odem u Pesoto da podignem paket.
Mnogo im je bolja stranica urađena od ove KG.
Dzontra_Volta wrote: ↑07/12/2024 11:17
Naravno, to se vjerovatno pošalje i bez unaprijed plaćanja, jer naručeni artikal sigurno vrijedi više od poštarine, pa nema dileme da neće biti plaćeno.
Interesantno. Ja sam naručio dva paketa (prvi put), oba su isporučena ove hefte na US adresu, ali ove mailove nisam dobio.
Interesantno. Ja sam naručio dva paketa (prvi put), oba su isporučena ove hefte na US adresu, ali ove mailove nisam dobio.
Tek kad izvagaju paket dobijes mail. Sigurno ce prije narednog leta
Ja prenosim kako je meni cojk rekao, jer sam htio da odgodim (neplacanjem dostave) jedan let zbog carine. I tako mi rece da se salje bez obzira platio ili ne dostavu. Ako mislis da bi on time nesta riskirao i bio na gubitku varas se. U svakom trenutku moze vratiti cijenu dostave i preko tako sto zadrzi paket.