"Trojka"

Post Reply
DonieBrasco

#2926 Re: "Trojka"

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-o ... /241207016

Jedva cekam da vidim koliko su intelektualno zreli ovi iz Trojke po ovom pitanju, pogotovo sad nakon ove ofanzive amerikanaca da se zavrsi Juzna interkonekcija.
tramvajtrojka

#2927 Re: "Trojka"

Post by tramvajtrojka »

1Dante1 wrote: 07/12/2024 10:19 Ako je fadil kriv za pocetak koncesije, ko ce biti kriv za finaliziranje koncesije?

Imate li vi s kime da se poredite a da je bolji, a ne gori?
A_A_AKCIJA wrote: 06/12/2024 19:14 Ukinuo fond za pomoć nastradalima od prirodnih nesreća. Fond je osnovala vlada Nermina Nikšića prije Fadila
I trojka je ukinula subvenciju za mlade koju je zapocela sda.
Sto puta ponovljena laz nece postati istina, hej ovo pisati a pod trojkom je najvise ljudi dobilo ovu subvenciju, i svakako ne znam sto te zulja ova subvencija :mrgreen:
Lug

#2928 Re: "Trojka"

Post by Lug »

DonieBrasco wrote: 07/12/2024 11:26 https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-o ... /241207016

Jedva cekam da vidim koliko su intelektualno zreli ovi iz Trojke po ovom pitanju, pogotovo sad nakon ove ofanzive amerikanaca da se zavrsi Juzna interkonekcija.
Pouceni dosadasnjim iskustvom, dace im upravljacku strukturu u BH Gasu.

Ambasador Murphy je rekao da se stavi u proceduru izglasani Zakona o južnoj interkonekciji u Predstavničkom domu PFBiH 2021 g. Gavrilo izlazi sutradan i najavljuje novi zakon, jer navodno ovaj vec usvojineni u Pd FBiH protivan Ustavu BiH.
Novak20

#2929 Re: "Trojka"

Post by Novak20 »

DonieBrasco wrote: 07/12/2024 11:26 https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-o ... /241207016

Vjerojatno su intelektualno zreliji od tebe samo su i oni oprezni. Da navedem neke od razloga.

Plinovod Južna interkonekcija neće dugo vremena biti ekonomski isplativ. Njegov kapacitet (da bi se uopće gradio) je pet puta veći od trenutne potrošnje plina u BiH koja je uzgred u opadanju. Bilo bi poželjno planirati i naći investitora za barem dvije - tri TE na plin prije nego se plinovod izgradi.

S te strane JIK je politički ali i strateški plinovod i treba ga graditi. Amerikanci neće ulagati u ovu gradnju ali im je u ekonomskom interesu da prodaju viškove svog ukapljenog plina i da strateški za.ebu Ruse glede prodaje energenata u Europi. Po ekonomskom kriteriju cijene plina, ne mogu parirati ruskom ili bilo kojem drugom plinu sa Istoka niti natjerati RS da se koristi uslugama JIK.

Adut koji imaju Hrvati je izgradnja 70 km plinovoda kroz RH kojoj je prioritet da snabdijeva bolja tržišta od BiH i prvo će dovršavati ogranke prema Sloveniji i prema Mađarskoj. Valjda je jasno iz Plenkovićevih riječi pod kojim uvjetima će raditi svoj dio plinovoda kad ga već ne gradi ekonomskom logikom ponude i potražnje ?
„Dakle, naša je logika možemo reći solidarna, altruistična, želimo pomoći svim zemljama u našem okruženju, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Mađarskoj, zainteresirani su, naravno, i Austrijanci i Bavarska u ovim novim okolnostima energetskih kriza i zato želimo da se ti plinovodi grade i prema BiH, pogotovo što praktički cijeli jadan dio BiH uopšte nije plinificiran. I naš je strateški interes da se taj projekt realizira.

Pozicija koju mi imamo je da u svakom slučaju struktura kompanije koja će biti na strani BiH bude takva u kojoj su zastupljeni i Hrvati kao konstitutivni narod, tu nema nikakve dileme, a to znači i Federacija BiH; i vjerujemo da će se naći rješenje koje može i mora biti prihvatljivo svima, a plin je tu da ga mi dovedemo do granice BiH i da funkcionira u transportnom sustavu i dođe i do građana i do gospodarstva. Prema tome, ovo je strateški projekt koji treba još tješnje povezati Hrvatsku i BiH“, kazao je Plenković.
Politička ofenziva odlazećeg Murphyja je propala onog dana kada je sa Blinkenom prijetio Čoviću zbog JIK sankcijama i nije ih realizirao. A nije ih realizirao jer ga je netko dobrim argumentom zakočio u tome.

Pod kojim god uvjetima "Trojka" uradi plinovod, na.ebala je jer valja potrošiti silne pare za investiciju koja ovisi i o RH i koja će se vraćati 5 puta sporije upravo zbog 5 puta manje potrošnje plina od planirane. Naročito je na.ebala kada potrošačima u Sarajevu priopći cijenu plina za potrošnju, a Hercegovci budu bojkotirali plinovod ako ga uradi ovakav BH-gas.

I hajde sada budi pametan što, kako i kada da si na njihovom mjestu.
Vjecita_zavrzlama

#2930 Re: "Trojka"

Post by Vjecita_zavrzlama »

tramvajtrojka wrote: 07/12/2024 11:31
1Dante1 wrote: 07/12/2024 10:19 Ako je fadil kriv za pocetak koncesije, ko ce biti kriv za finaliziranje koncesije?

Imate li vi s kime da se poredite a da je bolji, a ne gori?
A_A_AKCIJA wrote: 06/12/2024 19:14 Ukinuo fond za pomoć nastradalima od prirodnih nesreća. Fond je osnovala vlada Nermina Nikšića prije Fadila
I trojka je ukinula subvenciju za mlade koju je zapocela sda.
Sto puta ponovljena laz nece postati istina, hej ovo pisati a pod trojkom je najvise ljudi dobilo ovu subvenciju, i svakako ne znam sto te zulja ova subvencija :mrgreen:
Propaganda
Lug

#2931 Re: "Trojka"

Post by Lug »

a da prave novu firmu HB Gas, onda bi bila isplativa. :D
Novak20

#2932 Re: "Trojka"

Post by Novak20 »

Lug wrote: 07/12/2024 12:12 a da prave novu firmu HB Gas, onda bi bila isplativa. :D
:lol:

HB plin, moliću lijepo. :D

Isplativije je nego da se sutra BH gas proda nekom arapinu ili da se istjera koji zalutali Hrvat iz BH gasa nakon što JIK bude u funkciji.
Prpa.ba

#2933 Re: "Trojka"

Post by Prpa.ba »

Ako je neisplativo, onda ne treba ni graditi. Lakse se skroz skinuti sa ruskog plina, nego se zamajavati sa Zagrebom i Washingtonom za zadovoljstvo da im placamo. :mrgreen:

Posebno jer smo vidjeli da su amerikanci i hrvati skloniji koristiti energente kao oruzje nego istocna strana.
1Dante1

#2934 Re: "Trojka"

Post by 1Dante1 »

A_A_AKCIJA wrote: 07/12/2024 10:22
1Dante1 wrote: 07/12/2024 10:19 trojka je ukinula subvenciju za mlade
Daj nam odluku o "ukidanju".

Ili je ipak neka druga formulacija?
Pa evo jos 23 dana pa ce biti zvanicno, a svi sute. Poziv ministarstvu "Ne znamo mi gospodine nista" :D

Zvanicno je da nema odluke.

Opet da me ne bi napali dezurni dusebriznici, problem je sto nije iskomunicirano.
tramvajtrojka wrote: 07/12/2024 11:31 hej ovo pisati a pod trojkom je najvise ljudi dobilo ovu subvenciju
Nije to druze za pohvalu. Meho iz Svecke i Influencerka iz Turske, bez dana prebivalsita u Sarajevu su dobili. Mogli su i Anti iz Ljubuskog, multi kulti :D
1Dante1

#2935 Re: "Trojka"

Post by 1Dante1 »

Novak20 wrote: 07/12/2024 12:07 Politička ofenziva odlazećeg Murphyja
Kako poznata srpska mantra...odlazeci.

Nije bitan plin, nije bitna konekcija, bitno je je li hrvat ili bosnjak u kompaniji. Poserem vam se na sve te H i B komponente i jednima i drugima. Niko ne prica sta ce donijeti, sta moze pozitivno biti, vec samo ko krcmi.

Hajde da se dogovorimo da dovdemo sve japance, neka oni krcme. Moze li=?
Prpa.ba wrote: 07/12/2024 13:00 Posebno jer smo vidjeli da su amerikanci i hrvati skloniji koristiti energente kao oruzje nego istocna strana.
da nije u najavi kakva hedija od istoka pa ovako pricas?
Haris.ba

#2936 Re: "Trojka"

Post by Haris.ba »

Teorijski. Kad se napravi plinovod preko Hrvatske, idu sankcije za ruski gas. Tako da neka prica kako ce se moci birati izmedju ruskog gasa i gledati bolja cijena - su bajke.

Jedino sta se moze desiti jeste da Azeri pocnu dilati svoj gas istocnom rutom (ali to ima svoje preduslove nevezane za BiH).
1Dante1

#2937 Re: "Trojka"

Post by 1Dante1 »

Haris.ba wrote: 07/12/2024 13:28 Teorijski. Kad se napravi plinovod preko Hrvatske, idu sankcije za ruski gas
Tacno, te ce biti skuplji. Jbga, ako nista ima se alternativa.
Novak20

#2938 Re: "Trojka"

Post by Novak20 »

1Dante1 wrote: 07/12/2024 13:20
Novak20 wrote: 07/12/2024 12:07 Politička ofenziva odlazećeg Murphyja
Kako poznata srpska mantra...odlazeci.

Nije bitan plin, nije bitna konekcija, bitno je je li hrvat ili bosnjak u kompaniji. Poserem vam se na sve te H i B komponente i jednima i drugima. Niko ne prica sta ce donijeti, sta moze pozitivno biti, vec samo ko krcmi.

Hajde da se dogovorimo da dovdemo sve japance, neka oni krcme. Moze li=?
Prpa.ba wrote: 07/12/2024 13:00 Posebno jer smo vidjeli da su amerikanci i hrvati skloniji koristiti energente kao oruzje nego istocna strana.
da nije u najavi kakva hedija od istoka pa ovako pricas?
Što je Marphy drugo nego odlazeći "Trojkin" mentor ? Ne bih ga tako ni zvao da ne postrojava naše političare u Parlamentu k'o kakve kujice. Je li to posao bilo nekoga veleposlanika da ponižava bilo koga u ovoj državi ? Ako je država.

Koliko je bitan plin i konekcije ali za privatne džepove govori primjer plinovoda od Zenice do Travnika na koji je potrošeno 41,5 milijuna još 2013., a da nije tehnički zaprimljen niti je njime potekao gram plina. Za ovaj potez BH-gasa nitko se ne proziva, nitko nije odgovoran, a mi uredno vraćamo kredite po Bečarevićevoj ideji i realizaciji BH gasa koji je baš 100% bošnjačka kompanija po svemu.

Da nije bitno tko je tko ne bi se ratovalo, a na popisu stanovništva bi svi ili barem velika većina bili Bosanci i Hercegovci.
1Dante1

#2939 Re: "Trojka"

Post by 1Dante1 »

Ja imam jednostavno pitanje. Da li bi ti u svim javnim firmama, odnosno drzavnim potpuno kompetentne, ili bi H I B I S kmponente?
DonieBrasco

#2940 Re: "Trojka"

Post by DonieBrasco »

1Dante1 wrote: 07/12/2024 14:37 Ja imam jednostavno pitanje. Da li bi ti u svim javnim firmama, odnosno drzavnim potpuno kompetentne, ili bi H I B I S kmponente?
Ako sve moze da bude cisto etnicki bez bosanjaka to oni zele, ali doslovno sve svaka insitucija i firma, sve sto ima predznak BiH ili BH da se ugasi, samo ce ti oni dati komlikovano upakovan odogovor a misle ovo sta sam ti ja napisao.
vernes81

#2941 Re: "Trojka"

Post by vernes81 »

DonieBrasco wrote: 07/12/2024 15:02
1Dante1 wrote: 07/12/2024 14:37 Ja imam jednostavno pitanje. Da li bi ti u svim javnim firmama, odnosno drzavnim potpuno kompetentne, ili bi H I B I S kmponente?
Ako sve moze da bude cisto etnicki bez bosanjaka to oni zele, ali doslovno sve svaka insitucija i firma, sve sto ima predznak BiH ili BH da se ugasi, samo ce ti oni dati komlikovano upakovan odogovor a misle ovo sta sam ti ja napisao.
Ma moze i jos jednostavnije.
Psima i balijama ulaz zabranjen :D
Novak20

#2942 Re: "Trojka"

Post by Novak20 »

vernes81 wrote: 07/12/2024 16:09
Pretjerujete i znate da pretjerujete. Isto bi i vi da se svaka firma sa predznakom HB ugasi. :D

Što se tiče Aluminija, u njemu su radili i rade Bošnjaci koliko mi je poznato. U stvari, nije bitno ni tko radi nego tko odlučuje i kako odlučuje.
Pamtim pozive na bojkot hrvatskih firmi, salve oduševljenja koje su bile kod propasti Aluminija i dugova EP HZ HB dok toga nema zbog dugova EP BiH i rudnika ili zbog mućki BH gasa i plaćanja sudskih odšteta zato što je nekome draži Turski tok od onog Mađarskog.

Problem javnih poduzeća u F BiH je druge prirode. Nekome se pogoduje mimo zakona, a nekome ne. Nekome se otežava, a nekome se olakšava poslovanje na račun budžeta F BiH.

Svako malo ima neke frke oko ovih stvari.

https://www.zenicablog.com/nezakonita-j ... uz-kamate/
https://nap.ba/qpost/382088/Novi-udar-n ... -milion-KM

Ovdje je spisak firmi koje su najveći porezni dužnici. Ne bi mogli biti ovoliki dužnici bez sprega sa politikom i to po etničkoj liniji. A koliko je tko uspješan u zakidanju države i onih koji rade pošteno vidi se iz ovoga dole.

Image
1Dante1

#2943 Re: "Trojka"

Post by 1Dante1 »

Da nazovemo pravim imenom
Ti nudiš govno umotan u bombonu, odnosno bitno je da je Hrvat
Fino ti kažem da li bi se složio da su Japanci, ti igmoriras. Znaci bog hrvat i to je to.

Nažalost i na ovoj mojoj stani imaš istomišljenika.

Samo brate reci slobodno, bitno je da je Hrvat pa makar bio najveći ološ.
DonieBrasco

#2944 Re: "Trojka"

Post by DonieBrasco »

vernes81 wrote: 07/12/2024 16:09
Doslovno samo sto kazu drugim rijecima, sjecam se prije nesto vise godina bila neka prica o preustroju FBiH, oni insistirali da Mostar bude glavni grad FBiH a Sarajevo da bude distrikt drugim rijecima da se vremenom izolira od svega.
gidra

#2945 Re: "Trojka"

Post by gidra »

Početak kraja sarajevske Tojke je zvanično počeo jučer.
Ko bi rekao da će sport biti ta crvena linija koja se prešla jučer...
gistro

#2946 Re: "Trojka"

Post by gistro »

gidra wrote: 08/12/2024 08:19 Početak kraja sarajevske Tojke je zvanično počeo jučer.
A sta je bilo?
gidra

#2947 Re: "Trojka"

Post by gidra »

Prati prepucavanja sarajevski SDP dio NIPa VS Naša stranka na društvenim mrežama obzirom da je nedjelja, eskalacija tek u narednim danima.
tramvajtrojka

#2948 Re: "Trojka"

Post by tramvajtrojka »

gistro wrote: 08/12/2024 12:21
gidra wrote: 08/12/2024 08:19 Početak kraja sarajevske Tojke je zvanično počeo jučer.
A sta je bilo?
Iz NS se ponovno prave debilima i nece da potvrde zakonsku obavezu :-) :) , fkt mi nekada njihove odluke nisu jasne isto kao da fkt imaju tu dozu fgr cipa u mozgu da se inate na stvarima na kojima nema inata jer boli briga fgrovcad za sport, a pitanje je kad ce vratiti rock and roll u skenderiju kao sto su obecali jer evo treceg direktora trose i svaki put daju prijedloge za sto veceg debila

I istovremeno je prekrsila sve ove zakone :-)

1. Zloupotreba položaja ili ovlaštenja (član 383. KZ FBiH) – Ako postoji dokaz da su službene osobe svjesno prekoračile svoja ovlaštenja ili su propustile djelovati u skladu s dužnostima radi stjecanja koristi za sebe ili druge.

2. Sprečavanje službene radnje (član 358. KZ FBiH) – Ako se dokaže da su namjerno sprječavali donošenje rješenja o održavanju sjednice, moguće je ovo smatrati kršenjem prava na slobodno udruživanje.

3. Povreda prava na udruživanje (član 184. KZ BiH) – Ako je onemogućeno pravo sportskih udruženja da samostalno odlučuju o svojim unutrašnjim pitanjima, ovo bi moglo biti osnova za intervenciju.

4. Udruživanje radi činjenja krivičnih djela (član 249. KZ BiH) – Ako se može dokazati postojanje dogovora između više osoba s ciljem vršenja nezakonitih radnji.

5. Korupcija ili primanje mita (član 217. KZ BiH) – Ako postoji osnovana sumnja da je neka osoba iz Ministarstva pravde ili drugi akter primio korist kako bi donio ili ne donio određenu odluku.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2949 Re: "Trojka"

Post by izvrsni direktor »

1Dante1 wrote: 07/12/2024 10:19 Imate li vi s kime da se poredite a da je bolji, a ne gori?
A s kime porediti ako ne sa sda koja 30 godina hara drzavom?
Koji bolji postoje? Tj ko jos postoji osim sda?

S kime ih porediti ako im je i sad sda jedina alternativa?
gidra

#2950 Re: "Trojka"

Post by gidra »

tramvajtrojka wrote: 08/12/2024 15:18
gistro wrote: 08/12/2024 12:21
A sta je bilo?
Iz NS se ponovno prave debilima i nece da potvrde zakonsku obavezu :-) :) , fkt mi nekada njihove odluke nisu jasne isto kao da fkt imaju tu dozu fgr cipa u mozgu da se inate na stvarima na kojima nema inata jer boli briga fgrovcad za sport, a pitanje je kad ce vratiti rock and roll u skenderiju kao sto su obecali jer evo treceg direktora trose i svaki put daju prijedloge za sto veceg debila

I istovremeno je prekrsila sve ove zakone :-)

1. Zloupotreba položaja ili ovlaštenja (član 383. KZ FBiH) – Ako postoji dokaz da su službene osobe svjesno prekoračile svoja ovlaštenja ili su propustile djelovati u skladu s dužnostima radi stjecanja koristi za sebe ili druge.

2. Sprečavanje službene radnje (član 358. KZ FBiH) – Ako se dokaže da su namjerno sprječavali donošenje rješenja o održavanju sjednice, moguće je ovo smatrati kršenjem prava na slobodno udruživanje.

3. Povreda prava na udruživanje (član 184. KZ BiH) – Ako je onemogućeno pravo sportskih udruženja da samostalno odlučuju o svojim unutrašnjim pitanjima, ovo bi moglo biti osnova za intervenciju.

4. Udruživanje radi činjenja krivičnih djela (član 249. KZ BiH) – Ako se može dokazati postojanje dogovora između više osoba s ciljem vršenja nezakonitih radnji.

5. Korupcija ili primanje mita (član 217. KZ BiH) – Ako postoji osnovana sumnja da je neka osoba iz Ministarstva pravde ili drugi akter primio korist kako bi donio ili ne donio određenu odluku.
Mogao si poentirati u jednoj rečenici: radi po direktivi izvana, hint istočne komšije.
Drago mi je što tvoje stranačke kolege sada shvataju ko je i šta je Naša stranka :wink:
Tek je početak sage, ali je kraj ovakve Trojke.
Post Reply