chakany wrote: ↑05/12/2024 13:12
Vidim priča se o starijim filmovima, pa da pitam ide li ko u Kinoteku BiH od vas? Ove sedmice baš dobri filmovi na repertoaru. Večeras sa Al Pacinom film, sutra sa Charlotte Rampling
U kino nisam otišao ne pamtim otkad

Nekad sam visio po kinima, ali to je bilo 80-tih, 90-tih su mafijaši pljačkali pred blagajnama pa je bilo riskantno. Onda nakon rata u Radnik kinu sam visio, 5 karata z 5 KM

Video-projektor sa VCR-a ali jbg - film je film. Nakon tog nekog period, još nekoliko puta otišao da odgledam u kinu i to je to.
A u Kinoteku sam obožavao ići, mala dvorana, intimna atmosfera, i nerijetko jako dobri filmovi. I projektor koji je toliko klepetao da nisi čuo šta se dešava na filmu
I kad smo kod starih filmova, evo jedan iz naftalina. Za rupe od moljaca i torpeda ne odgovaram:
Sink the Bismarck (1960) ilitiga po naški "Potopite Bismarck". Film ima na YT ali bez ikakvog prevoda, ko zna Engleski biće mu OK. Klasični, klasični film, kombinacija pozadinskih planiranja u štabu, lične drame i akcije na frontu.
Uz film možete poslušati pjesmu ili pogledati spot grupe Sabaton - Bismarck (na YT, a đe bi drugo)