Da ih nazovemo onda bezmude pizdesnijeg_led wrote: ↑06/12/2024 14:20Nikad mi nece biti jasno da ljudi koji imaju muda, ustvari nemajumali_balon wrote: ↑05/12/2024 17:43Ma ovo boldirano je pravi razlog njegove suplje nije imao muda da kaze nista od drugarstva mene to ne zanima i idemo dalje....nego neka tamo bezveze suplja.....snijeg_led wrote: ↑05/12/2024 17:27
Kakav debil moras biti da tako nesto kazes zeni sa kojojm si samo jednom izasao, a i inace. Moze se slobodno reci da si se spasila.priroda se poigrala
Život samaca u srednjim godinama
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
mali_balon
#1201 Re: Život samaca u srednjim godinama
- yoda82
#1202 Re: Život samaca u srednjim godinama
Meni to npr. pokazuje neku širinu u shvatanjima, pogotovo ako taj izbor nije samo ono što je aktuelno i in.Chloe wrote: ↑06/12/2024 13:29Hahahaha, kod mene npr G'N'S pa ide Muzaferija ili Medunjanin a desi se i Ilahijayoda82 wrote: ↑06/12/2024 13:26Znači ako se upoznamo na vrijeme prve faze, možemo na kafu, a za vrijeme druge, ni slučajnoeluna wrote: ↑06/12/2024 12:05
kako površan rezon ......npr ja imam faze kad slušam samo klasiku - opere, koncerte itd, a ima fazu kad drma prijovićka, pa safet, pa onda šaban ..........a nekad pomiješam sve ............. isto i čitanje ....ako mi je stresna faza onda su laganiji romani, za opuštanje mozga, a onda ide neka fina faza života, pa uzmem Ajše Kulin, ili Čitajuži Lolitu u Teheranu ....itd ....![]()
Sinoć radim neki trening, a muzika ide Balaš, pa prebaci na Hladno pivo, pa Bolero, pa NWA, pa Lions Law, pa neka SevdalinkaNema čega nema na mojim play listama. U stvari, nema narodnjaka, ali u nekoj kafani sa kariranim stoljnacima, ni to mi ne smeta.
![]()
Malo sam isprekakala ove zadnje postove i pitam se koju bi mi dijagnozu dali. Hajd dobro, nisam sama sa nekom šifrom po mišljenju nekih forumaša![]()
Naravno razumijem da neko sluša samo jednu vrstu muzike, i to poštujem, ali generalo ne poštujem kada su ljudi uskih pogleda i misle da je ispravno samo ono što oni rade.
-
snijeg_led
#1203 Re: Život samaca u srednjim godinama
mali_balon wrote: ↑06/12/2024 14:49Da ih nazovemo onda bezmude pizdesnijeg_led wrote: ↑06/12/2024 14:20Nikad mi nece biti jasno da ljudi koji imaju muda, ustvari nemajumali_balon wrote: ↑05/12/2024 17:43
Ma ovo boldirano je pravi razlog njegove suplje nije imao muda da kaze nista od drugarstva mene to ne zanima i idemo dalje....nego neka tamo bezveze suplja.....priroda se poigrala
postovani gosp Mali
vi ste izmamili osmijeh na mome licu
-
Hakiz
#1204 Re: Život samaca u srednjim godinama
Nije stvar u ispravnosti.yoda82 wrote: ↑06/12/2024 14:52Meni to npr. pokazuje neku širinu u shvatanjima, pogotovo ako taj izbor nije samo ono što je aktuelno i in.Chloe wrote: ↑06/12/2024 13:29Hahahaha, kod mene npr G'N'S pa ide Muzaferija ili Medunjanin a desi se i Ilahijayoda82 wrote: ↑06/12/2024 13:26
Znači ako se upoznamo na vrijeme prve faze, možemo na kafu, a za vrijeme druge, ni slučajno![]()
Sinoć radim neki trening, a muzika ide Balaš, pa prebaci na Hladno pivo, pa Bolero, pa NWA, pa Lions Law, pa neka SevdalinkaNema čega nema na mojim play listama. U stvari, nema narodnjaka, ali u nekoj kafani sa kariranim stoljnacima, ni to mi ne smeta.
![]()
Malo sam isprekakala ove zadnje postove i pitam se koju bi mi dijagnozu dali. Hajd dobro, nisam sama sa nekom šifrom po mišljenju nekih forumaša![]()
Naravno razumijem da neko sluša samo jednu vrstu muzike, i to poštujem, ali generalo ne poštujem kada su ljudi uskih pogleda i misle da je ispravno samo ono što oni rade.
Dakle, ne poštovati ljude zbog uskih pogleda pokazuje širinu pogleda onog koji ne poštuje? Meni se čini da je i to sužen pogled, zar ne?
Da li bi za partnericu imao ženu (ili muškarca) uskih pogleda, neku koja sluša samo Bramsa? Ne bi? Gdje ti je širina? Ne možeš se prilagoditi?
- dale cooper
#1205 Re: Život samaca u srednjim godinama
Mnogo je stvari koje mogu tolerisati što se tiče muzičkog ukusa, ali ovdašnja narodna muzika i sve njene varijacije su apsolutni ne ne ne za mene.
-
no_sikiriki
#1206 Re: Život samaca u srednjim godinama
Dabogda se zaljubio u nekoga kome je Merlin na repeatu.dale cooper wrote: ↑06/12/2024 17:38 Mnogo je stvari koje mogu tolerisati što se tiče muzičkog ukusa, ali ovdašnja narodna muzika i sve njene varijacije su apsolutni ne ne ne za mene.
I MAGAZIN.
- dale cooper
#1207 Re: Život samaca u srednjim godinama
Što me mrziš ba?no_sikiriki wrote: ↑06/12/2024 17:47Dabogda se zaljubio u nekoga kome je Merlin na repeatu.dale cooper wrote: ↑06/12/2024 17:38 Mnogo je stvari koje mogu tolerisati što se tiče muzičkog ukusa, ali ovdašnja narodna muzika i sve njene varijacije su apsolutni ne ne ne za mene.
I MAGAZIN.![]()
-
no_sikiriki
#1208 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ni slučajno, samo želim da malo proširiš svoje vidike, to je za tvoje dobro.
- dale cooper
#1209 Re: Život samaca u srednjim godinama
Nope.no_sikiriki wrote: ↑06/12/2024 17:52Ni slučajno, samo želim da malo proširiš svoje vidike, to je za tvoje dobro.![]()
- Digla_da_kreci
#1210 Re: Život samaca u srednjim godinama
Smatram da je muzicki ukus jedna od onih stavki koja moze znatno obogatiti vezu, ali naravno, to ovisi o licnim preferencijama i koliko je nekome to bitno. Dijeljenje zajednickih strasti poput odlazaka na koncerte, razgovora o bendovima i obostranog uzivanja u muzici stvara uspomene koje se pamte cijeli zivot. Za mene je to previse vazno da bih se odrekla toga ili dijelila zivot s nekim ko ne dijeli barem dio te strasti. Ja slusam metal od srednje skole i kako sam starija sve vise shvatam koliko mi je vazno da sa osobom s kojom sam u vezi imam isti ili barem slican muzicki ukus, jer muzika je za mene vise od zabave, ona je sastavni dio mog identiteta i dobrani izvor srece. Ne bih zeljela nikome nametati svoje izbore niti da ih meni neko namece, ali dijeljenje slicnih interesa, pogotovo kad je muzika u pitanju, moze stvoriti posebnu povezanost izmedju dvoje ljudi.
Jedne od najljepsih uspomena koje imam sa dragim vezane su upravo za koncerte. To uzbudjenje kada kupimo karte, iscekivanje da idemo a nekada i putujemo u drugi grad ili drzavu, pjevanje i plesanje u publici, pa se sretni vracamo kuci i prepricavamo detalje sa koncerta kako je bilo, to su trenuci koji nas povezuju i cine nam odnos bogatijim. Ili sitnice iz svakodnevnice kada mi posalje neku pjesmu koju volim dok radim na poslu i obraduje me, kada sa istim zarom cekamo novi album od benda kojeg oboje volimo pa ga preslusavamo i razmjenjujemo misljenja svidja li nam se, kada otkrivamo nove bendove, itd. Zamisao da bih sve to morala dozivljavati sama ili jos gore, vuci partnera koji to ne voli i koji se pretvara da uziva, za mene je otuzna. Slicno razmisljam i o drugim stvarima poput interesa za kulturu, knjige, filmove, putovanja... Naravno, ne mislim da partneri moraju biti identicni u svemu, ali postojanje i dijeljenje tih zajednickih tacaka stvara cvrstu osnovu i doprinosi tome da smo ispunjeni u vezi.
Sto se tice muzickih ukusa koji mi nisu bliski, trudim se ne biti snob i ne nipodastavati tudje izbore koji su razliciti od mog. Primjera radi, prihvatit cu poziv prijateljice da odemo u narodnjacki klub ili na slavlje s takvom muzikom i sasvim se zabaviti u tim prilikama. Ali kad je u pitanju partner s kojim dijelim zivot, to bi vec malo teze islo jer on je najprisutnija osoba u mom zivotu, i ako nema zajednickog interesa za nesto tako vazno kao sto je muzika, mislim da bi to otezalo gradnju kvalitetnog odnosa.
Jedne od najljepsih uspomena koje imam sa dragim vezane su upravo za koncerte. To uzbudjenje kada kupimo karte, iscekivanje da idemo a nekada i putujemo u drugi grad ili drzavu, pjevanje i plesanje u publici, pa se sretni vracamo kuci i prepricavamo detalje sa koncerta kako je bilo, to su trenuci koji nas povezuju i cine nam odnos bogatijim. Ili sitnice iz svakodnevnice kada mi posalje neku pjesmu koju volim dok radim na poslu i obraduje me, kada sa istim zarom cekamo novi album od benda kojeg oboje volimo pa ga preslusavamo i razmjenjujemo misljenja svidja li nam se, kada otkrivamo nove bendove, itd. Zamisao da bih sve to morala dozivljavati sama ili jos gore, vuci partnera koji to ne voli i koji se pretvara da uziva, za mene je otuzna. Slicno razmisljam i o drugim stvarima poput interesa za kulturu, knjige, filmove, putovanja... Naravno, ne mislim da partneri moraju biti identicni u svemu, ali postojanje i dijeljenje tih zajednickih tacaka stvara cvrstu osnovu i doprinosi tome da smo ispunjeni u vezi.
Sto se tice muzickih ukusa koji mi nisu bliski, trudim se ne biti snob i ne nipodastavati tudje izbore koji su razliciti od mog. Primjera radi, prihvatit cu poziv prijateljice da odemo u narodnjacki klub ili na slavlje s takvom muzikom i sasvim se zabaviti u tim prilikama. Ali kad je u pitanju partner s kojim dijelim zivot, to bi vec malo teze islo jer on je najprisutnija osoba u mom zivotu, i ako nema zajednickog interesa za nesto tako vazno kao sto je muzika, mislim da bi to otezalo gradnju kvalitetnog odnosa.
- yoda82
#1211 Re: Život samaca u srednjim godinama
Nije ti bas dobra analogija. Ja sam rekao da ne postujem kada ljudi misle da ne samo njihovo ispravno.Hakiz wrote: ↑06/12/2024 17:27Nije stvar u ispravnosti.yoda82 wrote: ↑06/12/2024 14:52Meni to npr. pokazuje neku širinu u shvatanjima, pogotovo ako taj izbor nije samo ono što je aktuelno i in.
Dakle, ne poštovati ljude zbog uskih pogleda pokazuje širinu pogleda onog koji ne poštuje? Meni se čini da je i to sužen pogled, zar ne?
Da li bi za partnericu imao ženu (ili muškarca) uskih pogleda, neku koja sluša samo Bramsa? Ne bi? Gdje ti je širina? Ne možeš se prilagoditi?![]()
Naravno da bi imao za partnericu zenu koja samo slusa Bramsa, ako bi nam se neke bitnije stvari poklopile. U svakom slučaju, ne bi rekao necu izaci sa tobom jer slusas samo Bramsa (ili u mom slučaju Bubu/Jalu jer tu muziku bas ne podnosim). Cak bi dao sansu i osobi sa "uskim pogledom".
-
Hakiz
#1212 Re: Život samaca u srednjim godinama
I, tako, izađem ja sa osobom koja sluša Jalu i Bubu, kliknemo, počne veza. Svaki put kada ona pusti tu muziku ja bježim. Nemam joj pravo reći da ne sluša, a ne podnosim je. Ona neće prestati slušati, ja neću zavoljeti. I vice versa što bi rekliyoda82 wrote: ↑06/12/2024 20:28Nije ti bas dobra analogija. Ja sam rekao da ne postujem kada ljudi misle da ne samo njihovo ispravno.Hakiz wrote: ↑06/12/2024 17:27Nije stvar u ispravnosti.yoda82 wrote: ↑06/12/2024 14:52
Meni to npr. pokazuje neku širinu u shvatanjima, pogotovo ako taj izbor nije samo ono što je aktuelno i in.
Da li bi za partnericu imao ženu (ili muškarca) uskih pogleda, neku koja sluša samo Bramsa? Ne bi? Gdje ti je širina? Ne možeš se prilagoditi?![]()
Naravno da bi imao za partnericu zenu koja samo slusa Bramsa, ako bi nam se neke bitnije stvari poklopile. U svakom slučaju, ne bi rekao necu izaci sa tobom jer slusas samo Bramsa (ili u mom slučaju Bubu/Jalu jer tu muziku bas ne podnosim). Cak bi dao sansu i osobi sa "uskim pogledom".
A onda ona počne da postavlja pitanja,voliš li ti mene uopšte ako bježiš od mene kada pustim muziku koju volim? Žene su sklone da postupke muškaraca vide simbolički, ako ne voliš njenu muziku, ne voliš ni nju. Baš bi to bila zdrava veza.
U teoriji to da će se neko prilagoditi ima smisla, u praksi skoro je nemoguće prihvatiti stvari koje iskreno ne podnosimo. Ako ih prihvatimo, već smo bili skloni prema njima, trebao je samo okidač. U suštini, ljudi se ne mijenjaju.
Naravno, forumaši su supermeni, njima ništa ne smeta, oni sve mogu, tolerantni su, širokih pogleda, duše prave.
Možda je kompromis da pristane da koristi slušalice?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1213 Re: Život samaca u srednjim godinama
Boze, jeste optereceni muzikom. Znate li ko je Emir Hot? Pogledajte nekad na yt kakav on repertoar ima, ne mora covjek biti ogranicen u jednom zanru.
Ja ne slusam folk, narodnu, dzigaru sto bi mi ovdje rekli, a ni ove nekakve novotarije, ne znam ni kako se ti zanrovi zovu
Ali, kad sam pocela uciti turski jezik, pocela sam gledati njihove serije. Uz serije su dosle i pjesme, od onih koje imaju tekstove po kojima bi se mogao film snimiti i litar popiti do turskog rapa
Imam svoju omiljenu seriju i sacuvanu play listu iz te serije i kad sam blue, stavim slusalice i ide ta lista.
Da mi je neko rekao prije par godina da cu slusati i uzivati u turskoj muzici, rekla bih mu da je poremecen
Ja ne slusam folk, narodnu, dzigaru sto bi mi ovdje rekli, a ni ove nekakve novotarije, ne znam ni kako se ti zanrovi zovu
Ali, kad sam pocela uciti turski jezik, pocela sam gledati njihove serije. Uz serije su dosle i pjesme, od onih koje imaju tekstove po kojima bi se mogao film snimiti i litar popiti do turskog rapa
Imam svoju omiljenu seriju i sacuvanu play listu iz te serije i kad sam blue, stavim slusalice i ide ta lista.
Da mi je neko rekao prije par godina da cu slusati i uzivati u turskoj muzici, rekla bih mu da je poremecen
-
belfy
#1214 Re: Život samaca u srednjim godinama
koju bi od pjesama prozvala "himnom"? ali samo jednu.Digla_da_kreci wrote: ↑06/12/2024 20:20 Smatram da je muzicki ukus jedna od onih stavki koja moze znatno obogatiti vezu, ali naravno, to ovisi o licnim preferencijama i koliko je nekome to bitno. Dijeljenje zajednickih strasti poput odlazaka na koncerte, razgovora o bendovima i obostranog uzivanja u muzici stvara uspomene koje se pamte cijeli zivot. Za mene je to previse vazno da bih se odrekla toga ili dijelila zivot s nekim ko ne dijeli barem dio te strasti. Ja slusam metal od srednje skole i kako sam starija sve vise shvatam koliko mi je vazno da sa osobom s kojom sam u vezi imam isti ili barem slican muzicki ukus, jer muzika je za mene vise od zabave, ona je sastavni dio mog identiteta i dobrani izvor srece. Ne bih zeljela nikome nametati svoje izbore niti da ih meni neko namece, ali dijeljenje slicnih interesa, pogotovo kad je muzika u pitanju, moze stvoriti posebnu povezanost izmedju dvoje ljudi.
-
belfy
#1215 Re: Život samaca u srednjim godinama
koje su ti najdraze klasicne opere i koncerti?eluna wrote: ↑06/12/2024 12:05kako površan rezon ......npr ja imam faze kad slušam samo klasiku - opere, koncerte itd, a ima fazu kad drma prijovićka, pa safet, pa onda šaban ..........a nekad pomiješam sve ............. isto i čitanje ....ako mi je stresna faza onda su laganiji romani, za opuštanje mozga, a onda ide neka fina faza života, pa uzmem Ajše Kulin, ili Čitajuži Lolitu u Teheranu ....itd ....Hakiz wrote: ↑06/12/2024 11:42
Hoćeš, ali to šta sluša i šta čita ti daje okvir.
To šta sluša i šta čita je kriterij kojim odlučuješ da li ćeš se upustiti u dublje upoznavanje.
To šta sluša i šta čita ne znsči ništa negativno kada je ta osoba u pitanju, ali pokazuje da li smo sa iste planete. Pri tome ne mislim bolji ili gori.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1216 Re: Život samaca u srednjim godinama
Koja serija? Asi?plain vanilla wrote: ↑06/12/2024 21:11 Boze, jeste optereceni muzikom. Znate li ko je Emir Hot? Pogledajte nekad na yt kakav on repertoar ima, ne mora covjek biti ogranicen u jednom zanru.
Ja ne slusam folk, narodnu, dzigaru sto bi mi ovdje rekli, a ni ove nekakve novotarije, ne znam ni kako se ti zanrovi zovu![]()
Ali, kad sam pocela uciti turski jezik, pocela sam gledati njihove serije. Uz serije su dosle i pjesme, od onih koje imaju tekstove po kojima bi se mogao film snimiti i litar popiti do turskog rapa![]()
Da mi je neko rekao prije par godina da cu slusati i uzivati u turskoj muzici, rekla bih mu da je poremecen![]()
Glede turaka, ja jos nisam cuo ljepsu verziju Zajdi, Zajdi od one koju je otpjevala Aliye Mutlu.
- plain vanilla
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1218 Re: Život samaca u srednjim godinama
E tu ne upratih. A kod mene zena na internetu nadje tih serija pa gleda. Za njenu ljubav sam upratio i ispratio Yargi. Solidni glumci, neki vrlo sarmantni, dobra produkcija, ocajan scenarij i blesavo glupi zapleti. I cirkus sa reklamiranjem proizvoda
Ovo sto je @Digla_da_kreci napisala potpuno razumijem, ali kod mene je sve u kontru. Doduse, imamo sredinu na kojoj se nalazimo i tako to ide, i bilo bi lijepo dijeliti iste strasti, ali fazon je sto smo apsolutno sinhronizovani o zivotno bitnim temama pa se to onda i ne osjeti. Svak ima svoju nisu, i nekad se nesto provuce njeno dobro, ili moje dobro.
- plain vanilla
#1219 Re: Život samaca u srednjim godinama
I ja gledam na netu. Btw, prije sam mislila da samo glupi ljjdi gledaju turske serije u da se tamo samo placeChmoljo wrote: ↑06/12/2024 21:39
E tu ne upratih. A kod mene zena na internetu nadje tih serija pa gleda. Za njenu ljubav sam upratio i ispratio Yargi. Solidni glumci, neki vrlo sarmantni, dobra produkcija, ocajan scenarij i blesavo glupi zapleti. I cirkus sa reklamiranjem proizvoda
Ovo sto je @Digla_da_kreci napisala potpuno razumijem, ali kod mene je sve u kontru. Doduse, imamo sredinu na kojoj se nalazimo i tako to ide, i bilo bi lijepo dijeliti iste strasti, ali fazon je sto smo apsolutno sinhronizovani o zivotno bitnim temama pa se to onda i ne osjeti. Svak ima svoju nisu, i nekad se nesto provuce njeno dobro, ili moje dobro.
A Jama je drama, mafija, akcija...nesto sto nikad ne gledam, ali eto svidjelo mi se.
Super je imati zajednicke tacke, ali i potpuno razlicite interese kao i kompromise. Tako da svako ostane svoj, ali opet i da proba nesto drugacije.
-
mali_balon
#1220 Re: Život samaca u srednjim godinama
Nisi vise pozerka nego real metalhead....respektDigla_da_kreci wrote: ↑06/12/2024 20:20 Smatram da je muzicki ukus jedna od onih stavki koja moze znatno obogatiti vezu, ali naravno, to ovisi o licnim preferencijama i koliko je nekome to bitno. Dijeljenje zajednickih strasti poput odlazaka na koncerte, razgovora o bendovima i obostranog uzivanja u muzici stvara uspomene koje se pamte cijeli zivot. Za mene je to previse vazno da bih se odrekla toga ili dijelila zivot s nekim ko ne dijeli barem dio te strasti. Ja slusam metal od srednje skole i kako sam starija sve vise shvatam koliko mi je vazno da sa osobom s kojom sam u vezi imam isti ili barem slican muzicki ukus, jer muzika je za mene vise od zabave, ona je sastavni dio mog identiteta i dobrani izvor srece. Ne bih zeljela nikome nametati svoje izbore niti da ih meni neko namece, ali dijeljenje slicnih interesa, pogotovo kad je muzika u pitanju, moze stvoriti posebnu povezanost izmedju dvoje ljudi.
Ti to ne mozes objasniti ljudima koji ne slusaju HM...HM je filozofija i stil zivota koji se zivi.....
-
Hakiz
#1221 Re: Život samaca u srednjim godinama
O, joj. Haman svaka supkultura kaže isto za sebe.mali_balon wrote: ↑06/12/2024 22:15Nisi vise pozerka nego real metalhead....respektDigla_da_kreci wrote: ↑06/12/2024 20:20 Smatram da je muzicki ukus jedna od onih stavki koja moze znatno obogatiti vezu, ali naravno, to ovisi o licnim preferencijama i koliko je nekome to bitno. Dijeljenje zajednickih strasti poput odlazaka na koncerte, razgovora o bendovima i obostranog uzivanja u muzici stvara uspomene koje se pamte cijeli zivot. Za mene je to previse vazno da bih se odrekla toga ili dijelila zivot s nekim ko ne dijeli barem dio te strasti. Ja slusam metal od srednje skole i kako sam starija sve vise shvatam koliko mi je vazno da sa osobom s kojom sam u vezi imam isti ili barem slican muzicki ukus, jer muzika je za mene vise od zabave, ona je sastavni dio mog identiteta i dobrani izvor srece. Ne bih zeljela nikome nametati svoje izbore niti da ih meni neko namece, ali dijeljenje slicnih interesa, pogotovo kad je muzika u pitanju, moze stvoriti posebnu povezanost izmedju dvoje ljudi.
Sto se tice muzickih ukusa koji mi nisu bliski, trudim se ne biti snob i ne nipodastavati tudje izbore koji su razliciti od mog. Primjera radi, prihvatit cu poziv prijateljice da odemo u narodnjacki klub ili na slavlje s takvom muzikom i sasvim se zabaviti u tim prilikama. Ali kad je u pitanju partner s kojim dijelim zivot, to bi vec malo teze islo jer on je najprisutnija osoba u mom zivotu, i ako nema zajednickog interesa za nesto tako vazno kao sto je muzika, mislim da bi to otezalo gradnju kvalitetnog odnosa.![]()
Ti to ne mozes objasniti ljudima koji ne slusaju HM...HM je filozofija i stil zivota koji se zivi.....
Vidi bluzere:
"Rules Of The Blues"
1. Most Blues begin, "Woke up this morning..."
2. "I got a good woman" is a bad way to begin the Blues, unless you stick something nasty in the next line like, "I got a good woman, with the meanest face in town."
3. The Blues is simple. After you get the first line right, repeat it. Then find something that rhymes... sort of: "Got a good woman with the meanest face in town. Yes, I got a good woman with the meanest face in town. Got teeth like Margaret Thatcher, and she weigh 500 pound."
4. The Blues is not about choice. You stuck in a ditch, you stuck in a ditch--ain't no way out.
5. Blues cars: Chevys, Fords, Cadillacs and broken-down trucks. Blues don't travel in Volvos, BMWs, or Sport Utility Vehicles. Most Blues transportation is a Greyhound bus or a southbound train. Jet aircraft and company motor pools ain't even in the running. Walkin' plays a major part in the blues lifestyle. So does fixin' to die.
6. Teenagers can't sing the Blues. They ain't fixin' to die yet. Adults sing the Blues. In Blues, "adulthood" means being old enough to get the electric chair if you shoot a man in Memphis.
7. Blues can take place in New York City but not in Hawaii or any place in Canada. Hard times in Minneapolis or Seattle is probably just clinical depression. Chicago, St. Louis, and Kansas City are still the best places to have the Blues. You cannot have the blues in any place that don't get rain.
8. A man with male pattern baldness ain't the blues. A woman with male pattern baldness is. Breaking your leg cause you were skiing is not the blues. Breaking your leg 'cause a alligator be chompin' on it is.
9. You can't have no Blues in a office or a shopping mall. The lighting is wrong. Go outside to the parking lot or sit by the dumpster.
10. Good places for the Blues:
a. Highway
b. Jailhouse
c. An empty bed
d. Bottom of a whiskey glass
11. Bad places for the Blues:
a. Nordstrom's
b. Gallery openings
c. Ivy league institutions
d. Golf courses
12. No one will believe it's the Blues if you wear a suit, 'less you happen to be a old ethnic person, and you slept in it.
13. You have the right to sing the Blues if:
a. You older than dirt
b. You blind
c. You shot a man in Memphis
d. You can't be satisfied
14. You don't have the right to sing the Blues if:
a. You have all your teeth
b. You were once blind but now can see
c. The man in Memphis lived
d. You have a pension fund
15. Blues is not a matter of color. It's a matter of bad luck. Tiger Woods cannot sing the blues. Sonny Liston could. Ugly white people also got a leg up on the blues.
16. If you ask for water and your darlin' give you gasoline, it's the Blues
17. Other acceptable Blues beverages are:
a. Cheap wine
b. Whiskey or bourbon
c. Muddy water
d. Nasty black coffee
18. The following are NOT Blues beverages:
a. Perrier
b. Chardonnay
c. Snapple
d. Slim Fast
19. If death occurs in a cheap motel or a shotgun shack, it's a Blues death. Stabbed in the back by a jealous lover is another Blues way to die. So is the electric chair, substance abuse and dying lonely on a broke-down cot. You can't have a Blues death if you die during a tennis match or while getting liposuction.
20. Some Blues names for women:
a. Sadie
b. Big Mama
c. Bessie
d. Fat River Dumpling
21. Some Blues names for men:
a. Joe
b. Willie
c. Little Willie
d. Big Willie
22. Persons with names like Michelle, Amber, Debbie, and Heather can't sing the Blues no matter how many men they shoot in Memphis.
23. Make your own Blues name Starter Kit: a. name of physical infirmity (Blind, Cripple, Lame, etc.) b. first name (see above) plus name of fruit (Lemon, Lime, Melon, Kiwi, etc.) c. last name of President (Jefferson, Johnson, Fillmore, etc.) For example: Blind Lime Jefferson, Jackleg Lemon Johnson or Cripple Kiwi Fillmore, etc. (Well, maybe not "Kiwi.")
24. I don't care how tragic your life: if you own even one computer, you cannot sing the blues.
-
mali_balon
#1222 Re: Život samaca u srednjim godinama
Dzaba krecis hakize sve je ispod HM......nije vrijedno paznjeHakiz wrote: ↑06/12/2024 22:59O, joj. Haman svaka supkultura kaže isto za sebe.mali_balon wrote: ↑06/12/2024 22:15Nisi vise pozerka nego real metalhead....respektDigla_da_kreci wrote: ↑06/12/2024 20:20 Smatram da je muzicki ukus jedna od onih stavki koja moze znatno obogatiti vezu, ali naravno, to ovisi o licnim preferencijama i koliko je nekome to bitno. Dijeljenje zajednickih strasti poput odlazaka na koncerte, razgovora o bendovima i obostranog uzivanja u muzici stvara uspomene koje se pamte cijeli zivot. Za mene je to previse vazno da bih se odrekla toga ili dijelila zivot s nekim ko ne dijeli barem dio te strasti. Ja slusam metal od srednje skole i kako sam starija sve vise shvatam koliko mi je vazno da sa osobom s kojom sam u vezi imam isti ili barem slican muzicki ukus, jer muzika je za mene vise od zabave, ona je sastavni dio mog identiteta i dobrani izvor srece. Ne bih zeljela nikome nametati svoje izbore niti da ih meni neko namece, ali dijeljenje slicnih interesa, pogotovo kad je muzika u pitanju, moze stvoriti posebnu povezanost izmedju dvoje ljudi.
Sto se tice muzickih ukusa koji mi nisu bliski, trudim se ne biti snob i ne nipodastavati tudje izbore koji su razliciti od mog. Primjera radi, prihvatit cu poziv prijateljice da odemo u narodnjacki klub ili na slavlje s takvom muzikom i sasvim se zabaviti u tim prilikama. Ali kad je u pitanju partner s kojim dijelim zivot, to bi vec malo teze islo jer on je najprisutnija osoba u mom zivotu, i ako nema zajednickog interesa za nesto tako vazno kao sto je muzika, mislim da bi to otezalo gradnju kvalitetnog odnosa.![]()
Vidi bluzere:
"Rules Of The Blues"
2. "I got a good woman" is a bad way to begin the Blues, unless you stick something nasty in the next line like, "I got a good woman, with the meanest face in town."
3. The Blues is simple. After you get the first line right, repeat it. Then find something that rhymes... sort of: "Got a good woman with the meanest face in town. Yes, I got a good woman with the meanest face in town. Got teeth like Margaret Thatcher, and she weigh 500 pound."
4. The Blues is not about choice. You stuck in a ditch, you stuck in a ditch--ain't no way out.
5. Blues cars: Chevys, Fords, Cadillacs and broken-down trucks. Blues don't travel in Volvos, BMWs, or Sport Utility Vehicles. Most Blues transportation is a Greyhound bus or a southbound train. Jet aircraft and company motor pools ain't even in the running. Walkin' plays a major part in the blues lifestyle. So does fixin' to die.
6. Teenagers can't sing the Blues. They ain't fixin' to die yet. Adults sing the Blues. In Blues, "adulthood" means being old enough to get the electric chair if you shoot a man in Memphis.
7. Blues can take place in New York City but not in Hawaii or any place in Canada. Hard times in Minneapolis or Seattle is probably just clinical depression. Chicago, St. Louis, and Kansas City are still the best places to have the Blues. You cannot have the blues in any place that don't get rain.
8. A man with male pattern baldness ain't the blues. A woman with male pattern baldness is. Breaking your leg cause you were skiing is not the blues. Breaking your leg 'cause a alligator be chompin' on it is.
9. You can't have no Blues in a office or a shopping mall. The lighting is wrong. Go outside to the parking lot or sit by the dumpster.
a. Highway
b. Jailhouse
c. An empty bed
a. Nordstrom's
b. Gallery openings
d. Golf courses
12. No one will believe it's the Blues if you wear a suit, 'less you happen to be a old ethnic person, and you slept in it.
a. You older than dirt
b. You blind
15. Blues is not a matter of color. It's a matter of bad luck. Tiger Woods cannot sing the blues. Sonny Liston could. Ugly white people also got a leg up on the blues.
a. Cheap wine
b. Whiskey or bourbon
c. Muddy water
d. Nasty black coffee
a. Perrier
b. Chardonnay
c. Snapple
d. Slim Fast
19. If death occurs in a cheap motel or a shotgun shack, it's a Blues death. Stabbed in the back by a jealous lover is another Blues way to die. So is the electric chair, substance abuse and dying lonely on a broke-down cot. You can't have a Blues death if you die during a tennis match or while getting liposuction.
a. Sadie
b. Big Mama
c. Bessie
d. Fat River Dumpling
a. Joe
b. Willie
c. Little Willie
d. Big Willie
22. Persons with names like Michelle, Amber, Debbie, and Heather can't sing the Blues no matter how many men they shoot in Memphis.
23. Make your own Blues name Starter Kit: a. name of physical infirmity (Blind, Cripple, Lame, etc.) b. first name (see above) plus name of fruit (Lemon, Lime, Melon, Kiwi, etc.) c. last name of President (Jefferson, Johnson, Fillmore, etc.) For example: Blind Lime Jefferson, Jackleg Lemon Johnson or Cripple Kiwi Fillmore, etc. (Well, maybe not "Kiwi.")
24. I don't care how tragic your life: if you own even one computer, you cannot sing the blues.
-
Hakiz
#1223 Re: Život samaca u srednjim godinama
Prvo, to nije poenta mog posta.mali_balon wrote: ↑07/12/2024 09:59Dzaba krecis hakize sve je ispod HM......nije vrijedno paznjeHakiz wrote: ↑06/12/2024 22:59O, joj. Haman svaka supkultura kaže isto za sebe.mali_balon wrote: ↑06/12/2024 22:15
Nisi vise pozerka nego real metalhead....respekt![]()
Vidi bluzere:
"Rules Of The Blues"
a. Highway
b. Jailhouse
c. An empty bed
a. Nordstrom's
b. Gallery openings
d. Golf courses
a. You older than dirt
b. You blind
a. Cheap wine
b. Whiskey or bourbon
c. Muddy water
d. Nasty black coffee
a. Perrier
b. Chardonnay
c. Snapple
d. Slim Fast
a. Sadie
b. Big Mama
c. Bessie
d. Fat River Dumpling
a. Joe
b. Willie
c. Little Willie
d. Big Willie
Drugo, kao što rekoh, svako za svoje kaže da su naj.
- Mirzareli
#1224 Re: Život samaca u srednjim godinama
Zivim evo sam skoro dvije godine i evo ured sa puka ko lajsna... 
- yoda82
#1225 Re: Život samaca u srednjim godinama
Realno priča ti je nigdje veze...Većinu stvari si izvukao iz konteksta da bi kao dokazao neke svoje stavove.Hakiz wrote: ↑06/12/2024 20:46I, tako, izađem ja sa osobom koja sluša Jalu i Bubu, kliknemo, počne veza. Svaki put kada ona pusti tu muziku ja bježim. Nemam joj pravo reći da ne sluša, a ne podnosim je. Ona neće prestati slušati, ja neću zavoljeti. I vice versa što bi rekliyoda82 wrote: ↑06/12/2024 20:28Nije ti bas dobra analogija. Ja sam rekao da ne postujem kada ljudi misle da ne samo njihovo ispravno.Hakiz wrote: ↑06/12/2024 17:27
Nije stvar u ispravnosti.
A onda ona počne da postavlja pitanja,voliš li ti mene uopšte ako bježiš od mene kada pustim muziku koju volim? Žene su sklone da postupke muškaraca vide simbolički, ako ne voliš njenu muziku, ne voliš ni nju. Baš bi to bila zdrava veza.
U teoriji to da će se neko prilagoditi ima smisla, u praksi skoro je nemoguće prihvatiti stvari koje iskreno ne podnosimo. Ako ih prihvatimo, već smo bili skloni prema njima, trebao je samo okidač. U suštini, ljudi se ne mijenjaju.
Naravno, forumaši su supermeni, njima ništa ne smeta, oni sve mogu, tolerantni su, širokih pogleda, duše prave.
Možda je kompromis da pristane da koristi slušalice?
Realno, i meni smeta milion stvari. Preko nekih pređem, preko nekih ne. To je normalno i to je život.
Ovdje si se postavio, kao da sam ja reko da moraš biti u vezi sa nekom ko sluša Bubu/Jalu, i ti sad kao objašnjavaš zašto je to pogrešno.
Ja sam samo reko da ne možeš biti sam, i uz to tvrditi da nema dobrih djevojaka/momaka a u realnosti odbaciš sve potencijalne zbog stvari koje se često ispostave da su glupost, a da nisi ni pokušao.
Ako ćemo se voditi tvojom analogijom, šta ako npr. počneš vezu sa djevojkom koja sluša Bubu/Jalu. Ona počne puštati svoju muziku, ti svoju. Vremenom, ona nauči da ima puno bolje muzike od Jale/Bube. Ode sa tobom na neki koncert. Svidi joj se. Vremenom počne slušati istu muziku kao i ti. Dobijete djecu. I ona počnu slušati istu muziku....i živite tako sretno do kraja života....
ali to se nikad nije desilo jer si ti odlučio da ne izađeš sa simpatičnom i zabavnom djevojkom jer je ona tada slušala Bubu/Jalu, pa sada u 70oj godini, sam i ogorčen pričaš kako nema pravih djevojaka.
I da se vratim na svoje tvrdnje. Ja nikad nisam rekao da neko treba trpiti nešto što ga strašno nervira da ne bi bio sam. Samo sam rekao da treba nekad dati priliku i osobama koje se u datom trenutku ne čine idealne, odnosno ne zadovoljavaju sve zamišljene kriterije, pa možda nešto i bude.