Čudaci na sarajevskim ulicama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#401 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by bitanga_sa_otesa »

run nurija run :D
Troll_Happens

#402 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Troll_Happens »

priprema za film u zmajevom gnijezdu 3 hahahhaha :lol: :lol:

Code: Select all

http://www.avaz.ba/clanak/171231/pogledajte-jutarnja-gimanstika-u-sarajevskom-tramvaju
oldtajmer

#403 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by oldtajmer »

:lol: sto se ismijah,koja dilajla majko moja :lol:
Dobrinja80

#404 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Dobrinja80 »

ecstase wrote:
upravnik wrote:
terra_incognita wrote: Lik u kolicima se povjavljuje ciklicno.
Prosle sedmice sam ga vidjela u Kralja Tomislava.
Fura u rikverc, zaustavi saobracaj, ne hebe zive sile :-)
živ i zdrav, živi preko puta 3. interne, svaki dan je on the road i prelazi zavidnu kilometražu

Enes aka Mangalo :D

Dok sam bio osnovac stalno je visio pred mojom skolom a jednom je izvadio penis i drko pred skolom :shock:

Kazu da je prije rata bio Dj al nemam pojma koliko je to tacno
Nekad su bili 'čudaci' a danas takvi učestvuju ma raznim realitijima.
Zmaj Sipova drka pred kamerama u emisiji Parovi, pa ona Maca Diskrecija,za njih su čudaci male mace.
jao_situacije

#405 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by jao_situacije »

MajcinaDusica wrote:Slobodan se jako vrijeđao kad ga zovu Slobo ili Bobo i insistirao da se zove Slobodan (i zvao miliciju kad ga zovnu Slobo), pa vas molim da ga i ovdje zovete punim imenom.

Bile su dvije sestre, jedna je umrla poodavno, mislim da je druga još živa (do neki dan je bila), stanovale su na dnu stepenica pored Muzičke i hranile sve ulične životinje, najviše golubove što se jasno vidi po fasadi oko prozora. Jako ekscentrično obučene. Ova koja je živa ima svije sijede pletenice i kapu i kaput (u svako doba godine) i nosi cekere pune valjda nečeg što joj na pijaci i u tržnici daju za mace i cuke i golubove. Uvijek su ispred Pikadilija sjedili besposleni gelipteri s pivom iz granapa i dobacivali za njima, a meni je uvijek dolazilo da se posvađam i branim ih.

Uvijek je Sarajevo (valjda kao i drugi gradovi) imalo te svoje likove, ali je nažalost uvijek imalo i jadove koji su na njima pokazivali svoju moć. I one još gore što se s njima kobajagi druže, a zapravo im samo služe za ismijavanje.
mislim da više ni ta druga nije živa otvarala je prozor mislim trećeg sprata, i odozgo se derala etoooo rusaaaa
thekupus

#406 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by thekupus »

ja mislim da je to Lukrecija, ako se sjecam dobro iz djetinjstva
Blackjack21

#407 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Blackjack21 »

Evgenija, umrla je i ona
ilkbahar

#408 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by ilkbahar »

Obzirom da su mi otac rodjen u toj mahali i malo je mladji od blizankina podnu stepenica, kod muzicke, vrlo dobro ih se sjeca iz djetinjstva.

To je bila jedna jako bogata i ugledna Sarajevska porodica, ali na nesrecu dugo nisu imali djece i kada su se rodile ove dvije blizanke bili su presretni. medjutim one od rodjenja nisu bile bas najnormalnije.

Obje su sada mrtve. Ova sto je posljednja umrla dugo je hranila golubove na svom prozoru, nije se tuda moglo proci od smrata, a komsijski prozori su bili prljavi od izmeta golubova. Medjutim niko je nikad nije ruzio niti dirao zbog toga.
DaffyDuck

#409 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by DaffyDuck »

U mojoj mahali je bio Enči. U medresama, cini mi se da je zivio u Fojnickoj ulici. Umro je pocetkom 00tih cini mi se. Uvijek smo ga se bojali, a pri povratku iz skole kad neko kaze eto Encija, nastala bi opsta panika :D
mahalas505

#410 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by mahalas505 »

DaffyDuck wrote:U mojoj mahali je bio Enči. U medresama, cini mi se da je zivio u Fojnickoj ulici. Umro je pocetkom 00tih cini mi se. Uvijek smo ga se bojali, a pri povratku iz skole kad neko kaze eto Encija, nastala bi opsta panika :D
Mislim da ga se sjecam, onako kroz maglu :D .
thekupus

#411 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by thekupus »

ljudi meni nesto krivo sto se tema zove Čudaci na sarajevskim ulicama, dosta je ovih ljudi zapravo bilo jako fino

Ima li nacina da se preimenuje u nesto manje grubo, npr. Neobična lica sa sarajevskih ulica (cak se i rimuje :D)?
Edin H.

#412 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Edin H. »

thekupus wrote:ljudi meni nesto krivo sto se tema zove Čudaci na sarajevskim ulicama, dosta je ovih ljudi zapravo bilo jako fino

Ima li nacina da se preimenuje u nesto manje grubo, npr. Neobična lica sa sarajevskih ulica (cak se i rimuje :D)?
Ukini sa da bi se rimovalo
holowey

#413 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by holowey »

thekupus wrote:ljudi meni nesto krivo sto se tema zove Čudaci na sarajevskim ulicama, dosta je ovih ljudi zapravo bilo jako fino

u danasnje vrijeme, nazalost, to je postalo cudno :roll:
ViaCombusta

#414 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by ViaCombusta »

Sjeća li se iko Bucka ? Išao je sam po kafanama i uvijek kafa i kisela. Gdje li je sada, nema ga već dugo po gradu...
Bascarsija1

#415 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Bascarsija1 »

ViaCombusta wrote: 06/02/2021 18:49 Sjeća li se iko Bucka ? Išao je sam po kafanama i uvijek kafa i kisela. Gdje li je sada, nema ga već dugo po gradu...
I sta je problem kad covijek udje sam u kafanu I naruci kafu i kiselu?

Istina je da ima bolesnih u Sarajevu. Ali se meni stvarno gadi ovo sto se "raja" javlja ... a znas li ovog ... znas li onog.
Definitivno ako ima neko opasan ima smisla da se upozori ostale. Ali dosli smo da je neobicno naruciti kafu i kiselu.

Kako se Sarajevo moze smatrati tolerantnim gradom kad se prica "po carsiji" da neko narucuje kafu i kiselu svaki put (i zbog toga je Čudak).
muha_sa

#416 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by muha_sa »

Naša legenda--vojvoda naš :D

nije medj živima al sjecanja ne blijede

ViaCombusta

#417 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by ViaCombusta »

Dino79 wrote: 20/03/2018 18:14 Ovog proljeća se očekuje veliki priliv migranata.
Zašto kod nas ? Kako dolaze ? Ko ih usmjerava ? Kako se odnositi prema njima ? Još nismo rješili ni sva pitanja domaćih izbjeglica i naših građana koji su u ratu ostali bez domova a sad treba obezbjediti smještaj strancima ?
Ko će snositi troškove njihovog boravka ?......mnoga pitanja bez odgovora zasad .
Bascarsija1 wrote: 14/02/2021 06:44
ViaCombusta wrote: 06/02/2021 18:49 Sjeća li se iko Bucka ? Išao je sam po kafanama i uvijek kafa i kisela. Gdje li je sada, nema ga već dugo po gradu...
I sta je problem kad covijek udje sam u kafanu I naruci kafu i kiselu?

Istina je da ima bolesnih u Sarajevu. Ali se meni stvarno gadi ovo sto se "raja" javlja ... a znas li ovog ... znas li onog.
Definitivno ako ima neko opasan ima smisla da se upozori ostale. Ali dosli smo da je neobicno naruciti kafu i kiselu.

Kako se Sarajevo moze smatrati tolerantnim gradom kad se prica "po carsiji" da neko narucuje kafu i kiselu svaki put (i zbog toga je Čudak).
Nisi shvatio. Po tome ga svi znaju jer je odao od kafane do kafane po cijeli dan.
Osim toga, ko je pomenuti da je opasan?
Pitanje je bilo viđa li ga neko, jer ja ga ne viđam.
Ohani.
u-pet-deka

#418 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by u-pet-deka »

Nekad.
zikamu

#419 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by zikamu »

muha_sa wrote: 06/03/2012 21:38
Hadzi Lojo wrote:Jebote, pa zar je to Ganiceva vila, nisam znao za to. Pa njega ce sikluk stici kad tad.
Pa jel Bobo ziv jos?
pisalo je da ga je smjestio u neki dom--zaboravih koji :-)
Zavrsio u specijalnoj ustanovi u Bakovicima. Ned'o Bog nikom'!
Bio jednom tamo kad smo snimali emisiju za TV, tamo negdje 80-tih...
Jeb'o "Let iznad kukavicijeg gnijezda"...🙁
thekupus

#420 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by thekupus »

Zna li iko šta bi sa plesačem sa Ferhadije? Onim što je plesao ćiju ćiju, tražio partnericu za ples i za brak
Tvrtko II Kotromanić

#421 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ko da sam vidio da je otisao negdje vani, u DE ili tako nesto
black

#422 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by black »

thekupus wrote: 06/12/2024 10:09 Zna li iko šta bi sa plesačem sa Ferhadije? Onim što je plesao ćiju ćiju, tražio partnericu za ples i za brak
Tvrtko II Kotromanić wrote: 06/12/2024 10:12 ko da sam vidio da je otisao negdje vani, u DE ili tako nesto
Suad je otisao u DE, cini mi se odmah iza korone

Image
Post Reply