Vijesti iz Gradacca

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
Bosniak_WarriorX

#1 Vijesti iz Gradacca

Post by Bosniak_WarriorX »

Dobrodosli :-D
Ironmen

#2 Re: Vijesti iz Gradacca

Post by Ironmen »

Slabo nesto zamrlo, prodje Expo sajam sumarskih masina nigdje ni jedne objave ni reklame, kao da je bilo neko masonsko okupljanje a ne sajam.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3 Re: Vijesti iz Gradacca

Post by _BataZiv_0809 »

Sta je sa Kulom Gradacac?
Je li obnovljena proizvodnja nakon onog pozara?

@Ironmen
Ironmen

#4 Re: Vijesti iz Gradacca

Post by Ironmen »

_BataZiv_0809 wrote: 05/12/2024 19:48 Sta je sa Kulom Gradacac?

@Ironmen
Od 3 proizvodne hale izgorila je samo jedna, ostale 2 rade kao i sestrinski pogon u Ormanici na ulazu u Gradacac, otprilike radi isti broj radnika kao i prije pozara, Kula je dobila od TK kantona 100 000 KM pomoci ali su i lokalni privrednici novcano pomogli za nove masine, tako da se uspjelo kompenzirati to sto je izgorilo, uglavnom radi se ali raditi u Kuli nije neka sreca plate su ocajne.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5 Re: Vijesti iz Gradacca

Post by _BataZiv_0809 »

Ironmen wrote: 06/12/2024 08:33

@Ironmen
Od 3 proizvodne hale izgorila je samo jedna, ostale 2 rade kao i sestrinski pogon u Ormanici na ulazu u Gradacac, otprilike radi isti broj radnika kao i prije pozara, Kula je dobila od TK kantona 100 000 KM pomoci ali su i lokalni privrednici novcano pomogli za nove masine, tako da se uspjelo kompenzirati to sto je izgorilo, uglavnom radi se ali raditi u Kuli nije neka sreca plate su ocajne.
Hvala puno na info drug :sax:

Neki dan mi bas naumpade kako sam obukao Kulin kaput, reko sta li je sa njima, znam da je bio pozar.

Oni rade lohn poslove za strane firme koje su i dobili zato sto drze niske plate, tako da vjerujem da su plate niske.
Ironmen

#6 Re: Vijesti iz Gradacca

Post by Ironmen »

_BataZiv_0809 wrote: 06/12/2024 08:56
Ironmen wrote: 06/12/2024 08:33

@Ironmen
Hvala puno na info drug :sax:

Neki dan mi bas naumpade kako sam obukao Kulin kaput, reko sta li je sa njima, znam da je bio pozar.

Oni rade lohn poslove za strane firme koje su i dobili zato sto drze niske plate, tako da vjerujem da su plate niske.

Ma opcenito nema srece u tektsilu postoji u Gradaccu jos 4 konfekcijske firme manje od Kule i plate su jako slicne jadne, ali negdje sam procitao zasto radnica u Svicarskoj pekari moze priusitit kaput od 1500 eura, zato sto ga siju ruke koje su placene mjesecno 300 eura. Tekstilna i kozna industrija su najgore grane za raditi jer su ti konkurencija Nepal, Pakistan, Bnaglades gdje ljudi rade za saku rize na dan. A za taj kaput Kulin vjerujem da ces ga se nanosati jer su kod njih stvari ekstra kvalitete uvjek bile.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7 Re: Vijesti iz Gradacca

Post by _BataZiv_0809 »

Ironmen wrote: 06/12/2024 09:13
Ma opcenito nema srece u tektsilu postoji u Gradaccu jos 4 konfekcijske firme manje od Kule i plate su jako slicne jadne, ali negdje sam procitao zasto radnica u Svicarskoj pekari moze priusitit kaput od 1500 eura, zato sto ga siju ruke koje su placene mjesecno 300 eura. Tekstilna i kozna industrija su najgore grane za raditi jer su ti konkurencija Nepal, Pakistan, Bnaglades gdje ljudi rade za saku rize na dan. A za taj kaput Kulin vjerujem da ces ga se nanosati jer su kod njih stvari ekstra kvalitete uvjek bile.
Tako je (osim sto sumnjam da radnice u svicarskim pekaram nose tako skupe kapute hehe).

Nema srece od tih poslova i ako podignes plate ode proizvodnja u Nepal, tako da je pitanje kakva im je perspektiva.

Imaju jak brend i dalje, mozda da probaju sa receptom Granoffa i Maestro Suits, da se preusmjere na to...haj ga znaj kako razmisljaju kod njih u Upravi.

Kaput sam kupio 2009. a i dalje je ko nov :thumbup:
eluna

#8 Re: Vijesti iz Gradacca

Post by eluna »

_BataZiv_0809 wrote: 06/12/2024 09:27
Ironmen wrote: 06/12/2024 09:13
Tako je (osim sto sumnjam da radnice u svicarskim pekaram nose tako skupe kapute hehe).

Nema srece od tih poslova i ako podignes plate ode proizvodnja u Nepal, tako da je pitanje kakva im je perspektiva.

Imaju jak brend i dalje, mozda da probaju sa receptom Granoffa i Maestro Suits, da se preusmjere na to...haj ga znaj kako razmisljaju kod njih u Upravi.

Kaput sam kupio 2009. a i dalje je ko nov :thumbup:
da rade ženske košulje, barem pola bi prodali na domaćem tržištu .....ja se ubih tražim kvalitetne kođulje za kancelarije
skupljac_zeljeza

#9 Re: Vijesti iz Gradacca

Post by skupljac_zeljeza »

stubrijez

#10 Re: Vijesti iz Gradacca

Post by stubrijez »

skupljac_zeljeza wrote: 09/12/2024 22:39
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply