LIDL - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
tramvajtrojka

#926 Re: LIDL - sve o tome

Post by tramvajtrojka »

Casual's wrote: 05/12/2024 22:16 Ljudi su se sprdali kada se govorilo da ce Lidl tektonski pomjeriti trgovinu (posebno dio sa prehranom) u BiH. :mrgreen:
Isto tako, iz Srbije se upravlja od pocetka. Svi djelatnici u Srbiji imaju obuku. Ovaj plac je samo Bingov plac. :bih:
A gdje bi drugo trebali imati obuku nego u Srbiji u kojoj se gradi isti tip radnji kao kod nas, pa je tamo isla obuka kako se priprema radnja za otvaranje od ubacivanja polica, robe, uhodavanje zaposlenih itd.itd.

to je normalna pojava pa eno i u BK na Ilidži je u čitavoj jednoj smjeni radilo osoblje iz bl jedno mjesec dana dok su bili na obuci ovdje
neki

#927 Re: LIDL - sve o tome

Post by neki »

Jedini razlog zašto se obuka personala vrši u Srbiji su niži troškovi smještaja i prehrane nego u hrvatskoj..
Casual's

#928 Re: LIDL - sve o tome

Post by Casual's »

tramvajtrojka wrote: 05/12/2024 22:22 A gdje bi drugo trebali imati obuku nego u Srbiji u kojoj se gradi isti tip radnji kao kod nas, pa je tamo isla obuka kako se priprema radnja za otvaranje od ubacivanja polica, robe, uhodavanje zaposlenih itd.itd.

to je normalna pojava pa eno i u BK na Ilidži je u čitavoj jednoj smjeni radilo osoblje iz bl jedno mjesec dana dok su bili na obuci ovdje
Nije isti nacin poslovanja u Hr i SRB. Obuka je tamo jer se znalo da ce oni voditi sve to.
Ironmen

#929 Re: LIDL - sve o tome

Post by Ironmen »

Ne mora znaciti ako ce glavi covjek za Lidl u BiH biti iz Srbije da na policama Lidla necemo vidjeti BiH domace prozizvode i da ce biti sa Srb proizvodi u Lidlu.
azurna_obala

#930 Re: LIDL - sve o tome

Post by azurna_obala »

Ne kontam ni ja euforiju sa lidlom, nisu uopšte jeftini, mene jedino raduje to što će biti onaj odjel sa skulama raznim i njihov kikiriki puter, koji se isplati kupiti, za razliku ovih našeg, srpskog :oops: ko da je abuzemze, a ne kikiriki.
fusion_ba

#931 Re: LIDL - sve o tome

Post by fusion_ba »

azurna_obala wrote: 06/12/2024 15:16 Ne kontam ni ja euforiju sa lidlom, nisu uopšte jeftini, mene jedino raduje to što će biti onaj odjel sa skulama raznim i njihov kikiriki puter, koji se isplati kupiti, za razliku ovih našeg, srpskog :oops: ko da je abuzemze, a ne kikiriki.
Baš sam prije par dana bio u LIDLu u Beogradu (idem često) i definitivno je jeftiniji od ostalih marketa u Srbiji (Maxi, Univerexport, Idea...), prvenstveno mislim na Lidlove marke proizvoda koji i čine skoro 70% ponude. Ostatak su neki poznatiji brendovi tipa Coca Cola, Violeta i sl. i tu je cijena slična kao i kod ostalih.
Svakako forsiraju svoje marke koje su generalno jeftinije od ostalih a one su i glavni razlog zašto ljudi idu u Lidl,a ne zbog poznatijih brendova kojih ima svuda.

Onda imaju Lidl Plus aplikaciju sa raznim popustima i često se dobiju neke stvari za 1 dinar.
Generalno su marketi u BiH operisani od aplikacija. Evo Mercator je nedavno uveo app.
sarajevsko_pivo

#932 Re: LIDL - sve o tome

Post by sarajevsko_pivo »

Lidl Gracanica:
Image
Image
Image
sarajevsko_pivo

#933 Re: LIDL - sve o tome

Jesu vec poceli da grade market u Vogosci i Istocnom Sarajevu?
mayab

#934 Re: LIDL - sve o tome

Post by mayab »

U Vogošći gradnja ide solidno, a u Lukavici nije ni lopata zakopana , ako govorimo o lokaciji preko puta TC Tom
sarajevsko_pivo

#935 Re: LIDL - sve o tome

Lidl Bijeljina
Image
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#936 Re: LIDL - sve o tome

Post by anex »

Procitajte naslov teme.
mayab

#938 Re: LIDL - sve o tome

Post by mayab »

Bio ovog tiedna u Hr , svratim u Lidl po neke "stalne" , "specifične" stvari ,
joj štale braćo moja , samo je dobro što nije turistička sezona , pa je bez velike gužve i opušteno.
Ali , naši su ljudi navikli na BIngo city centar štalu od hipermarketa , a i Mercator Ložionička je hrabro krenuo "tim stopama" , tako da .... biće to dobro :izet: :mrgreen:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#939 Re: LIDL - sve o tome

Post by sime_cipol »

mayab wrote: 11/01/2025 08:37 Bio ovog tiedna u Hr , svratim u Lidl po neke "stalne" , "specifične" stvari ,
joj štale braćo moja , samo je dobro što nije turistička sezona , pa je bez velike gužve i opušteno.
Ali , naši su ljudi navikli na BIngo city centar štalu od hipermarketa , a i Mercator Ložionička je hrabro krenuo "tim stopama" , tako da .... biće to dobro :izet: :mrgreen:
Pa ja sam u septembru bio u Lidl u Umagu. Sezona fajtont.
Bingo Stup je za ono Mercator Lozionicka.
mayab

#940 Re: LIDL - sve o tome

Post by mayab »

sime_cipol wrote: 11/01/2025 10:14
mayab wrote: 11/01/2025 08:37 Bio ovog tiedna u Hr , svratim u Lidl po neke "stalne" , "specifične" stvari ,
Pa ja sam u septembru bio u Lidl u Umagu. Sezona fajtont.
Bingo Stup je za ono Mercator Lozionicka.
:lol: :thumbup:

ja bio u Vodicama , još mi priča sestra (koja tamo živi) da sad u objektu imaju lika koji "čuva stražu" tj. pazi da se ne otpakuju kese i kutije da se vidi sadržaj, mislim na odjeću uglavnom :mrgreen:
Ajdinn4

#941 Re: LIDL - sve o tome

Post by Ajdinn4 »

Pa je l vi idete po jeftinije artikle ili da ocjenjujete enterijer.
Kontam da je Lidl iznenađenje onima koji idu prvi put tamo ali takav im je koncept otkad postoje.
ReymondReddington

#942 Re: LIDL - sve o tome

Post by ReymondReddington »

Bas me zanima gdje ovi ljudi kupuju pa im sve smeta?

Kaze smeta sto stoji paleta robe izmedju police. Pa radije cu da stoji tu da ima taj artikal nego da mi je polica prazna i sta onda da zivkam i cekam da je neko popuni?

Uopste ne razumijem sta se ocekuje od nekog granapa? Pa valjda znas da ce biti police i roba na njima.

Meni je lidl interesantan samo ako ce donijeti neko nove proizvode kojih nema u bingu, merkatoru, amko itd.

Nek ih drze po podu ako hoce.
made_in_sarajevo

#943 Re: LIDL - sve o tome

Post by made_in_sarajevo »

Donijet ce parkside, odjecu, bruku stvari za kuce od roletni, lampi, svakakvih stvari i zna cesto biti dobrih i jeftinih stvari. Alat parkside za kuce odlican. Imaju svojih robnih marki. Imaju xxl vikend gdje za cijenu obicne kese dobijes 3 kese nuggetsa npr koji su nama odlicni i jos tako drugih artikala bude xxl. Nece biti ultra jeftin jer gdje god dodju plivaju kao i ostali uz vjerovatno manje korekcije tip bude nesto jeftiniji. Ali evo sad lidl-djuric-bingo akcija moci ce se dobro proci. Nece biti sto sam pisao u bingu, kesa pomfrita od 3,5km, mrkva, sok djetetu i jos neku glupost, nd znam jel 10 artikala 30km. Ni rucak napraviti. Jutros u Djuricu 55KM i za kuce i gluposti kao 7x1,5l soka, cips, sok djetetu, cokolada...

Izbora nam treba. U HR lidl, kaufland, plodine pa skoro sa parkinga na parking ides. Svugdje akcije ubodes i eto ga
neki

#944 Re: LIDL - sve o tome

Post by neki »

Prođe ti život u ubadanju akcija
made_in_sarajevo

#945 Re: LIDL - sve o tome

Post by made_in_sarajevo »

Pa jebiga bolje i to nego pomagati bingu da kupi novog maybacha na divljim cijenam, a kako sam na Stupu meni ce biti u 2 ulice sve
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#946 Re: LIDL - sve o tome

Post by sime_cipol »

Kod Djurica Airways zvake po marku, nekad bude i akcija 79pf. U Bingo 1.40 pa navise.
ucenik1234

#947 Re: LIDL - sve o tome

Post by ucenik1234 »

Moze li ijedna tema proci ovdje bez prepucavanja i nacionalizma. Pa logicno da susjedna drzava otvara susjednu, tako svaki retail lanac radi, kriva iskustva, znanja je tu, znaju se procesi. Logicno da neces nekoga ko ne zna ni principe kompanije ni iskustva zaposliti u upravu prilikom ekspanzije firme.

Sjetite se kad je dm dolazio 2006. Direktor je iz Zg dosao, sasvim normalna pojava.

Uostalom, u Beograd te posalju na obuku a ne u Jagodinu. Metropolu, centar vecine regionalnih i svjetskih firmi za Adria regiju - ali ne, daj ti da mi pricamo o vjestackim tvorevinama i crtama na mapi :run:

Mislimo da smo nesto veliki i bitni, a cijelu drzavu kad saberes ima stanovnika kao Beograd i Novi Sad sa okolinom, zato i jesmo gdje jesmo - opsta kultura kurcenja i lazne bitnosti
sarajevsko_pivo

#948 Re: LIDL - sve o tome

ucenik1234 wrote: 22/01/2025 10:43 Moze li ijedna tema proci ovdje bez prepucavanja i nacionalizma. Pa logicno da susjedna drzava otvara susjednu, tako svaki retail lanac radi, kriva iskustva, znanja je tu, znaju se procesi. Logicno da neces nekoga ko ne zna ni principe kompanije ni iskustva zaposliti u upravu prilikom ekspanzije firme.

Sjetite se kad je dm dolazio 2006. Direktor je iz Zg dosao, sasvim normalna pojava.

Uostalom, u Beograd te posalju na obuku a ne u Jagodinu. Metropolu, centar vecine regionalnih i svjetskih firmi za Adria regiju - ali ne, daj ti da mi pricamo o vjestackim tvorevinama i crtama na mapi :run:

Mislimo da smo nesto veliki i bitni, a cijelu drzavu kad saberes ima stanovnika kao Beograd i Novi Sad sa okolinom, zato i jesmo gdje jesmo - opsta kultura kurcenja i lazne bitnosti
Upravo to! BiH je donja u svemu, nikakvi investicija.
ucenik1234

#949 Re: LIDL - sve o tome

Post by ucenik1234 »

sarajevsko_pivo wrote: 22/01/2025 12:43
ucenik1234 wrote: 22/01/2025 10:43 Moze li ijedna tema proci ovdje bez prepucavanja i nacionalizma. Pa logicno da susjedna drzava otvara susjednu, tako svaki retail lanac radi, kriva iskustva, znanja je tu, znaju se procesi. Logicno da neces nekoga ko ne zna ni principe kompanije ni iskustva zaposliti u upravu prilikom ekspanzije firme.

Samo se treba sjetiti da smo jedina drzava u europi koja, uz Rusiju, nema McD - dovoljno govori.
sarajevsko_pivo

#950 Re: LIDL - sve o tome

ucenik1234 wrote: 22/01/2025 12:59
sarajevsko_pivo wrote: 22/01/2025 12:43

Samo se treba sjetiti da smo jedina drzava u europi koja, uz Rusiju, nema McD - dovoljno govori.
Nema ni Albanija ni Makedonija.
Post Reply