LIDL - sve o tome
Moderator: anex
- p206
#901 Re: LIDL - sve o tome
Jbg onda tom logikom je i u Sloveniji isto stanje ko kod nas...jer je uprava u Hrvatskoj.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#902 Re: LIDL - sve o tome
konektovan wrote: ↑05/12/2024 13:55 Dolazi kompaanija koja ce uloziti milijardu i sad ce nekom anonimusu dati da upravlja njom?!
Mozda bi lakse progutali vijest, da nam Bugarin bude glavni nego Srbin..![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- tramvajtrojka
#904 Re: LIDL - sve o tome
Zato sto im je lik bio glavni za razvoj tog tržišta kad su tek usli i Srbija im je bila zadnja zemlja na Balkanu gdje su imali takvu ekspanziju, u hrvatskoj vec imaju uhodane operacije i samo povukli lika iz jedne franšize u drugu da vodi posao i nastavi samo tamo gdje je stao u Srbiji jer zna posao, nista cudno u multinacionalnoj kompanijiOzimician wrote: ↑05/12/2024 12:55 Ja bih razumio da su doveli nekog svog Svabu, jer eto "nema nijedan kompetentan Bosanac/Bosnjak", ali ljudi dovode lika iz Srbije ni manje ni vise.![]()
![]()
Prije nego krenu prozivke - znate li kad bi se desilo obrnuto, da neko nas ode u SR/HR i bude tamo direktor velike multinacionalne kompanije? NIKAD, a mozda ni tad.![]()
jok trebali su dovesti lika nekog kojem bi to bio prvi posao da se uci na lidlu dame i gospodo tako ne posluju internacionalne kompanije kao mehin granap
-
giannibelif
#905 Re: LIDL - sve o tome
Ljudi misle da sa biroa ili iz nekog javnog raspada dolaziš u poziciju da te plate toliko da svake godine samo od bonusa kupiš nekretninu. More benefita, lizing ili čak kupovina u trajno vlasništvo automobila od +100-150k eura i više, biznis kartice, zdravstvena osiguranja za kompletnu porodicu, timeshare i još sijaset stvari. Zato ti ljudi i neće da imaju ništa direktno stranački niti lete na javne funkcije.
- Ozimician
#906 Re: LIDL - sve o tome
I ovdje je kao i u svemu ostalom, nikada obrnut primjer, ove primjere sto ste dali su Makedonija i Albanija, a ja sam izricito naveo SR/HR.
CG, Makedoniju i Albaniju ne ubrajam, tu se mozda i desi izuzetak ali u ove dvije zemlje se nece desiti, tj. ako se desi, ispod je nivoa statisticke greske.
CG, Makedoniju i Albaniju ne ubrajam, tu se mozda i desi izuzetak ali u ove dvije zemlje se nece desiti, tj. ako se desi, ispod je nivoa statisticke greske.
- Javier Pena
- tramvajtrojka
#908 Re: LIDL - sve o tome
Pa je li otvorio u Srbiji Lidl il kod nas prvo logično je da ce dolaziti upravljačke strukture iz Lidl Srbija da rade ovdjeOzimician wrote: ↑05/12/2024 15:39 I ovdje je kao i u svemu ostalom, nikada obrnut primjer, ove primjere sto ste dali su Makedonija i Albanija, a ja sam izricito naveo SR/HR.
Srbijanski energoprojekt im gradi distributivni centar u Lepenico
- Ozimician
#909 Re: LIDL - sve o tome
Pazi, da je jedan clan menadzmenta iz Srbije, ne bi to bio problem, pa cak ni vodeci lik, ali ako vecina ili cijeli vrh Lidl BiH dolazi iz Srbije, nacionalizam je onda mala rijec za ovo.tramvajtrojka wrote: ↑05/12/2024 15:55Pa je li otvorio u Srbiji Lidl il kod nas prvo logično je da ce dolaziti upravljačke strukture iz Lidl Srbija da rade ovdjeOzimician wrote: ↑05/12/2024 15:39 I ovdje je kao i u svemu ostalom, nikada obrnut primjer, ove primjere sto ste dali su Makedonija i Albanija, a ja sam izricito naveo SR/HR.
CG, Makedoniju i Albaniju ne ubrajam, tu se mozda i desi izuzetak ali u ove dvije zemlje se nece desiti, tj. ako se desi, ispod je nivoa statisticke greske.![]()
morate li ama bas sve okrenuti na nacionalizam u pm
, pa iz Lidl BiH su ljudi isli dvije godine na obuku u Srbiju jedna od novootvorenih prodavnica u novom Sadu je otvorena od strane Lidl BiH tima koji je prosao sve procese u toj radnji od roh bau zidova do vodjenja otvorene radnje
Super, isli su na obuke, obuke haman traju 4 god. za to vrijeme su mogli ljude za menadzment iskolovati da dobije fakultetsku diplomu, a ne da bude dio menadzmenta podruznice Lidl BiH.
Jednostavno ljudi ne zele da investiraju bilo sta u BiH, nego da izvuku novac i to je to. Koji je onda smisao investicije ako strani ljudi i strane firme sve poslove rade za tu firmu? Sto ce neka Jovanka ili Hajra raditi na kasi u Lidlu?
-
elcaliente
#910 Re: LIDL - sve o tome
Covjek dolazi iz Njemacke i ima Bosansko projeklo.Ozimician wrote: ↑05/12/2024 15:58Pazi, da je jedan clan menadzmenta iz Srbije, ne bi to bio problem, pa cak ni vodeci lik, ali ako vecina ili cijeli vrh Lidl BiH dolazi iz Srbije, nacionalizam je onda mala rijec za ovo.tramvajtrojka wrote: ↑05/12/2024 15:55Pa je li otvorio u Srbiji Lidl il kod nas prvo logično je da ce dolaziti upravljačke strukture iz Lidl Srbija da rade ovdjeOzimician wrote: ↑05/12/2024 15:39 I ovdje je kao i u svemu ostalom, nikada obrnut primjer, ove primjere sto ste dali su Makedonija i Albanija, a ja sam izricito naveo SR/HR.
CG, Makedoniju i Albaniju ne ubrajam, tu se mozda i desi izuzetak ali u ove dvije zemlje se nece desiti, tj. ako se desi, ispod je nivoa statisticke greske.![]()
morate li ama bas sve okrenuti na nacionalizam u pm
, pa iz Lidl BiH su ljudi isli dvije godine na obuku u Srbiju jedna od novootvorenih prodavnica u novom Sadu je otvorena od strane Lidl BiH tima koji je prosao sve procese u toj radnji od roh bau zidova do vodjenja otvorene radnje
Super, isli su na obuke, obuke haman traju 4 god. za to vrijeme su mogli ljude za menadzment iskolovati da dobije fakultetsku diplomu, a ne da bude dio menadzmenta podruznice Lidl BiH.
Jednostavno ljudi ne zele da investiraju bilo sta u BiH, nego da izvuku novac i to je to. Koji je onda smisao investicije ako strani ljudi i strane firme sve poslove rade za tu firmu? Sto ce neka Jovanka ili Hajra raditi na kasi u Lidlu?
Kod Lidla radi od kako je zavrsio fakultet u Minhenu.
Normalo je da dolaze da izvuku profit a Jovanka i Hajra imaju radno mjesto.
- Ozimician
#911 Re: LIDL - sve o tome
Ostatak menadzmenta?elcaliente wrote: ↑05/12/2024 16:28 Covjek dolazi iz Njemacke i ima Bosansko projeklo.
-
elcaliente
#912 Re: LIDL - sve o tome
Nemam pojma, nije nigdje ni pisalo ko su ostali ljudi ali sam siguran da glavne pozicije drze ljudi koji su vec dugo kod Lidla i koji su se dokazali.Ozimician wrote: ↑05/12/2024 16:29Ostatak menadzmenta?elcaliente wrote: ↑05/12/2024 16:28 Covjek dolazi iz Njemacke i ima Bosansko projeklo.
Prirodno je da idemo u paketu sa Srbijom jer nismo u EU.
Vjerovtno je u Srbiji glvani distributivni centar iz kojeg ce se roba dovlaciti u onaj centar u Lepenici.
- tramvajtrojka
#913 Re: LIDL - sve o tome
Pa eno ima Lidl BiH stranica i tu se mogu vidjeti imena uposlenika kome je do brojanja nacionalistickih krvnih zrnacaelcaliente wrote: ↑05/12/2024 16:35Nemam pojma, nije nigdje ni pisalo ko su ostali ljudi ali sam siguran da glavne pozicije drze ljudi koji su vec dugo kod Lidla i koji su se dokazali.Ozimician wrote: ↑05/12/2024 16:29Ostatak menadzmenta?elcaliente wrote: ↑05/12/2024 16:28 Covjek dolazi iz Njemacke i ima Bosansko projeklo.
Vjerovtno je u Srbiji glvani distributivni centar iz kojeg ce se roba dovlaciti u onaj centar u Lepenici.
Veoma logično da internacionalna kompanija koristi sve svoje resurse na novom tržištu, nekada je know how vazniji u ostvarivanju zadatih ciljeva nego da se nadas da ce ti neko drugi nesto donijeti a tebi se žuri, pa sta misle ovi brojaci što im energogroup iz Srbije gradi DC u Lepenici nije sto nase kompanije ne znaju, nego sto ovi imaju znanja u gradnji toga objekta u Srbiji kad su izgradili DC slične velicine kao u Lepenici
Last edited by tramvajtrojka on 05/12/2024 16:41, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#914 Re: LIDL - sve o tome
Ono kada dijaspora izražava svoju zabrinutost strukturom uprave granapa u BiH.
-
Naslovnica
#915 Re: LIDL - sve o tome
Jok ba, morali su kao glavne izvođače uzeti Mevludin Komerc i Ćelo Estrich.tramvajtrojka wrote: ↑05/12/2024 16:40Pa eno ima Lidl BiH stranica i tu se mogu vidjeti imena uposlenika kome je do brojanja nacionalistickih krvnih zrnacaelcaliente wrote: ↑05/12/2024 16:35Nemam pojma, nije nigdje ni pisalo ko su ostali ljudi ali sam siguran da glavne pozicije drze ljudi koji su vec dugo kod Lidla i koji su se dokazali.
Vjerovtno je u Srbiji glvani distributivni centar iz kojeg ce se roba dovlaciti u onaj centar u Lepenici.![]()
![]()
Veoma logično da internacionalna kompanija koristi sve svoje resurse na novom tržištu, nekada je know how vazniji u ostvarivanju zadatih ciljeva nego da se nadas da ce ti neko drugi nesto donijeti a tebi se žuri, pa sta misle ovi brojaci što im energogroup iz Srbije gradi DC u Lepenici nije sto nase kompanije ne znaju, nego sto ovi imaju znanja u gradnji toga objekta u Srbiji kad su izgradili DC slične velicine kao u Lepenici
-
giannibelif
#916 Re: LIDL - sve o tome
I Širbegović radi širom Srbije, Crne Gore i komplet bivše Jugoslavije . Uzimaš onoga sa kim pogodiš posao i u segmentima i detaljima koji su tebi bitni. Stvarno neko misli da u biznisima i stotinama miliona eura neko gleda kako se ko zove? Je....te život

- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#917 Re: LIDL - sve o tome
Naravno da se gleda LOLgiannibelif wrote: ↑05/12/2024 17:02 I Širbegović radi širom Srbije, Crne Gore i komplet bivše Jugoslavije . Uzimaš onoga sa kim pogodiš posao i u segmentima i detaljima koji su tebi bitni. Stvarno neko misli da u biznisima i stotinama miliona eura neko gleda kako se ko zove? Je....te život![]()
![]()
To je najveća šuplja ikada.
Naravno da u trgovini, biznisu kao takvom, radovima i tkd. toga nema, ali kod zapošljavanja sigurno ima - pogotovo na višim pozicijama.
- tramvajtrojka
#918 Re: LIDL - sve o tome
Ti fkt hoces reci da Lidl internacionalni kompanija koja obrne desetine ako ne i stotine milijardi svake godine sirom svijeta gleda ko se kako zove ispred kompetencijasehohari wrote: ↑05/12/2024 17:09Naravno da se gleda LOLgiannibelif wrote: ↑05/12/2024 17:02 I Širbegović radi širom Srbije, Crne Gore i komplet bivše Jugoslavije . Uzimaš onoga sa kim pogodiš posao i u segmentima i detaljima koji su tebi bitni. Stvarno neko misli da u biznisima i stotinama miliona eura neko gleda kako se ko zove? Je....te život![]()
![]()
Naravno da u trgovini, biznisu kao takvom, radovima i tkd. toga nema, ali kod zapošljavanja sigurno ima - pogotovo na višim pozicijama.
boga vam kakva vam je hava zadnjih dana u njemačkoj jer fkt od dijasporaca iz Njemačke dolaze nevjerojatne izjave zadnjih dana
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#919 Re: LIDL - sve o tome
Ne govorim o LIDLu, već više općenito.tramvajtrojka wrote: ↑05/12/2024 17:16Ti fkt hoces reci da Lidl internacionalni kompanija koja obrne desetine ako ne i stotine milijardi svake godine sirom svijeta gleda ko se kako zove ispred kompetencijasehohari wrote: ↑05/12/2024 17:09Naravno da se gleda LOLgiannibelif wrote: ↑05/12/2024 17:02 I Širbegović radi širom Srbije, Crne Gore i komplet bivše Jugoslavije . Uzimaš onoga sa kim pogodiš posao i u segmentima i detaljima koji su tebi bitni. Stvarno neko misli da u biznisima i stotinama miliona eura neko gleda kako se ko zove? Je....te život![]()
![]()
Naravno da u trgovini, biznisu kao takvom, radovima i tkd. toga nema, ali kod zapošljavanja sigurno ima - pogotovo na višim pozicijama.![]()
![]()
![]()
boga vam kakva vam je hava zadnjih dana u njemačkoj jer fkt od dijasporaca iz Njemačke dolaze nevjerojatne izjave zadnjih dana![]()
Za Nijemce smo mi svi isti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#920 Re: LIDL - sve o tome
Naslovnica wrote: ↑05/12/2024 16:40 Ono kada dijaspora izražava svoju zabrinutost strukturom uprave granapa u BiH.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#921 Re: LIDL - sve o tome
Ma hajde. Prodajni lanac dolazi da zaradi?!
Sokiran sam.
Btw, o kakvoj investici trgovackog lanca mozemo pricati? Zar nije investicija izgradnja objelta?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#922 Re: LIDL - sve o tome
Realno mogli su i mene zaposliti, samo se ja ne guram. Zaveo bi red i disciplinu ko u Wehrmacht '41. Dosle bi Svabe uciti od mene.
Bolje sto nemam nikakvu vlast
Bolje sto nemam nikakvu vlast
-
last mohicans
#923 Re: LIDL - sve o tome
Pa šta je sa Edinom Ibrahimovićem, bio je neki izvršni direktor, prešao iz Binga?
- problemnatravunu
#924 Re: LIDL - sve o tome
Sasvim logično da dođe Srbijanac na takvu poziciju,
jezik, poznavanje regije u cjelini ,poznavanje mentaliteta ljudi , uz to ,
sigurno je ekstra kompetentan , takva kompanija kao što je ogromni LIDL radi sve samo zbog profita, i bira sebi najpogodnijeg aplikanta....eto, da smo u EU , vjerovatno bi došao direktor iz Hr, ako je kome sad lakše , ovako jedino iz Srb dolazi u obzir
jezik, poznavanje regije u cjelini ,poznavanje mentaliteta ljudi , uz to ,
sigurno je ekstra kompetentan , takva kompanija kao što je ogromni LIDL radi sve samo zbog profita, i bira sebi najpogodnijeg aplikanta....eto, da smo u EU , vjerovatno bi došao direktor iz Hr, ako je kome sad lakše , ovako jedino iz Srb dolazi u obzir
-
Rizvan
#925 Re: LIDL - sve o tome
A bas o Lidlu Srbija u zadnje vrijeme dolaze lose vijesti, radnici se zale na izrabljivanje, da kako vrijeme prolazi, sve je gore i gore, u odnosu kako je bilo na pocetku.
Lidl nije znatno povoljniji od ostalih marketa, a i plate radnicima su u rangu sa ostalim marketima u Sr, za razliku od Hr gdje su ipak vece u odnosu na druge markete.
Sad se sjetih kako su ovdje pojedni nadobudno iscekivali otvorenje Lidla, ocekujuci isti Lidl kao u Hr i Njem, jos tada sam reagirao i pisao da treba gledati kako funkcionise Lidl u Sr, jer ce vjerovatno nesto slicno biti i kod nas. Eto ispostavilo se da sam bio upravu.
Lidl nije znatno povoljniji od ostalih marketa, a i plate radnicima su u rangu sa ostalim marketima u Sr, za razliku od Hr gdje su ipak vece u odnosu na druge markete.
Sad se sjetih kako su ovdje pojedni nadobudno iscekivali otvorenje Lidla, ocekujuci isti Lidl kao u Hr i Njem, jos tada sam reagirao i pisao da treba gledati kako funkcionise Lidl u Sr, jer ce vjerovatno nesto slicno biti i kod nas. Eto ispostavilo se da sam bio upravu.