Sirija vol. 3
- DaysleepeR
#1801 Re: Sirija vol. 3
Uvjeren sam da CIA stoji iza ove operacije, 2 mjeseca prije transfera USA vlasti i veoma izvjesnog primirja na glavnim globalnim ratištima, neko (a to može samo biti CIA) je jako dobro procijenio da Asad jednostavno nema snage da se odupre inicijalnom udaru na Aleppo i da će sve imati snowball efekat nakon toga, a sve kao svojevrstan pritisak na Rusiju i ogoljavanje njihove oslabljenosti.
Tako da ja ne sumnjam da će u slučaju pobjede nad SAA i Asadom sve frakcije Sirije biti dovedene za stol da se napravi neka miješana vlada koja će pokušati iznijeti Siriju iz ponora i sankcija. Irak se još uvijek drži na jako sličnim osnovama.
Tako da ja ne sumnjam da će u slučaju pobjede nad SAA i Asadom sve frakcije Sirije biti dovedene za stol da se napravi neka miješana vlada koja će pokušati iznijeti Siriju iz ponora i sankcija. Irak se još uvijek drži na jako sličnim osnovama.
- dr_Evil
#1802 Re: Sirija vol. 3
Kakve nema, sve su ulozili u njih, i doveli im spijuncinu da vlada gradom.
Nego ja opet i uvijek pitam po cemu BiH i Bosnjaci nisu prijatelji Izraelu? Po svemu prijateljska zemlja, a jevreji bratski narod jos od kada su pobjegli od progona, pa kroz Titovu jugu, i kroz ovaj rat. Aman ljudi bre, ne pisite gluposti o neprijateljstvu bre.
Ovdje pricamo o politikama, i nemojte se pokrivati toboze iza BiH.
-
swanfilter
#1803 Re: Sirija vol. 3
Uh, tursko-izraelska bratija na vrhuncu. U svom i na svom.
Dokaz one: Ko se svađa, taj se voli ...
Dokaz one: Ko se svađa, taj se voli ...
-
swanfilter
#1804 Re: Sirija vol. 3
Jeste. Libija je dokaz.DaysleepeR wrote: ↑05/12/2024 15:00 Uvjeren sam da CIA stoji iza ove operacije, 2 mjeseca prije transfera USA vlasti i veoma izvjesnog primirja na glavnim globalnim ratištima, neko (a to može samo biti CIA) je jako dobro procijenio da Asad jednostavno nema snage da se odupre inicijalnom udaru na Aleppo i da će sve imati snowball efekat nakon toga, a sve kao svojevrstan pritisak na Rusiju i ogoljavanje njihove oslabljenosti.
- anelsol
#1805 Re: Sirija vol. 3
Nažalost bit će im kao što je i u Libiji. Rastureno društvo i država. Još izbjeglica, još tragičnih sudbina, još više mrtvih. Sirijski narod je doẓ̌ivio jednu tragičnu sudbinu u 21 vijeku od koje se zadugo neće oporaviti, sve zbog interesa regionalnih i svjetskih sila, i iskreno mi ih je žao.DaysleepeR wrote: ↑05/12/2024 14:46 Ako budu pametni pa stave "šerijat" u drui plan i puste ljude da žive kako ko hoće, mogli bi uspostaviti demokratsku vladu koja bi mogla dobiti skidanje mali milion sankcija koje su uvedene Siriji pa da običan narod malo prodiše dušom.
Damask je kolijevka civilizacije, samo otvaranje ekonomskih tokova može spriječiti da ti ljudi potpuno potonu u radikalizaciju i nazadovanje.
Njima konačno treba prosperitet.
Mislim da se Erdogan dobro zajebo sa ovim potezom. Ako padne Damask, Kurdi će po mom mišljenju ići ka otcjepljenju i nezavisnosti jer više neće biti paravana centralne vlasti u Damasku. A ako dobije Kurdsku državu na granicama Turske, bit će veselo.
-
Tarmac
#1806 Re: Sirija vol. 3
BravoDaysleepeR wrote: ↑05/12/2024 15:00 Uvjeren sam da CIA stoji iza ove operacije, 2 mjeseca prije transfera USA vlasti i veoma izvjesnog primirja na glavnim globalnim ratištima, neko (a to može samo biti CIA) je jako dobro procijenio da Asad jednostavno nema snage da se odupre inicijalnom udaru na Aleppo i da će sve imati snowball efekat nakon toga, a sve kao svojevrstan pritisak na Rusiju i ogoljavanje njihove oslabljenosti.
Ovo je nastavak globalnog rata. Nato vs komunisti.
-
swanfilter
#1807 Re: Sirija vol. 3
Ocito je nebitan odnos Bosnjaka do Jevreja kroz historiju.dr_Evil wrote: ↑05/12/2024 15:00Kakve nema, sve su ulozili u njih, i doveli im spijuncinu da vlada gradom.
Nego ja opet i uvijek pitam po cemu BiH i Bosnjaci nisu prijatelji Izraelu? Po svemu prijateljska zemlja, a jevreji bratski narod jos od kada su pobjegli od progona, pa kroz Titovu jugu, i kroz ovaj rat. Aman ljudi bre, ne pisite gluposti o neprijateljstvu bre.
Ovdje pricamo o politikama, i nemojte se pokrivati toboze iza BiH.
Danas je relevantno sta Kabiri i Njena Ekselencija o Bosnjacima misle ...
-
Tarmac
#1808 Re: Sirija vol. 3
Mislis da se amerikanci i turci nisu vec dogovorili po tom pitanju? Kako ste naivni pojedinci...anelsol wrote: ↑05/12/2024 15:04Nažalost bit će im kao što je i u Libiji. Rastureno društvo i država. Još izbjeglica, još tragičnih sudbina, još više mrtvih. Sirijski narod je doẓ̌ivio jednu tragičnu sudbinu u 21 vijeku od koje se zadugo neće oporaviti, sve zbog interesa regionalnih i svjetskih sila, i iskreno mi ih je žao.DaysleepeR wrote: ↑05/12/2024 14:46 Ako budu pametni pa stave "šerijat" u drui plan i puste ljude da žive kako ko hoće, mogli bi uspostaviti demokratsku vladu koja bi mogla dobiti skidanje mali milion sankcija koje su uvedene Siriji pa da običan narod malo prodiše dušom.
Damask je kolijevka civilizacije, samo otvaranje ekonomskih tokova može spriječiti da ti ljudi potpuno potonu u radikalizaciju i nazadovanje.
Mislim da se Erdogan dobro zajebo sa ovim potezom. Ako padne Damask, Kurdi će po mom mišljenju ići ka otcjepljenju i nezavisnosti jer više neće biti paravana centralne vlasti u Damasku. A ako dobije Kurdsku državu na granicama Turske, bit će veselo.
- dr_Evil
#1809 Re: Sirija vol. 3
Brkica zlocinac je sve pripremio nekoliko dana prije ovog izleta, vec sam stavljao link, samo sto smo u taj vakat drugacije tumacili:anelsol wrote: ↑05/12/2024 15:04Nažalost bit će im kao što je i u Libiji. Rastureno društvo i država. Još izbjeglica, još tragičnih sudbina, još više mrtvih. Sirijski narod je doẓ̌ivio jednu tragičnu sudbinu u 21 vijeku od koje se zadugo neće oporaviti, sve zbog interesa regionalnih i svjetskih sila, i iskreno mi ih je žao.DaysleepeR wrote: ↑05/12/2024 14:46 Ako budu pametni pa stave "šerijat" u drui plan i puste ljude da žive kako ko hoće, mogli bi uspostaviti demokratsku vladu koja bi mogla dobiti skidanje mali milion sankcija koje su uvedene Siriji pa da običan narod malo prodiše dušom.
https://thebosniatimes.ba/95024/zasto-e ... nu-ustava/
Zao mi ih je, ali ovo je nazalost tek opet pocelo
-
swanfilter
#1810 Re: Sirija vol. 3
Jos da Kurdima neko dojavi ...Tarmac wrote: ↑05/12/2024 15:05BravoDaysleepeR wrote: ↑05/12/2024 15:00 Uvjeren sam da CIA stoji iza ove operacije, 2 mjeseca prije transfera USA vlasti i veoma izvjesnog primirja na glavnim globalnim ratištima, neko (a to može samo biti CIA) je jako dobro procijenio da Asad jednostavno nema snage da se odupre inicijalnom udaru na Aleppo i da će sve imati snowball efekat nakon toga, a sve kao svojevrstan pritisak na Rusiju i ogoljavanje njihove oslabljenosti.
Tako da ja ne sumnjam da će u slučaju pobjede nad SAA i Asadom sve frakcije Sirije biti dovedene za stol da se napravi neka miješana vlada koja će pokušati iznijeti Siriju iz ponora i sankcija. Irak se još uvijek drži na jako sličnim osnovama.![]()
- dr_Evil
#1811 Re: Sirija vol. 3
Crvena Tuzla, ti brat crveni komunist, bratstvo i jedinstvo, ovo ono? sta bi?Tarmac wrote: ↑05/12/2024 15:05BravoDaysleepeR wrote: ↑05/12/2024 15:00 Uvjeren sam da CIA stoji iza ove operacije, 2 mjeseca prije transfera USA vlasti i veoma izvjesnog primirja na glavnim globalnim ratištima, neko (a to može samo biti CIA) je jako dobro procijenio da Asad jednostavno nema snage da se odupre inicijalnom udaru na Aleppo i da će sve imati snowball efekat nakon toga, a sve kao svojevrstan pritisak na Rusiju i ogoljavanje njihove oslabljenosti.
Tako da ja ne sumnjam da će u slučaju pobjede nad SAA i Asadom sve frakcije Sirije biti dovedene za stol da se napravi neka miješana vlada koja će pokušati iznijeti Siriju iz ponora i sankcija. Irak se još uvijek drži na jako sličnim osnovama.![]()
-
swanfilter
#1812 Re: Sirija vol. 3
On je Socijalista. Do nas je ...dr_Evil wrote: ↑05/12/2024 15:09Crvena Tuzla, ti brat crveni komunist, bratstvo i jedinstvo, ovo ono? sta bi?Tarmac wrote: ↑05/12/2024 15:05BravoDaysleepeR wrote: ↑05/12/2024 15:00 Uvjeren sam da CIA stoji iza ove operacije, 2 mjeseca prije transfera USA vlasti i veoma izvjesnog primirja na glavnim globalnim ratištima, neko (a to može samo biti CIA) je jako dobro procijenio da Asad jednostavno nema snage da se odupre inicijalnom udaru na Aleppo i da će sve imati snowball efekat nakon toga, a sve kao svojevrstan pritisak na Rusiju i ogoljavanje njihove oslabljenosti.
-
Tarmac
#1813 Re: Sirija vol. 3
E jesu sila kurdiswanfilter wrote: ↑05/12/2024 15:09Jos da Kurdima neko dojavi ...Tarmac wrote: ↑05/12/2024 15:05BravoDaysleepeR wrote: ↑05/12/2024 15:00 Uvjeren sam da CIA stoji iza ove operacije, 2 mjeseca prije transfera USA vlasti i veoma izvjesnog primirja na glavnim globalnim ratištima, neko (a to može samo biti CIA) je jako dobro procijenio da Asad jednostavno nema snage da se odupre inicijalnom udaru na Aleppo i da će sve imati snowball efekat nakon toga, a sve kao svojevrstan pritisak na Rusiju i ogoljavanje njihove oslabljenosti.
Javili su im ameri vec
-
swanfilter
-
Lopez1981
#1815 Re: Sirija vol. 3
Dokle su revolucionari iz HTS?

-
Dugarry
#1816 Re: Sirija vol. 3
Srbi koriste isto opravdanje. Kazu da smo nastradali zbog regionalnih i svjetskih sila i interesa.anelsol wrote: ↑05/12/2024 15:04Nažalost bit će im kao što je i u Libiji. Rastureno društvo i država. Još izbjeglica, još tragičnih sudbina, još više mrtvih. Sirijski narod je doẓ̌ivio jednu tragičnu sudbinu u 21 vijeku od koje se zadugo neće oporaviti, sve zbog interesa regionalnih i svjetskih sila, i iskreno mi ih je žao.DaysleepeR wrote: ↑05/12/2024 14:46 Ako budu pametni pa stave "šerijat" u drui plan i puste ljude da žive kako ko hoće, mogli bi uspostaviti demokratsku vladu koja bi mogla dobiti skidanje mali milion sankcija koje su uvedene Siriji pa da običan narod malo prodiše dušom.
Narod Sirije 2011 izasao na ulice da kaze dosta. Tiranin izveo tenkove na ulice i poceo sa ubijanjem. Sve je to preraslo u veliki rat u kojem se nije znao ko pije a ko placa, sto su islkoristile strane sile. Ali ko je glavni krivac za to? Narod ili Asad, treceg nema.
Narod je mogao da nastavi trpiti. Asad je mogao da se lagano povuce nakon 50 godina vladavine njegove porodice.
- dr_Evil
#1817 Re: Sirija vol. 3
NarodDugarry wrote: ↑05/12/2024 15:13Srbi koriste isto opravdanje. Kazu da smo nastradali zbog regionalnih i svjetskih sila i interesa.anelsol wrote: ↑05/12/2024 15:04Nažalost bit će im kao što je i u Libiji. Rastureno društvo i država. Još izbjeglica, još tragičnih sudbina, još više mrtvih. Sirijski narod je doẓ̌ivio jednu tragičnu sudbinu u 21 vijeku od koje se zadugo neće oporaviti, sve zbog interesa regionalnih i svjetskih sila, i iskreno mi ih je žao.DaysleepeR wrote: ↑05/12/2024 14:46 Ako budu pametni pa stave "šerijat" u drui plan i puste ljude da žive kako ko hoće, mogli bi uspostaviti demokratsku vladu koja bi mogla dobiti skidanje mali milion sankcija koje su uvedene Siriji pa da običan narod malo prodiše dušom.
Narod Sirije 2011 izasao na ulice da kaze dosta. Tiranin izveo tenkove na ulice i poceo sa ubijanjem. Sve je to preraslo u veliki rat u kojem se nije znao ko pije a ko placa, sto su islkoristile strane sile. Ali ko je glavni krivac za to? Narod ili Asad, treceg nema.
Narod je mogao da nastavi trpiti. Asad je mogao da se lagano povuce nakon 50 godina vladavine njegove porodice.
I Srbi su 100% upravu, uz dodatak da ti svako moze dati pusku u ruke, ali na tebi je da pucas u civile, tu se pokazuje coJstvo.
-
Tarmac
#1818 Re: Sirija vol. 3
Ovo je vec na pola puta izmedju Hame i Homsa, samo malo istocnije. Ide ovo brzoRebels have controls the Aqirbat area and its surroundings in the eastern Hama countryside
-
Tarmac
#1819 Re: Sirija vol. 3
Bravo fenomen! Ponovo pokazujes ko si ustvaridr_Evil wrote: ↑05/12/2024 15:16NarodDugarry wrote: ↑05/12/2024 15:13Srbi koriste isto opravdanje. Kazu da smo nastradali zbog regionalnih i svjetskih sila i interesa.anelsol wrote: ↑05/12/2024 15:04
Nažalost bit će im kao što je i u Libiji. Rastureno društvo i država. Još izbjeglica, još tragičnih sudbina, još više mrtvih. Sirijski narod je doẓ̌ivio jednu tragičnu sudbinu u 21 vijeku od koje se zadugo neće oporaviti, sve zbog interesa regionalnih i svjetskih sila, i iskreno mi ih je žao.
Narod je mogao da nastavi trpiti. Asad je mogao da se lagano povuce nakon 50 godina vladavine njegove porodice.pa ko je branio Assada? Koze i volovi? Nemojte se sakrivati iza naroda, zar nam nije dosta "Narod zna" majka mu stara.
I Srbi su 100% upravu, uz dodatak da ti svako moze dati pusku u ruke, ali na tebi je da pucas u civile, tu se pokazuje coJstvo.
-
swanfilter
#1820 Re: Sirija vol. 3
I Ulema je misljenja da su Bosnjaci nastradali jer su ...Dugarry wrote: ↑05/12/2024 15:13Srbi koriste isto opravdanje. Kazu da smo nastradali zbog regionalnih i svjetskih sila i interesa.anelsol wrote: ↑05/12/2024 15:04Nažalost bit će im kao što je i u Libiji. Rastureno društvo i država. Još izbjeglica, još tragičnih sudbina, još više mrtvih. Sirijski narod je doẓ̌ivio jednu tragičnu sudbinu u 21 vijeku od koje se zadugo neće oporaviti, sve zbog interesa regionalnih i svjetskih sila, i iskreno mi ih je žao.DaysleepeR wrote: ↑05/12/2024 14:46 Ako budu pametni pa stave "šerijat" u drui plan i puste ljude da žive kako ko hoće, mogli bi uspostaviti demokratsku vladu koja bi mogla dobiti skidanje mali milion sankcija koje su uvedene Siriji pa da običan narod malo prodiše dušom.
Assad da je prvog dana krenuo tenkovima gusiti nezadovoljstvo, rata ne bi bilo ...
- dr_Evil
#1821 Re: Sirija vol. 3
Hvala SOA. Sve za 10. Likovi sta ne znaju strehu napravit bez da ubiju 20 ljudi su sami bez icije pomoci u 20 stoljecu pred televizijom citavog svijeta odlucili pociniti i pocinili genocid, i etnicko ciscenje i niko nije prstom maknuo da ih sprijeci u istom, potpuno sami. Vezali UNPROFOR-ce za rasvjetu i ismijavali ih, sve sami. Bez ijednog prijatelja u velikim svjetskim i regionalnim silama, jer'vo svi su bili protiv njih.
-
Tarmac
#1822 Re: Sirija vol. 3
Imali su velikog prijatelja rusiju, koja je to sve i zapocela. Zato se i radujem njenom slomu. Sta ti nije jasno? Idi placi za svojom bracom, prestani skretat s teme.dr_Evil wrote: ↑05/12/2024 15:21Hvala SOA. Sve za 10. Likovi sta ne znaju strehu napravit bez da ubiju 20 ljudi su sami bez icije pomoci u 20 stoljecu pred televizijom citavog svijeta odlucili pociniti i pocinili genocid, i etnicko ciscenje i niko nije prstom maknuo da ih sprijeci u istom, potpuno sami. Vezali UNPROFOR-ce za rasvjetu i ismijavali ih, sve sami. Bez ijednog prijatelja u velikim svjetskim i regionalnim silama, jer'vo svi su bili protiv njih.
-
Dugarry
#1823 Re: Sirija vol. 3
Da je bilo zvjerstava na strani ovih pobunjenika, jeste. Bilo je tu svakakvih ekstrema. Isto tako je bilo mnogo zlocina sa Asadove strane. I jedni i drugi su cinili zlocine, tu nema dileme.swanfilter wrote: ↑05/12/2024 15:20I Ulema je misljenja da su Bosnjaci nastradali jer su ...Dugarry wrote: ↑05/12/2024 15:13Srbi koriste isto opravdanje. Kazu da smo nastradali zbog regionalnih i svjetskih sila i interesa.anelsol wrote: ↑05/12/2024 15:04
Nažalost bit će im kao što je i u Libiji. Rastureno društvo i država. Još izbjeglica, još tragičnih sudbina, još više mrtvih. Sirijski narod je doẓ̌ivio jednu tragičnu sudbinu u 21 vijeku od koje se zadugo neće oporaviti, sve zbog interesa regionalnih i svjetskih sila, i iskreno mi ih je žao.
Assad da je prvog dana krenuo tenkovima gusiti nezadovoljstvo, rata ne bi bilo ...
Ono sto su cinjenice je da je Asad ubio 10 puta vise civila nego svi pobunjenici zajedno.
Ja mogu razumjeti razliku u ideologiji, misljenju, ali ne mogu razumjeti kada neko ne zeli priznati cinjenice.
Da li si ikad gledao snimke iz Damaska, Aleppa, Hame iz 2011, gdje milioni ljudi na ulicama zele da Asad ode? Ako nisi, onda se nisi pratio nista i ne vidim razloga da se ovdje javljas! Ako jesi, zasto ne priznas da je narod htjeo da ode, i da je Asad poceo rat protiv naroda?
Kasnije su se pojavile razne vojske koje su se borile za neke druge ciljeve.
-
Tarmac
#1824 Re: Sirija vol. 3
Ma botovi sire rusku propagandu, nije njima cilj konstruktivna diskusija.Dugarry wrote: ↑05/12/2024 15:26Da je bilo zvjerstava na strani ovih pobunjenika, jeste. Bilo je tu svakakvih ekstrema. Isto tako je bilo mnogo zlocina sa Asadove strane. I jedni i drugi su cinili zlocine, tu nema dileme.swanfilter wrote: ↑05/12/2024 15:20I Ulema je misljenja da su Bosnjaci nastradali jer su ...Dugarry wrote: ↑05/12/2024 15:13
Srbi koriste isto opravdanje. Kazu da smo nastradali zbog regionalnih i svjetskih sila i interesa.
Ono sto su cinjenice je da je Asad ubio 10 puta vise civila nego svi pobunjenici zajedno.
Ja mogu razumjeti razliku u ideologiji, misljenju, ali ne mogu razumjeti kada neko ne zeli priznati cinjenice.
Da li si ikad gledao snimke iz Damaska, Aleppa, Hame iz 2011, gdje milioni ljudi na ulicama zele da Asad ode? Ako nisi, onda se nisi pratio nista i ne vidim razloga da se ovdje javljas! Ako jesi, zasto ne priznas da je narod htjeo da ode, i da je Asad poceo rat protiv naroda?
Kasnije su se pojavile razne vojske koje su se borile za neke druge ciljeve.
- dr_Evil
#1825 Re: Sirija vol. 3
Mnogo jakog prijatelja Rusiju u tom trenutku, nema sta nisu davali za malo hrane u tom trenutku. Mogli su im pomoci ko Assadu sada.
Upravu si, hajde da se vratimo ovim Al Qaida oslobodiocima te Brkici koji je prekinuo sve odnose Al Qaida sefovima sta pucaju motorole.