Ma ima na zapadnom ulazu/izlazu bar jedno, ako nista ispod onih ventilacija se moze zabitikonektovan wrote: ↑03/12/2024 12:44 Bio sinoc,..maloprije takodjer, kolaps u BCC sto se tice parkinga.
BINGO trgovački lanac - sve o tome
Moderator: anex
-
noviclan
#2701 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
-
akcija007
#2702 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ja se veceras spremam ici u kupovinu iza 20 sati nadam se da cu naci mjesto parking i uzivati u kupovini
- muha_sa
-
akcija007
#2704 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Oko 20:30 h sam otisao parking pun jesva sam se parkirao. Unutra kao da je sve dzabeee ili smak svijeta. Ludilooo koliko narod kupuje
-
Naslovnica
#2705 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Nikada više para nije kolalo u društvu, ima se
-
vanjki
-
Trappist
#2707 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ljudi moje tek plate i penzije bile, sta vam je. Dodjite 20-og u veliki bingo, zive duse nema.
- Ozimician
#2708 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Uvest ce i to nasi robovlasnici, pa da svako za sebe radi posao kasirke.
Ima to i ovamo na Zapadu, samo ovo sto sam vidio da vecina ipak ceka u redu na pravoj kasi, jer ne zele da rade tudji posao + da taj neko izgubi posao.
- Better Man
#2709 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Meni je super samouslužna kasa, da ne moraš čekati u redu i gubiti vrijeme.Ozimician wrote: ↑05/12/2024 10:07Uvest ce i to nasi robovlasnici, pa da svako za sebe radi posao kasirke.
Ima to i ovamo na Zapadu, samo ovo sto sam vidio da vecina ipak ceka u redu na pravoj kasi, jer ne zele da rade tudji posao + da taj neko izgubi posao.
- Ozimician
#2710 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Super tebi, super robovlasnicima, dok odjednom ne uvedu sve kase samousluzne, kao ovdje u IKEA. Onda i dalje imas red od 20 m,. i dalje gubis vrijeme, a i dalje sam radis taj posao za koji bi trebao biti neko placen da ga radi.Better Man wrote: ↑05/12/2024 11:13Meni je super samouslužna kasa, da ne moraš čekati u redu i gubiti vrijeme.
Tako da ovdje to ljudi upravo rade iz bojkota, jer se ide nazalost ka tome. Prava stvar bi bila da imamo normalne kase u dovoljnom broju da nemamo redove. Jer nema sanse da ce neko samostalno raditi kasiranje brze nego neko kome je to posao. Zamisli nenu od 70 god. na samousluznoj kasi kako se snalazi sa 30 artikala.
-
Trappist
#2711 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Pretjerujes. Samousluzna kasa je buducnost, i treba to polako uvoditi u BiH.Ozimician wrote: ↑05/12/2024 11:16Super tebi, super robovlasnicima, dok odjednom ne uvedu sve kase samousluzne, kao ovdje u IKEA. Onda i dalje imas red od 20 m,. i dalje gubis vrijeme, a i dalje sam radis taj posao za koji bi trebao biti neko placen da ga radi.Better Man wrote: ↑05/12/2024 11:13Meni je super samouslužna kasa, da ne moraš čekati u redu i gubiti vrijeme.
Tako da ovdje to ljudi upravo rade iz bojkota, jer se ide nazalost ka tome. Prava stvar bi bila da imamo normalne kase u dovoljnom broju da nemamo redove. Jer nema sanse da ce neko samostalno raditi kasiranje brze nego neko kome je to posao. Zamisli nenu od 70 god. na samousluznoj kasi kako se snalazi sa 30 artikala.
- Ozimician
#2712 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Buducnost cega?
Jeste buducnost dok ne vidis u praksi kako funkcionise, tj. kad se broj standardnih kasa smanji ili skroz ukine.
Kazem ti da ovdje narod u DE vec pocinje bojkotovati samousluzne kase jer vide ljudi kako to izgleda u praksi, posebno jer na nekima ne mozes uopste ni platiti kesom, samo kartice primaju.
Kad se to tek uvodi sve je to divno i krasno kad imas 5 regularnih kasa otvorenih i 5 samousluznih na kojima nema reda, pa onda izgleda primamljivo.
Robovlasnike ne treba na to navikavati, nek zaposle i plate ljude da rade posao.
-
sahbazzz
#2713 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Kombinacija obe vrste kasa je najbolja. Ako uvedu samo ove samousluzne nema nas nigdje realno. Pa zamisli nase ljude koji trpaju u kesu stvari, otkucavaju, pa nema bar koda, pa onda placanje, izvadi novcanik. Ma ne zelim ni razmisljati kako bi to izgledalo.
Ja idem na samousluzne u Konzumu ali cesto nisu u funkciji, "zapne" neko na pola puta i ostane tako, onda ne mozes ponistit jer treba neko od radnika valjda da to uradi. Nije bas najsretnije rjesenje.
Ja idem na samousluzne u Konzumu ali cesto nisu u funkciji, "zapne" neko na pola puta i ostane tako, onda ne mozes ponistit jer treba neko od radnika valjda da to uradi. Nije bas najsretnije rjesenje.
- Ozimician
#2714 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
sahbazzz wrote: ↑05/12/2024 11:46 Kombinacija obe vrste kasa je najbolja. Ako uvedu samo ove samousluzne nema nas nigdje realno. Pa zamisli nase ljude koji trpaju u kesu stvari, otkucavaju, pa nema bar koda, pa onda placanje, izvadi novcanik. Ma ne zelim ni razmisljati kako bi to izgledalo.
Upravo to. Ovdje u IKEA su uveli sve kase samousluzne i redovi nikad veci nisu bili.
Kad nesto zapne, dok nadjes nekog da ti pomogne, on se vec zabavio oko nekog drugog kome je vec zapelo. Na kraju dana, i taj radnik je dobio vise posla, kupci nezadovoljniji, vrijeme kasiranja i redovi duzi. Cijene artikala naravno skocile duplo.
Bukvalno ja ne vidim niti jednu prednost tog nacina kasiranja. Eto nek mi neko navede koja je prednost?
-
sahbazzz
#2715 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
IKEA je bas pravi primjer. Nedavno sam u Zagrebu bio, i kod samousluznih stoje radnici i pomazu ljudima, ono wtf, koja je prednost te kase ako i dalje radnik mora svima pomagati. Pa jos u IKEA-i donesu one artikle od 17 metara, pa ne ide skeniranje.Ozimician wrote: ↑05/12/2024 11:50sahbazzz wrote: ↑05/12/2024 11:46 Kombinacija obe vrste kasa je najbolja. Ako uvedu samo ove samousluzne nema nas nigdje realno. Pa zamisli nase ljude koji trpaju u kesu stvari, otkucavaju, pa nema bar koda, pa onda placanje, izvadi novcanik. Ma ne zelim ni razmisljati kako bi to izgledalo.
Ja idem na samousluzne u Konzumu ali cesto nisu u funkciji, "zapne" neko na pola puta i ostane tako, onda ne mozes ponistit jer treba neko od radnika valjda da to uradi. Nije bas najsretnije rjesenje.![]()
Upravo to. Ovdje u IKEA su uveli sve kase samousluzne i redovi nikad veci nisu bili.
Kad nesto zapne, dok nadjes nekog da ti pomogne, on se vec zabavio oko nekog drugog kome je vec zapelo. Na kraju dana, i taj radnik je dobio vise posla, kupci nezadovoljniji, vrijeme kasiranja i redovi duzi. Cijene artikala naravno skocile duplo.
Bukvalno ja ne vidim niti jednu prednost tog nacina kasiranja. Eto nek mi neko navede koja je prednost?
Otisao lijepo na regularnu kasu i zavrsio mozda i prije njih.
-
Trappist
#2716 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
da ne funkcionise, ne bi to uvele sve zapadne drzave. Jest, robovlasnici ce sad platiti ljude vise zbog straha od samousluznih kasa, u kakvim bajkama vi zivite...Ozimician wrote: ↑05/12/2024 11:43Buducnost cega?
Jeste buducnost dok ne vidis u praksi kako funkcionise, tj. kad se broj standardnih kasa smanji ili skroz ukine.
Kazem ti da ovdje narod u DE vec pocinje bojkotovati samousluzne kase jer vide ljudi kako to izgleda u praksi, posebno jer na nekima ne mozes uopste ni platiti kesom, samo kartice primaju.
Kad se to tek uvodi sve je to divno i krasno kad imas 5 regularnih kasa otvorenih i 5 samousluznih na kojima nema reda, pa onda izgleda primamljivo.
Robovlasnike ne treba na to navikavati, nek zaposle i plate ljude da rade posao.
- Ozimician
#2717 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Funkcionise, ali funkcionise losije od normalnih kasa.Trappist wrote: ↑05/12/2024 12:33da ne funkcionise, ne bi to uvele sve zapadne drzave. Jest, robovlasnici ce sad platiti ljude vise zbog straha od samousluznih kasa, u kakvim bajkama vi zivite...Ozimician wrote: ↑05/12/2024 11:43Buducnost cega?
Jbg ako kupci pristanu na to, onda robovlasnici i nemaju razlog da rade drugacije. Samousluzna kasa nema ni godisnjeg ni bolovanja, tu i tamo pokoji servis.
Jesil ti procitao post prije objave, ne kontam logiku da je robovlasnike strah od samousluznih kasa - bas naprotiv.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2718 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ozimician wrote: ↑05/12/2024 11:16Super tebi, super robovlasnicima, dok odjednom ne uvedu sve kase samousluzne, kao ovdje u IKEA. Onda i dalje imas red od 20 m,. i dalje gubis vrijeme, a i dalje sam radis taj posao za koji bi trebao biti neko placen da ga radi.Better Man wrote: ↑05/12/2024 11:13Meni je super samouslužna kasa, da ne moraš čekati u redu i gubiti vrijeme.
-
Trappist
#2719 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Najbolje da se vratimo u kameno doba, da sve rucno radimo da se ne komplikuje i ljudi ne gube poslove.
Ne zajebajite.
https://english.elpais.com/culture/2023 ... -like.html
https://www.news.com.au/travel/destinat ... c6611b032a
Ne zajebajite.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2720 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Pa i ovako rucno radis, sam otkucas i trpas u kese hebote... 
-
Hakiz
#2721 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
To neki robot ti uzme stvari, ode na kasu, skenira, plati za tebe i donese ti pred auto ili do stola za kojim piješ kaficu i sok dok on to radi.Trappist wrote: ↑05/12/2024 13:45 Najbolje da se vratimo u kameno doba, da sve rucno radimo da se ne komplikuje i ljudi ne gube poslove.
Ne zajebajite.
Ili, ipak, ti stojiš u redu, pa na kasi sve to obaviš. Ručno.
Bio je onaj fazon da kada staviš stvari u kolica, kolica skeniraju, ti samo provučeš karticu na izlazu.
Nije zaživio, kako vidim.
- Better Man
#2722 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Zašto bi čekao radi par sitnica u redu? Zato i treba da ima samouslužna kasa. To što si ti još u prošlom vijeku i misliš da treba idalje da gubimo vrijeme čekajući da platimo par proizvoda nije moj problem.Ozimician wrote: ↑05/12/2024 11:16Super tebi, super robovlasnicima, dok odjednom ne uvedu sve kase samousluzne, kao ovdje u IKEA. Onda i dalje imas red od 20 m,. i dalje gubis vrijeme, a i dalje sam radis taj posao za koji bi trebao biti neko placen da ga radi.Better Man wrote: ↑05/12/2024 11:13Meni je super samouslužna kasa, da ne moraš čekati u redu i gubiti vrijeme.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2723 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Kombinacija je najbolja
Ja biram dje bude manja guzva
Ja biram dje bude manja guzva
- Better Man
#2724 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
I ono što je najgore, primitivci parkiraju auta na sred puta i time blokiraju saobraćaj i normalno parkirana auta. Sve to vidio u subotu kad sam išao gledati Gladijatora. Treb a uvesti rampu i plaćanje za duži ostanak od dva sata. Jedino posjetitelji kina bi imali bespaltan parking ako su ostali duže od dva sata. samo pokažu kino ulaznicu.konektovan wrote: ↑03/12/2024 12:44 Bio sinoc,..maloprije takodjer, kolaps u BCC sto se tice parkinga.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2725 Re: BINGO trgovački lanac - sve o tome
Ovo samo da se pohvalis da si iso gledat Gladijatora jelde @konektovanBetter Man wrote: ↑05/12/2024 15:07I ono što je najgore, primitivci parkiraju auta na sred puta i time blokiraju saobraćaj i normalno parkirana auta. Sve to vidio u subotu kad sam išao gledati Gladijatora. Treb a uvesti rampu i plaćanje za duži ostanak od dva sata. Jedino posjetitelji kina bi imali bespaltan parking ako su ostali duže od dva sata. samo pokažu kino ulaznicu.konektovan wrote: ↑03/12/2024 12:44 Bio sinoc,..maloprije takodjer, kolaps u BCC sto se tice parkinga.