Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovi reziseri po stare dane se bas lose zaigraju, nemam drugog objasnjenja. Evo nedavno krenula gledati i Megalopolis, kakav flop od filma.
Tako dobre teme za obraditi, stave dobre glumce, i onda naprave uzasan film. I to od rezisera koji su stvarali remek djela.
Praetorious wrote: ↑30/11/2024 03:23
Možda snime nastavak: The Return of Effie Kolb (Povratak Effie Kolb), kako je i u stripu
Ma Hellboy i generalno Hellboy Universe ima kamaru priča (od kojih su neke čak i dobre, da kažem u maniru Alana Forda) tako da se moglo birati šta da se uzme. Crooked Man nije loša priča i nije loše urađena. Ne znam šta će im onaj pauk u svemu tome, valjda da uvede u radnju. Strip možeš početi bez nekog posebnog uvoda, kao što Hellboy stripovi često rade: hop! na mjestu su događaja i kreću u radnju, ali film je (možda) trebao neki uvod kako su završili tamo gdje su završili. A mogli su, opet kažem, i bez njega - nije da je imao neki bitni uticaj na radnju.
Da, efekti su dobro urađeni, sa ukusom i mjerom, da tako kažem. Nema iživaljavanja sa nepotrebnom CGI, nema spektakularnog renderinga tako da film ima pomalo štimung onih filmova kad su glumci još glumili, a ne kao danas kad glume da glume.
Mogli bi štancati po jedan film godišnje o Hellboy, Mike Mignola je naštancao materijala. Odličan horror bi bio na scenarij "Old Man Whittier". Ah, k vragu! Svi Hellboy stripovi su teški horror, samo se treba prihvatiti ekranizacije (i podmititi Mignolu da proda autorska prava za snimanje).
Svaka cast na komentaru, kada neko poznaje materijal, onda ga bas poznaje.
Slazem se sa napisanim, pauk mi je bio nepotreban. Mozda je do mene, ali ovaj glumac mi nije dovoljno karizmatican za Hellboya.
Sinoć naletio na ovo i ogledao: Hellboy - The Crooked Man. Šta reći... hm! Hellboy je osvježenje filmske ponude jer se jako rijetko javlja, za razliku od Marvelovih junaka. No, likovi su blijedi, neizražajni, nema niko da "nosi" film, gluma je osrednja, dijalog na nivou "ja Tarzan - ti Džejn". Kad kažem da se Hellboyjeva desna ruka - ONA ruka - nije ni pojavila na ekranu, a kamo li da je bila u upotrebi, onda sam sve rekao. I toliko o negativim stvarima.
S druge strane, film može zabaviti. Ima radnje, ima gužve, ima vještica, đavolovih poslanika i tome slično, pa će svi ljubitelji Hellboya i ovog žanra zasigurno uživati u gledanju.
Moram istaći da se film prilično tačno drži istoimenog stripa, naravno, uz potrebne izmjene radi dramatizacije i širenja radnje. Te stripove sam odavno obradio i imate ih na stripuona . com, pa savjetujem da ih pročitate prije gledanja filma. Ako neko želi mogu postati direkt linkove za DL, ali ne znam da li je to u skladu s Pravilima Foruma...
Sinoć naletio na ovo i ogledao: Hellboy - The Crooked Man. Šta reći... hm! Hellboy je osvježenje filmske ponude jer se jako rijetko javlja, za razliku od Marvelovih junaka. No, likovi su blijedi, neizražajni, nema niko da "nosi" film, gluma je osrednja, dijalog na nivou "ja Tarzan - ti Džejn". Kad kažem da se Hellboyjeva desna ruka - ONA ruka - nije ni pojavila na ekranu, a kamo li da je bila u upotrebi, onda sam sve rekao. I toliko o negativim stvarima.
S druge strane, film može zabaviti. Ima radnje, ima gužve, ima vještica, đavolovih poslanika i tome slično, pa će svi ljubitelji Hellboya i ovog žanra zasigurno uživati u gledanju.
Moram istaći da se film prilično tačno drži istoimenog stripa, naravno, uz potrebne izmjene radi dramatizacije i širenja radnje. Te stripove sam odavno obradio i imate ih na stripuona . com, pa savjetujem da ih pročitate prije gledanja filma. Ako neko želi mogu postati direkt linkove za DL, ali ne znam da li je to u skladu s Pravilima Foruma...
Nisam mogao... a-a ne ide... ranije verzije su mnogo bolje... ovaj mi je nekako dosadan... al ono bas dosadan...
Upravo pogledao Conclave, ne znam šta da kažem. Nisam najpametniji za davanje recenzija za ovaj filmski uradak.
Nije mi za ne preporučiti; ali nije mi sad baš i za preporuke. Iako, gluma je zaista bila vrhunska.
Ralph Finnes izdominirao.
chakany wrote: ↑04/12/2024 21:19
Upravo pogledao Conclave, ne znam šta da kažem. Nisam najpametniji za davanje recenzija za ovaj filmski uradak.
Nije mi za ne preporučiti; ali nije mi sad baš i za preporuke. Iako, gluma je zaista bila vrhunska.
Fotografija i cijeli "umjetnički dojam" su fenomenalni.
chakany wrote: ↑04/12/2024 21:19
Fotografija i cijeli "umjetnički dojam" su fenomenalni.
Pogledah sinoc juror #2. Solidan. Interesantna postavka i situacija i pitanje sta i kako. Naravno sanse da se vako nesto poklopi su manje od dobitka na lotu ali interesantna dilema jurora #2 i drugih karaktera.