e, ja se ne sjećam
halali
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Pa slusaj, ja bih se djelomicno slozila s tobom. Kad sam ja odrastala, niko nije slusao narodnjake niti kakav sund, znalo se sta slusamo svi. Sad kad cujem na kakve koncerte ide tzv urbana omladina, meni bude lose.Ateista wrote: ↑04/12/2024 10:55
Izmedju AC/DC i stinga je pitanje raspolozenja i nekih finesa, tu ne bih trazio dlaku u jajetu, ali da budem sa nekom koja slusa Aleksandru Prijovic, Bubu, Jalu, pa radije bih ostao sam cijeli zivot nego dijelio zivot sa takvom osobom, sve da ne znam kako izgleda i kako... razne stvari, da ne nabrajam.![]()
Mozda si malo starija generacija, u moje vrijeme je vec bilo svega i svacega, ali se isto tako slusala i dobra muzika, bio valjda jos neki prelaz, sada je naci medju mladima nekog ko slusa dobru muziku sigurno puno teze.plain vanilla wrote: ↑04/12/2024 12:25Pa slusaj, ja bih se djelomicno slozila s tobom. Kad sam ja odrastala, niko nije slusao narodnjake niti kakav sund, znalo se sta slusamo svi. Sad kad cujem na kakve koncerte ide tzv urbana omladina, meni bude lose.Ateista wrote: ↑04/12/2024 10:55
Izmedju AC/DC i stinga je pitanje raspolozenja i nekih finesa, tu ne bih trazio dlaku u jajetu, ali da budem sa nekom koja slusa Aleksandru Prijovic, Bubu, Jalu, pa radije bih ostao sam cijeli zivot nego dijelio zivot sa takvom osobom, sve da ne znam kako izgleda i kako... razne stvari, da ne nabrajam.![]()
Ali mislim da muzicki ukus ne smije biti ni prepreka ni preporuka. Upoznala sam dosta ljudi, obrazovanih, sirokih shvatanja, zavidnog opsteg znanja, a slusaju razna sranja. Sjecam se takvog lika jednog, koji slusa sve normalno i onda kaze "Samo mi ne diraj Sinana"![]()
Isto tako, imas likova/zena koji misle da su nesto specijalno samo iz razloga sto slusaju tu neku "dobru" muziku, a ne trpe ove narodnjake, Jale, i sl..
Ljudi su slozene licnosti, a muzicki ukus je samo jedan mali dio osobnosti. Vrlo mali...
Ja sam npr osjetljiva na pismenost ljudi, ne mislim na svaku sitnicu, ali ono elementarno. Opet, kad malo promislis, jbg necu mu diktat davati![]()
A da si u Americi i da tamo upoznas kakvu 'merikanku ali ona tako prica nepravilno. Nekako se mogu opkladiti da je ne bi pomnozio s nulom
tuđe je vazda slađe - zar nisi naučila do sad da su muškarci takviplain vanilla wrote: ↑04/12/2024 13:10A da si u Americi i da tamo upoznas kakvu 'merikanku ali ona tako prica nepravilno. Nekako se mogu opkladiti da je ne bi pomnozio s nulom![]()
Recimo, ljudi iz Dubrovnika "zanose" (da ne kazem onaj ruzniji izraz) slicno kao ovi iz nekih mjesta mog kantona. A nekako ako je iz Dubrovnika, onda je seksi, ako je iz Kalesije, nije![]()
jao, jel to sad da napadnemo muskarce?
Meni se jednom posrecilo zbog pravopisa. 9d kolegice sa faxa upoznam drugaricu i zatrazim br tel. Tad je bio samo sms. Javim se, par poruka i pristane izaci samnom. Zenska je sex bomba bila. Nikad fizicki atraktivniju trebu nisam imao.plain vanilla wrote: ↑04/12/2024 12:25Pa slusaj, ja bih se djelomicno slozila s tobom. Kad sam ja odrastala, niko nije slusao narodnjake niti kakav sund, znalo se sta slusamo svi. Sad kad cujem na kakve koncerte ide tzv urbana omladina, meni bude lose.Ateista wrote: ↑04/12/2024 10:55
Ali mislim da muzicki ukus ne smije biti ni prepreka ni preporuka. Upoznala sam dosta ljudi, obrazovanih, sirokih shvatanja, zavidnog opsteg znanja, a slusaju razna sranja. Sjecam se takvog lika jednog, koji slusa sve normalno i onda kaze "Samo mi ne diraj Sinana"![]()
Isto tako, imas likova/zena koji misle da su nesto specijalno samo iz razloga sto slusaju tu neku "dobru" muziku, a ne trpe ove narodnjake, Jale, i sl..
Ljudi su slozene licnosti, a muzicki ukus je samo jedan mali dio osobnosti. Vrlo mali...
Ja sam npr osjetljiva na pismenost ljudi, ne mislim na svaku sitnicu, ali ono elementarno. Opet, kad malo promislis, jbg necu mu diktat davati![]()
To je malo problem sa kulturama koje ne poznajemo dovoljno, tesko je prepoznati nivo kulture i obrazovanja na osnovu govora, tamo gdje smo odrasli tu nam odmah na prvu para usi kad cujemo te kardinalne greske. Zbog toga ako bih bio u prilici da budem u vezi sa nekom strankinjom, trebalo bi malo vise vremena da se uvjerim u taj dio koliko mi odgovara, ono sto kod nas vec na prvu prepoznamo.plain vanilla wrote: ↑04/12/2024 13:10A da si u Americi i da tamo upoznas kakvu 'merikanku ali ona tako prica nepravilno. Nekako se mogu opkladiti da je ne bi pomnozio s nulom![]()
Recimo, ljudi iz Dubrovnika "zanose" (da ne kazem onaj ruzniji izraz) slicno kao ovi iz nekih mjesta mog kantona. A nekako ako je iz Dubrovnika, onda je seksi, ako je iz Kalesije, nije![]()
nepass1 wrote: ↑04/12/2024 13:37 Meni se jednom posrecilo zbog pravopisa. 9d kolegice sa faxa upoznam drugaricu i zatrazim br tel. Tad je bio samo sms. Javim se, par poruka i pristane izaci samnom. Zenska je sex bomba bila. Nikad fizicki atraktivniju trebu nisam imao.
Kaze mi ta drugarica kasnije da sam je dojmio porukama. Da nisam ni jednu gramaticku gresku napravio. Da sam iznad nivoa momaka koji joj se inace nabacuju.
Ja tebe sad nista ne kontam ....pa sta onda fali KalesijiDilibus wrote: ↑04/12/2024 11:46Ja ne sumnjam da se tebi dopao njihov humor. U tome je poenta.mali_balon wrote: ↑04/12/2024 11:29Pa sta ja znam, upoznao sam nekih ljudi iz Kalesije sa smislom za humor sad be znam da li mislis kao ne geografsku odrednicu ili ljudima iz Kalesije fali smisla za humor
Jel tebi treba lektor ili j....cplain vanilla wrote: ↑04/12/2024 12:25Pa slusaj, ja bih se djelomicno slozila s tobom. Kad sam ja odrastala, niko nije slusao narodnjake niti kakav sund, znalo se sta slusamo svi. Sad kad cujem na kakve koncerte ide tzv urbana omladina, meni bude lose.Ateista wrote: ↑04/12/2024 10:55
Ne poznajem nijednu pismenu ženu kojoj je privlačna nepismenost, koliko god neki momak/muškarac bio lijep i sl.detroit-mercy wrote: ↑04/12/2024 17:23Jel tebi treba lektor ili j....cplain vanilla wrote: ↑04/12/2024 12:25Pa slusaj, ja bih se djelomicno slozila s tobom. Kad sam ja odrastala, niko nije slusao narodnjake niti kakav sund, znalo se sta slusamo svi. Sad kad cujem na kakve koncerte ide tzv urbana omladina, meni bude lose.Ateista wrote: ↑04/12/2024 10:55
![]()
A jesi vidjela sto se ona Rvacka glumica uda za onog prangijasa iz Nigerijeno_sikiriki wrote: ↑04/12/2024 17:30Ne poznajem nijednu pismenu ženu kojoj je privlačna nepismenost, koliko god neki momak/muškarac bio lijep i sl.detroit-mercy wrote: ↑04/12/2024 17:23Jel tebi treba lektor ili j....cplain vanilla wrote: ↑04/12/2024 12:25
Pa slusaj, ja bih se djelomicno slozila s tobom. Kad sam ja odrastala, niko nije slusao narodnjake niti kakav sund, znalo se sta slusamo svi. Sad kad cujem na kakve koncerte ide tzv urbana omladina, meni bude lose.
![]()
Meni je u srednjoj bilo dovoljno kad mi je jedan napisao da je "napuniJo kredit" da ga otpišem za sva vremena.![]()
Da ne pričam o "djete", neznam, itd. itd.
detroit-mercy wrote: ↑04/12/2024 17:48
A jesi vidjela sto se ona Rvacka glumica uda za onog prangijasa iz Nigerije, sigurno lijepo pise
![]()
on 100 jezika govoriplain vanilla wrote: ↑04/12/2024 19:45detroit-mercy wrote: ↑04/12/2024 17:48
A jesi vidjela sto se ona Rvacka glumica uda za onog prangijasa iz Nigerije, sigurno lijepo pise
![]()
![]()
Pa sigurno ne govori hin, stjeo i tako to![]()
U ratu su pripadnici IFORa bili u okolini Tuzle, pa ucili bosanski, pa kad cujes Amera kad kaze jOje![]()
U mojoj zgradi od 30 stanova, blizu Unprofora, ti su pokupili tri najbolje cure i jednu ostavio sa djetetom.detroit-mercy wrote: ↑04/12/2024 20:44on 100 jezika govoriplain vanilla wrote: ↑04/12/2024 19:45detroit-mercy wrote: ↑04/12/2024 17:48
![]()
![]()
U ratu su pripadnici IFORa bili u okolini Tuzle, pa ucili bosanski, pa kad cujes Amera kad kaze jOje![]()
![]()
U ratu nije bio IFOR.plain vanilla wrote: ↑04/12/2024 19:45detroit-mercy wrote: ↑04/12/2024 17:48
![]()
![]()
znajući sebe, kod takvih stvari obavezno provjerim da nije zezancija i sarkazam u pitanju ..... ponekad, kad sam u elementu, da me sluša neko ko me ne poznaje rekao bi "ova je kočijaš i pol" i zamislio me u kožnim pantalonama, sa cigaretom u čošku usana, kako silazim iz nekakvog kamiončine .....šta da radim - život me naučio da čak i na svom maternjem jeziku moram da znam da pričam i pišem na više načina.no_sikiriki wrote: ↑04/12/2024 17:30 Ne poznajem nijednu pismenu ženu kojoj je privlačna nepismenost, koliko god neki momak/muškarac bio lijep i sl.
Meni je u srednjoj bilo dovoljno kad mi je jedan napisao da je "napuniJo kredit" da ga otpišem za sva vremena.![]()
plain vanilla wrote: ↑04/12/2024 19:45detroit-mercy wrote: ↑04/12/2024 17:48
![]()
![]()
Otkud ti to da nosamo kozne tole....eluna wrote: ↑05/12/2024 05:40znajući sebe, kod takvih stvari obavezno provjerim da nije zezancija i sarkazam u pitanju ..... ponekad, kad sam u elementu, da me sluša neko ko me ne poznaje rekao bi "ova je kočijaš i pol" i zamislio me u kožnim pantalonama, sa cigaretom u čošku usana, kako silazim iz nekakvog kamiončine .....šta da radim - život me naučio da čak i na svom maternjem jeziku moram da znam da pričam i pišem na više načina.no_sikiriki wrote: ↑04/12/2024 17:30 Ne poznajem nijednu pismenu ženu kojoj je privlačna nepismenost, koliko god neki momak/muškarac bio lijep i sl.
Upravo. Svakom nešto smeta, i to je činjenica, ali ne dati nekom priliku zbog neke sitnice je meni suludo. (naravno šta je to sitnica, zavisi od od osobe do osobe). Niko ne kaže da se trebaš ženiti/udavati za tu osobu. Izađete dva-tri puta, i ako opet ne možeš preći preko nekih stvari, ok. Ideš dalje i nema problema. Nažalost dosta ljudi unaprijed odbije druge osobe zbog nekih stvari koje bi se možda poslije pokazale kao trivijalne.plain vanilla wrote: ↑04/12/2024 12:25Pa slusaj, ja bih se djelomicno slozila s tobom. Kad sam ja odrastala, niko nije slusao narodnjake niti kakav sund, znalo se sta slusamo svi. Sad kad cujem na kakve koncerte ide tzv urbana omladina, meni bude lose.Ateista wrote: ↑04/12/2024 10:55
mali_balon wrote: ↑05/12/2024 08:02Otkud ti to da nosamo kozne tole....eluna wrote: ↑05/12/2024 05:40
znajući sebe, kod takvih stvari obavezno provjerim da nije zezancija i sarkazam u pitanju ..... ponekad, kad sam u elementu, da me sluša neko ko me ne poznaje rekao bi "ova je kočijaš i pol" i zamislio me u kožnim pantalonama, sa cigaretom u čošku usana, kako silazim iz nekakvog kamiončine .....šta da radim - život me naučio da čak i na svom maternjem jeziku moram da znam da pričam i pišem na više načina.
i zbog manje, dogovaram sa jednim da se vidimo, upoznamo, onako drugarski da popijemo piće ...kad sutradan se javlja "znaš, ne bih ja da se upoznajemo ....ima nešto u tvom kretanju, što se meni ne sviđa" ...kažem OK i blokiram ga odmah ... a zašto? ...pa zato što smo razgovarali dok na poslu sjedim i radim i naravno, slušam ga sa pola pažnje što sam mu u startu rekla da će biti tako....yoda82 wrote: ↑05/12/2024 11:48 Upravo. Svakom nešto smeta, i to je činjenica, ali ne dati nekom priliku zbog neke sitnice je meni suludo. (naravno šta je to sitnica, zavisi od od osobe do osobe). Niko ne kaže da se trebaš ženiti/udavati za tu osobu. Izađete dva-tri puta, i ako opet ne možeš preći preko nekih stvari, ok. Ideš dalje i nema problema. Nažalost dosta ljudi unaprijed odbije druge osobe zbog nekih stvari koje bi se možda poslije pokazale kao trivijalne.
ako je ovo na konto mog komentara - više cijenim osobu koja im muda istinu da kaže ....osim toga, nisam ni imala nikakvu namjeru upoznavati ni njega niti bilo koga zbog dublje emotivne ili pliće fizičke veze .... daj da se družimo kao ljudi prvo ...da li bi to kasnije otišlo u nekom drugom pravcu - to je drugi par cipela ....