Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sad ugledah da je i Asus ROG Strix XG259QN 25 spusten na 900KM, to me privlaci... samo grehota uzeti, a i dalje igrati na 5600x i 6750xt
Mislio i 5700x3d uzeti, ali kontam ne isplati se samo zbog malo boljeg %1 low fpsa, pogotovo jer mi je 5600x OC na 4.7GHz odavno bez problema i ne prelazi 65C u igrama sa obicnim 212 EVO coolerom.
dzeko1 wrote: ↑01/12/2024 14:37
Preporuka za wireless slusalice, namjena visestruka, gaming, filmovi, serije, muzika, dakle generalna upotreba, sta je trenutno best buy.
Ne bih preporučio wireless verziju iz ličnog iskustva , dosta je lošiji zvuk , a nisu mi ni udobne kao alpha 2 npr. Steelseries arctic 7 + sam ja uzeo na prošlogodišnjem black friday kod mickeya i super su mi se pokazale , baterija dugo traje , udobne kvalitetne ...
Nisam znao da su wireless losije s obzirom na cijenu. Meni su ove top, godinu ipo dana bez ikakvih problema, tek su se sad poceli malo guliti jastucici. Sto se tice udobnosti nosim po par sati najlaganije i to sa naocalama.
Sad ugledah da je i Asus ROG Strix XG259QN 25 spusten na 900KM, to me privlaci... samo grehota uzeti, a i dalje igrati na 5600x i 6750xt
Mislio i 5700x3d uzeti, ali kontam ne isplati se samo zbog malo boljeg %1 low fpsa, pogotovo jer mi je 5600x OC na 4.7GHz odavno bez problema i ne prelazi 65C u igrama sa obicnim 212 EVO coolerom.
I ne trebas ici preko 25 " za 1080p rezoluciju, taj gore prvi monitor iz imel.ba je 27 inca sto nije dobra opcija za FHD, 27 " je vec za 2k . Ako uzmes 27" za fhd PPI pada na 82 pa ti onda sve bude " pixelated", tako da ogranici se na 25 " ako ne mislis prelaziti na 2k
Trebao mi novi hladnjak za cpu trenutni lc cc120 moze u penziju i naletim na redditu na thermalright peerless assassin 120 se pogledao par videa i raja ga bas hvali.... cekam da stigne da vidim jel stvarno toliko dobar koliko ga i gamer nexus hvali i da je cak bolji od noctue dh15
BaDa wrote: ↑04/12/2024 08:11
Trebao mi novi hladnjak za cpu trenutni lc cc120 moze u penziju i naletim na redditu na thermalright peerless assassin 120 se pogledao par videa i raja ga bas hvali.... cekam da stigne da vidim jel stvarno toliko dobar koliko ga i gamer nexus hvali i da je cak bolji od noctue dh15
Nije bolji, blizu je, uz dosta vecu buku.
Ali sa obzirom na cijenu, top je. Jedino Arctic Freezer 36 ima bolji odnos ulozeno/dobijeno.
Eh naručena napojna, sad je vrijeme za moju haman 10godina staru rx 470 da se promjeni.
Mislio sam uzeti polovnu rx 6800, sta mislite? Imam 1440p monitor i cilj mi je ova da bude dobra barem 5g...
Nisam neki gamer ali eto volim da ako neku poželim igru da moze fino pokrenuti...
Nije mi ni hica da odmah sutra moram uzeri, pa da li da čekam još malo prije uzimanja grafičke ili prvo sto naleti?
Htio sam prije 6700xt ali ova je oko 100km skuplja i mislim da ce zbog 16gb i 256bita dosta bolja biti na duge staze.
Ko je sve provjeren na olxu sto se tice polovnih, te ima li ako ništa neki brand da izbjegavam?
Vidio sam kod Mickeya ima 6800 ali Gigabyte, a nešto se raja u posljednje vrijeme cini mi se zalila na njih?
Plavo-bijeli wrote: ↑04/12/2024 14:36
Eh naručena napojna, sad je vrijeme za moju haman 10godina staru rx 470 da se promjeni.
Mislio sam uzeti polovnu rx 6800, sta mislite? Imam 1440p monitor i cilj mi je ova da bude dobra barem 5g...
Nisam neki gamer ali eto volim da ako neku poželim igru da moze fino pokrenuti...
Nije mi ni hica da odmah sutra moram uzeri, pa da li da čekam još malo prije uzimanja grafičke ili prvo sto naleti?
Htio sam prije 6700xt ali ova je oko 100km skuplja i mislim da ce zbog 16gb i 256bita dosta bolja biti na duge staze.
Ko je sve provjeren na olxu sto se tice polovnih, te ima li ako ništa neki brand da izbjegavam?
Vidio sam kod Mickeya ima 6800 ali Gigabyte, a nešto se raja u posljednje vrijeme cini mi se zalila na njih?
6800 XT moja preporuka, ali ne ocekuj da ce ti bilo koja graficka biti dobra na 1440p narednih 5 godina, posebno ne 6800 XT koja je stara pune 4 godine. Sto se tice modela gledaj neki sto jaci jer kupujes polovno koje je 99,63% majnovalo, npr Nitro+ ili Red Devil.
Ja sam.kupio nedavno xfx 6800xt pplovnu i za sad radi odlicno samo bih trebao pqstu zamjeniti ali nesta me strah da je otvorim da ne zajebem i termalne padove...
BaDa wrote: ↑04/12/2024 15:48
Ja sam.kupio nedavno xfx 6800xt pplovnu i za sad radi odlicno samo bih trebao pqstu zamjeniti ali nesta me strah da je otvorim da ne zajebem i termalne padove...
Ako nije mijenjana pasta nikad onda je preporuka, a taman je onda vrijeme i za padove. Imas Arctic TP-3 koji su vrh. Ja ih koristim u kombinaciji sa MX-6 na grafickoj, vrh su.
BaDa wrote: ↑04/12/2024 15:48
Ako nije mijenjana pasta nikad onda je preporuka, a taman je onda vrijeme i za padove. Imas Arctic TP-3 koji su vrh. Ja ih koristim u kombinaciji sa MX-6 na grafickoj, vrh su.
Eh ne znam dal je neko prije mijenjao.... ako cemo.suditi po naljepnici na sarafu nikad nije otvarana a sto se.tice termalnih padova citamna redditu da su homeywell ptm7950 padovi najbolji i da ih raja pocela koristiti na.karticama! Otvarao sam svoju staru rx570 i mijenjao pastu ali termalne padove nisam nikad jer malo mi djeluje zafrkano i uz to se mora znati debljina koja da se koristi
Pusti Furmark 2.4.3 pola sata i javi temperature ili postuj gpu-z, pa cu ti reci da li je za zamjenu ili ne.
testirao sam par puta nakon 10ak min hotspot ode na na 109-110c a gpu tempne prelazi 65c... smanjena voltaza na 985mv i stabilno je u igricama i sl... dok igram rdr2 i sl max hotspot temp bude 70c i gpu na nekih 50-55c
Jbga, kupio si graficku sa defektom.
Trebas sto prije mijenjati, kad crkne bice kasno.
Ako imas garanciju, vrati je prodavacu, nije tvoj posao da je mijenjas.
Jbga, kupio si graficku sa defektom.
Trebas sto prije mijenjati, kad crkne bice kasno.
Ako imas garanciju, vrati je prodavacu, nije tvoj posao da je mijenjas.
Hvala na informaciji mickey... ma.zamjenit cu pastu samo eto ti padovo me malo brinu ali ima yt