A ne znas kada ce sutra uz tvoj prozor nici zgrada.
Cijene stanova All about
Moderator: anex
- Haris.ba
#19726 Re: Cijene stanova All about
- Dozer
#19727 Re: Cijene stanova All about
Ne guram nista. Samo znam da je zena prije 2 mjeseca htjela izvaditi rodni list, po ovim informacijama koje i ti sad govoris, i otisla u N.S.. I ne moze. Inace, slucajno rodjena u Travniku, na proputovanju. Treba zvati njih, pa ce oni tamo nesto, pa ako mogne onda ovdje (to je, valjda, ono da oni tamo nesto trebaju kliknut, a sto je nigdje veze s mozgom).Chmoljo wrote: ↑02/12/2024 10:40prvi put druže. prvi put. poslije toga bez problema.
ne guraj svoje po svaku cijenu jebemu majku, priznaj da nisi znao i ćao.
-
ibizza
#19728 Re: Cijene stanova All about
I dodje Semir Efendic da pametuje o investiciji od 250 mio KM, u drugoj opstini, a gledaj gdje on daje dozvole da se pravi. Prije par mjeseci sam u ovoj ulici bio, kamion koji je dovezao nesto do ove zgrade se bukvalno, gore na vrhu prema cesti Ramiza Salcina, zaglavio, nije mogao proci, jer je preuska ulica.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#19729 Re: Cijene stanova All about
da, ali tehnički je izvedivo. vjerovatno je stvar dijeljenja ličnih podataka ili nešto slično, zbog čega se treba još jedan korak odraditi.Dozer wrote: ↑03/12/2024 12:50Ne guram nista. Samo znam da je zena prije 2 mjeseca htjela izvaditi rodni list, po ovim informacijama koje i ti sad govoris, i otisla u N.S.. I ne moze. Inace, slucajno rodjena u Travniku, na proputovanju. Treba zvati njih, pa ce oni tamo nesto, pa ako mogne onda ovdje (to je, valjda, ono da oni tamo nesto trebaju kliknut, a sto je nigdje veze s mozgom).
stvar je u tome da može.
- Dozer
#19730 Re: Cijene stanova All about
Pa Cmoljo dragi.... u digitalno doba treba da se gube sati na kojekakvim salterima, cekajuci u redovima, za 1 pisljivi nepromjenjivi/trajni papir, umjesto da se jednostavno logujes na portal svoje opstine (kao na IDDEEA npr.), i to sebi isprintas... O cemu uopste pricamo, jbt....Chmoljo wrote: ↑03/12/2024 13:11da, ali tehnički je izvedivo. vjerovatno je stvar dijeljenja ličnih podataka ili nešto slično, zbog čega se treba još jedan korak odraditi.Dozer wrote: ↑03/12/2024 12:50Ne guram nista. Samo znam da je zena prije 2 mjeseca htjela izvaditi rodni list, po ovim informacijama koje i ti sad govoris, i otisla u N.S.. I ne moze. Inace, slucajno rodjena u Travniku, na proputovanju. Treba zvati njih, pa ce oni tamo nesto, pa ako mogne onda ovdje (to je, valjda, ono da oni tamo nesto trebaju kliknut, a sto je nigdje veze s mozgom).
stvar je u tome da može.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#19731 Re: Cijene stanova All about
uglavnom, rodni se može izvaditi u svakoj opštini. rekao si da ne može. može.Dozer wrote: ↑03/12/2024 13:31
Pa Cmoljo dragi.... u digitalno doba treba da se gube sati na kojekakvim salterima, cekajuci u redovima, za 1 pisljivi nepromjenjivi/trajni papir, umjesto da se jednostavno logujes na portal svoje opstine (kao na IDDEEA npr.), i to sebi isprintas... O cemu uopste pricamo, jbt....
digitalizacija javne uprave nije nešto što zavisi samo i od teta šalteruša kako se ovdje predstavlja, već i od samog stanovništva. u teškoj si zabludi ako misliš da bi ljudi sutra počeli ići na portal da printaju sebi rodni list.
ima koliko hoćeš ljudi bankomat nisu iskoristili jer mu ne vjeruju, a kamoli da pričamo o elektronskom bankarstvu.
digitalizacija javne uprave bez opismenjavanja stanovništva je uzaludna rabota. a sve vrijeme je potrebno održavati oba sistema. u početku, u punom kapacitetu.
-
aldm
#19732 Re: Cijene stanova All about
Pozdrav
Zna li iko nesto vise o subvencijama za rjesavanje stambenog pitanja u KS ove godine?
Za ljude koji su rjesavali stambeno pitanje u 2024.
Nisam valjda te srece da prvi put nema subvencije.
Nesto fino bi napisao za vladu ali necu
Zna li iko nesto vise o subvencijama za rjesavanje stambenog pitanja u KS ove godine?
Za ljude koji su rjesavali stambeno pitanje u 2024.
Nisam valjda te srece da prvi put nema subvencije.
Nesto fino bi napisao za vladu ali necu
-
breuer
#19733 Re: Cijene stanova All about
zamisli kako je meni, baš te godine kad sam ja mogao aplicirati Ministar Gargamel uveo subvencije al' samo za kupoprodajne ugovore do 100.000 KM za stan...a i tada si za taj iznos mogao uzeti samo urednu garsonjeru...
-
izbjeglica_iz_besmisla
#19734 Re: Cijene stanova All about
Pa mozda jos ima problema s nabavkom obrazaca, zato ne moze dobiti u NS. Trenutno te posalju u mjesto rodjenja jer tamo bar mozes dobiti neku zamjensku potvrdu. Al to je privremeni problem zbog javnih nabavki u MUPu.Dozer wrote: ↑03/12/2024 12:50 Ne guram nista. Samo znam da je zena prije 2 mjeseca htjela izvaditi rodni list, po ovim informacijama koje i ti sad govoris, i otisla u N.S.. I ne moze. Inace, slucajno rodjena u Travniku, na proputovanju. Treba zvati njih, pa ce oni tamo nesto, pa ako mogne onda ovdje (to je, valjda, ono da oni tamo nesto trebaju kliknut, a sto je nigdje veze s mozgom).
Inace se moze, vec deset godina barem.
-
Sid the sloth
#19735 Re: Cijene stanova All about
Ono je cirkus sta su uradili ljudima koju tu imaju kuce. Bukvalno ti zgradu nakace da ti svi nadgledaju citavo dvoriste.ibizza wrote: ↑03/12/2024 12:54I dodje Semir Efendic da pametuje o investiciji od 250 mio KM, u drugoj opstini, a gledaj gdje on daje dozvole da se pravi. Prije par mjeseci sam u ovoj ulici bio, kamion koji je dovezao nesto do ove zgrade se bukvalno, gore na vrhu prema cesti Ramiza Salcina, zaglavio, nije mogao proci, jer je preuska ulica.
- VladaFBiH
#19736 Re: Cijene stanova All about
mene samo interesuje kako može dobiti dozvolu za ovakvo nešto...Sid the sloth wrote: ↑03/12/2024 14:59Ono je cirkus sta su uradili ljudima koju tu imaju kuce. Bukvalno ti zgradu nakace da ti svi nadgledaju citavo dvoriste.ibizza wrote: ↑03/12/2024 12:54I dodje Semir Efendic da pametuje o investiciji od 250 mio KM, u drugoj opstini, a gledaj gdje on daje dozvole da se pravi. Prije par mjeseci sam u ovoj ulici bio, kamion koji je dovezao nesto do ove zgrade se bukvalno, gore na vrhu prema cesti Ramiza Salcina, zaglavio, nije mogao proci, jer je preuska ulica.
-
breuer
#19737 Re: Cijene stanova All about
a tek što su im kuće primjer civiliziranosti i urbanizma 
-
Sid the sloth
-
citroen xm
#19740 Re: Cijene stanova All about
Bangladeš. Ovo je zločin
-
ReymondReddington
#19741 Re: Cijene stanova All about
Mislim da je 3m ili 6m potreban razmak izmjedu kuca. Ako je manji onda moras dobiti saglasnost od vlasnika.Sid the sloth wrote: ↑03/12/2024 16:04Ima ondje i finih kuca, odnosno bile su fine dok im nisu nakacili 24h nadzor dvorista sa prozora spomenute zgrade.
Nije mi jasno zasto se nisu bunili, imaju li neka pravila, zakoni, ista sto bi ovo sprijecilo.
Ova zgrada je bas preblizu ovoj kuci. Kako su dobili papire ne znam. Mozda su vlasnicima dali po jedan stan u zgradi ili para.
-
citroen xm
#19742 Re: Cijene stanova All about
Jašta su, da su tako široke ruke kupovali bi bolje placeve i gradili po nekim urbanističkim standardima.
Ovako je srozao cijenu ove kuće i narušio životne uslove vlasniku. Poslije će kupiti tu kuću i ide nova zgrada pa će na kraju tu nići lanac zgrada...
Ovako je srozao cijenu ove kuće i narušio životne uslove vlasniku. Poslije će kupiti tu kuću i ide nova zgrada pa će na kraju tu nići lanac zgrada...
-
ReymondReddington
#19743 Re: Cijene stanova All about
Pa moze se zaliti vlasnik. Nije zgrada nikla preko noci. Kako je dobio papire? Kako ce vlasnici upisati stanove na sebe?
Ne mogu da vjerujem da je mogao dobiti sve papire bez saglasnosti vlasnika.ovih kuca?
Mozda je investitor i vlasnik kuca?
Ne mogu da vjerujem da je mogao dobiti sve papire bez saglasnosti vlasnika.ovih kuca?
- Dosadno mii
#19744 Re: Cijene stanova All about
Mozda kuce nemaju dozvolu
- Haris.ba
#19745 Re: Cijene stanova All about
Glasali su, neka sada uzivaju.
-
citroen xm
#19746 Re: Cijene stanova All about
Glupo je što se uopšte može odstupiti od propisa, bez obzira na pristanak vlasnika okolnih objekata. Mada ne znam ko bi na ovo pristao i ko bi kupio stan okrenut prema onoj kući.ReymondReddington wrote: ↑03/12/2024 17:34 Pa moze se zaliti vlasnik. Nije zgrada nikla preko noci. Kako je dobio papire? Kako ce vlasnici upisati stanove na sebe?
-
Ci-Nick
#19747 Re: Cijene stanova All about
Svaki zakon sa poticajima i subvencijama koji se usvoji ne samo kod nas nego i u EU donosi bogatim prodavcima, proizvođačima extraprofit, jer ako cijena ostaje tržišna ništa ne sprečava tržište da se iznos subvencija ne ugradi u nove tržišne cijene.
-
LikeLike
#19748 Re: Cijene stanova All about
Molim informaciju ako neko zna koliko se tacno placa poreza kada kupimo nekretninu u kantonu? Konkretno gledamo trenutno stan i kucu, oboje kostaju oko 300.000KM. Da li oni vrse svoju procjenu ili ide porez na cijenu koja je u kupoprodajnom ugovoru?
Neko mi rece da porodice sehida ne placaju taj porez pa me zanima da li je to tacno?
Neko mi rece da porodice sehida ne placaju taj porez pa me zanima da li je to tacno?
- Haris.ba
#19749 Re: Cijene stanova All about
Nek je sa srecom.LikeLike wrote: ↑03/12/2024 19:22 Molim informaciju ako neko zna koliko se tacno placa poreza kada kupimo nekretninu u kantonu? Konkretno gledamo trenutno stan i kucu, oboje kostaju oko 300.000KM. Da li oni vrse svoju procjenu ili ide porez na cijenu koja je u kupoprodajnom ugovoru?
Napisi samo naselje i cijenu po KM na temi ako nije problem.
https://www.paragraf.ba/propisi/kantona ... klone.html
Član 15
(Oslobađanja određenih kategorija)
Porez na promet nekretnina ne plaća se kada:
a) kupac koji je član porodice šehida i poginulog borca, ratni vojni invalid i borac koji je u Oružanim snagama Republike Bosne i Hercegovine proveo najmanje 24 mjeseca za vrijeme oružane agresije na Bosnu i Hercegovinu, svoje stambeno pitanje rješava prvi put kupovinom stana ili kuće sa okućnicom površine do 200 m2, odnosno kupovinom zemljišta do 300 m2 za izgradnju kuće,
-
LikeLike
#19750 Re: Cijene stanova All about
Kuca 150m2 stambenog prostora, lokacija Velesici, garaza, zemljiste 310m2 tkd po ovome sto si postavio nisam oslobodjen poreza. Cijena 300.000KM, ja cu maksimalno dati 250.000KM jer ce me sa porezom i malo uredjivanja doci opet 300.000KM.
Stanove iskljucivo gledam sa parking mjestom ili garazom.
Stan kosevako brdo 70+ m2 sa garazom bi me isto sa renoviranjem kostao cca 300.000KM.
Stan Pofalici nove zgrade iznad hotel Italia 70+ m2 sa parking mjestom potpuno opremljen cca 300.000KM.
Ima jos nekih stanova po Novom Sarajevu, ali naveo sam ove zbog parkinga, a i nisam ljubitelj stare gradnje, obisao sam par stanova na C. Vili i iskreno ne bih mogao zivjeti u oni starudijama.
Btw imamo stan u naselju Miljacka pa je i to jedan od razloga zbog kojeg ne bih stan bez parking mjesta kupio. Ne znam koliko ce uopste biti moguce igdje parkirati auto u buducnosti besplatno.
Stanove iskljucivo gledam sa parking mjestom ili garazom.
Stan kosevako brdo 70+ m2 sa garazom bi me isto sa renoviranjem kostao cca 300.000KM.
Stan Pofalici nove zgrade iznad hotel Italia 70+ m2 sa parking mjestom potpuno opremljen cca 300.000KM.
Ima jos nekih stanova po Novom Sarajevu, ali naveo sam ove zbog parkinga, a i nisam ljubitelj stare gradnje, obisao sam par stanova na C. Vili i iskreno ne bih mogao zivjeti u oni starudijama.
Btw imamo stan u naselju Miljacka pa je i to jedan od razloga zbog kojeg ne bih stan bez parking mjesta kupio. Ne znam koliko ce uopste biti moguce igdje parkirati auto u buducnosti besplatno.