AMERIKA

Post Reply
Prpa.ba

#13501 Re: AMERIKA

Post by Prpa.ba »

Hoce li se oglasiti Ambasada BiH u Washingtonu i pozvati lidere SAD-a da se vode moralnim nacelima u svom upravljanju drzavom?

Sigurno se mogu ugledati na pozitivne primjere iz BiH, gdje visokorangirani politicari robijaju, a ministri zbog potencijalnih sukoba interesa prodaju firme.

Institucije i narod Bosne i Hercegovine stoje uz americke gradjane koji zele i traze bolju vlast!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13502 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote: 02/12/2024 17:06 Ovi ljubitelji Bajden postali pravi Sovjeti. I oni su volili votabautizam.

Cuj, gdje si bio kad je Tramp vrsio pomilovanja. Od Trampa se ocekuje da ne postuje nista. Samo svoj interes.

Poenta je da je i Bajden isti. To je smisao.
Ja barem nisam ocekivao od Bajdena.

Tramp i da je izasao i rekao nece, hoce. Nebitno. Zna se da on laze.
Ali, evo. Svuko Bajdena u svoju ravan.

Ovo isto ko ona mantra i sda je to radila.
Kojom logikom pricamo vatabautizmu i u slucaju republikanaca i u slucaju sda kad sustinski imamo izbor izmedju 1 i 2. Nije vise pitanje ko je zasro, nego ko ce manje zasrati.

Naravno da se treba reci i ovi su to radili. Ocekivati da ce se sve pucketanjem prstiju promijeniti, nece.

Prosto, ima ove i one. I uporedjujes ih.

Ta prica da se ne trebaju porediti je jedan od najvecih uspjeha svih desnicara, jer eto mi smo katastrofa, al ako oni budu radili NEKE stvari ko mi, oni su jos gori.

Aha, ok.
Haris.ba

#13503 Re: AMERIKA

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 02/12/2024 18:56 Ta prica da se ne trebaju porediti je jedan od najvecih uspjeha svih desnicara, jer eto mi smo katastrofa, al ako oni budu radili NEKE stvari ko mi, oni su jos gori.

Aha, ok.
Ja se ne slazem. Radi se o drugacijim svjetonazorima. Jednima sto prolazi, ne prolazi drugima.

Zato se ne mogu usporedjivati.

Ovdje se ne radi o glasacima republikanaca. Oni su nebitni. Bitno je kako se glasaci demokrata na ovo gledati.

To sta ce fox i ostali mantrati je isto nebitno.

Al, hajde. Samo nek je veselo....

Mozda i demokrate nadju kakvog lazova na fazon Trampa pa opet se dokopaju kakve vlasti.
zilog

#13504 Re: AMERIKA

Post by zilog »

Haris.ba wrote: 02/12/2024 18:59
Chmoljo wrote: 02/12/2024 18:56 Ta prica da se ne trebaju porediti je jedan od najvecih uspjeha svih desnicara, jer eto mi smo katastrofa, al ako oni budu radili NEKE stvari ko mi, oni su jos gori.

Aha, ok.
Ja se ne slazem. Radi se o drugacijim svjetonazorima. Jednima sto prolazi, ne prolazi drugima.

Zato se ne mogu usporedjivati.

Ovdje se ne radi o glasacima republikanaca. Oni su nebitni. Bitno je kako se glasaci demokrata na ovo gledati.

To sta ce fox i ostali mantrati je isto nebitno.

Al, hajde. Samo nek je veselo....

Mozda i demokrate nadju kakvog lazova na fazon Trampa pa opet se dokopaju kakve vlasti.
A ti si, kao, mjerodavan? :pisnuo:

Pa neki dan, prije ovog Bidenovog pomilovanja, si pisao da je sve to isti "dip stejt"... :roll:

Sada serbes namisljas, kako treba, a kako ne treba... Ma bjaaazi... :mrgreen:
Haris.ba

#13505 Re: AMERIKA

Post by Haris.ba »

zilog wrote: 02/12/2024 19:17 A ti si, kao, mjerodavan?

Pa neki dan, prije ovog Bidenovog pomilovanja, si pisao da je sve to isti "dip stejt"...

Sada serbes namisljas, kako treba, a kako ne treba... Ma bjaaazi...
Dosta o Bajdenu, de malo o meni.

Ko da si Hanter licno kako reagujes.

Pa mislio sam da je ostalo malo nekih principa u Bajdenu. Ovako je, kako se ispostavilo, sve to isti novcic samo sa dva razlicita nalicja.

Mene samo grebe kako gledamo u Ameriku ko kakvog totema. I sto nam neki namecu narativ da se Ameri razumiju u vladavinu prava.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13506 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote: 02/12/2024 19:21

Pa neki dan, prije ovog Bidenovog pomilovanja, si pisao da je sve to isti "dip stejt"...

Pa mislio sam da je ostalo malo nekih principa u Bajdenu. Ovako je, kako se ispostavilo, sve to isti novcic samo sa dva razlicita nalicja.

Mene samo grebe kako gledamo u Ameriku ko kakvog totema. I sto nam neki namecu narativ da se Ameri razumiju u vladavinu prava.
Pa sta je to Hunter toliko grozno uradio da Joe umre gledajuci kako egomanijak silji kurac na njegovom sinu?

Kakvi jebeni principi kada druga strana ne da ih nema, nego i ono sto ima gleda da sjebe?

Jebote isto ko da u ratu trazite da jedni koriste puscana zrna a drugi gumene metke.

Ne ide jebi ga.
jeza u ledja

#13507 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

U koga treba gledati? Mogu pretpostaviti odgovor. (A ti mi neces povjerovati da sam dobro pretpostavio :D )

Biden je bivsi, nije glup ni lud da baca sina pod tockove. Meni se gade reakcije nekih medija koji danas moralisu, a 4 godine su dizali Bidena u nebesa i godinu dana sutali dok je Biden pusio kitu Netanyahuu.

Ja bih uradio potpuno isto da je moj sin u pitanju.
jeza u ledja

#13508 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Haris.ba wrote: 02/12/2024 18:59 Ovdje se ne radi o glasacima republikanaca. Oni su nebitni. Bitno je kako se glasaci demokrata na ovo gledati.
Glasaci Demokrata su vec spakovali Bidena u vjecita lovista. Generalno se smatra kao jedan od glavnih krivaca gubitka na izborima. Tvoje pitanje "kako ce glasaci Demokrata na ovo gledati" zvuci poprilicno apsurdno i deplarisano.
zilog

#13509 Re: AMERIKA

Post by zilog »

Stvarno si mislio??!

De nadji makar jedan svoj ovogodisnji post u kojem si to napisao?

Ili si mislio u sebi, a pisao o "dip stejtu"... :mrgreen:
toska

#13510 Re: AMERIKA

Post by toska »

jeza u ledja wrote: 02/12/2024 19:38

Glasaci Demokrata su vec spakovali Bidena u vjecita lovista. Generalno se smatra kao jedan od glavnih krivaca gubitka na izborima. Tvoje pitanje "kako ce glasaci Demokrata na ovo gledati" zvuci poprilicno apsurdno i deplarisano.
Ne dijelim to mišljenje. Nije Biden kriv kao ni Kemala, niti jedan normalni lik nije imao šansi pored Trumpa u Americi ove 2024.

Trump je samo refleks društva i taj duh se mogao osjetiti i u BiH, vama tamo sigurno još lakše.
To su razlozi zbog kojih sam predviđao Trumpovu pobjedu "uzeće lopatom" još dok Biden nije odstupio, ali to predviđanje nije bilo zbog njegove slabosti već "duh vremena" traži neobuzdanu rijaliti ličnost.
Svi ostali i normalni konkurenti su blijedi, beskrvni, uštogljeni, dosadni, odbojni, lažni, daleki, nenarodni itd.
Baš niko drugi nije imao šansi protiv Trumpa ovog novembra.

i da, ovo nisam siguran ali ne bih lako odbacio, njegova amoralnost na mjestu vođe se možda i traži ove 2024. Amerika je uglavnom bila konzevativna pa i puritanska u mnogo čemu, on mijenja sve to.
nova vremena možda traži druge vrijednosti, zabrana pobačaja je samo izuzetak.

samo mišljenje.
Hendrix

#13511 Re: AMERIKA

Post by Hendrix »

Demokrate su i izgubile izbore drzeci se tradicionalnih principa debate dok druga strana krene uvijek sa "vidi mu glave jarane". Trump je normalizovao reality show u politici, gotovo je vise sa principima.

Jedini nacin da demokrate vrate vlast je da se spuste na isti nivo i krenu ispocetka. Pa jebote Waltza su napravili totalnim debilom svojim lazima i prevrtanjem a lik mozda najnormalniji kandidat ikada. Za Kamalu uvalise kako se smije nenormalno i jedino se o tome pricalo. Kako bivsi drzavni tuzioc moze biti neko ko ne zna pricati? Ono nidje veze ali kada druga strana forsira samo sranje nema tu vise debate.

Plus imaju sad hajvana Muska sa svojom bot mashinerijom. Lik koji proglasi pedofilom bilo koga ko mu se usprostavi. I gotovo nema tu provjere, pedofil si. Kakvi jebeni principi vise. O cemu pricamo ba?

Propast civilizovanog americkog drustva koju je maga pokrenula bice zajebana stvar.
Bosanski_kralj

#13512 Re: AMERIKA

Post by Bosanski_kralj »

Nego zar je u Americi tako loše stanje da se sin sada već bivšeg predsjednika boji političkih montiranih procesa? :shock:

Ispade u Americi haman gorw nego kod nas
Hendrix

#13513 Re: AMERIKA

Post by Hendrix »

Evo o tome pricam, ko se prvi buni. Lik koji je bio osudjen na 5 godina zatvora dok ga Trump nije pomilovao.

Nevjerovatno i maga kult sve to fino prihvati.

Image
jeza u ledja

#13514 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

toska wrote: 02/12/2024 20:50
jeza u ledja wrote: 02/12/2024 19:38

Ne dijelim to mišljenje. Nije Biden kriv kao ni Kemala, niti jedan normalni lik nije imao šansi pored Trumpa u Americi ove 2024.

Trump je samo refleks društva i taj duh se mogao osjetiti i u BiH, vama tamo sigurno još lakše.
To su razlozi zbog kojih sam predviđao Trumpovu pobjedu "uzeće lopatom" još dok Biden nije odstupio, ali to predviđanje nije bilo zbog njegove slabosti već "duh vremena" traži neobuzdanu rijaliti ličnost.
Svi ostali i normalni konkurenti su blijedi, beskrvni, uštogljeni, dosadni, odbojni, lažni, daleki, nenarodni itd.
Baš niko drugi nije imao šansi protiv Trumpa ovog novembra.

i da, ovo nisam siguran ali ne bih lako odbacio, njegova amoralnost na mjestu vođe se možda i traži ove 2024. Amerika je uglavnom bila konzevativna pa i puritanska u mnogo čemu, on mijenja sve to.
nova vremena možda traži druge vrijednosti, zabrana pobačaja je samo izuzetak.

samo mišljenje.
Slazem se manje vise, no samo govorim u kontekstu price iznad.

Ne vidim kako ce i na koji ce nacin odluka Bidena o pomilovanju svog sina uticati na bilo ciji glas, da su izbori sutra, a ne za 4 godine.

Za 4 godine nece vise biti ni Bidena, a ni Trumpa abd, i desice se milion i jedna stvar. Cijeli americki politicki diskurs, te tektonika izbornih grupa, je svakako vec izmjenjen iz temelja. I boga pitaj sta nam sve slijedi u narednom periodu, da ne govorim o iznenadjenjima po svijetu.
Zato kazem da je argument da ce ovo izmjeniti neciji glas totalno apsurdan.
ultima_palabra

#13515 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

:mrgreen:
jeza u ledja

#13516 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Fuck yeah!
Point.

#13517 Re: AMERIKA

Post by Point. »

All in for Hunter! Time for magaidiots to be hunted!

Kad je bal, nek' je maskenbal.
jeza u ledja

#13518 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Hunter Biden vs DJTJ, 2028. :izet: :D
alijagoro

#13519 Re: AMERIKA

Post by alijagoro »

https://youtu.be/V5BcIHPMAHw?si=JrqftuXLfIkDPbcf
Jon Stewart kao u uvijek,glas razuma,pregazi demokrate kulturno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#13520 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

cijeli internet slavi ubistvo CEO-a UnitedHealthcarea :D

pravo pitanje jeste: hoće li ga porota osloboditi ako ga uhvate živog? nešto kontam da će se policija potruditi da ga ubije
Crvena Tifoza

#13521 Re: AMERIKA

Post by Crvena Tifoza »

Najjače bi bilo da Biden pomiluje Trumpa.
Da mu to bude zadnja stvar koju uradi za svog mandata. :D
Kako bi to samo zasjenilo inaguraciju narandžastog. :-)
Digla_da_kreci

#13522 Re: AMERIKA

Post by Digla_da_kreci »

Velkoski wrote: 06/12/2024 02:56 cijeli internet slavi ubistvo CEO-a UnitedHealthcarea :D

pravo pitanje jeste: hoće li ga porota osloboditi ako ga uhvate živog? nešto kontam da će se policija potruditi da ga ubije
Pratim i ja ovaj slucaj i ljudi bukvalno navijaju da ubica uspije pobjeci i da ga ne nadju. Iskreno, cudno da se ovo nije i ranije desavalo s obzirom na zdravstveni sistem u Americi i koliko ljudi je umrlo i ispastalo zbog denied medical claims.

Kakvo zlo su ove osiguravajuce kuce.
https://www.cbsnews.com/news/unitedheal ... e-denials/
jeza u ledja

#13523 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Ne kontam zasto bi se policija potrudila da ga ubije?

Pa nije Epstein jbt. :-)

No bez sumnje, vece su sanse da ga “uhvate” mrtvog.

Deny and delay.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#13524 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

pa da ga porota ne oslobodi (igramo se teorija malo!), vidiš koliko su resursa uključili u sve, sigurno bi ovako za nekog randoma :mrgreen:

inače, neka druga kuća, Blue Cross, mijenja neke polisije već, ukinuli su i about me page na webu
AleksoMKD

#13525 Re: AMERIKA

Post by AleksoMKD »

Velkoski wrote: 06/12/2024 07:44 pa da ga porota ne oslobodi (igramo se teorija malo!), vidiš koliko su resursa uključili u sve, sigurno bi ovako za nekog randoma :mrgreen:

inače, neka druga kuća, Blue Cross, mijenja neke polisije već, ukinuli su i about me page na webu
https://abcnews.go.com/Health/wireStory ... -116503829

Anthem Blue Cross Blue Shield reverses decision to put a time limit on anesthesia
Anthem Blue Cross Blue Shield says it won't tie payments to the length of time a patient went under anesthesia

:-)

Ako sam dobro shvatio UnitedHealthcare ubijenog je imala medju najvecim procentima odbijenih potrazivanja osiguranja.
Post Reply