Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma
Nemoguce. Pa mehmed kaze yugo florida je puno bolja.
Jos od brace preko drine dijelovi bez carine. Ima i štembilj orginalnosti sa 4s, . kako to da se ne voza. Novije. “Ispravnije”…
B6Redhell wrote: ↑02/12/2024 18:38
Ma
Jos od brace preko drine dijelovi bez carine. Ima i štembilj orginalnosti sa 4s, . kako to da se ne voza. Novije. “Ispravnije”…
Sve je bolje od dvojke, i srpski auto i turski bicikl i arapska kamila... Dvojke su bile za otpada jos dok se Florida nije ni pocela proizvoditi
Ma
Sve je bolje od dvojke, i srpski auto i turski bicikl i arapska kamila... Dvojke su bile za otpada jos dok se Florida nije ni pocela proizvoditi
Ma
Ok. Kako ti kazes.
Ne kazem ja nego citav svijet, u drzavama sa duplo manjim GDPom od naseg se vise ne voze Golfovi dvojke i auti tog godista. Znaci problem je u glavi a ne u dzepu
Kao dokaz prilazem sliku saobracajnog krkljanca na Mauricijusu, zemlji ciji je GDP tacno duplo manji od naseg. Sve i jedan auto sa slike je bolji i noviji od dvojke
Evolution_IV wrote: ↑02/12/2024 18:51
i boljih i naprednijih auta bilo, al kod nas jok, jeba rat ovu drzavu da valja, idalje jebe 30god poslije
Golf je ovde bio popularan i puno prije rata da se ne lažemo. Uvoz tolikog broja Golfova poslije rata je posljedica prevelike želje za posjedovanjem istog prije rata. Vogošća, TAS, ne treba tu puno pričati.
Onaj ko je kupio novu Dvojku prije rata, istu je nakon godinu-dvije u zaletu mogao prodati za isti novac jer su bile ogromne liste čekanja.
Da se razumijemo, ja uopšte nisam ljubitelj Dvice. Jedno dugo vrijeme sam je hejtovo zbog vlasnika i priča ljubitelja kao da je nešto sveto u pitanju. Ali sada već i vi pretjerujete i to debelo.
MehmedPasaMoric wrote: ↑02/12/2024 18:58
Ne kazem ja nego citav svijet, u drzavama sa duplo manjim GDPom od naseg se vise ne voze Golfovi dvojke i auti tog godista. Znaci problem je u glavi a ne u dzepu
Kao dokaz prilazem sliku saobracajnog krkljanca na Mauricijusu, zemlji ciji je GDP tacno duplo manji od naseg. Sve i jedan auto sa slike je bolji i noviji od dvojke
Šta ovo dokazuje života ti?
Slika saobraćajnog krkljanca u Sarajevu pokazuje vozni park koji je 5 puta bolji od ovoga na Mauricijusu.
Ok. Kako ti kazes.
E jesi ga uporedio..
Ja mislio Mostar na slici i onaj bulevar koji odvaja istok od zapada.
MehmedPasaMoric wrote: ↑02/12/2024 18:58
Šta ovo dokazuje života ti?
Slika saobraćajnog krkljanca u Sarajevu pokazuje vozni park koji je 5 puta bolji od ovoga na Mauricijusu.
Dokazuje da duplo siromasniji od nas ne voze leseve stare 40 godina, sto potvrdjuje tezu da oni koji voze te leseve to rade zbog mentalnog sklopa a ne zbog siromastva. Znaci nije poenta u tome da li je neki automobil realno po bilo kojem parametru bolji od dvojke jer i da jeste i da nije oni ga nece kupiti osim ako se ne radi i Golfu 5
Ok. Kako ti kazes.
Ma daj, bezze lupas.. ovaj narod nije glup nego napacen bio. I krpio se onim sto je bilo dostupno. Golfovi jeftini bili. Lahko za odrzavati. I dvica gruba ko i putevi. Pa se mogli nositi s tim..
Narod je doso do para. Fina auta se voze. Golfovi 2 po zabitima i dalje poneki se kotrlja. . Jer ih bilo puno. I valjda sto je bio los kao sto ga pljujes.. pa izdrzo.
Tipična slika sa ulica Sarajeva, par godina nakon rata. Dvica taxi, iza trole R5 Slovenac, iza su Hyundai Explorer, Passat santana, do njega Passat lubeničar i Fiat Uno. I trola marke Škoda.
Solidno ih je bilo, obzirom da su se prodavali novi, bez uvoza polovnjaka.
I Daewoo/SSang Yong Muso je solidno započeo karijeru na našem tržištu, ali je brzo to sve propalo.
ElRe wrote: ↑08/12/2024 18:09
Solidno ih je bilo, obzirom da su se prodavali novi, bez uvoza polovnjaka.
I Daewoo/SSang Yong Muso je solidno započeo karijeru na našem tržištu, ali je brzo to sve propalo.
Da dobro si, i mussa je bilo. Imali Mercedesov motor i mjenjač, barem tako govorili. Ne pamtim kada sam ga zadnji put viđeo.
A galopera je imala ambasada Pakistana, zelene boje, v6, zato sam ga zapamtio.
SsangYong se dobro i dugo držao( jedno vrijeme kao Daewoo) ali je priča propala jer je i SsangYong na europskom tržištu propao, jedno vrijeme ostao tek u nekim tragovima i danas- dan se pokušava vratiti. Sjećam se Paam Auta na Grbavici, poslije je SsangYong neko drugi preuzeo, mislim u Vogošći.
Kakav sam šok doživio kada sam na moru prvi put vidio Mussa. Nisam znao šta je, obigravao oko njega. Sa zada mi bacao na neki Range Rover, a vidim nije. Internet tek u povoju bio, nisam mogao kao danas izguglati na licu mjesta.
Posle mi se sviđao onaj neki SY sa dvoja vrata koji je bio kao neka varijacija Wranglera.
citroen xm wrote: ↑08/12/2024 21:45
Kakav sam šok doživio kada sam na moru prvi put vidio Mussa. Nisam znao šta je, obigravao oko njega. Sa zada mi bacao na neki Range Rover, a vidim nije. Internet tek u povoju bio, nisam mogao kao danas izguglati na licu mjesta.
Posle mi se sviđao onaj neki SY sa dvoja vrata koji je bio kao neka varijacija Wranglera.