Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja bi sprint organizovao tako da prvih 10 iz sprint kvalifikacija , obrnu redoslijed na startu sprint utrke, pa neka se pokažu u "sprintanju", čini mi se da je tako u F2?
mayab wrote: ↑30/11/2024 15:45
Ja bi sprint organizovao tako da prvih 10 iz sprint kvalifikacija , obrnu redoslijed na startu sprint utrke, pa neka se pokažu u "sprintanju", čini mi se da je tako u F2?
Pa kako to izgleda.
U Q3 sw takmice ko ce sporiji krug napravit ?
Pa eto, neka i to probaju,to da budu što sporiji, nije ni to lako izvesti , ali ni ova "procesija" kao danas nema previše smisla....
Pa kako to izgleda.
U Q3 sw takmice ko ce sporiji krug napravit ?
Ne. Da budu "jedne" kvalifikacije, to jest da važi za glavnu trku poredak kako jest a da uzmu za sprint ovo zamjenu 10-1. Nebi se Niki zezao jer je bitnija glavna trka.
Jao cirkusa i kazne. Ne volim Maxa al ovo je vec bez veze.
Zašto se Rasel nije ugledao na Sainza koji je u pripremnom krugu obišao sporijeg vozača. Prvenstvo je gotovo, ne znam sto sudijama ovo treba
studeni76 wrote: ↑01/12/2024 00:08
Jao cirkusa i kazne. Ne volim Maxa al ovo je vec bez veze.
Zašto se Rasel nije ugledao na Sainza koji je u pripremnom krugu obišao sporijeg vozača. Prvenstvo je gotovo, ne znam sto sudijama ovo treba
Ne bi me čudilo ni da mu koji bod oduzmu, koliko Landa guraju.
rovac13 wrote: ↑30/11/2024 18:07
Pa ne mozes ugodit svima.
Kolko put sam cuo treba ukinut drs,vjestacko preticanje.
Ljudi zaboravili kolko je prije bilo puno procesija.
Mislim da bi najvise postigli vracanjem mogucnosti sipanja goriva.
Pa ne bi, izgubio bi mogucnost performansi box ekipe, jer sipanje goriva je poprilicno konstantno i duze od mijenjaja guma. Tako da recimo ako ekipa moze promjeniti gume za 2.3 sekunde nece zuriti toliko jer zna da za sipanje goriva treba 4, tako da ce usporiti...pa ce tako i svi ostali biti 4 sekunde u boxu i dobijes konstantnost.
rovac13 wrote: ↑01/12/2024 12:38
Ali ima vise mjesta za taktiziranje.
Ne znas s kolko goriva ko vozi.
Neko sipa manje,bude brzi od ostalih,ali mora u box po gorivo prije ostalih.
Neko drugi ima puno goriva,sporiji je,ali ne mora u box ici.
Daleko vise mogucnosti.
Upravo
Kao sto se prije desavalo na startu jedan vozac bude brzi gotov za 0.5 po krugu ali izdrzi samo 10 krugova i box na dosipanje, dok drugi vozi 20 krugova .
Onda taktiziranje da li suparnicki tim ima dovoljno goriva da odvozi do kraja ili mora ponovo sipati.
Treba uvest punjenje struje u boxu... Ali da se vodi racuna o porijeklu struje koju sipas. Ako ti se zalomi termoelektranska struja, sipanje traje 23 sek. duze...