swanfilter wrote: ↑30/11/2024 23:12
sehohari wrote: ↑30/11/2024 22:26
swanfilter wrote: ↑30/11/2024 22:18
I Tito je danas okorjeli zlocinac.
Nego, da ih je u hiljadama vise potamanio, mozda ne bi docekali 90e. I jos gore zlocine od strane posteđenih.
Tito je znao dokle može ići, bio je spreman napramiti ustupke kao 70-ih.
I nije nikad stavio civilni grad pod opsadu. U spomenutom događaju ljudi nisu ubijani, nego su umirali od gladi.
Pročitaj malo o učešću dinastije Assad u uništavanju PLO u Libanu.
Zbog Titine politike je gladovala Cazinska Krajina od 50ih i narednih nekoliko decenija. Dok Pozderac nije izlobirao Agrokomerc.
Dok je jedan narod na guzove dosao do ponizavajuceg Muslimana, drugi su iznjedrili generale u vidu Mladica i Tuđmana. Pa nas danas ismijavaju Holiday Innom i 93om. Pa smo i danas muslimani.
Shvatam ja, sama cinjenica da drzavom vlada jedna porodica, sa oca na sina, daleko je od demokratskih nacela. Ali, u to vrijeme tamo se nije znalo ko pije, a ko placa. Od Dzamahirija i Panislamizma, pa do Kalifata. A sve klosar do klosara kao zagovornici tih ideja.
Kao Assadovi, isti bili Gadafi, Mubarak ili Sadam. Nego, svima presudili zbog sasvim trecih razloga.
Nego, zasto je Jordan toliko pozeljan, a isti ku...ac odmah do Sirije.
Isto tako su oni PLO deratizirali u ono vrijeme.
Nego, i ta PLO nije znala đe goni. Oslobađali Palestinu pobunama u okolnim drzavama.
Vidi, ja ne govorim o zapostavljenim krajevima, to svakako imaš isto.
Ja govorim o opsadi kao što je bila u Sarajevu.
I da, i ovi su grozni, ali ne moramo se igrati da je na drugoj strani neko poput Tita, sorry.
Gadafi je svojima davao sve, Sadam isto, ljudi jesu nešto napravili.
Vi ne razumijete da je Sirija i prije 2011 bila teška sirotinja, iako to nije morala biti.
Sa Mubarakom je bilo slično, s tim da on i nije bio toliko strašan - da jeste, ne bi odstupio kada je vidio da mu je isteklo vrijeme...
Napadati PLO da bi odbranio Assada je već malo zeznuto druže.
On je njih napadao jer su bili prepreka sirijskoj okupaciji Libana, lik je aktivno usao u rat na strani katolika protiv PLO.