Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
-
DonieBrasco
#3676 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ovo sa energentima je samo jos jedan korak prema povratku na HB, pazi ti price "samo gdje zive hrvati" isto kao "hrvatska privatna firma" sto treba preuzeti posao od drzavne za plin ne moramo se praviti ludi sta bi slijedilo.
Vidjet cemo kako ce proci presuda Kovacevic na sudu - od ogromne vaznosti, i dalje pitanje imovine uz dosta toga između ali sve to u jako kratkom periodu.
Vidjet cemo kako ce proci presuda Kovacevic na sudu - od ogromne vaznosti, i dalje pitanje imovine uz dosta toga između ali sve to u jako kratkom periodu.
- black
#3677 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Reporter portala Istraga.ba Senja Mahinić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba podijelio je svoje utiske nakon što je srijedu, 20. novembra, prisustvovao saslušanju pred Velikim Vijećem Europskog suda u Strazburu u predmetu "Kovačević", a po žalbi države Bosne i Hercegovine na prvostepenu presudu.
Udruženi poduhvat
Riječ je o posljednjoj u nizu presuda Europskog suda za ljudska prava koje tretiraju problem diskriminacije u ustavnom poretku naše zemlje. Sud će nakon što razmotri iskaze, konačnu odluku donijeti u proljeće iduće godine.
"Da bih iznio svoj dojam moram reći nešto o samim tehničkim uslovima. Svaki od timova koji su se pojavili pred Vijećem prilikom saslušanja imao je po pola sata. Slaven Kovačević, kao aplikant, bh. delegacija koja je uputila žalbu sa Monikom Mijić, te "prijatelji suda" (Amicus curiae): predstavnica Vlade Hrvatske Štefica Stažnik, i predstavnik OHR-a Timothy Otty, advokat iz Velike Britanije. Već ta činjenica je dala prednost onoj strani koja je željela da obori presudu, da dokaže, zapravo, da presuda ne treba biti potvrđena. Oni su imali, dakle, sat i pol, a Kovačević samo pola sata", govori Mahinić za portal Radiosarajevo.ba.
"Ono što je zanimljivo jeste pristup ova tri tima koja su bila s druge strane. Dakle, bh. agentica, agentica Republike Hrvatske i zastupnik OHR-a. Oni su djelovali potpuno sinhronizovano i jako su se dobro pripremili. Na koji način? Nisu gubili vrijeme da ponavljaju argumente koji bi ranije iznio neko od njih. Vidjelo se da su jasno podijelili zadatke s kojih pozicija će napasti Slavena Kovačevića. Taj dojam meni je bio jako zanimljiv", prenosi naš sagovornik.
Monika Mijić, kazao je, generalno je govorila o predmetu, poziciji Vijeća ministara BiH, ali je najviše vremena provela rušeći integritet samog Slave Kovačevića.
"Htjela da kaže da je on lagao o svojoj etničnoj pripadnosti. Da se prilikom slanja aplikacije izjasnio suprotno od onog što on zapravo jeste. Dokazujući da je Kovačević zapravo etnički Hrvat, Mijić je htjela dokazati da on zapravo nema uopšte, da nije žrtva sistema", navodi Mahinić.
Plašenje sudija
Štefica Stažnik je izdvojila vrijeme da dokaže da je Slaven Kovačević slanjem aplikacije "djelovao s političkim ciljem", da je to bila agenda Demokratske fronte (DF) Željka Komšića da se umanji ili uništi pozicija konstitutivnih naroda. Ona je dala tu političku notu namjerama Slavena Kovačevića. Fokusirala se na politički dio.
"Na kraju se predstavnik OHR-a trudio "dokazati" da će ukoliko presuda bude donesena, biti ugrožen mir u Bosni! On je govorio iz sigurnosne perspektive. U jednom trenutku advokat Timothy Otty rekao da je situacija u Bosni i Hercegovini izuzetno krhka, osjetljiva, gora nego je bilo u vrijeme donošenja presude u slučaju 'Sejdić- Finci', spominjući rat u Ukrajini. Na taj način su pokušali bukvalno prepasti sudije da bi potvrđivanje presude moglo dovesti do nestabilnosti u zemlji", naveo je.
Kakav će biti ishod?
Koordiniranim djelovanjem uvjetno kazano bh. delegacije, Republike Hrvatske i OHR-a nastojalo se poručiti da presuda u slučaju "Kovačević" nikako ne bi smjela biti potvrđena.
"Da je je velika greška Europskog suda bila i to što je uopšte donesena prvostepena presuda. Sve ijedno izlaganje išlo je u smislu potkopavanja pozicije Slavena Kovačevića", naveo je sagovornik
Podsjeća kako je Kovačević ponovio ranije stavove koje u prvostepenoj presudi potvrdio Europski sud, a to je da mu je kao državljaninu Bosne i Hercegovine onemogućeno aktivno biračko pravo na izborima za Predsjedništvo i Dom naroda BiH.
Dakle, da kao stanovnik građanin Bosne i Hercegovine, Federacije BiH ne može glasati ni za kog osim za Bošnjaka i Hrvata pri izboru članova Predsjedništva, odnosno da može posredno utjecati na izbor delegata u Domu naroda BiH iz reda Hrvata i Bošnjaka.
Kakav bi mogao biti ishod presude, budući da već postoje različite špekulacije u našoj javnosti?
"Ne bih mogao govoriti, jer, jasno, nemamo zaključak u kojem smjeru bi to moglo ići", zaključio je Mahinić.
-
DonieBrasco
#3678 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Znaci OHR, Šmit, amerikacni, britanci, strani advokati, Hrvatska, svi sto su bili iz FBiH i RS od ovih hrvata i srba, svi su protiv presude i cemu da se nadamo.
Slaven sam branio sebe i svoje stavove, zar je moguce da niko od pro-BiH nije otisao da drzi govor i podrzi Slavena ?
Slaven sam branio sebe i svoje stavove, zar je moguce da niko od pro-BiH nije otisao da drzi govor i podrzi Slavena ?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3679 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
uvijek se sjetim kada ovo vako nešto iz britanske kuhinje čujem i vidimskupljac_zeljeza wrote: ↑15/11/2024 22:22Britanski ambasador “šokirao” HDZ-ovog vijećnika izjavom o nestanku konstitutivnosti
“U Bugojnu danas nema ni jedne ulice koja bi nosila ime po nekom Hrvatu koji je ostavio traga u Bugojnu. Većinski bošnjačka vlast, u kojoj sve ove godine dominira SDA, ne dopušta povratak zgrade časnim sestrama u kojoj bi organizovale nastavu za djecu hrvatskih povratnika i omogućile im ostvarenje ustavnog prava na školovanje na materinskom jeziku. U 10 javnih poduzeća, kojima je osnivač Opština, nema zaposlenih Hrvata. U Opštini Bugojno 13 pozicija na kojima su bili zaposleni Hrvati stoji nepopunjeno jer načelnik, koji je iz SDA, kao i većina u Vijeću, odbija dati saglasnost na zapošljavanje kad su u pitanju Hrvati”.- kazao je Zelić
Britanski ambasador Julian Reilly, nakon što je saslušao vijećnika HDZ-a BiH, upitao je ga da li je svjestan da u BiH jednog dana neće biti konstitutivnih naroda, ali i da je konstitutivnost naroda element kojeg se BiH mora odreći na putu prema članstvu u Evropskoj uniji.
https://n1info.ba/vijesti/britanski-amb ... utivnosti/
kako je pedi ešdaun 2003 ili 2004 u jednom hrvatskom vjerskom listu mislim da je svjetlo riječi
dao intervju i rekao: parafraziram bih hrvatska i srbija će u paketu ući u EU
kačio sam te isječke intervjua...
otada ispade britanija
a razvidno je kako srbija neće nikad u eu
ne bih ja zarezivao što britanci kažu...mnogo je tu faktora ali definitivno što je neko britanac ne znači da pogađa
jedina stvar u kojoj bismo trebali slušati što britanci govore je nato
mada prije njih nas treba i francuska i nizozemska sazvaakati
- BarbaDue
#3680 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Reddit/ask-croatia
Na pitanje: Po vašem mišljenju, koje je konačno rješenje statusa Bosne i Hercegovine?
Ovo je odgovor jednog Hrvata.
Na pitanje: Po vašem mišljenju, koje je konačno rješenje statusa Bosne i Hercegovine?
Nisu Hrvati nego Bosanci potomci Turaka. To šta su si oni umislili da su Hrvati i tako se izjašnjavaju ne znači i da jesu. Tako si i ja mogu umisliti da sam patak, glasati se kao patak, hodati kao patak i ponašati se kao patak pa svejedno nisam patak i pačja zajednica me prvog nebi prihvatila kao takvog.
Njihov nazadni mentalitet nama ne pripada, a zahvaljujući Tuđmanu usrali su nam društvo dobrano. Uvukli su se di su god mogli i doveli nam Bosnu i to onaj najprimitivniji dio jer di Bosanac dođe to Bosna postaje. Osobno posvjedočio još tamo početkom 2000-ih da su generacije mladih di je puno Bosanaca (npr. Knin) prestalo koristiti lokalne npr Dalmatinske i Hrvatske izraze, a počelo pričati Bosanski kao šta je đes ba, bolan, bona i slično. O cajkama da ne govorim, ti "veliki Hrvati" koji mrze Srbe no istovremeno im nema draže od Srpskih narodnjaka su nam to zlo doveli u Hrvatsku i nakon nekoliko generacija svi mladi nam počeli odrastati na tome smeću, a sad je gotovo, narodnjaci pune Arene. E pa nabijem ih na kuki, draži su mi Nepalci koji ne znaju beknuti rič hrvatskog. I još k tome su jedan od faktora koji drži kriminalce iz HDZ-a na vlasti.
Hrvatska je u sklopu Jugoslavije bila napredna i civilizirana, a danas je samo ruglo. Jedan od faktora su i Bosanci.
Moram napomenuti, čast izuzecima jer upoznao sam i odličnih i dobrih Bosanaca, ipak nešto rjeđe iz Hercegovine.
-
Novak20
#3681 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
BarbaDue wrote: ↑24/11/2024 08:31 Reddit/ask-croatia
Nisu Hrvati nego Bosanci potomci Turaka. To šta su si oni umislili da su Hrvati i tako se izjašnjavaju ne znači i da jesu. Tako si i ja mogu umisliti da sam patak, glasati se kao patak, hodati kao patak i ponašati se kao patak pa svejedno nisam patak i pačja zajednica me prvog nebi prihvatila kao takvog.
Njihov nazadni mentalitet nama ne pripada, a zahvaljujući Tuđmanu usrali su nam društvo dobrano. Uvukli su se di su god mogli i doveli nam Bosnu i to onaj najprimitivniji dio jer di Bosanac dođe to Bosna postaje. Osobno posvjedočio još tamo početkom 2000-ih da su generacije mladih di je puno Bosanaca (npr. Knin) prestalo koristiti lokalne npr Dalmatinske i Hrvatske izraze, a počelo pričati Bosanski kao šta je đes ba, bolan, bona i slično. O cajkama da ne govorim, ti "veliki Hrvati" koji mrze Srbe no istovremeno im nema draže od Srpskih narodnjaka su nam to zlo doveli u Hrvatsku i nakon nekoliko generacija svi mladi nam počeli odrastati na tome smeću, a sad je gotovo, narodnjaci pune Arene. E pa nabijem ih na kuki, draži su mi Nepalci koji ne znaju beknuti rič hrvatskog. I još k tome su jedan od faktora koji drži kriminalce iz HDZ-a na vlasti.
Hrvatska je u sklopu Jugoslavije bila napredna i civilizirana, a danas je samo ruglo. Jedan od faktora su i Bosanci.
Moram napomenuti, čast izuzecima jer upoznao sam i odličnih i dobrih Bosanaca, ipak nešto rjeđe iz Hercegovine.
Ne znam tko je gori pakšu.
Anonimus koji piše ili anonimus koji prenosi ovakva mentalna sranja.
- Prpa.ba
#3682 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Tu negdje sa dopisima iz HMS-a.
- BarbaDue
#3683 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Da ja sam pakšu...jel ti lakše!?
P.S. ...i ne znaš koliko mi je drago što te mišljenje jednog normalnog istinskog Hrvata toliko zaboljelo
P.S.2 ...i kada čovjek bolje razmisli Komšić je 2 x veći Hrvat od vas modifikovanih Hrvata iz Hercegovine.
P.S. ...i ne znaš koliko mi je drago što te mišljenje jednog normalnog istinskog Hrvata toliko zaboljelo
P.S.2 ...i kada čovjek bolje razmisli Komšić je 2 x veći Hrvat od vas modifikovanih Hrvata iz Hercegovine.
- Truba
#3684 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

stozernici hrvatskoga naroda
lepa ekipa
-
DonieBrasco
#3685 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Čović: Mene mogu smijeniti onaj gore i Schmidt
- Point.
#3686 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Nije on iz Hercegovine, srednja Bosna može biti. Pisao je da živi u sredini gdje su Bošnjaci većina ali ga to ne sprječava da botuje i promoviše Čovićevizam.
- SaraFina
#3687 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Sta se desava u Brckom@Novak? Stozernik prodao konstitutivst? Novi gradonacalnik Srbin? Istina ili laz? :onavodno HDZ-njarac glasao za to?
Ovo treba koristiti i potencirati. Kada se stozernik bude bunio za presudu Kovacevic. I sve buduce.
Ovo treba koristiti i potencirati. Kada se stozernik bude bunio za presudu Kovacevic. I sve buduce.
Zastupnici Skupštine Brčko distrikta u nastavku konstitutivne sjednice izabrali su danas Damira Bulčevića (NIP) za novog predsjednika i Ivu Filipovića (HDZ) za zamjenika predsjednika Skupštine Brčko distrikta u novom sazivu.
Zastupnici su nakon izloženog programa rada buduće Vlade Brčko distrikta izabrali i Sinišu Milića (SNSD) za novog gradonačelnika Brčko distrikta BiH.
-
Novak20
#3688 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Iskreno, nemam pojma što se dešava u Brčkom, kakvi su talovi u pitanju i da li će biti političkih posljedica ali mi je drago što si se obradovala nekom "uspjehu" u moru crnih vijesti.SaraFina wrote: ↑30/11/2024 13:45 Sta se desava u Brckom@Novak? Stozernik prodao konstitutivst? Novi gradonacalnik Srbin? Istina ili laz? :onavodno HDZ-njarac glasao za to?
Ovo treba koristiti i potencirati. Kada se stozernik bude bunio za presudu Kovacevic. I sve buduce.![]()
![]()
Zastupnici Skupštine Brčko distrikta u nastavku konstitutivne sjednice izabrali su danas Damira Bulčevića (NIP) za novog predsjednika i Ivu Filipovića (HDZ) za zamjenika predsjednika Skupštine Brčko distrikta u novom sazivu.
Zastupnici su nakon izloženog programa rada buduće Vlade Brčko distrikta izabrali i Sinišu Milića (SNSD) za novog gradonačelnika Brčko distrikta BiH.
- SaraFina
#3689 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa pitaj stozernika neka nam pojasni dil. Jesi u sredisnjici?Novak20 wrote: ↑30/11/2024 14:29Iskreno, nemam pojma što se dešava u Brčkom, kakvi su talovi u pitanju i da li će biti političkih posljedica ali mi je drago što si se obradovala nekom "uspjehu" u moru crnih vijesti.SaraFina wrote: ↑30/11/2024 13:45 Sta se desava u Brckom@Novak? Stozernik prodao konstitutivst? Novi gradonacalnik Srbin? Istina ili laz? :onavodno HDZ-njarac glasao za to?
Ovo treba koristiti i potencirati. Kada se stozernik bude bunio za presudu Kovacevic. I sve buduce.![]()
![]()
![]()
Nisam se obradovala. Vjerovao ili ne. No ne zelim ni propustiti priliku pa ukazati na stozernikovo licemjerje.
HBosanci tvrde da je prodao gradonacalnika za srpsku potporu i ruku u Mostaru. Sizofrenija. Teska.
- Truba
#3690 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Stanas brga za brcko
Lokalni problemi
Lokalni problemi
-
Novak20
#3691 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Jok, nisi.....SaraFina wrote: ↑30/11/2024 14:34Pa pitaj stozernika neka nam pojasni dil. Jesi u sredisnjici?
Nisam se obradovala. Vjerovao ili ne. No ne zelim ni propustiti priliku pa ukazati na stozernikovo licemjerje.
HBosanci tvrde da je prodao gradonacalnika za srpsku potporu i ruku u Mostaru. Sizofrenija. Teska.
Nije te ovdje bilo godinu dana sve do izbora gradonačelnika Brčkog.
Ne vidim razloga da ja pitam stožernika i forum HB što se dešava u BiH.
Imam tebe da me informiraš.
- SaraFina
#3692 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Novak20 wrote: ↑30/11/2024 14:47Jok, nisi.....SaraFina wrote: ↑30/11/2024 14:34Pa pitaj stozernika neka nam pojasni dil. Jesi u sredisnjici?
Nije te ovdje bilo godinu dana sve do izbora gradonačelnika Brčkog.![]()
Ne vidim razloga da ja pitam stožernika i forum HB što se dešava u BiH.
Imam tebe da me informiraš.![]()
Pa Ti si u sredisnjici? Operativni kadar. Ja forumski anonimus. Logicno. Ne?
-
Novak20
- Truba
#3694 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Cudo niko nije podjebavo zbog onog generala od tone kokaina
- SaraFina
#3695 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pazi vam odbrane.
Znaci Covic dao instrukcije da se u Brckom, strateski vaznom jelte? Ili za vas nije? Shebe 1:1:1. i naredio HDZ-ovcu da glasa za Miletica. I jednostavno dadne SNSD-u gradonacalnika? A vi kukavcite kako vas Bosnje onespravljuju. Unistavaju konstitutivnost i sl. I Kad vam se ukaze da vam to HDZ radi. Vi niste sposobni kritiku primiti. A ne reci pa Covic je fakat govnar lik i radi protiv posavskih Hrvata i opcenito Hrvata. Nije to zajebancija i ustupak na Tenderu nekom. Nego ste neravnopravni i 2:2:1
Ako u Brckom nemate konstitutivnosti voljom HDZ. Sta mislite dalje? Niste brojniji u BiH. Tu je to.
I sve to dok cekamo odluku za potvrdu presude Kovacevic. Mislim autogolcina.
Znaci Covic dao instrukcije da se u Brckom, strateski vaznom jelte? Ili za vas nije? Shebe 1:1:1. i naredio HDZ-ovcu da glasa za Miletica. I jednostavno dadne SNSD-u gradonacalnika? A vi kukavcite kako vas Bosnje onespravljuju. Unistavaju konstitutivnost i sl. I Kad vam se ukaze da vam to HDZ radi. Vi niste sposobni kritiku primiti. A ne reci pa Covic je fakat govnar lik i radi protiv posavskih Hrvata i opcenito Hrvata. Nije to zajebancija i ustupak na Tenderu nekom. Nego ste neravnopravni i 2:2:1
Ako u Brckom nemate konstitutivnosti voljom HDZ. Sta mislite dalje? Niste brojniji u BiH. Tu je to.
- SaraFina
-
Novak20
#3697 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa gledaj to ovako. I r. A.Izetbegović je potpisao DMS i izdao građansku BiH pa je milijun Bošnjaka glasalo za njega poslije tog potpisa.SaraFina wrote: ↑30/11/2024 15:08 Pazi vam odbrane.
Iz istog razloga Hrvati glasaju za Čovića kada vide tko je protiv njega svjesni da ih u održavanju političkih prava Hrvata ne bi bolje zastupao ni Srbin, ni Bošnjak, a Boga mi ni "građanin".
Što se tiče Kovačevića, DF ekipice i suca Vehabovića izblamirali su se do balčaka u lažima pa me čudi da ih uopće spominješ.
Bolje bi ti bilo da pravilno shvatiš što je Njonjo poručio svim ljudima dobre volje prigodom nedavne posjete BiH.
- SaraFina
#3698 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ajde ne razvodnjavaj s Alijom i DMS. Postavila sam ti konkretno pitanja. Zasto ste prodali rotaciju 1:1:1 i gradonacalnika? Koji su razlozi? Svjestan si da su to Srbi potencirali i mi rekli „kako se dogovorite“.Novak20 wrote: ↑30/11/2024 15:28Pa gledaj to ovako. I r. A.Izetbegović je potpisao DMS i izdao građansku BiH pa je milijun Bošnjaka glasalo za njega poslije tog potpisa.SaraFina wrote: ↑30/11/2024 15:08 Pazi vam odbrane.
Iz istog razloga Hrvati glasaju za Čovića kada vide tko je protiv njega svjesni da ih u održavanju političkih prava Hrvata ne bi bolje zastupao ni Srbin, ni Bošnjak, a Boga mi ni "građanin".
Što se tiče Kovačevića, DF ekipice i suca Vehabovića izblamirali su se do balčaka u lažima pa me čudi da ih uopće spominješ.![]()
Bolje bi ti bilo da pravilno shvatiš što je Njonjo poručio svim ljudima dobre volje prigodom nedavne posjete BiH.![]()
Vas covjek iz HDZ—a glasa za poništenje rotacije koja vam je bila zagarantirana. Znaci imate dogovor s SNSD. I Miletić dobija? Vi ste sami sebi urušili sistem i političku opciju zagarantiranu. Sageli se SNSD-u do zemlje i primili.
Ispravi ako nisam u pravu?
Sad bi vi malo bili konstitutivni, malo ne bi. Malo bi trtljali da vas Bošnje ugrožavaju jer realno ta kriminalna hobotnica HDZ nema rograma nikakvog za izbore. Samo tlapnje, svaki izborni ciklus. Ugrozba, DN, član presjedništva Itd Itd
Je li ti neugodno?
A za presudu ovo treba iznijeti kao argument.
-
Novak20
#3699 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa lijepo sam ti rekao da ne pratim zbivanja u Brčkom niti me nešto posebno briga. Ne znam tko je za koga glasao, da li je rotacija "prodana" ili se njom trgovalo radi mogućih talova.
Ne znam čak ni da li je rotacija predviđena nekim aktom Distrikta ili je nekada dogovorena usmeno.
Koliko se ja razumijem u pravo u Statutu distrikta nigdje ne piše da se u Brčkom gradonačelnik bira sistemom 1:1:1. Čak može biti izabran i dva puta zaredom.
https://skupstinabd.ba/images/dokumenti ... trikta.pdf
Istina, ne bi ti bilo prvi put, a "argumenti" su ti poput onih Kovačevićevih. Osuđeni na propast.
Ne znam čak ni da li je rotacija predviđena nekim aktom Distrikta ili je nekada dogovorena usmeno.
Koliko se ja razumijem u pravo u Statutu distrikta nigdje ne piše da se u Brčkom gradonačelnik bira sistemom 1:1:1. Čak može biti izabran i dva puta zaredom.
Ako porediš Ustav F BiH ili Ustav BiH i konstitutivnost u njima sa usmenim dogovorom o izboru gradonačelnika u Distriktu, onda miješaš babe i žabe.Ĉlan 46
Gradonaĉelnik
(1) Gradonačelnika bira Skupština i on može biti ponovo izabran. Gradonačelnik obavlja svoje dužnosti za vrijeme mandata Skupštine koja ga je izabrala i ostaje na funkciji do izbora novog gradonačelnika.
(2) Gradonačelnik organizuje odjeljenja Vlade Distrikta ekonomično i efikasno umjeri u kojoj to dopuštaju prihodi Distrikta. Gradonačelnik donosi organizacioni plan u kojem odjeljenja Vlade Distrikta ustrojava tako da su njime pokrivene sve funkcije i
.
Istina, ne bi ti bilo prvi put, a "argumenti" su ti poput onih Kovačevićevih. Osuđeni na propast.
- SaraFina
#3700 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ma Domic u prazno nešto trtlja. A i ja skupa s njima. Stozernik je spremio alibi za izdaju preko “pravnih savjetnika” i botova. LolNovak20 wrote: ↑30/11/2024 16:26 Pa lijepo sam ti rekao da ne pratim zbivanja u Brčkom niti me nešto posebno briga. Ne znam tko je za koga glasao, da li je rotacija "prodana" ili se njom trgovalo radi mogućih talova.
Koliko se ja razumijem u pravo u Statutu distrikta nigdje ne piše da se u Brčkom gradonačelnik bira sistemom 1:1:1. Čak može biti izabran i dva puta zaredom.![]()
Ako porediš Ustav F BiH ili Ustav BiH i konstitutivnost u njima sa usmenim dogovorom o izboru gradonačelnika u Distriktu, onda miješaš babe i žabe.Ĉlan 46
Gradonaĉelnik
(1) Gradonačelnika bira Skupština i on može biti ponovo izabran. Gradonačelnik obavlja svoje dužnosti za vrijeme mandata Skupštine koja ga je izabrala i ostaje na funkciji do izbora novog gradonačelnika.
(2) Gradonačelnik organizuje odjeljenja Vlade Distrikta ekonomično i efikasno umjeri u kojoj to dopuštaju prihodi Distrikta. Gradonačelnik donosi organizacioni plan u kojem odjeljenja Vlade Distrikta ustrojava tako da su njime pokrivene sve funkcije i
.
Istina, ne bi ti bilo prvi put, a "argumenti" su ti poput onih Kovačevićevih. Osuđeni na propast.![]()