Konstantno zujanje u ušima (u pauzama)

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

daario naharis

#51 Re: Konstantno zujanje u ušima (u pauzama)

Post by daario naharis »

-Chesterfield- wrote: 28/11/2024 20:03 Kakvi ste s melodijama u ušima, je li se iko izliječio? Kod mene se ponekad utiša na podnošljivo stanje, a nekada baš fino zuji u desnom uhu.
Uši sam kontrolisao - sve u redu.
U zadnje vrijeme me boli potiljak sa spuštanjem bola u vrh vrata. Izmjerio pritisak 140/90
Popio sam i apaurin 10 maloprije
Danas paracetamol i bol u potiljku je malo popustila

Eh, imam namjeru otići kiropraktičaru da mi izlomi vrat, ne znam koliko je to pametno?
Znam da bi trebalo prekontrolisati vratne krvne žile, ali nikada se nakaniti.
Znači, bol u potiljku se zna pojačati dok ležim na leđima sa glavom na jastuku. Izgleda da mi je mobitel dohakao i dugogodišnje buljenje i čitanje pogurene glave.

Je li imao neko slične simptome i kako je riješio?
Zuji godine 3.

Svi doktori kazu od vrata, misici vrata me zezaju.

Usi dobre, vrat dobar, nalazi ko bombona, pritisak 110 70, 70 otkucaja.

Sjedim 9+ sati. Ubi me pc, mob, sviranje, snimanje muzike...Sve sjedim i ekran.
Altsa

#52 Re: Konstantno zujanje u ušima (u pauzama)

Post by Altsa »

Ja sam pokusao sa nekim lijekovima li nista nije pomoglo i pomirio sam se sa zujenjem u usima, a nastalo mi je od muzike. Problem moze biti kada se legna spavati i kada nastupi tisina u prostoriji. Od zujanja moze nastati problem sa snom. Tada se preporucuje da se ne spava u tisini vec da se korisi neki vid umjerene buke tzv. white noise. Postoje aparati koji se ukljuce prije spavanja i rade cijelu noc.
Last edited by Altsa on 29/11/2024 11:40, edited 3 times in total.
Gray

#53 Re: Konstantno zujanje u ušima (u pauzama)

Post by Gray »

Može biti tinitus, nastane od oštećenja sluha (npr. preglasnih zvukova), ja imam od ne znam ni kada (čini mi se od prije 18. godine), navikneš se, ni ne primjetiš dok te nešto ne podsjeti (kao npr ovaj post :D ). Osim toga super čujem (bar na svim ljekarskim kada su mi stavljali one slušalice sve sam čuo).
DaysleepeR

#54 Re: Konstantno zujanje u ušima (u pauzama)

Post by DaysleepeR »

Ako vam svakodnevni život podrazumijeva nosanje slušalica u ušima, tinitus je neizbježan.

Ako ste odrasli igrajući video igre sa slušalicama, tinitus je neizbježan.

Za ljude koji rade u bučnim prostorijama, a pogotovo za muzičare, tinitus je nešto s čim se nauči živjeti.
plava strijela

#55 Re: Konstantno zujanje u ušima (u pauzama)

Post by plava strijela »

Altsa wrote: 29/11/2024 09:31 Ja sam pokusao sa nekim lijekovima li nista nije pomoglo i pomirio sam se sa zujenjem u usima, a nastalo mi je od muzike. Problem moze biti kada se legna spavati i kada nastupi tisina u prostoriji. Od zujanja moze nastati problem sa snom. Tada se preporucuje da se ne spava u tisini vec da se korisi neki vid umjerene buke tzv. white noise. Postoje aparati koji se ukljuce prije spavanja i rade cijelu noc.
Ja sam imao 5 različitih zvukova 3 godine non stop.3 god. mentalnog pakla.Sada je samo neko šuštanje i blago pištanje.Tinitus zna biti zajebana stvar kada je ozbiljan poremeċaj.Te 3 god. ostavile su trag na mene,nisam isti.
stubrijez

#56 Re: Konstantno zujanje u ušima (u pauzama)

Post by stubrijez »

jel bas zuji ili sisti? Kod mene nekako visoki C sisti al nije ko u usima; mislim jest al je toliko izbalansirano pa ko da navrh glave zvuk se cuje. Isto ko kad slusas vokmen. Nije to nista, ja ne znam da nisam to imo, ne sjecam se da nije zujalo/pistalo. To sto doktori ne znaju sta je bolje ne razmisljaj o tome. Ne kontam ni ko bi razmisljao, imam toliko precih stvari a imam jarana sta je se isto utripovo od tinitusa totalno se ocrnio i razbolio a ja mislio da je to normalno..? Mozda je i kod mene od muzike ali ne znam, nije ni vazno, gotovo je sad. Sumnjam da smeta snu... opet ne znam neko se preoptereti s tim.
plava strijela

#57 Re: Konstantno zujanje u ušima (u pauzama)

Post by plava strijela »

Zamisli truba non stop svira u ušima,pa haj zaspi.
Gray

#58 Re: Konstantno zujanje u ušima (u pauzama)

Post by Gray »

plava strijela wrote: 30/11/2024 09:38 Zamisli truba non stop svira u ušima,pa haj zaspi.
Ja ako se fokusiram na zvuk onda mi smeta, ali ako radim nesto drugo uopšte ga ni ne primjetim
ShnjaZZZ

#59 Re: Konstantno zujanje u ušima (u pauzama)

Post by ShnjaZZZ »

Već 3 godine u desnom uhu, pojavilo se kad sam imao problema sa kičmom i nikad nije prošlo. Jednostavno naučiš živjet sa tim. Nekad se pojača, nekad smanji, nekad ovako nekad onako. Zna bit nekad zamorno ali uglavnom je ok.
plava strijela

#60 Re: Konstantno zujanje u ušima (u pauzama)

Post by plava strijela »

Gray wrote: 30/11/2024 10:34
plava strijela wrote: 30/11/2024 09:38 Zamisli truba non stop svira u ušima,pa haj zaspi.
Ja ako se fokusiram na zvuk onda mi smeta, ali ako radim nesto drugo uopšte ga ni ne primjetim
Sve zavisi koji zvuk čuješ.Većina čuje šuštanje i pištanje,ali postoje i drugi koji mnogo smetaju.
nineinchnails

#61 Re: Konstantno zujanje u ušima (u pauzama)

Post by nineinchnails »

Meni ne zuji niti šišti, vec radi citava metalna industrija s mehanizacijom. Kao da sam u proizvodonom pogonu.
To traje godinama. Ponekad je toliko glasno, da ne cujem skoro ništa oko sebe.
Betaserc nije pomogao. Povišen pritisak k'o fol, popijem tabletu koja me komira, a u glavi brunda i dalje.
Ako ko zna kakav siguran lijek, neka mi javi.
plava strijela

#62 Re: Konstantno zujanje u ušima (u pauzama)

Post by plava strijela »

Nema lijeka jarane.Ako to imaš godinama onda si i vjerovatno istraživao po internetu i išao doktorima.Uvijek isti odgovor,navikni se.
corei3

#63 Re: Konstantno zujanje u ušima (u pauzama)

Post by corei3 »

Meni je počelo prije 15 godina i to je to, navikni se. Većinom i ne obraćam pažnju više. Recimo pritisak mi je 115/75 konstantno tako da kod mene nema veze sa tim. Čitajući po netu može biti na stotine ali stotine razloga kao sekundarna posljedica nečega pa i nekih najsitnijih poremećaja u tijelu.
Inače i pored zujanja odlično čujem
Post Reply