HYUNDAI & KIA all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- canvra888
#6401 Re: HYUNDAI & KIA all about
Znači do profila je ipak, odnosno felge 
-
mali_balon
#6402 Re: HYUNDAI & KIA all about
Necu jer je sve od vauvea smece...cuj felge..,,a mecka e klasa koje felge da stavim
- ZoomZoomKiwi
#6403 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ako je Avantgarde sa puno kroma, onda neke multispoke sa najmanje 10 krakova, svijetlo sive, mjera 19".
Ako je AMG optic i to black ono da mane kroma ništa, onda petokrake tamno sive (ne crne), mjera 20".
Zapratite me za još savjeta
Ako je AMG optic i to black ono da mane kroma ništa, onda petokrake tamno sive (ne crne), mjera 20".
Zapratite me za još savjeta
-
mali_balon
#6404 Re: HYUNDAI & KIA all about
Hocel sto smanjit bukuZoomZoomKiwi wrote: ↑29/11/2024 19:54 Ako je Avantgarde sa puno kroma, onda neke multispoke sa najmanje 10 krakova, svijetlo sive, mjera 19".
Zapratite me za još savjeta![]()
- ZoomZoomKiwi
#6405 Re: HYUNDAI & KIA all about
E to neće.
Zato preporučujem dynamat.
Ali to znači i veća masa, a sa njom idu lošije vozne osobine i veća potrošnja.
Zato preporučujem dynamat.
Ali to znači i veća masa, a sa njom idu lošije vozne osobine i veća potrošnja.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6406 Re: HYUNDAI & KIA all about
Gume uveliko uticu na buku u vozilu, kod poluproizvoda, ali recimo kod mercedesa cls prve generacije, na oko 200 km/h,.....one se najmanje cuju,..
-
citroen xm
#6407 Re: HYUNDAI & KIA all about
Da, zato u prosjeku na CLS-u prve generacije imaš više Makbel protekta nego na poluproizvodima.
- konektovan
#6408 Re: HYUNDAI & KIA all about
Nije tema koje su gume na vozilu. Merc cls ce i na makbelu i michelinu biti tih unutra.citroen xm wrote: ↑30/11/2024 09:20 Da, zato u prosjeku na CLS-u prve generacije imaš više Makbel protekta nego na poluproizvodima.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#6409 Re: HYUNDAI & KIA all about
pusti preseravanjecitroen xm wrote: ↑30/11/2024 09:20 Da, zato u prosjeku na CLS-u prve generacije imaš više Makbel protekta nego na poluproizvodima.
poluproizvod im je u glavi, treba mi reparacija neke gefufne jer mi je puno dat 1000 za nov dio i slicno, pun internet takvih, al poluproizvodi su jeftiniji auti
- konektovan
#6410 Re: HYUNDAI & KIA all about
Kakav si ti diletant, nisam ti ja djecak od 10 godina pa da mi mozes podvaliti skretanje sa cinjenica i teme oko koje se vodi rasprava.
Boli me quratz je li vlasnik cls-a ima makbel protekt na autu, je li ima ugasen egr, dpf..ili bilo sta.
Pricam o izolaciji,..IZOLACIJI kabine od neugodnih zvukova...
Boli me quratz je li vlasnik cls-a ima makbel protekt na autu, je li ima ugasen egr, dpf..ili bilo sta.
Pricam o izolaciji,..IZOLACIJI kabine od neugodnih zvukova...
- Evolution_IV
#6411 Re: HYUNDAI & KIA all about
otkrili ste ameriku, auto koje je skupo je ujedno i luksuzno, ne mogu nervira me to poluproizvod, papnska prica od pocetka...taj poluproizvod hyundai je idalje po svemu pouzdaniji od tog cls i uvijek ce bit, jer je manje komplikovan, a ti mnjuci i nazivaj me kako hoces...
jebo te mercedes a ti njega
poenta je da gume i velicina istih itekako utjecu(na ovim nasim leshevima od puteva), samo gluh i glupan moze tvrdit drugacije
poenta je da gume i velicina istih itekako utjecu(na ovim nasim leshevima od puteva), samo gluh i glupan moze tvrdit drugacije
- konektovan
#6412 Re: HYUNDAI & KIA all about
Znaci ovako, posto ne kontas, da ti pojednostavim,...mercedes cls iz 2006 je udobniji, tj. tisi od nove konkurencije iz ostatka svijeta,..20 godina je ispred konkurencije..je li ti sad jasnije?!
- Rockefeller
- Evolution_IV
#6414 Re: HYUNDAI & KIA all about
nemas ti meni sta objasnjavat sta je luksuzni autokonektovan wrote: ↑30/11/2024 10:24 Znaci ovako, posto ne kontas, da ti pojednostavim,...mercedes cls iz 2006 je udobniji, tj. tisi od nove konkurencije iz ostatka svijeta,..20 godina je ispred konkurencije..je li ti sad jasnije?!
nastavi sa seljackim vokabularom: ie poluproizvod i slicno
-
citroen xm
#6415 Re: HYUNDAI & KIA all about
A poenta je porediti kruške i jabuke? Prvo porediš CLS sa klasom auta kojoj nije ni konkurencija, a zatim porediš auto koje novo košta 200k KM sa autom koje novo košta 60k KM.konektovan wrote: ↑30/11/2024 09:22
Nije tema koje su gume na vozilu. Merc cls ce i na makbelu i michelinu biti tih unutra.
Poenta mog posta je da će vlasnik CLS-a prve generacije danas ismijavati neke druge automobile i oslovljavati ih sa poluproizvodom što bi doneke bilo i opravdano, da taj isti lik tog CLS-a održava kako treba i u skladu sa klasom kojoj pripada to auto. Neki dan vidjeh baš CLS na nekim Srb tablicama koji je oličenje uništenog auta. Lik ili više njih su ga masakrirali, jebali mu znanje za sva vremena
- konektovan
#6416 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ti nekome o seljackom o vokabularu?!Evolution_IV wrote: ↑30/11/2024 10:30nemas ti meni sta objasnjavat sta je luksuzni autokonektovan wrote: ↑30/11/2024 10:24 Znaci ovako, posto ne kontas, da ti pojednostavim,...mercedes cls iz 2006 je udobniji, tj. tisi od nove konkurencije iz ostatka svijeta,..20 godina je ispred konkurencije..je li ti sad jasnije?!
nastavi sa seljackim vokabularom: ie poluproizvod i slicno
- konektovan
#6417 Re: HYUNDAI & KIA all about
Mislim,..nije direktno uporedivo, ali i jeste, posto je prica o buci, izolaciji. Moj komentar je bio samo u vezi toga, jer konfekcijski proizvodjaci nisu u stanju ni 20 godina poslije, da dodju na taj nivo.citroen xm wrote: ↑30/11/2024 10:36A poenta je porediti kruške i jabuke? Prvo porediš CLS sa klasom auta kojoj nije ni konkurencija, a zatim porediš auto koje novo košta 200k KM sa autom koje novo košta 60k KM.konektovan wrote: ↑30/11/2024 09:22
Nije tema koje su gume na vozilu. Merc cls ce i na makbelu i michelinu biti tih unutra.
Poenta mog posta je da će vlasnik CLS-a prve generacije danas ismijavati neke druge automobile i oslovljavati ih sa poluproizvodom što bi doneke bilo i opravdano, da taj isti lik tog CLS-a održava kako treba i u skladu sa klasom kojoj pripada to auto. Neki dan vidjeh baš CLS na nekim Srb tablicama koji je oličenje uništenog auta. Lik ili više njih su ga masakrirali, jebali mu znanje za sva vremena
- kravamuzara
#6418 Re: HYUNDAI & KIA all about
Strasni kompleksi, bilo kakva konstruktivna rasprava je nemoguca, samo lizanje svapskog govneta.Evolution_IV wrote: ↑30/11/2024 10:13 otkrili ste ameriku, auto koje je skupo je ujedno i luksuzno, ne mogu nervira me to poluproizvod, papnska prica od pocetka...taj poluproizvod hyundai je idalje po svemu pouzdaniji od tog cls i uvijek ce bit, jer je manje komplikovan, a ti mnjuci i nazivaj me kako hoces...
I jos nazivati nesto poluproizvodom iz citrusa koji nema grama izolacije oko tockova
I cuj nisu u stanju, kao da je to neka mudrolija za kompanije tog nivoa, sve je samo pitanje krajnje cijene proizvoda.
Poenta je da gume cine veliku razliku cak i na vrlo skupim autima a kamoli jeftinijima, evo primjer X5 2015. na 21 gumama, brujanje guma se itekako cuje u kabini, cak je i izrazeno jer se ostale stvari ne cuju.
- konektovan
#6419 Re: HYUNDAI & KIA all about
Jesi'l ti kravo ikad mene vidio da pisem o citroenu u superlativu?? A??
Isto sranje,.kao i vecina "poluproizvoda" da izvinete na prostom seljackom rjecniku.
To sto vozimo ili kupujemo takva auta, ne daje nam za pravo da ih dizemo u nebesa.
Isto sranje,.kao i vecina "poluproizvoda" da izvinete na prostom seljackom rjecniku.
To sto vozimo ili kupujemo takva auta, ne daje nam za pravo da ih dizemo u nebesa.
-
citroen xm
#6420 Re: HYUNDAI & KIA all about
Kada se prodaješ pod sinonimom za premijum proizvođača i proizvođača skupih i luksuznih auta, onda moraš imati sve najbolje. Ne smije se dopustiti ni mala, a ne velika greška.konektovan wrote: ↑30/11/2024 10:48
Mislim,..nije direktno uporedivo, ali i jeste, posto je prica o buci, izolaciji. Moj komentar je bio samo u vezi toga, jer konfekcijski proizvodjaci nisu u stanju ni 20 godina poslije, da dodju na taj nivo.
Kada si proizvođač auta za "obične smrtnike" i još nudiš vrlo korektan proizvod po pristupačnoj cijeni, onda i moraš, a i možeš dozvoliti sebi da negdje malo srežeš troškove.
Zvučna izolacija ili neka druga mana i nije neka bruka tih poluproizvoda. Ali to što je taj pomenuti Mercedes u jednom dugom periodu imao fula poput limarije i slično, jeste itekako velika bruka.
- kravamuzara
#6421 Re: HYUNDAI & KIA all about
Sva vam se prica svodi na drkanje na premiume, eto svi su ovdje neupuceni pa ne znaju koje su razlike.konektovan wrote: ↑30/11/2024 11:13 Jesi'l ti kravo ikad mene vidio da pisem o citroenu u superlativu?? A??
Sto neka tamo A klasa ima losiju izolaciju od 80% auta iz segmenta a platis je zbog znaka 50% vise necemo spominjati.
Morate vi upadati ko zadnji krkani kad se fino raspravlja kako poboljsati vec sasvim dobro auto za te pare.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#6422 Re: HYUNDAI & KIA all about
citroen xm wrote: ↑30/11/2024 11:22Kada se prodaješ pod sinonimom za premijum proizvođača i proizvođača skupih i luksuznih auta, onda moraš imati sve najbolje. Ne smije se dopustiti ni mala, a ne velika greška.konektovan wrote: ↑30/11/2024 10:48
Mislim,..nije direktno uporedivo, ali i jeste, posto je prica o buci, izolaciji. Moj komentar je bio samo u vezi toga, jer konfekcijski proizvodjaci nisu u stanju ni 20 godina poslije, da dodju na taj nivo.
Kada si proizvođač auta za "obične smrtnike" i još nudiš vrlo korektan proizvod po pristupačnoj cijeni, onda i moraš, a i možeš dozvoliti sebi da negdje malo srežeš troškove.
Zvučna izolacija ili neka druga mana i nije neka bruka tih poluproizvoda. Ali to što je taj pomenuti Mercedes u jednom dugom periodu imao fula poput limarije i slično, jeste itekako velika bruka.
Fascinantno je kako obozavaoci njemacke premium klase misle da nijedna druga firma ne zna napraviti nesto sto ima mercedes ili audi ili bmw.
Mogu i "obicni" proizvodjaci to dodati, ali nema racunice da to rade. I normalno da nece ici to raditi, jer im je ciljna publika drugacije kupovne moci.
A inace vecina autoindustrije danas kupuje komponente, malo sta je patent iskljucivo neke premium marke. I kraju su kupci ti koji plate za tu dobru izolaciju ili dobar ovjes, a ne proizvodjaci.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 30/11/2024 12:11, edited 1 time in total.
- Evolution_IV
#6423 Re: HYUNDAI & KIA all about
Naravno da je seljacki, da ne idem dalje i ne pisem...konektovan wrote: ↑30/11/2024 10:45Ti nekome o seljackom o vokabularu?!Evolution_IV wrote: ↑30/11/2024 10:30nemas ti meni sta objasnjavat sta je luksuzni autokonektovan wrote: ↑30/11/2024 10:24 Znaci ovako, posto ne kontas, da ti pojednostavim,...mercedes cls iz 2006 je udobniji, tj. tisi od nove konkurencije iz ostatka svijeta,..20 godina je ispred konkurencije..je li ti sad jasnije?!
nastavi sa seljackim vokabularom: ie poluproizvod i slicno![]()
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#6424 Re: HYUNDAI & KIA all about
Jebale vas gume.
Najveci zvuk prouzrokuje ceona površina kojom se probija kroz zrak. Tu najvecu ulogu igraju stakla
Najveci zvuk prouzrokuje ceona površina kojom se probija kroz zrak. Tu najvecu ulogu igraju stakla
- kravamuzara
#6425 Re: HYUNDAI & KIA all about
Daj mi 500 eura, dizalicu, kutiju sa alatom i jedno popodne i citrus ce biti tisi od cls-aizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑30/11/2024 12:10citroen xm wrote: ↑30/11/2024 11:22Kada se prodaješ pod sinonimom za premijum proizvođača i proizvođača skupih i luksuznih auta, onda moraš imati sve najbolje. Ne smije se dopustiti ni mala, a ne velika greška.konektovan wrote: ↑30/11/2024 10:48
Zvučna izolacija ili neka druga mana i nije neka bruka tih poluproizvoda. Ali to što je taj pomenuti Mercedes u jednom dugom periodu imao fula poput limarije i slično, jeste itekako velika bruka.![]()
Fascinantno je kako obozavaoci njemacke premium klase misle da nijedna druga firma ne zna napraviti nesto sto ima mercedes ili audi ili bmw.
Mogu i "obicni" proizvodjaci to dodati, ali nema racunice da to rade. I normalno da nece ici to raditi, jer im je ciljna publika drugacije kupovne moci.
A inace vecina autoindustrije danas kupuje komponente, malo sta je patent iskljucivo neke premium marke. I kraju su kupci ti koji plate za tu dobru izolaciju ili dobar ovjes, a ne proizvodjaci.
I to ja sa dvije lijeve, a gdje su firme sa 50000 radnika i svemirskim fabrikama