Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Hendrix

#24226 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Musk vec dijeli imena i liste za odstrijel drzavnih sluzbi. Sljedbenici kulta naravno sve njih smatraju neradnicima koje treba otjerati. Samo hard working Magatori rade u toj zemlji svi ostali su woke leftie ljencuge.

Lagano milijarder sprema sebi sistem gdje ce imati odrijesene ruke da namjesta svojim firmama sta hoce.

Kada ce USA otvoreno priznati da je oligarhija za sto uvijek optuzuje Rusiju. Koja je razlika ovde?
AleksoMKD

#24227 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

https://apnews.com/article/facebook-tru ... 913e999550

Donald Trump dined on Wednesday with Meta CEO Mark Zuckerberg at the president-elect’s Mar-a-Lago club in Florida, bringing together the Facebook founder and the former president who was once banned from that social network.

Stephen Miller, who has been appointed deputy chief of staff for Trump’s second term, said Zuckerberg, like other business leaders, wants to support Trump’s economic plans. The tech CEO has been seeking to change his company’s perception on the right following a rocky relationship with Trump.

“Mark, obviously, he has his own interest, and he has his own company and he has his own agenda,” Miller said in an interview on Fox News about the meeting. “But he’s made clear that he wants to support the national renewal of America under Trump’s leadership.”
vaučer

#24228 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

Nema razlike. Do kraja ovog predsjedničkog termina SAD će biti propisna, lijepo uhodana klepto-oligarhija. To je smjer u kojem idu, to su im ambicije i na tom će raditi svom snagom. S obzirom da opozicija ima vrlo malo načina da ih spriječi ili uspori, jednom kad se zaholcaju, stvari će eskalirati prilično brzo.
sinuhe

#24229 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Federalni sud stao na stranu Texasa u sporu postavljanja barijera na drzavnoj granici.
https://www.npr.org/2024/11/27/g-s1-361 ... ico-border
Hendrix

#24230 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

I kad se kutarisu ilegalnih i legalnih migranata...ko ce raditi na farmama? Ovo se desilo u Australiji kad su zatvorili zbog Covida sve. Odjednom skontase da samo stranci rade na farmama. Siromasni ljudi s pacifickih ostrva, back packeri i tome slicno. Plus sto rade u uzasnim uslovima koje je realni moderno ropstvo.

Isto Italija ima africke robove koji beru voce i povrce, citav svijet se oslanja na jeftinu migrantsku radnu snagu. Lako je srati protiv njih a ovamo sistem baziran na eksploataciji.

Vec vidim ustanak americkih farmera kad skontaju da im Trump sjeba radnu snagu.
melac

#24231 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by melac »

Hendrix wrote: 28/11/2024 22:36 I kad se kutarisu ilegalnih i legalnih migranata...ko ce raditi na farmama? Ovo se desilo u Australiji kad su zatvorili zbog Covida sve. Odjednom skontase da samo stranci rade na farmama. Siromasni ljudi s pacifickih ostrva, back packeri i tome slicno. Plus sto rade u uzasnim uslovima koje je realni moderno ropstvo.

Isto Italija ima africke robove koji beru voce i povrce, citav svijet se oslanja na jeftinu migrantsku radnu snagu. Lako je srati protiv njih a ovamo sistem baziran na eksploataciji.

Ma ubleha da su migranti problem i samo problem, pa od kuda da je nezaposlenost oko 3% a ima viska migranata, nesto nije u redu s mozgom.

To je suplja prica, a pogotovo vrijedi za Europu, ili migranti, ili Svabica radja 4-5 djece, ili propast i urusavanje.
Cracked

#24232 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Cracked »

Hendrix wrote: 28/11/2024 22:36 I kad se kutarisu ilegalnih i legalnih migranata...ko ce raditi na farmama? Ovo se desilo u Australiji kad su zatvorili zbog Covida sve. Odjednom skontase da samo stranci rade na farmama. Siromasni ljudi s pacifickih ostrva, back packeri i tome slicno. Plus sto rade u uzasnim uslovima koje je realni moderno ropstvo.

Zar im trump nije uveo tarife bas vezano za farmere kad je bio predsjednik i vec ih dobro sjebao? A vidim opet glasase za njega. Moze on njima djeuc ored oxima upucati dovoljnod a kaze to je zbog demokrata i ovo ce se prilagoditi. Ko voli cizmu taj ce je i ljubiti
Hendrix

#24233 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Ne kontam ovaj magatorski humor, jel JD ok? Da ga nije ljubomora strefila sto je Musk postao glavni ulizivac shefu?

PS: Nije satiricni account, fakat je ovo postavio.

Image
Haris.ba

#24234 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

vaučer wrote: 28/11/2024 11:00 Nema razlike. Do kraja ovog predsjedničkog termina SAD će biti propisna, lijepo uhodana klepto-oligarhija. To je smjer u kojem idu, to su im ambicije i na tom će raditi svom snagom. S obzirom da opozicija ima vrlo malo načina da ih spriječi ili uspori, jednom kad se zaholcaju, stvari će eskalirati prilično brzo.
A sada nije tako? :lol:
Tramp samo dovodi reflektore na ono sto je i prije bilo.
Ovi prije samo bili tihi i bezlicni. Isto je to sve.
Haris.ba

#24235 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

Ima tesla robote. :D

Ja mislim da Tramp nista revolucionarno nece uciniti.

Ali, mogao bi. Ta postavka da nema poljoprivrede bez migranata je samo postavka. Jer su sada stvari tako ustimane, pa se misli ne moze drugacije. Moze. Ako je ista, poljoprivreda je zestoko branjena djelatnost raznim propisima i carinama.
Point.

#24236 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Hendrix wrote: 29/11/2024 08:32 Ne kontam ovaj magatorski humor, jel JD ok? Da ga nije ljubomora strefila sto je Musk postao glavni ulizivac shefu?

Image
Je li ovo priznao da je tetkica, Trumpova kujica? :D
vaučer

#24237 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

Haris.ba wrote: 29/11/2024 08:34
vaučer wrote: 28/11/2024 11:00 Nema razlike. Do kraja ovog predsjedničkog termina SAD će biti propisna, lijepo uhodana klepto-oligarhija. To je smjer u kojem idu, to su im ambicije i na tom će raditi svom snagom. S obzirom da opozicija ima vrlo malo načina da ih spriječi ili uspori, jednom kad se zaholcaju, stvari će eskalirati prilično brzo.
A sada nije tako? :lol:
Tramp samo dovodi reflektore na ono sto je i prije bilo.
Ovi prije samo bili tihi i bezlicni. Isto je to sve.
Jel ovo neka Deep State priča ili?
Ako ne misliš da ima razlike između ruske i američke demokracije, jebiga ne znam šta da ti kažem. Da američka nije savršena, da nije za čovjeka, da je pod ogromnim utjecajem bogataša - sve potpisujem, ali ovo je skroz druga razina na koju je misle odvesti Trump i P2025 ekipa.
Haris.ba

#24238 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

vaučer wrote: 29/11/2024 10:13
Jel ovo neka Deep State priča ili?
Ako ne misliš da ima razlike između ruske i američke demokracije, jebiga ne znam šta da ti kažem. Da američka nije savršena, da nije za čovjeka, da je pod ogromnim utjecajem bogataša - sve potpisujem, ali ovo je skroz druga razina na koju je misle odvesti Trump i P2025 ekipa.
Samo se mijenjaju face u dip stejt. Nista dramaticno.

Kada vidis da Ameri pocnu zatvarati baze po Evropi i povlaciti se, onda se moze pricati o nekim dramaticnim promjenama.
vaučer

#24239 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

A pa reci Deep State jebiga, da ne pišem bezveze.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24240 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

ne znam...jutros nesto razmisljam
bukvalno je neko nazvo
podigo mobitel i nazvo nekoga nakon primirja u libanonu
sad nam treba sukob u siriji
sakupi par milja fanatika i krenite na alepo

nema to neke velike izravne poveznice s trumpom ali osjećam potrebu napisati :D

kako će se on OPET snaći u svemu tome ne znam
treba mu gurnuti neku ideju da krene otkupljivati pojedine države svijeta da postanu 58. 67. država amerike :D
Haris.ba

#24241 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

vaučer wrote: 29/11/2024 10:32 A pa reci Deep State jebiga, da ne pišem bezveze.
Ne znam. Možda isto ne shvatamo dip stejt.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#24242 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by parappa »

Truba wrote: 29/11/2024 10:37 ne znam...jutros nesto razmisljam
bukvalno je neko nazvo
podigo mobitel i nazvo nekoga nakon primirja u libanonu
sad nam treba sukob u siriji
sakupi par milja fanatika i krenite na alepo

nema to neke velike izravne poveznice s trumpom ali osjećam potrebu napisati :D

kako će se on OPET snaći u svemu tome ne znam
treba mu gurnuti neku ideju da krene otkupljivati pojedine države svijeta da postanu 58. 67. država amerike :D
Pik mi prvi
vaučer

#24243 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

Haris.ba wrote: 29/11/2024 10:46 Ne znam. Možda isto ne shvatamo dip stejt.
Apsolutno ne i to je dobro.
Uglavnom misliš da Trump suštinski ne mjenja ništa.
Ja mislim suprotno, da itekako suštinski mjenja sistem (to jest da to želi napraviti).
jeza u ledja

#24244 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ah, to ona prica mi se necemo praviti da nismo korumpirani. :roll:

Bukvalno je doveo najbogatijeg covjeka na planeti da upravlja polugama drzave. Razbacuje se tarifama koje nisu nista drugo do sredstvo prijetnje i djeljenja privilegija pojedinacnim kompanijama. Vracamo se u cirka pocetak 20-og stoljeca.
Rob_Atl

#24245 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Hendrix wrote: 29/11/2024 08:32 Ne kontam ovaj magatorski humor, jel JD ok? Da ga nije ljubomora strefila sto je Musk postao glavni ulizivac shefu?

Image
Ja ne znam sto se ovi republikanci loze na ove mape, debili ne znaju da u ovim plavim "kockicama" zivi preko 300 miliona ljudi, dok ova sredina amerike nema ni 20 miliona ljudi.

Jos nesto, gledao sam reportazu da ova danasnja omladina pa hajd recimo do nekih 30 godina niko ziv ne gleda tv, sve svoje vijesti dobijaju preko tik toka ili podcastera, tu su republikanci izdominirali ove izbore. Demokrate ako misle pobjediti trebaju se fokusirat na to , a ne ici po cnn, msnbc i 60 minutes.
jeza u ledja

#24246 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

On ce raditi radikalne stvari samo utoliko ukoliko to koristi oligarhiji oko njega.

Bas bih volio da vidim kako on to misli deportovati “30 miliona” ilegalnih imigranata iz zemlje. :lol:
Ma sta 30, nek deportuje 3 da vidimo kako ce to izgledati. Zanima ne uopste kako to fizicki misli izvesti.

Nek spuca sve tarife kojima prijeti (nadam se da ne blefira), da vidimo i to cudo.

Ocekujem isto da Big Pharma zaustavi svo istrazivanje na 8 godina ( :lol: ). To je obecao RFK. :D
jeza u ledja

#24247 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Rob_Atl wrote: 29/11/2024 15:34

Image
Ja ne znam sto se ovi republikanci loze na ove mape, debili ne znaju da u ovim plavim "kockicama" zivi preko 300 miliona ljudi, dok ova sredina amerike nema ni 20 miliona ljudi.

Jos nesto, gledao sam reportazu da ova danasnja omladina pa hajd recimo do nekih 30 godina niko ziv ne gleda tv, sve svoje vijesti dobijaju preko tik toka ili podcastera, tu su republikanci izdominirali ove izbore. Demokrate ako misle pobjediti trebaju se fokusirat na to , a ne ici po cnn, msnbc i 60 minutes.
Ah, mladi ljudi su posebna prica….
Mene strah buducnosti ove zemlje. Ne govorim to zbog Trumpa uopste, mladi ce glasati za bilo koga ko im ponudi nesto drukcije od perspektive koju imaju trenutno.
Nekad je bilo da su stariji pesimisticniji i cinicniji od omladine. Danas je obratno.

Sta ocekivati od generacije koja je odrasla sa Trumpom, sa Covidom, sa inflacijom, sa rastom cijena kuca i stanovanja i sa rastom kamata. I naravno sa rastom drustvenih mreza i izolacije.
zilog

#24248 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Haris.ba wrote: 29/11/2024 10:46
vaučer wrote: 29/11/2024 10:32 A pa reci Deep State jebiga, da ne pišem bezveze.
Ne znam. Možda isto ne shvatamo dip stejt.
Taj "dip stejt", kako ga ti shvatas, je li samo u Americi, ili ga ima po cijelom svijetu?
Kako ga prepoznajes? Jesi li sam definisao indicije, bez da ti je neko suflirao?
Ako si sam procitao sta je dip stejt, kako znas da i to nije napisao neki dip stejt?
stranac2

#24249 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stranac2 »

Ovdje se puno valja iza brda.

Trump preuzima tron predsjednikovanja neposredno pred ogromnu indistrijsku revoluciju u stilu AI. Prva faza nestanak minimalno 40% IT poslova u toku 2025-2026, moja neka prognoza poznavajuci bransu. Utical AI na druge sektore drustva isto tako ogroman sigurno mada ne poznajem ostale sektore pa tako ne mogu reci.

Imaji u ozbir da blisko saradjuje sa Musk-om toga je Trump vrlo svjestan. Odatle sva pricha o tarifama i slicno, znaci ogromne promjene predstoje ljudi ce gubiti poslove, novi poslovi moraju da se stvaraju. Proizvodnja se vraca u USA inace od nezaposlenost nad nekig 20-30%. Sto je najgore podadja srednju klasu, i visu srednju klasu (good jobs).

Interensantan period slijedi, tko prezivi pricat ce. Uglavnom puno bolje da je Trump tu nego Demokrati.

O ovom svemu naravno nista nije spomenuto u toku samih izbora. A kljucna je stvar.
jeza u ledja

#24250 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Znaci u roku naredne 2 godine pod Trumpom 40% u IT gube poslove. :oops:
Post Reply