Ja recimo ne koristim impregnaciju i gledam da ne nakrecim zidove jako gustom bojom,jer pocnu da pucaju i treba onda smirglati i brusiti a tek to je patnja. To sam uradio sada,jer sam imao majstora u kuci koji mi je renovirao parket,brusio i ponovo lakirao pa je sve bilo izbaceno iz kuce od stvari,pa sam mogao zid smirglati,tamo gdje je bilo nakreceno. Za to ima i posebna masina,koja smirgla i usisava prasinu ali ona je malo skuplja i ne isplati je se kupovati samo za sebe. Zvao prijatelja koji je moler i koji radi sa ocem krecenje,ali nemaju tu masinu.
Obicno zid prelazim jednom i eventualno sutradan coskove popravim malo,ako negdje nisam izjednacio boju dobro a dva puta sam prelazio prije u sobi gdje je bio kamin,pa ovi zidovi sto su blizu kamina bas uzute za samo jednu sezonu
Sada je grijanje,pa se kreci svake 3-4 godine...jos hodnik cu morati okreciti na proljece,ali tu nema puno zidova ali ima puno petljanije,jer prolaze cijevi od grijanja i to mi je najmrze oko cijevi...ali zamotati cu ih krep trakom i ozezi...tako ne moram cistiti i cijevi poslije