Ne petljam ništa samo govorim kako su kofol svi cisti jer religija tako nalaze a sve prljavo i smrdi. Sve je to povezano.
Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
-
konami666
#5676 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
-
sumirprimus
#5677 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Sarsjevo najzagadjenije jer se mjeri, a zrak je neuporedivo zagadjeniji u ovakvim danima u manjim sredinama kao recimo srebrnik ili zivinice. Ono je strahota, nozem smog sjeci, tek real feal miris.
I da problem broj jedan je lozenje u kucama, pa sve ostalo. Ne bjezeci od problema sa starim automobilima ali je nama to sekundarna boljka napsram ove glavne da ljudi jos uvijek loze sve i svasta.
Ako nema plina, imaju toplotne pumpe, ima grijalica, ne mos imat kucu od 300 400 kvadrata anemat finansije da rijesis pitanje zagadjenja. Ovo populisticko podilazenje od strane politicara glasackom plebsu nas sve ubija .
I da problem broj jedan je lozenje u kucama, pa sve ostalo. Ne bjezeci od problema sa starim automobilima ali je nama to sekundarna boljka napsram ove glavne da ljudi jos uvijek loze sve i svasta.
Ako nema plina, imaju toplotne pumpe, ima grijalica, ne mos imat kucu od 300 400 kvadrata anemat finansije da rijesis pitanje zagadjenja. Ovo populisticko podilazenje od strane politicara glasackom plebsu nas sve ubija .
-
Ci-Nick
#5678 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Vozim dizel, dizel koji ima ispravan DPF filter, ne puši i ne troši ni kap ulja,.. ali sad bi potpisao zabranu dizel automobila jer su čestiće čađi koje oni izbacuju kancerogene. A sve one koji su poskidali katalizatore i ostavljaju oblake crnog dima iza sebe bi strpao u zatvor.
-
John Cleese
#5679 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Ci-Nick wrote: ↑28/11/2024 06:48 Vozim dizel, dizel koji ima ispravan DPF filter, ne puši i ne troši ni kap ulja,.. ali sad bi potpisao zabranu dizel automobila jer su čestiće čađi koje oni izbacuju kancerogene. A sve one koji su poskidali katalizatore i ostavljaju oblake crnog dima iza sebe bi strpao u zatvor.
-
sumirprimus
#5680 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Suludo je sve sto nije zakonski regulirano i u prqksi sprovedeno . Selo gori a baba se ceslja decenijama i sve je gore.
Prvo zabrana lozenja u kucama, a potom i zabrsna skidanja dp filtera ili voznja isood ne znam euro4.
Prvo zabrana lozenja u kucama, a potom i zabrsna skidanja dp filtera ili voznja isood ne znam euro4.
- vjeshalica
#5681 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Neces dozivjeti ukidanje socijalnog stila. Za to je potrebno mnogo vise od ukidanja ovog ili onog. Poenta je u tome da mi nismo ni onaj srednji nego fukarski sloj drustva koji sebi ne moze nista da priusti dostojno zivota covjekasumirprimus wrote: ↑28/11/2024 07:03 Suludo je sve sto nije zakonski regulirano i u prqksi sprovedeno . Selo gori a baba se ceslja decenijama i sve je gore.
Socijalni stil odgovara tajkunima i tjt. Sve je stvar stavljanja na papir i olovka.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5682 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
na ilidži gasna komora
dodjes na skenderiju čisto ko na alpama
dodjes na skenderiju čisto ko na alpama
- petunija
#5683 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Nema potrebe da budeš sarkastičan, mislila sam na nas odrasle koji ne živimo blizu radnih mjesta.
A inače, mnogo je djece koju roditelji dovoze autom u školu, mada moj komentar nije bio usmjeren prema njima.
-
sumirprimus
#5684 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Ha pa nema naprijed drustvu dok se ne dozovemo pameti.vjeshalica wrote: ↑28/11/2024 07:48Neces dozivjeti ukidanje socijalnog stila. Za to je potrebno mnogo vise od ukidanja ovog ili onog. Poenta je u tome da mi nismo ni onaj srednji nego fukarski sloj drustva koji sebi ne moze nista da priusti dostojno zivota covjekasumirprimus wrote: ↑28/11/2024 07:03 Suludo je sve sto nije zakonski regulirano i u prqksi sprovedeno . Selo gori a baba se ceslja decenijama i sve je gore.
Socijalni stil odgovara tajkunima i tjt. Sve je stvar stavljanja na papir i olovka.
Suludo je insistirati na uglju i drvima kao energentu, a zalit se na zdravstveni sistem i povecanje onkoloskih bolesti u drustvu kioje je katastrofalno. Isto vazi i za auta. I sve ostale zagadjivace.
Ne slazem se da ljudi si ne mogu nesto priustit, nego samo da nisu dobro poslozeni prioriteti ne zelec nikoga vrijedjati.
Energija zimi je must svugdje u svijetu, var razvijenom
- vjeshalica
#5685 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Ima prioriteta ali nije problem toliki ni u tome....sumirprimus wrote: ↑28/11/2024 08:28
Ha pa nema naprijed drustvu dok se ne dozovemo pameti.
Suludo je insistirati na uglju i drvima kao energentu, a zalit se na zdravstveni sistem i povecanje onkoloskih bolesti u drustvu kioje je katastrofalno. Isto vazi i za auta. I sve ostale zagadjivace.
Ne slazem se da ljudi si ne mogu nesto priustit, nego samo da nisu dobro poslozeni prioriteti ne zelec nikoga vrijedjati.
Energija zimi je must svugdje u svijetu, var razvijenom
-
Naslovnica
#5686 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Mislim da bi njima bolje došla toplotna puNpasumirprimus wrote: ↑28/11/2024 06:41 Sarsjevo najzagadjenije jer se mjeri, a zrak je neuporedivo zagadjeniji u ovakvim danima u manjim sredinama kao recimo srebrnik ili zivinice. Ono je strahota, nozem smog sjeci, tek real feal miris.

-
sumirprimus
#5687 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Njima nije tgu mjesto, ali tp jesu neophodne u naseljima gdje nije razvuceno centralno grijanje niti plin. Uz obavrznu zabranu lozenja uglja.
Ni po babi ni po stricevoma, nema zemlje gdje narod vise kuka a svi puse, voze auta, nosaju nove mobitele i sl
Ni po babi ni po stricevoma, nema zemlje gdje narod vise kuka a svi puse, voze auta, nosaju nove mobitele i sl
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5688 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
to je njihov stil života
švicarski karitas je napravio kuće podijelio ključeve
neki od njih sve rasprodali šolje stekere stokove i ložili vatru na podu od parketa
švicarski karitas je napravio kuće podijelio ključeve
neki od njih sve rasprodali šolje stekere stokove i ložili vatru na podu od parketa
-
Naslovnica
#5689 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Sve ja razumijem, ionako su na marginama ali smo donedavno imali OVO u strogom centru glavnog grada na 50m pored Parlamenta države a pričamo o toplotnim pumpama u "favelama"...
-
Ci-Nick
#5690 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Ima tu još jedna stvar, poremećen sistem vrijednosti i prioriteta.vjeshalica wrote: ↑28/11/2024 07:48Neces dozivjeti ukidanje socijalnog stila. Za to je potrebno mnogo vise od ukidanja ovog ili onog. Poenta je u tome da mi nismo ni onaj srednji nego fukarski sloj drustva koji sebi ne moze nista da priusti dostojno zivota covjekasumirprimus wrote: ↑28/11/2024 07:03 Suludo je sve sto nije zakonski regulirano i u prqksi sprovedeno . Selo gori a baba se ceslja decenijama i sve je gore.
Našem čovjeku nije problem dati novac za cigarete, kafanu, mobitel, gorivo za nepotrebno vozikanje i sve ono što stvara lažni imidž "uspješnog čovjeka". Ali zato ako može uštediti 100 maraka ložeći smeće umjesto korištenja plina on će naložiti smeće.
Zašto se uvoze skršeni dizelaši veliki audiji, pasati, terenci ako bi se za isti novac mogli uvesti manji noviji automobili koji mnogo manje zagađuju.
Sve zbog predstave, voze se terenci sa ćelavim gumama al to izgleda moćnije nego voziti corsu staru 3 ili 4 godine.
-
yoyoyo96
#5691 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
al sta ja imam od corse kada imam 2 djece?
-
Ci-Nick
#5692 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Nemaju svi dvoje djece i nemaju svi potrebu da voze dizelaša od dvije tone.
Problem je upravo u tome da ne živimo prema potrebama.
Moj otac je 72. kupio fiću a bilo nas je četvoro djece. A corsa je trosoban stan za fiću.
Uz to imaju polo i fabije karavan, Sasvim dovoljno za četvoročlanu porodicu.
- ZoomZoomKiwi
#5693 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Ja ljetos sa ženom i malim djetetom bio na moru 10 dana sa Fiatom 500 1.2 i doživih otkrovenje.
Ni u jednom momentu nisam poželio veće auto niti veći gepek, niti mi je bilo šta od stvari, odjeće ili bilo čega drugog zafalilo tokom boravka.
Znači i za ta putovanja koja se dese od nula do maksimalno četiri puta godišnje dovoljan je i Fiat 500 1.2, a parking i provlačenje kroz stare kamene ulice - neprocjenjivo.
Goriva potrošio manje nego ijedan TDI.
Ima klimu, tempomat, i sve što normalnom čovjeku treba.
Kad vidim da uzme SUV-a ili karavana, i još nabaci na njega THULE ne mogu a da se ne zapitam šta to toliko nose ljudi jebote.
Ni u jednom momentu nisam poželio veće auto niti veći gepek, niti mi je bilo šta od stvari, odjeće ili bilo čega drugog zafalilo tokom boravka.
Znači i za ta putovanja koja se dese od nula do maksimalno četiri puta godišnje dovoljan je i Fiat 500 1.2, a parking i provlačenje kroz stare kamene ulice - neprocjenjivo.
Goriva potrošio manje nego ijedan TDI.
Ima klimu, tempomat, i sve što normalnom čovjeku treba.
Kad vidim da uzme SUV-a ili karavana, i još nabaci na njega THULE ne mogu a da se ne zapitam šta to toliko nose ljudi jebote.
-
Naslovnica
#5694 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Na stranu preseravanja sa velikim i prejakim SUV vozilima, većina ljudi želi sigurnije, jače i komotnije automobile.Ci-Nick wrote: ↑28/11/2024 09:49Nemaju svi dvoje djece i nemaju svi potrebu da voze dizelaša od dvije tone.
Moj otac je 72. kupio fiću a bilo nas je četvoro djece. A corsa je trosoban stan za fiću.
Polo i Fabia i konstrukcijski spadaju u male gradske automobile, B-segment.
To nikako nisu porodični automobili, iako mogu poslužiti.
To šta je kome dovoljno ili nije je drugi par opanaka.
Išlo se na more i u Fići, svi sretni i zadovoljni.
Vozila su se auta bez klime, pa opet svi preživjeli.
Ali ako si mogu priuštiti jače i komotnije auto sa klimom, nema razloga da to ne uradim umjesto da vozim Fiću.
- vjeshalica
#5695 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Jedna cerga i bajte ciganske nisu mjerilo zagadjenjaNaslovnica wrote: ↑28/11/2024 08:52 Sve ja razumijem, ionako su na marginama ali smo donedavno imali OVO u strogom centru glavnog grada na 50m pored Parlamenta države a pričamo o toplotnim pumpama u "favelama"...
- vjeshalica
#5696 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Sjednes u twinga,stoce ti tabutNaslovnica wrote: ↑28/11/2024 09:56Na stranu preseravanja sa velikim i prejakim SUV vozilima, većina ljudi želi sigurnije, jače i komotnije automobile.Ci-Nick wrote: ↑28/11/2024 09:49Nemaju svi dvoje djece i nemaju svi potrebu da voze dizelaša od dvije tone.
Ali ako si mogu priuštiti jače i komotnije auto sa klimom, nema razloga da to ne uradim umjesto da vozim Fiću.
Sjednes u onog Forda KA stace ti kutija od cipela
Sjednes u marutija jebote znas sta se voza stace ti
Sjedes u golfa karavana jebo te stoce ti
-
Ci-Nick
#5697 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Nije problem, ako sebi možeš priuštiti,..Naslovnica wrote: ↑28/11/2024 09:56Na stranu preseravanja sa velikim i prejakim SUV vozilima, većina ljudi želi sigurnije, jače i komotnije automobile.Ci-Nick wrote: ↑28/11/2024 09:49Nemaju svi dvoje djece i nemaju svi potrebu da voze dizelaša od dvije tone.
ali ako voziš takva vozila sa 12 ili 15 godina starosti, ćelavim gumama, upitnom ispravnošću i skinutim DPF filterom onda je to luksuz na silu i štetu okoline jer nekog u corsi ćeš ubiti zbog neispravnosti vozila i trovati sve oko sebe.
- MehmedPasaMoric
#5698 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Ne znam jel jos neko ovo primijetio, ali kombinacija sirotinja i zima je vrlo unikatna i rijetka, zamalo da kazem bozija kazna
U vecini zemalja gdje zivi sirotinja tu je ljeto cijele godine, slabo se zivii ali makar ga sunce grije besplatno; a tamo gdje je hladnija klima tamo je i standard zivota bolji, zada se neko ekolosko grijanje u septembru i ne gasi ga do maja... Jedini primjer siromasnog naroda u hladnoj klimi je Bosna i Hercegovina ili eto hajde zapadni Balkan
-
Naslovnica
#5699 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Slažem se.vjeshalica wrote: ↑28/11/2024 10:00Jedna cerga i bajte ciganske nisu mjerilo zagadjenjaNaslovnica wrote: ↑28/11/2024 08:52 Sve ja razumijem, ionako su na marginama ali smo donedavno imali OVO u strogom centru glavnog grada na 50m pored Parlamenta države a pričamo o toplotnim pumpama u "favelama"...
Ali čerge na ovom mjestu jesu itekako mjerilo nečega.
Mjerilo onoga gdje se nalazimo.
Slažem se.Ci-Nick wrote: ↑28/11/2024 10:05Nije problem, ako sebi možeš priuštiti,..Naslovnica wrote: ↑28/11/2024 09:56Na stranu preseravanja sa velikim i prejakim SUV vozilima, većina ljudi želi sigurnije, jače i komotnije automobile.Ci-Nick wrote: ↑28/11/2024 09:49
Nemaju svi dvoje djece i nemaju svi potrebu da voze dizelaša od dvije tone.
ali ako voziš takva vozila sa 12 ili 15 godina starosti, ćelavim gumama, upitnom ispravnošću i skinutim DPF filterom onda je to luksuz na silu i štetu okoline jer nekog u corsi ćeš ubiti zbog neispravnosti vozila i trovati sve oko sebe.
-
Ci-Nick
#5700 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Po mnogo čemu, Balkan je trebao biti sa donje strane Sredozemnog mora.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/11/2024 10:50 Ne znam jel jos neko ovo primijetio, ali kombinacija sirotinja i zima je vrlo unikatna i rijetka, zamalo da kazem bozija kaznaU vecini zemalja gdje zivi sirotinja tu je ljeto cijele godine, slabo se zivii ali makar ga sunce grije besplatno; a tamo gdje je hladnija klima tamo je i standard zivota bolji, zada se neko ekolosko grijanje u septembru i ne gasi ga do maja... Jedini primjer siromasnog naroda u hladnoj klimi je Bosna i Hercegovina ili eto hajde zapadni Balkan
Trebao je biti tamo negdje uz Izrael, između Libana i Izraela pa da se roka i ratuje bez prestanka.