Sirija vol. 3

Post Reply
Ironmen

#626 Re: Sirija vol. 3

Post by Ironmen »

Na hiljade mrtve palestinske djece gamad iz Nusre i Isila se nije oglasila ni mukajet a danas vec klanje nakon 3 godine i dalje zeljni krvi gamad teroristicka.
sumirprimus

#627 Re: Sirija vol. 3

Post by sumirprimus »

Realno nisu se plaho ni pallestinci oglasavali dok je asad ubijao na hiljade palestinskih izbjeglic u pregdradnima damaska da se ne lazemo. cak je i mahmud abas otisao na noge putleru iako je putler godinama bombradovao sirijske izbjeglice pa i djecu bez sire osude.
Ono sto je konstanta na ovim temama je licemjerje.
Ja sam bar jasan, i nedvosmislen uvijek kontra rusa i njihovih saveznika
sumirprimus

#628 Re: Sirija vol. 3

Post by sumirprimus »

Ono sto je fakat, sirijski rebeli koknuli su par ruskih vojnika kazu po opremi specijalca.
Slike su objavljene kao i oprema.
Dzaba sva jed zest i sto gore kletve. Rujani su zaplatili u siriji ko skoro u africi.
sumirprimus

#629 Re: Sirija vol. 3

Post by sumirprimus »

Op op sad bi dobro bilo da putler dovuce pojacanja iz rusije, oh wait.
A da pitaju sjevernokorejce za koji bataljon?
Za iranske milicije tu je izraelski vazduhoplovstvo. Sve je jasnija linija podjela
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#630 Re: Sirija vol. 3

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 27/11/2024 18:47
sehohari wrote: 27/11/2024 18:42 Komentar ti je prijavljen.

Nadam se da će dobiješ ban.

Bošnjaci i pro-BiH orijentisani građani sebi ne mogu dozvoliti da podržavaju ter. grupacije.
Zasta ban sto mi je drago sto rruski teroristi ginu i u siriji, ili mozda"manje zlo" snage uvazenog doktora asada?
Tqcno tako ja od pocetka ne podrzavam teroriste asada i putlera :bih:
Podržavaš nasljednike Al-Nusre.

Znao sam da si vehabija.
PreWiBa

#631 Re: Sirija vol. 3

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 27/11/2024 20:16 Realno nisu se plaho ni pallestinci oglasavali dok je asad ubijao na hiljade palestinskih izbjeglic u pregdradnima damaska da se ne lazemo. cak je i mahmud abas otisao na noge putleru iako je putler godinama bombradovao sirijske izbjeglice pa i djecu bez sire osude.
Uvijek uz vehabizam si ti.
swanfilter

#632 Re: Sirija vol. 3

Post by swanfilter »

sehohari wrote: 27/11/2024 20:25

Bošnjaci i pro-BiH orijentisani građani sebi ne mogu dozvoliti da podržavaju ter. grupacije.
Zasta ban sto mi je drago sto rruski teroristi ginu i u siriji, ili mozda"manje zlo" snage uvazenog doktora asada?

Znao sam da si vehabija.
Ovaj sukob je najocitiji dokaz njegovog stava i namjera. I nema tog argumenta, koji te moze opravdati zbog podrzavanja monstruma viđenih u Siriji.

Al Nusra i slicni da budu alternativa potlacenom narodu Sirije. Pa, jel se bodes u venu ...
sumirprimus

#633 Re: Sirija vol. 3

Post by sumirprimus »

Znao sam da si vehabija.
Pro bih orijentirani gradjani bih nikad ne bi smjeli podrzavati ruske saveznike. Nikad i to bi trebao biti primarni cilj uz teznju ka euroatlantskim imtegracijama. Al nusra, je tu totalno nebitna. Jasno je meni da se usljed svih mogucih dogadjaja zasnjih godina sve pomijeslao.
sumirprimus

#634 Re: Sirija vol. 3

Post by sumirprimus »

sumirprimus wrote: 27/11/2024 20:16 Realno nisu se plaho ni pallestinci oglasavali dok je asad ubijao na hiljade palestinskih izbjeglic u pregdradnima damaska da se ne lazemo. cak je i mahmud abas otisao na noge putleru iako je putler godinama bombradovao sirijske izbjeglice pa i djecu bez sire osude.
Legendo, ja sam ovdje najmanje vjerski ii ideoloski oprijedjeljen.
Opet pokazujete elementarno nepoznavanje svjetskih kretanja i tokova sto moze biti lose po sve nas
sumirprimus

#635 Re: Sirija vol. 3

Post by sumirprimus »

swanfilter wrote: 27/11/2024 20:31

Znao sam da si vehabija.
Ovaj sukob je najocitiji dokaz njegovog stava i namjera. I nema tog argumenta, koji te moze opravdati zbog podrzavanja monstruma viđenih u Siriji.

Al Nusra i slicni da budu alternativa potlacenom narodu Sirije. Pa, jel se bodes u venu ...
Ljudino gdje si bio kad je asad gasiro vlastiti narod, ubijao desetine hiljada djece i civila? Kada su se ovde ismijavale sirijske civilne zrtve i standovi sa lubenicama?jbo ba al nusru, Nasjeli ste na prorusku , sitsku iprosrpski propagandu godinama. Sto reqlno nije ni cudo.
House

#636 Re: Sirija vol. 3

Post by House »

kucamo na vrata zaboravljenih asova. :D
PreWiBa

#637 Re: Sirija vol. 3

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 27/11/2024 20:36

Znao sam da si vehabija.

Ljudino gdje si bio kad je asad gasiro vlastiti narod, ubijao desetine hiljada djece i civila? Kada su se ovde ismijavale sirijske civilne zrtve i standovi sa lubenicama?jbo ba al nusru, Nasjeli ste na prorusku , sitsku iprosrpski propagandu godinama. Sto reqlno nije ni cudo.
Gdje si bio kada su ovi protjerali sve i jednog ne-muslimana iz područja pod njihovom kontrolom?
Znači, govorimo o nasljedniku Al-Nusre, ne o sekularnoj sirijskoj opoziciji.

Ti si vehabija, fundamentalista. Nikakve principe ti nemaš.

Baš bi se upitao želio bi sa svojim stavovima za bh. društvo živjeti tamo. A, ne, i sam znaš kako bi završio.
sumirprimus

#638 Re: Sirija vol. 3

Post by sumirprimus »

:lol: ja vehabija, ma kako si samo pogodio :lol:
Naravno da ne bih, kao sto ne bih ni u rusiji ili iranu.
PreWiBa

#639 Re: Sirija vol. 3

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 27/11/2024 20:35
Legendo, ja sam ovdje najmanje vjerski ii ideoloski oprijedjeljen.
Opet pokazujete elementarno nepoznavanje svjetskih kretanja i tokova sto moze biti lose po sve nas
Politički si vehabija.
A možda i prelivoda.

Da, prelivoda, to je najbolje kakko te treba opisati.

Ti ne da nisi najmanje opredjljen za bilo šta, ti si nula.
Ovdje ćeš nam pričati o islamizaciji društva, ponosno govoreći da stalno piješ i jedeš svinjetinu, a vamo mentalno onaniraš na pobjede selafijskih pokreta.
PreWiBa

#640 Re: Sirija vol. 3

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 27/11/2024 20:51 :lol: ja vehabija, ma kako si samo pogodio :lol:
Vehabija koji jede svinjsko meso.
sumirprimus

#641 Re: Sirija vol. 3

Post by sumirprimus »

Ozbiljno bedak mi je s tobom polemizirati bez da te ismijavam.
sumirprimus

#642 Re: Sirija vol. 3

Post by sumirprimus »

sehohari wrote: 27/11/2024 20:52
sumirprimus wrote: 27/11/2024 20:51 :lol: ja vehabija, ma kako si samo pogodio :lol:
Evo glavnog problema, i onda ja vehabija :lol:
PreWiBa

#643 Re: Sirija vol. 3

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 27/11/2024 20:54
sehohari wrote: 27/11/2024 20:52
Evo glavnog problema, i onda ja vehabija :lol:
Rekoh, ti si prije svega prelivoda.

Forumski makijavelista.
swanfilter

#644 Re: Sirija vol. 3

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 27/11/2024 20:36

Znao sam da si vehabija.

Ne blamiraj se.

Sve sto navodis se desilo ihahaj vremena i nakon sto je bilo ocito da ce monstrumi uspostaviti vladavinu sadizma.

Nego, samo jedno pitanje za tebe.

U kontekstu svega u Siriji od samog pocetka sukoba, kakva bi to Sirija danas drzava bila da su kvazi revolucionari ostvarili svoje?
karanana

#645 Re: Sirija vol. 3

Post by karanana »

eh posto se ovde zakuhava a ukrajina malo dosadila, evo me ovde da vidim ko je ko i ko je sta. nista ne kontam u ovom konfliktu ali valjda navijam za ove sto napadaju i deru ruse i asada. mada ih zovu al kaidom. zato vise ni ne kontam ko koga ovde ali hajmo rokaj ruse!
Labirint

#646 Re: Sirija vol. 3

Post by Labirint »

Ova Sirija i frakcije, al nusre ,isili, asadovci ko tu koga sta s kim za koga su mi totalno nejasni (nisam se nikad ni trudio uci u tu svu pricu iskreno) i tacno se osjecam kao neki zapadnjaci kad se prica o nama,koje pleme s kim protiv koga za sta .. jadan obican svijet -isprazna floskula al sve se svede na kraju na to..
PreWiBa

#647 Re: Sirija vol. 3

Post by PreWiBa »

Labirint wrote: 27/11/2024 21:04 Ova Sirija i frakcije, al nusre ,isili, asadovci ko tu koga sta s kim za koga su mi totalno nejasni (nisam se nikad ni trudio uci u tu svu pricu iskreno) i tacno se osjecam kao neki zapadnjaci kad se prica o nama,koje pleme s kim protiv koga za sta .. jadan obican svijet -isprazna floskula al sve se svede na kraju na to..
U biti
Imaš Asada koga podržavaju Iran i Rusija
Imaš sirijsku opoziciju, ali ona je podjeljena na sekularnu opoziciju (SNA) i islamiste

Uz to imaš još Kurde koji samo gledaju svoj interes.

Sasvim je razumljivo biti protiv Asada, lik je terorisao vlastiti narod decenijama, svjesno išao u razaranje cijele države samo da bi ostao na vlasti.
Njegov otac je isti bio, samo 80-ih je tokom jednog masakra ubio 30 hiljada ljudi u gradu Hama.

Ali ovo onaniranje na vehabiste i salafije je još gore, jadna je država koju oni vode, sudbina Afganistana zagarantovana.

A naš Sumir je ipak politički vehabija.
Lopez1981

#648 Re: Sirija vol. 3

Post by Lopez1981 »

Znaci aktivirala se cionisticka pjesadija. :)
Peacean

#649 Re: Sirija vol. 3

Post by Peacean »

karanana wrote: 27/11/2024 21:03 eh posto se ovde zakuhava a ukrajina malo dosadila, evo me ovde da vidim ko je ko i ko je sta. nista ne kontam u ovom konfliktu ali valjda navijam za ove sto napadaju i deru ruse i asada. mada ih zovu al kaidom. zato vise ni ne kontam ko koga ovde ali hajmo rokaj ruse!
Svi koji su valjali su po običaju prvi popušili, sada ovi koji su ostali se samo grabe za što veći komad kolača.
Labirint

#650 Re: Sirija vol. 3

Post by Labirint »

sehohari wrote: 27/11/2024 21:09
Labirint wrote: 27/11/2024 21:04 Ova Sirija i frakcije, al nusre ,isili, asadovci ko tu koga sta s kim za koga su mi totalno nejasni (nisam se nikad ni trudio uci u tu svu pricu iskreno) i tacno se osjecam kao neki zapadnjaci kad se prica o nama,koje pleme s kim protiv koga za sta .. jadan obican svijet -isprazna floskula al sve se svede na kraju na to..
U biti
Imaš Asada koga podržavaju Iran i Rusija
Imaš sirijsku opoziciju, ali ona je podjeljena na sekularnu opoziciju (SNA) i islamiste

Uz to imaš još Kurde koji samo gledaju svoj interes.

Sasvim je razumljivo biti protiv Asada, lik je terorisao vlastiti narod decenijama, svjesno išao u razaranje cijele države samo da bi ostao na vlasti.
Njegov otac je isti bio, samo 80-ih je tokom jednog masakra ubio 30 hiljada ljudi u gradu Hama.

Ali ovo onaniranje na vehabiste i salafije je još gore, jadna je država koju oni vode, sudbina Afganistana zagarantovana.

A naš Sumir je ipak politički vehabija.
A odakle su "izmilili " sad ovi sto se priblizavaju Alepu ? Asad ne kontrolise cijelu drzavu? Mozda je pitanje glupo al totalni sam amater :D
Post Reply