TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- Sanjarko
#25726 Re: TV uređaji - sve o tome
Ma nemam budzet toliki pa zato ovaj i hocu, mozda bi stara mogla malo nadoplatit ali koji onda uzet do 300, max 350 KM?
- semirsar
#25727 Re: TV uređaji - sve o tome
mislim da vama ne treba skuplji od onog VOX-a, ima 3 godine garancije, dosta, a tu razliku para iskoristiti na nesto drugo.
- Sanjarko
#25728 Re: TV uređaji - sve o tome
Tacno, i ovaj nije full HD nego LCD, a ovaj Vox je LED ako sam dobro vidio. Ma samo da bude radio kako treba i da zena moze nesto pogledat kad ja spavam ili sl. Evo danas htjela da joj pustim nesto na kompu, ali nisam mogao jer mora malo odmorit i on kao i ja.
Ali sutra cu joj pustit nesto. 100%
-
probook
#25729 Re: TV uređaji - sve o tome
Ovaj Sony za 100 KM vjerujem da ima bolju sliku od svakog Voxa i Tesle od 300-350 KM sto se novi prodaju.semirsar wrote: ↑24/11/2024 19:05https://olx.ba/artikal/58088413Praetorious wrote: ↑24/11/2024 18:13 Vidi, ovaj Vox nije HD. Pustiti 720p rezoluciju na 32" ekran možda nije najbolja ideja, slika garant neće biti "k'o mlijeko". Ali opet, za te pare imati smart TV nije loša ponuda. Da su ovi 32" TVi u HD i ja bih uzeo jedan kao monitor za PC, ali ovako mi zaista ne odgovara.
kupih ga 2009, 999KM placen i dan danas slika ko mlijeko i bez problema mi sluzi kao monitor. Mislim da je jedan od rijetkih FHD od 32"![]()
- semirsar
#25730 Re: TV uređaji - sve o tome
vjeruj mi da je mnogo bolja slika sa T-macha na njemu nego na XE8577probook wrote: ↑25/11/2024 22:19Ovaj Sony za 100 KM vjerujem da ima bolju sliku od svakog Voxa i Tesle od 300-350 KM sto se novi prodaju.semirsar wrote: ↑24/11/2024 19:05https://olx.ba/artikal/58088413Praetorious wrote: ↑24/11/2024 18:13 Vidi, ovaj Vox nije HD. Pustiti 720p rezoluciju na 32" ekran možda nije najbolja ideja, slika garant neće biti "k'o mlijeko". Ali opet, za te pare imati smart TV nije loša ponuda. Da su ovi 32" TVi u HD i ja bih uzeo jedan kao monitor za PC, ali ovako mi zaista ne odgovara.
kupih ga 2009, 999KM placen i dan danas slika ko mlijeko i bez problema mi sluzi kao monitor. Mislim da je jedan od rijetkih FHD od 32"![]()
-
moee
#25731 Re: TV uređaji - sve o tome
2013.g. kupovao TV i novi od 32" su se vrtili oko 600 KM sa dvije godine garancije. Naletim na olx-u na sličan polovan FHD Sony od 40" i pazarim za 550 KM. Uz njeg dobio račun i garanciju do 2015.g. TV je kupljen 2010.g. i dokupljena dodatna garancija. Sve zajedno plaćeno oko 1.800 KM. Dosadio mi je 2022.g. i zamijenio sam ga sa XH90 (55"), a stari dao roditeljima. I danas radi kao prvog danasemirsar wrote: ↑25/11/2024 22:23vjeruj mi da je mnogo bolja slika sa T-macha na njemu nego na XE8577probook wrote: ↑25/11/2024 22:19Ovaj Sony za 100 KM vjerujem da ima bolju sliku od svakog Voxa i Tesle od 300-350 KM sto se novi prodaju.semirsar wrote: ↑24/11/2024 19:05
https://olx.ba/artikal/58088413
![]()
- semirsar
#25732 Re: TV uređaji - sve o tome
Sve i jedan Sony s kojim sam bio u dodiru i dan danas radi kao i prvog dana, nikad nijedan otvaran
To bi mi trebalo nesto ipak znaciti, pa ako bude srece zdravlja i para, jopet se ponovimo s nekim Sony tv aparatom, min 65", trenutno mi oke para Bravia 7
mada je i OLED-ima spala cijena. jes' stariji modeli ali... to njima nista ne smeta 
To bi mi trebalo nesto ipak znaciti, pa ako bude srece zdravlja i para, jopet se ponovimo s nekim Sony tv aparatom, min 65", trenutno mi oke para Bravia 7
-
zippoo87
#25733 Re: TV uređaji - sve o tome
Sony je tata mata u kvalitetu komponenti i izrade.
Prikaz slike sada vise zavisi od tehnologije ,nego od samog proizvodjaca ali na starijim televizorima je to vise dolazilo do izrazaja,ko je znao napraviti bolju sliku.
A kod mene Lg iz 2010. godine jos radi kao i prvog dana...eno ga sada u vikend kuci,mati preko ljeta gleda na analognoj anteni,1-2 programa
Uglavnom radi sve.
A sadasnji Lg u lcd klasi je kurko obicni a skup...jedino u OLEDu su dobri.
Stvari se mijenjaju u tehnologijama i na trzistu drasticno...neko ko je prije bio vrh,sada ga nema nigdje a neki koji su nastali prije 4-5 godina,deru guzove i obaraju cijenu
Prikaz slike sada vise zavisi od tehnologije ,nego od samog proizvodjaca ali na starijim televizorima je to vise dolazilo do izrazaja,ko je znao napraviti bolju sliku.
A kod mene Lg iz 2010. godine jos radi kao i prvog dana...eno ga sada u vikend kuci,mati preko ljeta gleda na analognoj anteni,1-2 programa
Uglavnom radi sve.
A sadasnji Lg u lcd klasi je kurko obicni a skup...jedino u OLEDu su dobri.
Stvari se mijenjaju u tehnologijama i na trzistu drasticno...neko ko je prije bio vrh,sada ga nema nigdje a neki koji su nastali prije 4-5 godina,deru guzove i obaraju cijenu
- Sanjarko
#25734 Re: TV uređaji - sve o tome
Jbga i ja bi Sony, ali nemamo radijus kretanja toliki, ja se ni ne krecem bas puno, pogotovo ne bez pratnje, a prostorno smo ograniceni pa nemozemo ni veci uzet, valjda ovaj Vox posluzi iako nije FHD i Led je, a ne Oled, a kupovina sa interneta i sl, nemoguca je za nas isto tako jer ne znamo kako placati itd online, informaticki sam ja laik, a stara je skroz nepismena, a pravo da vam kazem nismo ni primanja imali nikakva, od rata pa do prestanka Korone.
Zaratilo se, moji ostali bez posla, i od tada je bilo samo snalazenje. Ja bi ganjao Grunding, Sony, Samsung i sl. Imali stari guzonju/debelog Samsung, 20 godina trajao, iskilavili se dok smo ga izbacili.
Onemocali zbog bolesti i starosti, ja od bolesti, mama od starosti i bolesti.
Zaratilo se, moji ostali bez posla, i od tada je bilo samo snalazenje. Ja bi ganjao Grunding, Sony, Samsung i sl. Imali stari guzonju/debelog Samsung, 20 godina trajao, iskilavili se dok smo ga izbacili.
Onemocali zbog bolesti i starosti, ja od bolesti, mama od starosti i bolesti.
- zomri
#25735 Re: TV uređaji - sve o tome
lakše je naći ptičijeg mlijeka nego neki oled u veličini 77'' po nekoj normalnoj cijeni kod nas. ako neko zna ima li igdje g4 77 (bilo koja cijena) ili c4 ispod 7000 maraka u ponudi neka napiše
-
zippoo87
#25736 Re: TV uređaji - sve o tome
Evo u FISu haman taj isti fox ispod 200 KM sada za vikend,kada je crni petakSanjarko wrote: ↑24/11/2024 20:22Tacno, i ovaj nije full HD nego LCD, a ovaj Vox je LED ako sam dobro vidio. Ma samo da bude radio kako treba i da zena moze nesto pogledat kad ja spavam ili sl. Evo danas htjela da joj pustim nesto na kompu, ali nisam mogao jer mora malo odmorit i on kao i ja.

Pa otidji do fisa i tamo pazari za 195 KM
- semirsar
#25737 Re: TV uređaji - sve o tome
Fox i Vox, nije isto... Ipak, Vox je malo duze na nasem trzistu, pa iz tog bih ga razloga ja radije preporucio. Valjda bi se proculo dosad da je neko zesce sranje. A razlika nekih 8marunazippoo87 wrote: ↑26/11/2024 22:01Evo u FISu haman taj isti fox ispod 200 KM sada za vikend,kada je crni petak Pa otidji do fisa i tamo pazari za 195 KMSpoilerShowSanjarko wrote: ↑24/11/2024 20:22Tacno, i ovaj nije full HD nego LCD, a ovaj Vox je LED ako sam dobro vidio. Ma samo da bude radio kako treba i da zena moze nesto pogledat kad ja spavam ili sl. Evo danas htjela da joj pustim nesto na kompu, ali nisam mogao jer mora malo odmorit i on kao i ja.
- semirsar
#25738 Re: TV uređaji - sve o tome
P.S. Je li moguce da nema FIS u Zenici?semirsar wrote: ↑26/11/2024 22:14Fox i Vox, nije isto... Ipak, Vox je malo duze na nasem trzistu, pa iz tog bih ga razloga ja radije preporucio. Valjda bi se proculo dosad da je neko zesce sranje. A razlika nekih 8marunazippoo87 wrote: ↑26/11/2024 22:01Evo u FISu haman taj isti fox ispod 200 KM sada za vikend,kada je crni petak Pa otidji do fisa i tamo pazari za 195 KMSpoilerShowSanjarko wrote: ↑24/11/2024 20:22
Tacno, i ovaj nije full HD nego LCD, a ovaj Vox je LED ako sam dobro vidio. Ma samo da bude radio kako treba i da zena moze nesto pogledat kad ja spavam ili sl. Evo danas htjela da joj pustim nesto na kompu, ali nisam mogao jer mora malo odmorit i on kao i ja.
-
zippoo87
#25739 Re: TV uređaji - sve o tome
Meni su svi ovi od 200 KM isti,nebitno koji brend.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#25740 Re: TV uređaji - sve o tome
Sve to ista fabrika pravi..
- Sanjarko
#25741 Re: TV uređaji - sve o tome
Ne mozemo do Viteza.
- problemnatravunu
#25742 Re: TV uređaji - sve o tome
Kupi brate taj VOX , imao sam prilike u proteklim godinama po hotelima gledati VOX televizore , vjeruj nisam imao veće primjedbe.
Uz to , taj VOX ima Android na sebi , dok ovaj FOX je standardni "glupi TV", uz to 3 godine garancije je prava stvar (kad ne može još više!)
I još nešto , veeelika većina 32 inča TV-a je samo HD ready , na tako malom ekranu neka ful HD ili još veća rezolucija se jednostavno ne primjećuje .
Uz to,
Sanjarko wrote: ↑24/11/2024 20:22Tacno, i ovaj nije full HD nego LCD, a ovaj Vox je LED ako sam dobro vidio. Ma samo da bude radio kako treba i da zena moze nesto pogledat kad ja spavam ili sl. Evo danas htjela da joj pustim nesto na kompu, ali nisam mogao jer mora malo odmorit i on kao i ja.
LED televizori nisu ništa više od LCD televizora koji koriste LED za pozadinsko osvjetljenje; LCD paneli, koji stvaraju stvarnu sliku na ekranu, zahtijevaju vanjski izvor osvjetljenja za proizvodnju vidljive slike. U suštini, milijuni elemenata u LCD ploči filtriraju svjetlo iza ploče kako bi stvorili piksele koje vidite. Bez oba, međutim, ili vidite crni ekran ili samo hrpu LED dioda u kutiji.
Prvi LCD televizori koristili su fluorescentne lampe s hladnom katodom (CCFL) za pozadinsko osvjetljenje, ali su ih LED počele zamjenjivati prije otprilike 10 godina, jer su omogućile tanje, lakše i manje lomljive televizore, točniju reprodukciju boja i (ako se koriste u tehnici koja se zove puna array local dimming [FALD], gdje se pojedinačne LED diode mogu uključiti i isključiti na temelju sadržaja slike) bolje crne i omjer kontrasta. Danas gotovo svaki LCD televizor i monitor koristi LED pozadinsko osvjetljenje, a skuplji setovi koriste FALD. LED je definitivno bio napredak u odnosu na CCFL, ali razlika vjerojatno nije opravdavala kupnju novog kompleta u to vrijeme; Imam 11 godina star LCD TV s CCFL osvjetljenjem u svojoj spavaćoj sobi za goste koji sigurno neću izbaciti samo zato što postoje novije tehnologije osvjetljenja.
Naravno, proizvođači televizora, koji vole promicati nove nove tehnologije ako će vas to natjerati da kupite novi TV (što mislite zašto počinju forsirati setove razlučivosti 8K, unatoč činjenici da 4K već doseže granice onoga što ljudsko oko može razlučiti) počeo je promovirati ove uređaje koji koriste LED pozadinsko osvjetljenje kao "LED televizore". To što je njihov marketing uspio, naravno, odlično je za njihove krajnje rezultate, ali tužno je vidjeti da toliko ljudi ne razumije kako njihovi televizori rade.
- Sanjarko
#25743 Re: TV uređaji - sve o tome
Veliko hvala.problemnatravunu wrote: ↑27/11/2024 06:29Kupi brate taj VOX , imao sam prilike u proteklim godinama po hotelima gledati VOX televizore , vjeruj nisam imao veće primjedbe.
Uz to , taj VOX ima Android na sebi , dok ovaj FOX je standardni "glupi TV", uz to 3 godine garancije je prava stvar (kad ne može još više!)
I još nešto , veeelika većina 32 inča TV-a je samo HD ready , na tako malom ekranu neka ful HD ili još veća rezolucija se jednostavno ne primjećuje .
Uz to,
Sanjarko wrote: ↑24/11/2024 20:22Tacno, i ovaj nije full HD nego LCD, a ovaj Vox je LED ako sam dobro vidio. Ma samo da bude radio kako treba i da zena moze nesto pogledat kad ja spavam ili sl. Evo danas htjela da joj pustim nesto na kompu, ali nisam mogao jer mora malo odmorit i on kao i ja.
Ali sutra cu joj pustit nesto. 100%LED televizori nisu ništa više od LCD televizora koji koriste LED za pozadinsko osvjetljenje; LCD paneli, koji stvaraju stvarnu sliku na ekranu, zahtijevaju vanjski izvor osvjetljenja za proizvodnju vidljive slike. U suštini, milijuni elemenata u LCD ploči filtriraju svjetlo iza ploče kako bi stvorili piksele koje vidite. Bez oba, međutim, ili vidite crni ekran ili samo hrpu LED dioda u kutiji.
Prvi LCD televizori koristili su fluorescentne lampe s hladnom katodom (CCFL) za pozadinsko osvjetljenje, ali su ih LED počele zamjenjivati prije otprilike 10 godina, jer su omogućile tanje, lakše i manje lomljive televizore, točniju reprodukciju boja i (ako se koriste u tehnici koja se zove puna array local dimming [FALD], gdje se pojedinačne LED diode mogu uključiti i isključiti na temelju sadržaja slike) bolje crne i omjer kontrasta. Danas gotovo svaki LCD televizor i monitor koristi LED pozadinsko osvjetljenje, a skuplji setovi koriste FALD. LED je definitivno bio napredak u odnosu na CCFL, ali razlika vjerojatno nije opravdavala kupnju novog kompleta u to vrijeme; Imam 11 godina star LCD TV s CCFL osvjetljenjem u svojoj spavaćoj sobi za goste koji sigurno neću izbaciti samo zato što postoje novije tehnologije osvjetljenja.
Naravno, proizvođači televizora, koji vole promicati nove nove tehnologije ako će vas to natjerati da kupite novi TV (što mislite zašto počinju forsirati setove razlučivosti 8K, unatoč činjenici da 4K već doseže granice onoga što ljudsko oko može razlučiti) počeo je promovirati ove uređaje koji koriste LED pozadinsko osvjetljenje kao "LED televizore". To što je njihov marketing uspio, naravno, odlično je za njihove krajnje rezultate, ali tužno je vidjeti da toliko ljudi ne razumije kako njihovi televizori rade.
-
BiBi911
#25744 Re: TV uređaji - sve o tome
E decki kupio sam samsung QE1D i na njemu je Tizen OS.
Kako mogu snimiti neki youtube bez reklama(tizen tube ne radi na zadnjoj verziji OS). Ne dopusta instalaciju nikakvih app koje nisu sa samsunga, apk nista ne dopusta.
trikovi sa ukljucivanjem developer mode ne rade sa ovom verzijom OS.
Ako ko zna sta hvala velikacka
Kako mogu snimiti neki youtube bez reklama(tizen tube ne radi na zadnjoj verziji OS). Ne dopusta instalaciju nikakvih app koje nisu sa samsunga, apk nista ne dopusta.
trikovi sa ukljucivanjem developer mode ne rade sa ovom verzijom OS.
Ako ko zna sta hvala velikacka
- typeOnegative
#25745 Re: TV uređaji - sve o tome
Koliko znam, nažalost nikako, osim da platiš yt premium ili preko nekog stika/boksa pa da instaliras smarttube.
-
BiBi911
#25746 Re: TV uređaji - sve o tome
Nekako se patim sa DeX, valjda neko nesto napravi.
Tnx
Tnx
-
betametazon
#25747 Re: TV uređaji - sve o tome
Jedini sam ja izgleda najebao sa Sonyjem, kupio tamo...2014 godine, 40" nov u intercompu, okruglih 900 KM, cini mi se samo sto je izasao iz garancije neke linije po ekranu se pojavile. I danas ga imam, stoji kod kuce, moze se pogledati kome ne smetaju linije a rekli su mi da se popravak ne isplati, skupli ekran nego nov televizor...
Zato Philips 48", kupljen 2016 godine, radi i danas kao sat, samo sto smo ga uyebali, vratili ga na fabricke postavke i automatski izgubili google podrsku, ne radi ni youtube ni play store
Ps youtube moze ali kad se mirroruje ili castuje (sta je vec ispravnije reci) sa mobitela, ne moze direktno sa televizora da se pokrene...
Zato Philips 48", kupljen 2016 godine, radi i danas kao sat, samo sto smo ga uyebali, vratili ga na fabricke postavke i automatski izgubili google podrsku, ne radi ni youtube ni play store
Ps youtube moze ali kad se mirroruje ili castuje (sta je vec ispravnije reci) sa mobitela, ne moze direktno sa televizora da se pokrene...
- Sanjarko
#25748 Re: TV uređaji - sve o tome
Raja ja našao ovdje neki TCL full HD ovakav mali TV, nema njih izgleda puno full HD, od 32 inch.
Od 300 KM ali ne znam da li imaju na stanju. Jer piše dostupno na upit.
Trebao sam nazvati tu radnju.
Od 300 KM ali ne znam da li imaju na stanju. Jer piše dostupno na upit.
Trebao sam nazvati tu radnju.
-
betametazon
- Sanjarko
#25750 Re: TV uređaji - sve o tome
Ma sad ću nazvati ili ujutro, nije kasno još valjda.