Ja samo znam da Dodik ne poziva na podjelu UIO.
Ali, Bosnje su problem.
Vidi, mozda to i nije lose. Bolje biti dio problema, nego da ti kroje kapu.
Ma onako, od ovog što sam ispitao, uglavnom SDA-ovci razočarani porodicom izetbegović. Uzeo bi ga Bećir i bez Komšića, ali bilo bi tijesnijeVjecita_zavrzlama wrote: ↑18/11/2024 03:27Denis je brutalno porazio Bakira, pobjedu kakvu Bakir nije imao
A glasaci za Zeljka, nisu to sda-ovci okorjeli, veci dio su ljevicari.Ti glasovi ce svugdje pomal
Ako pogledas, u urbanim mjestima gdje je SDP jak na izborima je broj 1 bio Denis a 2 KomsicNisamsdaali wrote: ↑18/11/2024 03:31Ma onako, od ovog što sam ispitao, uglavnom SDA-ovci razočarani porodicom izetbegović. Uzeo bi ga Bećir i bez Komšića, ali bilo bi tijesnijeVjecita_zavrzlama wrote: ↑18/11/2024 03:27Denis je brutalno porazio Bakira, pobjedu kakvu Bakir nije imao
A glasaci za Zeljka, nisu to sda-ovci okorjeli, veci dio su ljevicari.Ti glasovi ce svugdje pomal
Alija nije bio predsjednik BiH, nego predsjednik Predsjednistva, a jeste imao sluzbeni Audi.sehohari wrote: ↑27/11/2024 15:21 Da li je istina da je prvi predsjednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović imao službeno vozilo Audi 100? Postoje li slike?
Negdje davno sam na Instagramu vidio neki lager gdje kao čuvaju Alijin stari auto, negdje kod Mostara, ali nikad nisam vidio neke snimke gdje izlazi iz njega ili slično.
Izvinjavam se_BataZiv_0809 wrote: ↑27/11/2024 15:23Alija nije bio predsjednik BiH, nego predsjednik Predsjednistva, a jeste imao sluzbeni Audi.sehohari wrote: ↑27/11/2024 15:21 Da li je istina da je prvi predsjednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović imao službeno vozilo Audi 100? Postoje li slike?
Negdje davno sam na Instagramu vidio neki lager gdje kao čuvaju Alijin stari auto, negdje kod Mostara, ali nikad nisam vidio neke snimke gdje izlazi iz njega ili slično.
Imao je i neki stari BMW kao službeni i bio je blindiran._BataZiv_0809 wrote: ↑27/11/2024 15:23Alija nije bio predsjednik BiH, nego predsjednik Predsjednistva, a jeste imao sluzbeni Audi.sehohari wrote: ↑27/11/2024 15:21 Da li je istina da je prvi predsjednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović imao službeno vozilo Audi 100? Postoje li slike?
Mislim da imas taj Audi u dokumentarcu Smrt Jugoslavijesehohari wrote: ↑27/11/2024 15:29Izvinjavam se_BataZiv_0809 wrote: ↑27/11/2024 15:23Alija nije bio predsjednik BiH, nego predsjednik Predsjednistva, a jeste imao sluzbeni Audi.sehohari wrote: ↑27/11/2024 15:21 Da li je istina da je prvi predsjednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović imao službeno vozilo Audi 100? Postoje li slike?
Imaju li igdje slike tog Audija slučajno? Google tražilica ništa ne mere naći![]()
Znači radi se o C3 modelu, ne o Audi 100 C4?
Hvala druže, pogledat ću!_BataZiv_0809 wrote: ↑27/11/2024 15:40Mislim da imas taj Audi u dokumentarcu Smrt Jugoslavijesehohari wrote: ↑27/11/2024 15:29Izvinjavam se_BataZiv_0809 wrote: ↑27/11/2024 15:23
Alija nije bio predsjednik BiH, nego predsjednik Predsjednistva, a jeste imao sluzbeni Audi.
Imaju li igdje slike tog Audija slučajno? Google tražilica ništa ne mere naći![]()
sehohari wrote: ↑27/11/2024 15:29Izvinjavam se_BataZiv_0809 wrote: ↑27/11/2024 15:23Alija nije bio predsjednik BiH, nego predsjednik Predsjednistva, a jeste imao sluzbeni Audi.sehohari wrote: ↑27/11/2024 15:21 Da li je istina da je prvi predsjednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović imao službeno vozilo Audi 100? Postoje li slike?

Au jarane, ekstra si, hvala ti gdje čuo i gdje ne čuotramvajtrojka wrote: ↑27/11/2024 15:58sehohari wrote: ↑27/11/2024 15:29Izvinjavam se_BataZiv_0809 wrote: ↑27/11/2024 15:23
Alija nije bio predsjednik BiH, nego predsjednik Predsjednistva, a jeste imao sluzbeni Audi.
![]()
![]()
A imao je jos oklopnu achleitner g klasu zelene boje koja je jos uvijek u posjedu fmup
Dayton, Ohio su tablice na Cadillacu_BataZiv_0809 wrote: ↑27/11/2024 17:02 @tramvajtrojka ima li vise podataka o ovoj americkoj slici? Kad je nastala gdje sta kako
Hehehetramvajtrojka wrote: ↑27/11/2024 17:19Dayton, Ohio su tablice na Cadillacu_BataZiv_0809 wrote: ↑27/11/2024 17:02 @tramvajtrojka ima li vise podataka o ovoj americkoj slici? Kad je nastala gdje sta kako![]()
Visoki predstavnik nije govorio o svjedočenju njegovog advokata pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu koji je ubjeđivao sudije da je u BiH situacija nestabilna i da zbog toga ne treba potvrditi presudu. S tim u vezi interesantno je da je Schmidtu situacija u BiH dovoljno stabilna da bi otvorio pitanje izbora članova Predsjedništva BiH koje je definisano Dejtonskim mirovnim sporazumom.
U nezvanično djelu Schmidt je kazao da ga je član Predsjedništva BiH Denis Bečirović jako uvrijedio kada je rekao da je visoki predstavnik na nedopustiv način izjednačio prvog predsjednika Predsjedništva BiH Aliju Izetbegovića i ratnog zločinca Ratka Mladića. Istakao je da su tvrdnje Bećirovića neistina, jeftin populizam i borba sa SDA za glasove na desnici za naredne Opće izbore.
Napomenuo je da je Bećiroviću jako puno pomogao te da on također zna šta je uradio da se usvoji Rezolucija o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Dodao je s tim u vezi razgovarao sa reisul-ulemom Huseinom Kavazovićem i Zlatkom Lagumdžijom kojima se žalio na izjavu Bećirovića.
S druge strane, Radmila Šekerinska je pohvalila usvajanje dosadašnjih dokumenata, ali je naglasila da očekuje i pravovremeno usvajanje Programa reformi za 2026. godinu. Kao poželjan rok navela je održavanje sastanka Sjevernoatlantskog vijeća (NAC) sa predstavnicima BiH planiranog za 6. maj, ističući da se raduje tom susretu jer predstavlja priliku da saveznici iz NATO-a direktno čuju planove BiH za naredni period, kao i da procijene gdje mogu pružiti dodatnu podršku. Također je naglasila važnost isticanja postignutih rezultata, posebno realiziranih projekata u kojima je NATO imao značajnu ulogu, jer takvi primjeri ohrabruju saveznike da dodatno investiraju i angažuju se.
Međutim, govoreći o samom procesu članstva, zamjenica generalnog sekretara NATO-a pojasnila je da ključni koraci u tom smislu zavise od same države kandidatkinje. Šekerinska je jasno poručila kako je u institucijama BiH neophodno prvo osigurati unutrašnji konsenzus i uputiti formalni zahtjev za pristupanje NATO-u, a tek nakon dobijanja poziva slijedi zahtjevnija faza procesa.
Drugim riječima, i pored formalnog napretka koji Bosna i Hercegovina bilježi u saradnji sa NATO-om, ključna prepreka i dalje ostaje politička realnost unutar zemlje. Bez saglasnosti predstavnika vlasti iz Republike Srpske, proces pristupanja ne može preći iz tehničke u političku fazu, što praktično znači da svi dosadašnji koraci na tom putu imaju limitiran domet. Aktuelna vlast u RS-u ne samo da ne podržava članstvo u NATO-u, nego aktivno promoviše koncept vojne neutralnosti, često ga povezujući sa širim geopolitičkim opredjeljenjima i unutrašnjim političkim pozicioniranjem. Imajući u vidu jasne poruke iz Brisela da je unutrašnja saglasnost prvi i neizostavan korak ka formalnom zahtjevu za članstvo, malo je nade da će BiH dobiti pozivno pismo u skorije vrijeme.
Dakle, iako međunarodni partneri, uključujući Sjedinjene Američke Države, i dalje podržavaju proširenje NATO-a, stvarni tempo napretka BiH zavisit će gotovo isključivo od unutrašnjeg političkog dogovora. A takvog dogovora, za sada, nema ni na pomolu.