Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Telemach

#24001 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

gradskadjeca wrote: 25/11/2024 10:29 Zdravo svima, nemam vremena nikako da se posvetim ovome problemu. Imam najjeftiniji paket gdje je brzina oko 200 Mbps. Dobio sam modem koji podrzava samo 2.4 mreze i nemam gigabitne ethernet portove. Jednom sam zvao podrsku i rekli su da je oprema koju imam propisana paketom. Zahvalio sam se jer mi je radnik u podrsci samo prenio info koju ima.

Da li neko od vas ima slican problem, jer iskreno ne mogu da iskoristim ni pola bandwidtha koji uredno placam svaki mjesec. Jednostavno treba dodijeliti adekvatnu terminalnu opremu prilikom kreiranja paketa.
Zdravo @gradskadjeca,
Zahvaljujemo se na obraćanju na ovaj način. Brzine koje su deklarisane po paketima su dostupne putem LAN kabla. Brzina putem WiFi zavisi od većeg broja faktora, a na koje nažalost nemamo utjecaj. Predlažemo Vam da nam putem privatne poruke dostavite korisničke podatke kako bi naše kolege mogle provjeriti šta možemo uraditi za Vaš paket. Stojimo Vam na raspolaganju.
hava123

#24002 Re: Telemach BH

Post by hava123 »

gradskadjeca wrote: 25/11/2024 13:11
hava123 wrote: 25/11/2024 12:03
fusion_ba wrote: 25/11/2024 11:45 Svakako bi bilo korektno da korisnicima koji u paketu imaju 100+ Mbps obezbijede 5GHz rutere kako bi i na WiFi imali brzinu približnu onoj koju plaćaju. Naravno oni su se ogradili da pružaju ugovorenu brzinu samo putem LAN-a ali to što daju zastarjelu opremu svakako nije korektno prema korisnicima.
Druga stvar je ako ruter podržava te WiFi brzine a korisnik mjeri brzinu 20 metara daleko, to je već do korisnika, a ne do operatera.
Tako je! :thumbup:
Dakle, wifi mi iskreno nije toliki problem, imam 2 laptopa i usb adapter i koliko se sjecam tu sam i dobio brzinu vecu od 100 Mbps, kako neko rece mogu uzeti 5g router i staviti ga u bridge mode i to znam, ali zasto bih se izlagao dodatnom trosku. Najveci mi je problem sto na samom boxu nemam tu brzinu, pokaze 98/15 sto je ok, da je na boxu gigabit eth bilo bi 200/15. Wireless kazem nije stvarno toliki problem, iako bi trebali i to da obezbjede kada se reklamira ta brzina. Wireless testiram 1m od routera, pogasim sve sto bi moglo generisati saobracaj restartujem opremu i testiram, ispitivao sam kanale mijenjao, zapisao sam koji je bio inicijalni kad su donijeli opremu. Ne moze preko tih 70 Mbps. Jednostavno kada gledam neke filmove koji su sa space tematikom hocu 4K stream nez bufferinga. Uglavnom ide kako treba, ali kad ne ide onda pocnem da lajem :-).
Svi smo skoro prešli na eon box.
Vrijeme je da svi imamo i dobre routere.
I ja imam neki, ne znam ni ja koji, uglavnom nemam onaj koji se dobije u premium paketima.
david87

#24003 Re: Telemach BH

Post by david87 »

Pozdrav
Jedno pitanje u vezi total tv ili sada eon sat. Koristio sam total tv extra, da li to znaci da sada automatski prelazimo na eon full??
bogata_sirotinja

#24004 Re: Telemach BH

Post by bogata_sirotinja »

@david87
Ne prelaziš automatski, sve dok ne potpišeš novi aneks ugovora, koristićeš Total TV paket sa ili bez UO.
Telemach

#24005 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

hava123 wrote: 25/11/2024 15:18
hava123 wrote: 25/11/2024 12:03

Tako je! :thumbup:
Dakle, wifi mi iskreno nije toliki problem, imam 2 laptopa i usb adapter i koliko se sjecam tu sam i dobio brzinu vecu od 100 Mbps, kako neko rece mogu uzeti 5g router i staviti ga u bridge mode i to znam, ali zasto bih se izlagao dodatnom trosku. Najveci mi je problem sto na samom boxu nemam tu brzinu, pokaze 98/15 sto je ok, da je na boxu gigabit eth bilo bi 200/15. Wireless kazem nije stvarno toliki problem, iako bi trebali i to da obezbjede kada se reklamira ta brzina. Wireless testiram 1m od routera, pogasim sve sto bi moglo generisati saobracaj restartujem opremu i testiram, ispitivao sam kanale mijenjao, zapisao sam koji je bio inicijalni kad su donijeli opremu. Ne moze preko tih 70 Mbps. Jednostavno kada gledam neke filmove koji su sa space tematikom hocu 4K stream nez bufferinga. Uglavnom ide kako treba, ali kad ne ide onda pocnem da lajem :-).
I ja imam neki, ne znam ni ja koji, uglavnom nemam onaj koji se dobije u premium paketima.
Zdravo @hava123,
Hvala Vam na javljanju. Zamolit ćemo da nam putem privatne poruke dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo mogli izvršiti provjeru Vašeg ugovora te Vam pružiti validne informacije. Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#24006 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

david87 wrote: 25/11/2024 16:26 Pozdrav
Jedno pitanje u vezi total tv ili sada eon sat. Koristio sam total tv extra, da li to znaci da sada automatski prelazimo na eon full??
Zdravo @david87,
Hvala na javljanju. 04.06.2024. godine došlo je do promjene vizualnog identiteta za TOTAL TV pakete te se isti sada zovu EON SAT TV. Kada su u pitanju postojeći korisnici, izmjena naziva paketa će se vršiti tek po potpisu novog aneksa ugovora. Stojimo Vam na raspolaganju.
hava123

#24007 Re: Telemach BH

Post by hava123 »

Telemach wrote: 25/11/2024 17:36
hava123 wrote: 25/11/2024 15:18

Zdravo @hava123,
Hvala Vam na javljanju. Zamolit ćemo da nam putem privatne poruke dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo mogli izvršiti provjeru Vašeg ugovora te Vam pružiti validne informacije. Stojimo Vam na raspolaganju.
@Telemach hvala, ali ja imam duo light I nemam pravo na router koji se dobije u premium paketima.
Moj komentar se odnosio da bi svi paketi trebali imati najbolje routere, jer malo je onih koji razvlače kablove po kući. Ipak se skoro svi spajamo wi-fiem
Mehemed
Vozim: automobil

#24008 Re: Telemach BH

Post by Mehemed »

gradskadjeca wrote: 25/11/2024 10:29 Zdravo svima, nemam vremena nikako da se posvetim ovome problemu. Imam najjeftiniji paket gdje je brzina oko 200 Mbps. Dobio sam modem koji podrzava samo 2.4 mreze i nemam gigabitne ethernet portove. Jednom sam zvao podrsku i rekli su da je oprema koju imam propisana paketom. Zahvalio sam se jer mi je radnik u podrsci samo prenio info koju ima.

Da li neko od vas ima slican problem, jer iskreno ne mogu da iskoristim ni pola bandwidtha koji uredno placam svaki mjesec. Jednostavno treba dodijeliti adekvatnu terminalnu opremu prilikom kreiranja paketa.
Koji modem imaš? Sumnjam da nema gigabitne ethernet portove, čak i ovaj 3298 ima gigabitne portove, imam isti pa znam, ovo je jedan od starijih modema. I ovaj je samo 2.4Ghz, nemam potrebe za 5Ghz.
Image
gradskadjeca

#24009 Re: Telemach BH

Post by gradskadjeca »

Mehemed wrote: 25/11/2024 22:45

Koji modem imaš? Sumnjam da nema gigabitne ethernet portove, čak i ovaj 3298 ima gigabitne portove, imam isti pa znam, ovo je jedan od starijih modema. I ovaj je samo 2.4Ghz, nemam potrebe za 5Ghz.
Image
Da u pravu si, ja sam inicijalno pogrijesio, ima gb portove ali valjda eon box nema. Javili su mi se svakako. Hvala druze. Rekli da se opet javim njihovoj sluzbi itd...
mirota

#24010 Re: Telemach BH

Post by mirota »

dozvoljava li eon box da se i druge app na njega stave, tipa tivimate, netflix, znam da u Srbiji moze..zanima me telemah box, hvala :)
crnivrag

#24011 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

mirota wrote: 26/11/2024 08:55 dozvoljava li eon box da se i druge app na njega stave, tipa tivimate, netflix, znam da u Srbiji moze..zanima me telemah box, hvala :)
Sve aplikacije su dostupne i rade kroz instalaciju sa Google Play Store-a ili uz sideloading, osim aplikacija Netflix i Prime Video koje zahtjevaju certifikaciju, pa ako iste i sideloaduješ, neće raditi.
mirota

#24012 Re: Telemach BH

Post by mirota »

hvalaaaa :kiss:
gradskadjeca

#24013 Re: Telemach BH

Post by gradskadjeca »

crnivrag wrote: 26/11/2024 09:16
mirota wrote: 26/11/2024 08:55 dozvoljava li eon box da se i druge app na njega stave, tipa tivimate, netflix, znam da u Srbiji moze..zanima me telemah box, hvala :)
Sve aplikacije su dostupne i rade kroz instalaciju sa Google Play Store-a ili uz sideloading, osim aplikacija Netflix i Prime Video koje zahtjevaju certifikaciju, pa ako iste i sideloaduješ, neće raditi.
Netflix ne moze a prime meni radi.
Gizmo967

#24014 Re: Telemach BH

Post by Gizmo967 »

Sinoć sam doživio nevjerojatnu situaciju s Telemachom, i to kao premium korisnik od prvog dana.

U subotu sam se pokušao logirati na novi portal, ali sustav mi je odbijao pristup. Koristim opciju "Zaboravljena lozinka", postavim novu, pokušam login – opet poruka da email adresa ne postoji. Nakon toga zovem 1360, gdje mi kažu da će problem morati pregledati napredna korisnička podrška.

Sinoć oko 19h dobijem poziv. Djelatnica pokušava riješiti problem, no ništa ne funkcionira. Onda odlučuje obrisati moj korisnički profil kako bi ga ponovno kreirala. Pitam je hoću li time izgubiti podatke (sve favorite, liste i povijest), a ona me uvjerava da neće. Nažalost, nakon brisanja pokušava ponovno dodati moj email i kaže: "Čudno, neće, morat ćemo eskalirati problem kolegama."

Kad sam došao kući, zatičem sljedeće:
  • Sva tri EON BOX-a deaktivirana
    Smart TV aplikacija obrisana
    Unifon i EON aplikacije na svim uređajima ne rade
Zovem korisničku službu, uspijevaju ponovno aktivirati uređaje, ali sve je obrisano – moji favoriti, satima slagane liste, povijest videoteke, sve nestalo!
Kažu mi da unesem novi email za prijavu, no problem je dublji. Radi se o konfliktu u bazi podataka United Grupe jer koristim isti email za Telemach BiH i Telemach Hrvatska (ex TELE2). Sada mi ni u Hrvatskoj ni u BiH ništa ne radi na tu adresu.

Šteta je nemjerljiva – godine truda, povijest gledanja, favoriti, personalizacija – sve je uništeno. Očekujem hitno rješenje i povrat svih obrisanih podataka, jer je ovo apsolutno neprihvatljivo za korisnika koji godinama koristi Vaše premium usluge!
dixi5

#24015 Re: Telemach BH

Post by dixi5 »

Gizmo967 wrote: 26/11/2024 12:28 povrat svih obrisanih podataka,
Nije moguce, ne cuvaju se liste i postavke za korisnika u nekoj bazi nakon brisanja.
Gizmo967

#24016 Re: Telemach BH

Post by Gizmo967 »

dixi5 wrote: 26/11/2024 12:29
Gizmo967 wrote: 26/11/2024 12:28 povrat svih obrisanih podataka,
Nije moguce, ne cuvaju se liste i postavke za korisnika u nekoj bazi nakon brisanja.
Reci to djelatnici napredne podrške koja je non šalantno obrisala 8 godina mog korisničkog iskustva! :blento:
dixi5

#24017 Re: Telemach BH

Post by dixi5 »

A dobro, razumijem te, no ti si tzv edge case. Jedan mail, vise racuna, njihove povezane instance. Pomiri se da je greska, radnica ce nauciti da ne iskace previse iz svog opisa posla "dobar dan dobar dan, proslijedit cu naprednoj podrsci" a ti ces cekati sta bude - bude.

Ne sporim da si razocaran, ali prije ces sve rijesiti da sjednes i opet dodas favorite i sl.
Gizmo967

#24018 Re: Telemach BH

Post by Gizmo967 »

dixi5 wrote: 26/11/2024 12:54 A dobro, razumijem te, no ti si tzv edge case. Jedan mail, vise racuna, njihove povezane instance. Pomiri se da je greska, radnica ce nauciti da ne iskace previse iz svog opisa posla "dobar dan dobar dan, proslijedit cu naprednoj podrsci" a ti ces cekati sta bude - bude.

Ne sporim da si razocaran, ali prije ces sve rijesiti da sjednes i opet dodas favorite i sl.
Da, izgubit ću opet 5h dodavanja lista. Šta sa povijesti gledanja? Ja sam freak i jako mi je ista bitna. O gubitku Unifona da ne govorim, koristim ga svaki dan. Dođe mi da zbilja poništim ugovor koliko mi je muke prouzročila ova neugodnost...
dixi5

#24019 Re: Telemach BH

Post by dixi5 »

Unfon se vjerovatno lagano konfigurise, samo da puste. Nisam siguran na koju historiju (povijest) gledanja mislis? Gdje se ona biljezi?

Razumijem te u potpunosti i shvatam nezadovoljstvo. Isto mi se desilo gdje nisu spojili stari racun s novim, vec izbrisal istari da kreiram novi. Malo vise komplikacije, ali eto...
Telemach

#24020 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Gizmo967 wrote: 26/11/2024 12:28 Sinoć sam doživio nevjerojatnu situaciju s Telemachom, i to kao premium korisnik od prvog dana.

U subotu sam se pokušao logirati na novi portal, ali sustav mi je odbijao pristup. Koristim opciju "Zaboravljena lozinka", postavim novu, pokušam login – opet poruka da email adresa ne postoji. Nakon toga zovem 1360, gdje mi kažu da će problem morati pregledati napredna korisnička podrška.

Sinoć oko 19h dobijem poziv. Djelatnica pokušava riješiti problem, no ništa ne funkcionira. Onda odlučuje obrisati moj korisnički profil kako bi ga ponovno kreirala. Pitam je hoću li time izgubiti podatke (sve favorite, liste i povijest), a ona me uvjerava da neće. Nažalost, nakon brisanja pokušava ponovno dodati moj email i kaže: "Čudno, neće, morat ćemo eskalirati problem kolegama."

Kad sam došao kući, zatičem sljedeće:
  • Sva tri EON BOX-a deaktivirana
    Smart TV aplikacija obrisana
    Unifon i EON aplikacije na svim uređajima ne rade
Zovem korisničku službu, uspijevaju ponovno aktivirati uređaje, ali sve je obrisano – moji favoriti, satima slagane liste, povijest videoteke, sve nestalo!
Kažu mi da unesem novi email za prijavu, no problem je dublji. Radi se o konfliktu u bazi podataka United Grupe jer koristim isti email za Telemach BiH i Telemach Hrvatska (ex TELE2). Sada mi ni u Hrvatskoj ni u BiH ništa ne radi na tu adresu.

Šteta je nemjerljiva – godine truda, povijest gledanja, favoriti, personalizacija – sve je uništeno. Očekujem hitno rješenje i povrat svih obrisanih podataka, jer je ovo apsolutno neprihvatljivo za korisnika koji godinama koristi Vaše premium usluge!
Zdravo @Gizmo967,
Hvala što ste nam se obratili na ovaj način. Doista nam je žao zbog navedene neugodnosti koju opisujete u Vašem obraćanju. Obavještavamo Vas da vršimo detaljne provjere sukladno svim informacijama koje ste dostavili. Naše kolege iz Odjela za brigu o korisnicima će Vas u najkraćem roku kontaktirati za više informacija. Uvijek Vam stojimo na raspolaganju.
joyjoy

#24021 Re: Telemach BH

Post by joyjoy »

joyjoy wrote: 12/11/2024 08:45 Mene odbija utorkom da platim online račun, sve uredu sa bankom/računom i karticom master/debit, kontam da je e-mail kojim sam obavješten "akcija plaćanja utorkom " šupljak. :roll:
Da potvrdim da ovaj povrat nakon online uplate utorkom funkcionira, bio sam u banci i niko nije znao zašto neće (također telefonski podrška nije pomogla kao ni telemach), jedan od službenika je predložio da u aplikaciji pokušam promijeniti iznos limita i to je bila "kvaka", možda neko ima sličnu zavrzlamu!!! :bih:
DON_eARL

#24022 Re: Telemach BH

Post by DON_eARL »

joyjoy wrote: 27/11/2024 09:37
joyjoy wrote: 12/11/2024 08:45 Mene odbija utorkom da platim online račun, sve uredu sa bankom/računom i karticom master/debit, kontam da je e-mail kojim sam obavješten "akcija plaćanja utorkom " šupljak. :roll:
Da potvrdim da ovaj povrat nakon online uplate utorkom funkcionira, bio sam u banci i niko nije znao zašto neće (također telefonski podrška nije pomogla kao ni telemach), jedan od službenika je predložio da u aplikaciji pokušam promijeniti iznos limita i to je bila "kvaka", možda neko ima sličnu zavrzlamu!!! :bih:
Koja banka je u pitanju? Možda može pomoći info još nekome kod koga plaćanje ne prolazi.
hava123

#24023 Re: Telemach BH

Post by hava123 »

gradskadjeca wrote: 26/11/2024 11:01
crnivrag wrote: 26/11/2024 09:16
Netflix ne moze a prime meni radi.
Da i meni Prime video radi.
fusion_ba

#24024 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

Da, Prime Video radi već neko vrijeme. Ranije nije moglo.
joyjoy

#24025 Re: Telemach BH

Post by joyjoy »

DON_eARL wrote: 27/11/2024 09:46
joyjoy wrote: 27/11/2024 09:37
Koja banka je u pitanju? Možda može pomoći info još nekome kod koga plaćanje ne prolazi.
Unicredit (Master) , povrat je 9.99KM :thumbup:
Post Reply