Telemach BH
Moderator: Benq
-
lorente
#23976 Re: Telemach BH
Novi portal, kakav portal - debilan portal! 
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#23977 Re: Telemach BH
Zašto jednostavno, ako može komplikovano, kakva logika. Vratite nam stari portal i ne komplikujte.
-
smijesni_ste
- fusion_ba
#23980 Re: Telemach BH
Ne znam zašto se mijenja nešto što radi dobro, poput portala. Umjesto da se radi na poboljšanju ponude oni se bave nebitnim stvarima.
- Telemach
#23981 Re: Telemach BH
Zdravo @perfect_guy,perfect_guy wrote: ↑24/11/2024 09:46 kako bi se ono mogao prebaciti jezik komentatora? na eurosport 2 idu regularno naši, na eurosportu 1 engleski
Zahvaljujemo se na javljanju ovim putem. Savjetujemo vam da nam u inbox stranice dostavite Vaše korisničke, kao i kontakt podatke kako bi Vam kolege iz Tima za tehničku podršku pružili više informacija. Stojimo vam na raspolaganju.
- Telemach
#23982 Re: Telemach BH
Zdravo @lorente,@Mehemed, @smijesni_ste, @MTV, @fusion_ba,
Zahvaljujemo se i Vama što ste uočili novi izgled našeg selfcare portala i što na ovaj način dobijamo povratne informacije. Vaši komentari će biti pažljivo razmotreni i uzeti u obzir prilikom prilagođavanja portala potrebama korisnika i njegovog daljeg unapređenja, jer nam je pružanje pozitivnog korisničkog iskustva uvijek na prvom mjestu.
-
_deCKarD
#23983 Re: Telemach BH
Kako prebaciti paket sa D3 na eon, imam kablovsku i net kao podstanar u Sa, al mi je net uzasno spor, 10-15 mbs u vrh glave za dload, ne znam sta treba od papira
- joyjoy
-
Mhmdblzvc17
#23985 Re: Telemach BH
Pozz, da li Telemach u novim zgradama (novogradnji) i u mjestima gdje do sad nije imao infrastrukture razvlači FTTH optiku (optiku direktno u kuću/stan i u ruter) ili još uvijek razvlače hybrid fiber-coax mrežu (koaksijalni kabl do kuće/stana i u ruter) ??
-
Forumerrer
#23986 Re: Telemach BH
Jesu ovo ubili Unifon? Reinstalirao aplikaciju i sad ne mogu da se registrujem.
- crnivrag
#23987 Re: Telemach BH
https://telemach.ba/prestanak-podrske-z ... plikaciju/Forumerrer wrote: ↑25/11/2024 09:38 Jesu ovo ubili Unifon? Reinstalirao aplikaciju i sad ne mogu da se registrujem.
- gradskadjeca
#23988 Re: Telemach BH
Zdravo svima, nemam vremena nikako da se posvetim ovome problemu. Imam najjeftiniji paket gdje je brzina oko 200 Mbps. Dobio sam modem koji podrzava samo 2.4 mreze i nemam gigabitne ethernet portove. Jednom sam zvao podrsku i rekli su da je oprema koju imam propisana paketom. Zahvalio sam se jer mi je radnik u podrsci samo prenio info koju ima.
Da li neko od vas ima slican problem, jer iskreno ne mogu da iskoristim ni pola bandwidtha koji uredno placam svaki mjesec. Jednostavno treba dodijeliti adekvatnu terminalnu opremu prilikom kreiranja paketa.
Da li neko od vas ima slican problem, jer iskreno ne mogu da iskoristim ni pola bandwidtha koji uredno placam svaki mjesec. Jednostavno treba dodijeliti adekvatnu terminalnu opremu prilikom kreiranja paketa.
Last edited by gradskadjeca on 25/11/2024 10:40, edited 1 time in total.
- semsasuljakovic
#23989 Re: Telemach BH
Moraš kupiti sebi gigabitni modem, staviti ga u bridge mod s routerom i onda ćeš imati maksimalnu brzinu. Ovako trenutno, ako nema modem gigabitni port, možeš maksimalnu brzinu imati samo preko wifi.gradskadjeca wrote: ↑25/11/2024 10:29 Zdravo svima, nemam vremena nikako da se posvetim ovome problemu. Imam najjeftiniji paket gdje je brzina oko 250 Mbps. Dobio sam modem koji podrzava samo 2.4 mreze i nemam gigabitne ethernet portove. Jednom sam zvao podrsku i rekli su da je oprema koju imam propisana paketom. Zahvalio sam se jer mi je radnik u podrsci samo prenio info koju ima.
- gradskadjeca
#23990 Re: Telemach BH
Hvala druze na odgovoru, ali,semsasuljakovic wrote: ↑25/11/2024 10:35Moraš kupiti sebi gigabitni modem, staviti ga u bridge mod s routerom i onda ćeš imati maksimalnu brzinu. Ovako trenutno, ako nema modem gigabitni port, možeš maksimalnu brzinu imati samo preko wifi.gradskadjeca wrote: ↑25/11/2024 10:29 Zdravo svima, nemam vremena nikako da se posvetim ovome problemu. Imam najjeftiniji paket gdje je brzina oko 250 Mbps. Dobio sam modem koji podrzava samo 2.4 mreze i nemam gigabitne ethernet portove. Jednom sam zvao podrsku i rekli su da je oprema koju imam propisana paketom. Zahvalio sam se jer mi je radnik u podrsci samo prenio info koju ima.
Iskreno ako placam 200 Mbps, onda je obaveza providera ( radio sam 15 godina za ISP-a ) da obezbjedi opremu za ono sto prodaje, preko 2,4 ne mogu da dobijem vise od 70 Mbps, testirao sam na uredjajima sa kojima sam na poslu dobijao 300 Mbps wirelessom - imamo pravo zajeban WL na poslu. Telemachov modem i vlanovi su podeseni na taj nacin da vjerovatno ne mogu na bilo koji modem prebaciti konfiguraciju i da to radi, pocevsi od MAC adrese kao autentifikacije na sistem. Misljenja sam da ako mi je prodao 200 Mbps, onda mi treba to i obezbjediti, 2,4 kanali su pretrpani, 5 Ghz su mozda malo slobodniji pa bih mozda i uspio da izvucem do 200 Mbps, naravno ne ocekujem da zakuca na 200, ali 180-190 bi bilo sasvim dovoljno. Nisam teenager, ne igram igre uopste, ne ganjam ping i te ludorije. Prema specifikacijama na internetu EPC3928s ima GE portove, ali na EON
boxu dobijem samo 100 Mbps. Iskreno, nije mi bas toliko ni bitan wireless, to mi je opciono, ali bih eto volio da mi njihov box na kablu ima tih deklarisanih 200 Mbps kako i pise prema ugovoru, cisto zbog kvalitetnijeg stream-a ostalih aplikacija koje imam instalirane na box-u.
- semsasuljakovic
#23991 Re: Telemach BH
Oni su dužni da kablom obezbijede tu brzinu. Ako ti LAN ne daje više od 100, možda ti nije gigabitna mrežna kartica?gradskadjeca wrote: ↑25/11/2024 11:03Hvala druze na odgovoru, ali,semsasuljakovic wrote: ↑25/11/2024 10:35Moraš kupiti sebi gigabitni modem, staviti ga u bridge mod s routerom i onda ćeš imati maksimalnu brzinu. Ovako trenutno, ako nema modem gigabitni port, možeš maksimalnu brzinu imati samo preko wifi.gradskadjeca wrote: ↑25/11/2024 10:29 Zdravo svima, nemam vremena nikako da se posvetim ovome problemu. Imam najjeftiniji paket gdje je brzina oko 250 Mbps. Dobio sam modem koji podrzava samo 2.4 mreze i nemam gigabitne ethernet portove. Jednom sam zvao podrsku i rekli su da je oprema koju imam propisana paketom. Zahvalio sam se jer mi je radnik u podrsci samo prenio info koju ima.
Iskreno ako placam 200 Mbps, onda je obaveza providera ( radio sam 15 godina za ISP-a ) da obezbjedi opremu za ono sto prodaje, preko 2,4 ne mogu da dobijem vise od 70 Mbps, testirao sam na uredjajima sa kojima sam na poslu dobijao 300 Mbps wirelessom - imamo pravo zajeban WL na poslu. Telemachov modem i vlanovi su podeseni na taj nacin da vjerovatno ne mogu na bilo koji modem prebaciti konfiguraciju i da to radi, pocevsi od MAC adrese kao autentifikacije na sistem. Misljenja sam da ako mi je prodao 200 Mbps, onda mi treba to i obezbjediti, 2,4 kanali su pretrpani, 5 Ghz su mozda malo slobodniji pa bih mozda i uspio da izvucem do 200 Mbps, naravno ne ocekujem da zakuca na 200, ali 180-190 bi bilo sasvim dovoljno. Nisam teenager, ne igram igre uopste, ne ganjam ping i te ludorije. Prema specifikacijama na internetu EPC3928s ima GE portove, ali na EON
boxu dobijem samo 100 Mbps. Iskreno, nije mi bas toliko ni bitan wireless, to mi je opciono, ali bih eto volio da mi njihov box na kablu ima tih deklarisanih 200 Mbps kako i pise prema ugovoru, cisto zbog kvalitetnijeg stream-a ostalih aplikacija koje imam instalirane na box-u.
- Benq
#23992 Re: Telemach BH
Da skratimo pricu, Telemach (kao i svi ostali operateri) je duzan da isporuci brzinu po ugovoru ali putem mreznog kabla, za wifi ne garantuje niko, niti smije.
Kome treba puna brzina preko wifi, zna sta mu je ciniti i ima posebna tema za routere o tome, a pisati eseje na tu temu i traziti nesto prakticno nemoguce je van pameti.
EON box, TV, konzole i slicni uredjaji nisu mjerodavni za testiranje brzine interneta. Ko nema gigabit lan port na laptopu, ima kupit adapter usb to lan i rijesen problem, za sve ostalo tu je dodatna oprema koja se kupuje. Da je to tako da operater mora obezbjediti sve sto nije po ugovoru, ne bismo imali dodatne routere u slobodnoj prodaji.
Kome treba puna brzina preko wifi, zna sta mu je ciniti i ima posebna tema za routere o tome, a pisati eseje na tu temu i traziti nesto prakticno nemoguce je van pameti.
EON box, TV, konzole i slicni uredjaji nisu mjerodavni za testiranje brzine interneta. Ko nema gigabit lan port na laptopu, ima kupit adapter usb to lan i rijesen problem, za sve ostalo tu je dodatna oprema koja se kupuje. Da je to tako da operater mora obezbjediti sve sto nije po ugovoru, ne bismo imali dodatne routere u slobodnoj prodaji.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#23993 Re: Telemach BH
@Benq @crnivrag do kad je Formula 1 na Sport Klubu?
- fusion_ba
#23994 Re: Telemach BH
Svakako bi bilo korektno da korisnicima koji u paketu imaju 100+ Mbps obezbijede 5GHz rutere kako bi i na WiFi imali brzinu približnu onoj koju plaćaju. Naravno oni su se ogradili da pružaju ugovorenu brzinu samo putem LAN-a ali to što daju zastarjelu opremu svakako nije korektno prema korisnicima.
Druga stvar je ako ruter podržava te WiFi brzine a korisnik mjeri brzinu 20 metara daleko, to je već do korisnika, a ne do operatera.
Druga stvar je ako ruter podržava te WiFi brzine a korisnik mjeri brzinu 20 metara daleko, to je već do korisnika, a ne do operatera.
- Benq
#23995 Re: Telemach BH
Nemam pojma druze, ni ne gledam tv kanale
-
hava123
#23996 Re: Telemach BH
Tako je!fusion_ba wrote: ↑25/11/2024 11:45 Svakako bi bilo korektno da korisnicima koji u paketu imaju 100+ Mbps obezbijede 5GHz rutere kako bi i na WiFi imali brzinu približnu onoj koju plaćaju. Naravno oni su se ogradili da pružaju ugovorenu brzinu samo putem LAN-a ali to što daju zastarjelu opremu svakako nije korektno prema korisnicima.
- gradskadjeca
#23997 Re: Telemach BH
Dakle, wifi mi iskreno nije toliki problem, imam 2 laptopa i usb adapter i koliko se sjecam tu sam i dobio brzinu vecu od 100 Mbps, kako neko rece mogu uzeti 5g router i staviti ga u bridge mode i to znam, ali zasto bih se izlagao dodatnom trosku. Najveci mi je problem sto na samom boxu nemam tu brzinu, pokaze 98/15 sto je ok, da je na boxu gigabit eth bilo bi 200/15. Wireless kazem nije stvarno toliki problem, iako bi trebali i to da obezbjede kada se reklamira ta brzina. Wireless testiram 1m od routera, pogasim sve sto bi moglo generisati saobracaj restartujem opremu i testiram, ispitivao sam kanale mijenjao, zapisao sam koji je bio inicijalni kad su donijeli opremu. Ne moze preko tih 70 Mbps. Jednostavno kada gledam neke filmove koji su sa space tematikom hocu 4K stream nez bufferinga. Uglavnom ide kako treba, ali kad ne ide onda pocnem da lajemhava123 wrote: ↑25/11/2024 12:03Tako je!fusion_ba wrote: ↑25/11/2024 11:45 Svakako bi bilo korektno da korisnicima koji u paketu imaju 100+ Mbps obezbijede 5GHz rutere kako bi i na WiFi imali brzinu približnu onoj koju plaćaju. Naravno oni su se ogradili da pružaju ugovorenu brzinu samo putem LAN-a ali to što daju zastarjelu opremu svakako nije korektno prema korisnicima.
Druga stvar je ako ruter podržava te WiFi brzine a korisnik mjeri brzinu 20 metara daleko, to je već do korisnika, a ne do operatera.![]()
- Telemach
#23998 Re: Telemach BH
Zdravo @_deCKarD,
Zahvaljujemo Vam se na obraćanju. Zamolit ćemo da nam dostavite korisničke podatke i kontakt telefon putem privatne poruke, a kako bismo Vam mogli pružiti više informacija. Stojimo Vam na raspolaganju.
- Telemach
#23999 Re: Telemach BH
Zdravo @Mhmdblzvc17,Mhmdblzvc17 wrote: ↑24/11/2024 21:11 Pozz, da li Telemach u novim zgradama (novogradnji) i u mjestima gdje do sad nije imao infrastrukture razvlači FTTH optiku (optiku direktno u kuću/stan i u ruter) ili još uvijek razvlače hybrid fiber-coax mrežu (koaksijalni kabl do kuće/stana i u ruter) ??
Hvala Vam na javljanju. Predlažemo da nam putem privatne poruke dostavite tačne adresne podatke kako bismo Vam mogli pružiti validne informacije. Stojimo Vam na raspolaganju.
- Telemach
#24000 Re: Telemach BH
Zdravo @Forumerrer,Forumerrer wrote: ↑25/11/2024 09:38 Jesu ovo ubili Unifon? Reinstalirao aplikaciju i sad ne mogu da se registrujem.
Hvala na javljanju. Unifon aplikacije od 31.10.2023. godine više nije službeno podržana, a kao rezultat toga, od 1.11.2023. aplikacija više nije dostupna za preuzimanje u trgovini aplikacijama te nije dostupna u paketima sa fiksnom telefonijom za nove korisnike. Za sve korisnike koji već imaju aktiviranu Unifon aplikaciju, ista će raditi do daljnjeg, najkasnije do isteka obavezne ugovorne obaveze ili dok istu ne deinstaliraju na svom uređaju. Stojimo Vam na raspolaganju.