INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20776 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by _BataZiv_0809 »

nepass1 wrote: 25/11/2024 19:26 Jucer na planinu isankao se sa djetetom, ponio caja u termoski potrosio 0KM, danas oprao i usisao auto, malo sa rajom na kafu, plejke, uzivancija. Potrosio 15KM. Ne osjetim da ne rade centri, kod kuce ima svega hoces ustipke, przenice, hljeb, jesti mazazalica, mesa, graha, rize, krompira, voca raznog
Ne znam kako ne mozete dva dana da ne rade marketi, ne kontam guzve u is.
:thumbup:
fortaleza

#20777 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by fortaleza »

Naslovnica wrote: 25/11/2024 17:36 Cisto za zapisnik, to su 52 nedjelje godisnje.
8-)
U Hrvatskoj su uveli da trgovine mogu raditi 17 nedjelja kroz godinu po želji dok su preostale nedjelje neradne, 35.

I trgovci mogu birati i unaprijed najaviti koje su radne tako da u tom slučaju radnici opet ne rade 2/3 nedjelja, a narod opet ima izbor za kupovinu jer trgovine biraju različite nedjelje.

I ovo po meni ima veze s manjkom radne snage i dobar je kompromis.

Na potpuno zatvaranje radnji će proći još vremena da se narod navikne i kroz neko vrijeme će doći do povećane opskrbe subotom i slično.
vjeshalica

#20778 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by vjeshalica »

Adisice wrote: 25/11/2024 19:16 Fruvita sok od naranče 750 ml. preko 8 Km :-) prije sedmicu dana 5 km
Gdje to?
Prvobitno je bio oko 3KM.... :run:
SuperHans

#20779 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by SuperHans »

Najgluplji zakon koji su mogli donijeti. Glavni grad zatvoren dva dana dok genocdiasi kupe plodove. AFerim idioti
Naslovnica

#20780 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Naslovnica »

nepass1 wrote: 25/11/2024 19:26 Jucer na planinu isankao se sa djetetom, ponio caja u termoski potrosio 0KM, danas oprao i usisao auto, malo sa rajom na kafu, plejke, uzivancija. Potrosio 15KM. Ne osjetim da ne rade centri, kod kuce ima svega hoces ustipke, przenice, hljeb, jesti mazazalica, mesa, graha, rize, krompira, voca raznog
Mnogo je 15KM kume
8-)
elcaliente

#20781 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by elcaliente »

SuperHans wrote: 25/11/2024 19:52 Najgluplji zakon koji su mogli donijeti. Glavni grad zatvoren dva dana dok genocdiasi kupe plodove. AFerim idioti
Ide Bosnjo rado na dan drzavnosti u RS da im puni kasu.
duh_sa_sjekirom

#20782 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by duh_sa_sjekirom »

Adisice wrote: 25/11/2024 19:16 Fruvita sok od naranče 750 ml. preko 8 Km :-) prije sedmicu dana 5 km
:-)
Da mi je vidjeti facu koja to kupi po toj cijeni...
Adisice

#20783 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Adisice »

vjeshalica wrote: 25/11/2024 19:44
Gdje to?
Prvobitno je bio oko 3KM.... :run:
Bingo
belfy

#20784 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by belfy »

trazili da se zakonska regulativa odradi "po EU pravilima" - odradili. sada se mogi zale!? kakva je razlika ovog naseg donesenog zakona od istog u Njemackoj?
detroit-mercy

#20785 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by detroit-mercy »

dječak sa šibicama wrote: 25/11/2024 17:58 Orasje vec najavilo ili pripremilo izuzimanje od zakona, pogranicna opcina logicno. Ocekujem uskoro i Hercegovce, Neum takodje.

Kako rekoh, Bingas ce u skorije vrijeme poceti pritisak, vjerujem.

Glup zakon u svakom slucaju. Odredi ti njemu kaznu ako ne placa radnike dovoljno, pusti se radne i neradne nedelje.
Pola Slavonije ti je vikendom u prekogranicnim mjestima (Orasje, Odzak, Brcko, Samac) u kupovini. HercegNovi ti se sav salije nedeljom u Trebinje u BiMgo u kupovini i da dalje ne nabrajam. Glup zakon do bola, posebno kada se zna da je nama svaka ekonomska aktivnost prijeko potrebna.
duh_sa_sjekirom

#20786 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by duh_sa_sjekirom »

Inače, taj sok Fruvita smo prije godinu dana plaćali oko 2 KM.
Sad je 4x skuplji, a nisam primjetio da su narandže toliko poskupile.
Znači, neko nekoga dere...
ZoomZoomKiwi

#20787 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by ZoomZoomKiwi »

Kupiš kilu naranči i iscijediš ih. Ne može bolje.

Još ako imaš sokovnik pa malo jabuke malo mrkve malo kivija hajd zdravo.
zippoo87

#20788 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

belfy wrote: 25/11/2024 20:26 trazili da se zakonska regulativa odradi "po EU pravilima" - odradili. sada se mogi zale!? kakva je razlika ovog naseg donesenog zakona od istog u Njemackoj?
Mentalni sklop ljudi koji ovdje zive :roll:
Nas brdjo i kada ode u Njemacku,ostaje samo brdjo...ne postaje emancipovani nijemac .
Tako je i ovdje kod nas...dosao evropski zakon,ali mozak ovdasnjih ljudi to ne moze jos svariti i prihvatiti.
Zato ovaj "sok" oko najobicnije slobodne nedjelje

Ja se ne mogu nacuditi ovim upisima ovdje i na onoj prosloj temi,koja je zatvorena.
Evo i meni u kuci nicega ne treba...kupio u toku sedmice sto mi je trebalo,uzeo u petak par piva da imam preko vikenda i praznika i laganica.
Hakiz

#20789 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Hakiz »

elcaliente wrote: 25/11/2024 20:08
SuperHans wrote: 25/11/2024 19:52 Najgluplji zakon koji su mogli donijeti. Glavni grad zatvoren dva dana dok genocdiasi kupe plodove. AFerim idioti
Ide Bosnjo rado na dan drzavnosti u RS da im puni kasu.
Poslala ga federalna vlada.
dječak sa šibicama

#20790 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by dječak sa šibicama »

Hocete reci da u Minhenu ili Berlinu nedeljom ne postoji trgovina koja je otvorena, odnosno sve su trgovine zatvorene u nedelju, do zadnje?
HelaS

#20791 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by HelaS »

zippoo87 wrote: 25/11/2024 21:15
belfy wrote: 25/11/2024 20:26 trazili da se zakonska regulativa odradi "po EU pravilima" - odradili. sada se mogi zale!? kakva je razlika ovog naseg donesenog zakona od istog u Njemackoj?
Nas brdjo i kada ode u Njemacku,ostaje samo brdjo...ne postaje emancipovani nijemac .
Tako je i ovdje kod nas...dosao evropski zakon,ali mozak ovdasnjih ljudi to ne moze jos svariti i prihvatiti.

Ja se ne mogu nacuditi ovim upisima ovdje i na onoj prosloj temi,koja je zatvorena.
Evo i meni u kuci nicega ne treba...kupio u toku sedmice sto mi je trebalo,uzeo u petak par piva da imam preko vikenda i praznika i laganica.
Tebi iz NS da kažu sagni se... ti bi učinio :-) Kakav bolan evropski zakon :lol: :lol:
Hakiz

#20792 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Hakiz »

elcaliente wrote: 25/11/2024 19:05
Hakiz wrote: 25/11/2024 18:38
elcaliente wrote: 25/11/2024 18:31

Zasto mislis da je uredjenje rada nedjeljom dobro urediti zakonom o radu?

Ja mislim da bi to za BiH ekonomiju i gradzane bila fatalna greska.
Zašto?
Da ne spemamo ovjde.
Zakon o radu se odnosi na sve radnike u federaciji.
Zelja formusa kako bi mogli cjefiti nedjeljom po trzim je regulisanje zakona o radu tako da se rad plati nedjeljom vise citaj duplo i da se striktno kontorlisu.

Znaci svi radnici u federaciji, pekar, lekar, apotekar, konobar itd..itd.

Sta bi to proizrokovalo recimo u trgovini, neke pekare i male prodavnice bi se zatvorile, neke bi odpustile radnike gdje bi vlasnici radili, veliki trzni centri bi ili zatvorili ili bi na grbaci tri radnika izgurali nekako tu nedjelju.

A sto bi to znacilo za industriju sam skontaj i ko bi na kraju platio vece cijene? Naravno kupac.
Naravno. Tako i treba. Sve drugo je diskriminacija.
zippoo87

#20793 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

HelaS wrote: 25/11/2024 22:03

Tebi iz NS da kažu sagni se... ti bi učinio :-) Kakav bolan evropski zakon :lol: :lol:
O cemu ti ?
Ja sa NSom sada imam veze toliko sto dobiju moj glas i to je to.
A znaci u Njemackoj je "neradna nedjelja za trgovine" evropski zakon a u BiH to ipak nije ?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20794 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by konektovan »

Zakon je glup i diskriminatoran,...
Da Bog da se pojedini navikavali 100 godina na njega, ja necu. :mrgreen:
Thorgerson

#20795 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Thorgerson »

Ja isto tako mogu bez marketa. Dan, dva, tri. Imam brasno, imam vodu, struju. Imam uvijek sto kazes nesto za namazati, voca, povrca. Stoga ne kontam ni ja toliku paniku oko marketa.

Ono sto ja vidim kao lose, jeste to sto ne rade ni ostale trgovine.

Npr. Ja sam cesto nedjeljom znao otici do scc, bbi sl. Da kupimo sebi, djeci neke stvari. Uvijek, ali uvijek se tu nadje i 100 KM+ dodatnih gluposti, koje nisam planirao da kupim, neka impulsivna kupovina.

E sad, subota. Vec je krkljanac jer svi ce naravno subotom navaliti. Drugim danima, ja fkt nemam volju kad dodjem kuci s posla da hodam po shopping centrima. Ne mogu ba.

S jedne strane. Ova odluka je dakle i dobra za moj budzet. Jer fkt necu otici u scc i spizditi 300 KM bezveze. Nego cu kako gore neko napisa otici setati, sa termoskom caja i sendvicem. Iskreno, meni i bolja verzija. I verzija koju sam i prije ovog nerada nedjeljom praktikovao. Al kazem, 95% tih kupovina sam obavljao subotom i nedjeljom i sad je to nemoguce.

Ja cu se snaci. Ali misljenja sam da ce ovo biti bas veliki udar za trgovce. Ono, ok ako su to radnici trazili, hej ja sam za sve, za demokratiju. Ako njima stima, jbg ja cu se navici. Kako se ljudi naviknu da banke rade do 16h. Pa, navikni se i na ovo. Jbg. Morat cu ipak onda dici guzicu i obaviti kupovine radnim danom. Al to ce bas biti urijetko i kad mi zatreba bas nesto.

Zato mislim da se trebalo dopustiti, ko zeli da radi, neka radi. I da se to plati. Duplo ili vise.

Jer ovo je glupost. Vec ljudi pisu, poginuse likovi ba pumpama. Znate li vi koji je sad udar na njih. Ionako valja stici tociti gorivo, ionako ih je uvijek manjak. Jos sad imas hrpu musterija koji kupuju sokove, pive, ne znam sta nadju. Mislite da ce tom radniku plata biti veca hahaha.

Nepromisljeno totalno.

I zanimljivo mi je da se ovaj zakon postuje kao nijedan zakon do sada. Kako? Pa eto zabrana pusenja i niko nista. Kako to da svi redom postuju ovaj zakon.
Thorgerson

#20796 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Thorgerson »

Njemacka, sama, nije evropska unija.
U evropakoj uniji u dosta zemamlja trgovine rade nedjeljom.

Mada, nema to veze ni sa cim.

Ja sam se zijanio kad sam vidio da je prosjecno sedmicno radno vrijeme u Holandiji 29 sati.

E sad, dosta trgovina i marketa u Holandiji radi nedjeljom.

Znaci, mi smo apsolutno neproduktivni. "Radimo" ko budale 40h minimum, neki odvaljuju i vise. I opet smo samo dno Evrope.

Neke druge stvari treba mijenjati. I ne treba samo ko telad da prepisujemo sta drugi rade. Pa jbt svabi je nedjelja bog tito allah. Nama vala i nije. Nije u tolikom smislu kao njima. Ali mi nismo Njemacka. Niti cemo biti. Totalno drugi mentalitet, kultura.
zippoo87

#20797 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

Thorgerson wrote: 25/11/2024 23:38
Zato mislim da se trebalo dopustiti, ko zeli da radi, neka radi. I da se to plati. Duplo ili vise.

Jer ovo je glupost. Vec ljudi pisu, poginuse likovi ba pumpama. Znate li vi koji je sad udar na njih. Ionako valja stici tociti gorivo, ionako ih je uvijek manjak. Jos sad imas hrpu musterija koji kupuju sokove, pive, ne znam sta nadju. Mislite da ce tom radniku plata biti veca hahaha.

Nepromisljeno totalno.

I zanimljivo mi je da se ovaj zakon postuje kao nijedan zakon do sada. Kako? Pa eto zabrana pusenja i niko nista. Kako to da svi redom postuju ovaj zakon.
U ovom zadnjem dijelu si i sam dao naslutiti da ce sada i radnici na pumpama moci traziti vecu platu ili nece raditi nikako,pa ce onda pumpa gazdi biti zatvorena svaki dan. Isto kao i za trzne centre...nema radnika,centar ne radi.
A da odgovorim i ovo vezano za to "neka radi ko hoce nedjeljom"...u praksi kako je neizvodivo.

Evo primjer...lokalni manji market...ukupno radi 10 osoba u smjeni ili u danu,nebitno. I dodje nedjelja,njih 8 kaze,ja necu ovu nedjelju raditi,imam nesto isplanirano. Ostanu 2 osobe koje hoce da rade.
Mogu li ove 2 osobe raditi same cijeli dan u trznom centru i da sve bude normalno ?????

Drugi primjer...radimo ti i ja u nekoj maloj radnjici u nekom velikom trznom centru,oni pultovi sa mobitelima,duhanom,igricama i tako to i svaki od nas radi po jednu smjenu dnevno. I dodje nedjelja i ja kazem,ja necu nikada raditi nedjeljom,hocu da sam slobodan. Ostaje onda da ti MORAS RADITI SVAKU NEDJELJU. Da li bi ti pristao na ovo ? A naravno,biti ce ti dupla dnevnica ali evo,jedan kolega odlucio da ga ne zanima dupla dnevnica i nece da radi,tebi ide dupla dnevnica ali je SVAKA nedjelja radna. Pristajes li ?
A gazdu boli tuki ko ce od nas dvoje raditi,njemu je bitno da radnja radi i da se napravi pazar.
Ako ni ti ne pristanes,opcija je da je radnja svakao zatvorena nedjeljom,ne treba nikakav zakon .
Last edited by zippoo87 on 26/11/2024 00:05, edited 1 time in total.
zippoo87

#20798 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

Thorgerson wrote: 25/11/2024 23:51

Njemacka, sama, nije evropska unija.
U evropakoj uniji u dosta zemamlja trgovine rade nedjeljom.

Mada, nema to veze ni sa cim.

Ja sam se zijanio kad sam vidio da je prosjecno sedmicno radno vrijeme u Holandiji 29 sati.

E sad, dosta trgovina i marketa u Holandiji radi nedjeljom.

Znaci, mi smo apsolutno neproduktivni. "Radimo" ko budale 40h minimum, neki odvaljuju i vise. I opet smo samo dno Evrope.

Neke druge stvari treba mijenjati. I ne treba samo ko telad da prepisujemo sta drugi rade. Pa jbt svabi je nedjelja bog tito allah. Nama vala i nije. Nije u tolikom smislu kao njima. Ali mi nismo Njemacka. Niti cemo biti. Totalno drugi mentalitet, kultura.
Slazem se.
Ali dosta trgovina i trznih centara i prije ovog zakona nije radilo nedjeljom
Evo kod mene u Gracanici veliki Bingo nije radio ili je radio do podne,nije radio ni Fis. Neki drugi centri su radili svaki dan,tipa Etna,Belamionix,Robot nemam pojma,tu ne idem. Bau centar Zeka je mislim radio ali skraceno.
Thorgerson

#20799 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Thorgerson »

zippoo87 wrote: 25/11/2024 23:54 U ovom zadnjem dijelu si i sam dao naslutiti da ce sada i radnici na pumpama moci traziti vecu platu ili nece raditi nikako,pa ce onda pumpa gazdi biti zatvorena svaki dan. I sto kao i za trzne centre...nema radnika,centar ne radi.
A da odgovorim i ovo vezano za to "neka radi ko hoce nedjeljom"...u praksi kako je neizvodivo.

Evo primjer...lokalni manji market...ukupno radi 10 osoba u smjeni ili u danu,nebitno. I dodje nedjelja,njih 8 kaze,ja necu ovu nedjelju raditi,imam nesto isplanirano. Ostanu 2 osobe koje hoce da rade.
Mogu li ove 2 osobe raditi same cijeli dan u trznom centru i da sve bude normalno ?????

Drugi primjer...radimo ti i ja u nekoj maloj radnjici u nekom velikom trznom centru,oni pultovi sa mobitelima,duhanom,igricama i tako to i svaki od nas radi po jednu smjenu dnevno. I dodje nedjelja i ja kazem,ja necu nikada raditi nedjeljom,hocu da sam slobodan. Ostaje onda da ti MORAS RADITI SVAKU NEDJELJU. Da li bi ti pristao na ovo ? A naravno,biti ce ti dupla dnevnica ali evo,jedan kolega odlucio da ga ne zanima dupla dnevnica i nece da radi,tebi ide dupla dnevnica ali je SVAKA nedjelja radna. Pristajes li ?
A gazdu boli tuki ko ce od nas dvoje raditi,njemu je bitno da radnja radi i da se napravi pazar.
Ako ni ti ne pristanes,opcija je da je radnja svakao zatvorena nedjeljom,ne treba nikakav zakon .
Ma da, upravu si. U normalnoj zemlji to funkcionise. Nece niko nedjeljom. Zatvoreno i kraj price. Kod nas bi bilo, ucjene i sl.

S tim da, kako si vec napisao u drugom komentaru, dosta bi se toga vremenom samo zatvorilo nedjeljom. I vec jeste zatvoreno.

Ne znam, meni fkt nista ne fali. Samo kazem, barem sto se mene tice, ja cu fkt manje trositi.

Ok, otici ce pare naravno drugim danima. Al jbg, ja cu mozda u srijedu lupam nakon posla otici da kupim sebi, djeci nesto. Medjutim, mi nemamo.vremena kao.vikendom da mi tu sad hodamo i isprobavamo. Nego cemo fino skontati vec prije. Aha treba tebi majica, tebi carape, meni to, sveska, olokvka. Trci kupi i bjezi nazad.

Ja o tome govorim. I nema sanse da cu ja, ti i bilo ko potrositi vise novca nego u kupovini vikendom.

Opet, bice zanimljivo vidjeti statistike, ali ja fkt ne vidim kako trgovine nece dozivjeti ogroman udar na svoje poslovanje. Vidjet cemo.
zippoo87

#20800 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

Thorgerson wrote: 26/11/2024 00:09
zippoo87 wrote: 25/11/2024 23:54 U ovom zadnjem dijelu si i sam dao naslutiti da ce sada i radnici na pumpama moci traziti vecu platu ili nece raditi nikako,pa ce onda pumpa gazdi biti zatvorena svaki dan. I sto kao i za trzne centre...nema radnika,centar ne radi.

Ma da, upravu si. U normalnoj zemlji to funkcionise. Nece niko nedjeljom. Zatvoreno i kraj price. Kod nas bi bilo, ucjene i sl.

S tim da, kako si vec napisao u drugom komentaru, dosta bi se toga vremenom samo zatvorilo nedjeljom. I vec jeste zatvoreno.

Ne znam, meni fkt nista ne fali. Samo kazem, barem sto se mene tice, ja cu fkt manje trositi.

Ok, otici ce pare naravno drugim danima. Al jbg, ja cu mozda u srijedu lupam nakon posla otici da kupim sebi, djeci nesto. Medjutim, mi nemamo.vremena kao.vikendom da mi tu sad hodamo i isprobavamo. Nego cemo fino skontati vec prije. Aha treba tebi majica, tebi carape, meni to, sveska, olokvka. Trci kupi i bjezi nazad.

Ja o tome govorim. I nema sanse da cu ja, ti i bilo ko potrositi vise novca nego u kupovini vikendom.

Opet, bice zanimljivo vidjeti statistike, ali ja fkt ne vidim kako trgovine nece dozivjeti ogroman udar na svoje poslovanje. Vidjet cemo.
Trgovine mjesovitom robom nece osjetiti pad,jer ono sto ti treba ces kupiti ostalim danima. Ja vidim da ce najvise nahebati ove radnje koje su u najmu u trznim centrima...ono odjeca,obuca,djecije igracke i oprema i tako to...jer kao sto ti kazes,ljudi nece imati vremena toliko radnim danima kao vikendom,da bleje po centrima i kupuju i sto im treba i sto ne treba.
Ali evo ja sve sto pisem,pisem iz licnog ikustva,jer sam radio to i bas u trznim centrima...znalo je biti nedjelja u centru da nema zive duse,ne napravis pazara nista. Presjedis cijeli dan a moras biti tu a najradije bi to zatvorio i otisao,jer nema nikoga. Jednostavno nema nekog pravila a sada se posebno navike ljudi mijenjaju...pocinju ljudi sve vise i vise narucivati i odjecu i obucu online i to i ovi koji do jucer nisu znali ni sta je online trgovina. Sve ih je vise...evo i vezano za Temu...ljudi maksuz vade debitne kartice,da bi mogli kupovati a nikada prije nisu imali ni karticu,jer nisu bili zaposleni :D
Sve se mijenja...samo sto se kod nas na svaku promjenu gleda negativno i mnogi u svemu traze neke teorije zavjere i sta sve ne. Sta god da uradis,nekome ce odgovarati a nekome nece.
Evo ja bih da se mene pita,sve usluge i sve vezano za racune i placanja prebacio u digitalno i online.
Ali svjestan sam u kakvoj drzavi zivim,koliko je ljudi ovdje i bukvalno nepismeno a ne samo gramaticki i koliko ih ne zna jos ni podici novac sa bankomata a kamoli da placa online nesto. I zato sto sam ja u manjini a ovi u vecini,drzava i svi sistemi su prilagodjeni njima a ja ga pusim :D
I ovi slicni meni a ovi sto im ne smeta da hodaju od saltera do saltera,da cekaju pecat,papir,ovo ono...njima je i to lakse,nego da nauce kliknuti na 2-3 mjesta na mobitelu. Svako gleda samo svoju guzicu i to je svugdje tako.
Post Reply