Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

canvra888

#64001 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by canvra888 »

kravamuzara wrote: 25/11/2024 21:22
canvra888 wrote: 25/11/2024 21:13 Tu sam te čekao.

Nisu oni uzrokovali, nego SAD koja je napravila toliku hampu oko toga, jer se i prije i poslije dieselgatea varalo i nastavilo varati u istim mjerama, samo niko od toga nije napravio hampu naknadno. Zna se zašto se SAD baš okomila na VW.
Nije kriv kriminalac nego onaj ko ga je uhvatio, o gimnastiko :lol:
kravamuzara wrote: 20/06/2024 01:05 Rekao sam gore vauvau je najebao jer je naletio amerikancima, za identican prekrsaj je cummins dobio blagu kaznu.
A volim sto su najebali jer su hinje najvece :lol:
Evo ovako te najbolje povalit, tvojim vlastitim riječima, od ne tako davno.

Napisao si isto što i ja u prethodnom postu. Je l' i ovo tvoje sad "gimnastika" ili šta?
kravamuzara

#64002 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by kravamuzara »

canvra888 wrote: 25/11/2024 21:45
canvra888 wrote: 25/11/2024 21:13 Tu sam te čekao.

Nisu oni uzrokovali, nego SAD koja je napravila toliku hampu oko toga, jer se i prije i poslije dieselgatea varalo i nastavilo varati u istim mjerama, samo niko od toga nije napravio hampu naknadno. Zna se zašto se SAD baš okomila na VW.
kravamuzara wrote: 20/06/2024 01:05 Rekao sam gore vauvau je najebao jer je naletio amerikancima, za identican prekrsaj je cummins dobio blagu kaznu.

Napisao si isto što i ja u prethodnom postu. Je l' i ovo tvoje sad "gimnastika" ili šta?
Sta nije tacno ?
Njemacka je znala i cutala, naletili amerikancima i neka su, i dalje ih ne pere od kriminala tvoja gimnastika.
kravamuzara

#64003 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by kravamuzara »

BiBi911 wrote: 25/11/2024 21:42
kravamuzara wrote: 25/11/2024 21:26
BiBi911 wrote: 25/11/2024 21:24

Nije te strah vozit auto koje ima oslabljen A stub
Opet ponavljas gluposti.
Tebi je glupost namjerno oslabljenja sasija
Meni su glupost dezinformacije.
Na crash testove i u evropi i u americi idu regularno kupljena auta, gdje amarkovo ima maksimalne ocjene.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#64004 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by Evolution_IV »

BiBi911 wrote: 25/11/2024 21:24
Evolution_IV wrote: 25/11/2024 18:14 zahvalit se smecarskom vag na svemu, oni su uzrokovali da se detaljnije svi pregledaju
Nije te strah vozit auto koje ima oslabljen A stub
nidje veze prica

da ne kazem hrpa gluposti s tvoje strane, jer je problem za sasije do 2019god(japan/azija samo) dok se jos zvala axela
Last edited by Evolution_IV on 25/11/2024 22:07, edited 1 time in total.
canvra888

#64005 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by canvra888 »

kravamuzara wrote: 25/11/2024 21:49

Sta nije tacno ?
Njemacka je znala i cutala, naletili amerikancima i neka su, i dalje ih ne pere od kriminala tvoja gimnastika.
Da ti boldiram opet, valjda uspiješ skopčati. Dakle nijendo onog šta je napravio, nego ko je napravio.

I dan-danas i dalje varaju skro svi, od azijata, evropljana i amerikanca, isto kao što su i tokom dieselgate varali. Samo što su se na VW okomili bili, a što li, baš je tad nakon dieselgatea Toyota primat preuzela bila.
Evolution_IV

#64006 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by Evolution_IV »

ma ja, njima smjestili namjerno, jadna majko svoja...evo suza mi krenula
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64007 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by _BataZiv_0809 »

kravamuzara

#64008 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by kravamuzara »

canvra888 wrote: 25/11/2024 22:06

Sta nije tacno ?
Da ti boldiram opet, valjda uspiješ skopčati. Dakle nijendo onog šta je napravio, nego ko je napravio.

I dan-danas i dalje varaju skro svi, od azijata, evropljana i amerikanca, isto kao što su i tokom dieselgate varali. Samo što su se na VW okomili bili, a što li, baš je tad nakon dieselgatea Toyota primat preuzela bila.
Hajde povecaj font jos malo, „i drugi su“ nije argument za oslobadjanje, vauvau je sitan igrac u usa i nije nikakva zavjera da je bas on najebao najvise.
Najebao je najvise jer je naletio prvi i jer je nivo varanja bio maliciozniji i u vecem obimu (maksuz pisan softver da prepoznaje testne uslove, vecina ostalih je imala isto ponasanje softvera i na testu i u stvarnosti).
kravamuzara

#64009 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by kravamuzara »

Evolution_IV wrote: 25/11/2024 22:08 ma ja, njima smjestili namjerno, jadna majko svoja...evo suza mi krenula
Isao tedej ko halva, pun beverli hils cadjavaca bio :pisnuo:
Evolution_IV

#64010 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by Evolution_IV »

_BataZiv_0809 wrote: 25/11/2024 22:14
vjerujem da je stabilna pravo :D :D
canvra888

#64011 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by canvra888 »

kravamuzara wrote: 25/11/2024 22:16

Sta nije tacno ?

Hajde povecaj font jos malo, „i drugi su“ nije argument za oslobadjanje, vauvau je sitan igrac u usa i nije nikakva zavjera da je bas on najebao najvise.
Najebao je najvise jer je naletio prvi i jer je nivo varanja bio maliciozniji i u vecem obimu (maksuz pisan softver da prepoznaje testne uslove, vecina ostalih je imala isto ponasanje softvera i na testu i u stvarnosti).
Nije tačno da je naletio prvi. Edukuj se malo. I GM i Ford i, pazi sad, prepošteni Japanci - Honda je varala još davno prije dieselgate-a, na slične prefrigane načine kao i VW.
kravamuzara

#64012 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by kravamuzara »

canvra888 wrote: 25/11/2024 22:33

Nije tačno da je naletio prvi. Edukuj se malo. I GM i Ford i, pazi sad, prepošteni Japanci - Honda je varala još davno prije dieselgate-a, na slične prefrigane načine kao i VW.
Hajde edukuj me, pokazi gdje i sta i kad.
B6Redhell

#64013 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by B6Redhell »

kravamuzara wrote: 25/11/2024 22:17
Evolution_IV wrote: 25/11/2024 22:08 ma ja, njima smjestili namjerno, jadna majko svoja...evo suza mi krenula
Veze ti s vezom nemas… Bljujes i sam sebe porices po forumu nebuloze tacno glavobolja te citati..
u SAD je vag uspio prodat milione dizela. gdje ni jedan drugi proizvodjac nije se usudio ni ponuditi dizele
I 60% pumpi ako nije i vise. Jer ja ne znam ni iednu a da nema dizel
I ne prosipaj se bogati

Image
citroen xm

#64014 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by citroen xm »

_BataZiv_0809 wrote: 25/11/2024 22:14
Ova Tatra me podsjeti na Yugo IN. Mislim na tu vrstu šminke gdje se od babe pokušava praviti djevojka pa ispadne cirkus sa jeftinim botoksom.

Meni je ona stara Tatra ludo moćna, ova mi već nije privlačna. Interesantan mi je taj koncept velikog motora smještenog pozadi u tako velikom autu. :thumbup:
kravamuzara

#64015 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by kravamuzara »

B6Redhell wrote: 25/11/2024 23:10
kravamuzara wrote: 25/11/2024 22:17
Veze ti s vezom nemas… Bljujes i sam sebe porices po forumu nebuloze tacno glavobolja te citati..
u SAD je vag uspio prodat milione dizela. gdje ni jedan drugi proizvodjac nije se usudio ni ponuditi dizele
I 60% pumpi ako nije i vise. Jer ja ne znam ni iednu a da nema dizel
I ne prosipaj se bogati

Image
Milione dizela :lol:

Zavera belosvetska, morali ih sasjeci :pisnuo:
canvra888

#64016 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by canvra888 »

kravamuzara wrote: 25/11/2024 22:50

https://www.justice.gov/archive/opa/pr/ ... r.htm.html

AMERICAN HONDA AGREES TO $267 MILLION SETTLEMENT TO RESOLVE CLEAN AIR ACT VIOLATIONS

Largest Clean Air Act Settlement in History

The United States alleged that Honda disabled the misfire
monitoring device
on 1.6 million 1996 and 1997 model year Accords, Civics, Preludes, Odysseys, and Acuras, as well as 1995 Honda Civics. The complaint also alleged that Honda failed to report this fact when applying for Certificates of Conformity, which allow for vehicles to be legally sold if they meet federal emission standards.

The misfire monitoring device is part of an enhanced
computer system, known as the "On-Board Diagnostic System ("OBD")," which checks a vehicle's emission performance when the vehicle is in use. When the misfire device is disabled during an engine misfire, the system's malfunction indicator light will not operate.

Because the vehicle's owner is unaware that the engine needs to be serviced, increased exhaust emissions of hydrocarbons and damage to the vehicle's catalyst may occur.

FORD MOTOR TO SPEND $7.8 MILLION IN CLEAN AIR ACT SETTLEMENT AND RECALL 1997 ECONOLINE VANS

The federal government said the claims against the automaker involve the illegal use of a defeat device, in this case a sophisticated electronic control strategy ("strategy") designed to enhance fuel economy. According to EPA, the system caused smog-causing nitrogen oxide emissions to increase well beyond the limits of the Clean Air Act emission standards when the vans are driven at highway speeds.

https://www.nytimes.com/1995/12/01/us/h ... ement.html

The General Motors Corporation agreed today to recall nearly a half-million late-model Cadillacs and pay nearly $45 million in fines and other costs, settling a Federal complaint that the automaker had installed devices that caused the cars to emit illegal amounts of carbon monoxide.

The company agreed to pay $11 million in fines and spend about $30 million on recalling and repairing the cars and about $4 million on compensatory programs to help control air pollution, senior officials of the Environmental Protection Agency and the Justice Department said.

Government lawyers said they believed that the company knew the design change would cause pollution problems, an assertion the company denied.
kravamuzara

#64017 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by kravamuzara »

canvra888 wrote: 25/11/2024 23:46

AMERICAN HONDA AGREES TO $267 MILLION SETTLEMENT TO RESOLVE CLEAN AIR ACT VIOLATIONS

monitoring device
on 1.6 million 1996 and 1997 model year Accords, Civics, Preludes, Odysseys, and Acuras, as well as 1995 Honda Civics. The complaint also alleged that Honda failed to report this fact when applying for Certificates of Conformity, which allow for vehicles to be legally sold if they meet federal emission standards.

computer system, known as the "On-Board Diagnostic System ("OBD")," which checks a vehicle's emission performance when the vehicle is in use. When the misfire device is disabled during an engine misfire, the system's malfunction indicator light will not operate.

Because the vehicle's owner is unaware that the engine needs to be serviced, increased exhaust emissions of hydrocarbons and damage to the vehicle's catalyst may occur.

FORD MOTOR TO SPEND $7.8 MILLION IN CLEAN AIR ACT SETTLEMENT AND RECALL 1997 ECONOLINE VANS

The federal government said the claims against the automaker involve the illegal use of a defeat device, in this case a sophisticated electronic control strategy ("strategy") designed to enhance fuel economy. According to EPA, the system caused smog-causing nitrogen oxide emissions to increase well beyond the limits of the Clean Air Act emission standards when the vans are driven at highway speeds.

The General Motors Corporation agreed today to recall nearly a half-million late-model Cadillacs and pay nearly $45 million in fines and other costs, settling a Federal complaint that the automaker had installed devices that caused the cars to emit illegal amounts of carbon monoxide.

The company agreed to pay $11 million in fines and spend about $30 million on recalling and repairing the cars and about $4 million on compensatory programs to help control air pollution, senior officials of the Environmental Protection Agency and the Justice Department said.

Government lawyers said they believed that the company knew the design change would cause pollution problems, an assertion the company denied.
Dobro, prevedi mi jesu li kaznjeni ?
canvra888

#64018 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by canvra888 »

kravamuzara wrote: 25/11/2024 23:54
canvra888 wrote: 25/11/2024 23:46

monitoring device

Dobro, prevedi mi jesu li kaznjeni ?
Pa piše ti sve, čItAj, što bi ti rekao drugima :-)

Honda will spend, under the federal and State agreements, $17.1 million, including $12.6 million in civil penalties -- the largest ever under the Clean Air Act

The consent decree filed today in Federal District Court in
Washington, D.C. requires Ford to pay $2.5 million in civil penalties.

The company [GM] agreed to pay $11 million in fines
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#64019 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by sime_cipol »

Sramota drugovi Japanci.
:D
kravamuzara

#64020 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by kravamuzara »

canvra888 wrote: 26/11/2024 00:01 Pa piše ti sve, čItAj, što bi ti rekao drugima :-)
Dobro, uzet cemo da su kaznjeni, vjerujem ti na impliciranu rijec, a i vidim neke znakove dolara.

Znaci oni su uhvaceni i kaznjeni, vauvau je uhvacen i kaznjen, nekako su mi onda ove tvoje izjave kontradiktorne
canvra888 wrote: 25/11/2024 21:13 Nisu oni uzrokovali, nego SAD ... Zna se zašto se SAD baš okomila na VW.
canvra888 wrote: 25/11/2024 22:33 ...varala ... na slične prefrigane načine kao i VW.
Je li SAD uzrokovao ili vauvau ? Ako je USA cemu onda tvoje rijeci da je "vauvau varao na prefrigane nacine" :?
Je li ima sad zavjere ili nema ? Kod jednih zavjera, kod drugih nije ?
canvra888

#64021 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by canvra888 »

kravamuzara wrote: 26/11/2024 00:26
canvra888 wrote: 26/11/2024 00:01 Pa piše ti sve, čItAj, što bi ti rekao drugima :-)
Dobro, uzet cemo da su kaznjeni, vjerujem ti na impliciranu rijec, a i vidim neke znakove dolara.
Čovječe koji nivo ozlojeđenosti...

Bukvalno stranica ministarstva pravde SAD-a i ključna riječ settlement ili ti ga rješenje. Ako ti to nije dovoljno, ne znam šta jeste. Ovo je nadmašilo onu situaciju kada nisi vjerovao za serijsku produkciju G20 u 2018. i pored videa produkcije sa službene BMW PR stranice i datuma iz 2018. :lol:
Znaci oni su uhvaceni i kaznjeni, vauvau je uhvacen i kaznjen, nekako su mi onda ove tvoje izjave kontradiktorne
Nisu oni uzrokovali, nego SAD ... Zna se zašto se SAD baš okomila na VW.
canvra888 wrote: 25/11/2024 21:13
canvra888 wrote: 25/11/2024 22:33 ...varala ... na slične prefrigane načine kao i VW.
Je li SAD uzrokovao ili vauvau ? Ako je USA cemu onda tvoje rijeci da je "vauvau varao na prefrigane nacine" :?
Deder se vrati na moj prvi post pa onda i drugi post oko ove teme. Slabo čitaš s obzirom koliko se svima tovariš za isto :lol:

Amar je izjavio da je VW uzrokovao detaljnije preglede, ja sam rekao da nije VW uzrokovao to, nego SAD koja je napravila toliku hampu tih proporcija oko cijelog slučaja, iako su i ostali i prije toga i poslije toga varali. Nigdje ne napisah da VW nije varao na prefrigan način, nego je bio jedan u nizu onih što su varali. Varali i ostali masovno i prije, a evo vidimo masovno i poslije, uključujući proizvođače sa sva tri kontinenta. A mnogi su ostali i neuhvavećni, vjerovatno, a varali u nekim drugim instancama.
kravamuzara

#64022 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by kravamuzara »

canvra888 wrote: 26/11/2024 00:51 ozlojeđenosti
Sta to znaci ?

canvra888 wrote: 26/11/2024 00:51 settlement
Sta to znaci ?

canvra888 wrote: 26/11/2024 00:51 Nigdje ne napisah da VW nije varao na prefrigan način
Pa nisi mi rekao je li onda zavjera ili nije ?
canvra888

#64023 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by canvra888 »

kravamuzara wrote: 26/11/2024 10:27
canvra888 wrote: 26/11/2024 00:51 ozlojeđenosti
Sta to znaci ?

canvra888 wrote: 26/11/2024 00:51 settlement
Sta to znaci ?
Aman onoliki vokabular se inače iskazuje, a sad kad je ponestalo argumenata idu ovakva pitanjca :lol:

canvra888 wrote: 26/11/2024 00:51 Nigdje ne napisah da VW nije varao na prefrigan način
Pa nisi mi rekao je li onda zavjera ili nije ?
Ja je zavjerom nisam ni nazvao, nego selektivnim dizanjem hampi, dok se nije dizala tolika hampa oko ostalih tuđih varanja. Eto dokazasmo i oko prijašnjih, a tek koliko ih je bilo poslije dieselgatea.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64024 Re: Automobilizam - sve o tome

Post by _BataZiv_0809 »

MG MGF cabrio (8 200 KM)
https://olx.ba/artikal/63401078

Pa mogo si ga bar oprat prike :roll:

Zanimljivo auto hehe
Evolution_IV

#64025 Re: Automobilizam - sve o tome