Željeznice - all about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
MAha

#2026 Re: Željeznice - all about

Post by MAha »

ShnjaZZZ wrote: 21/11/2024 20:41
MAha wrote: 21/11/2024 20:24
ShnjaZZZ wrote: 21/11/2024 20:22
Tih 460 nije trajno nego privremeno rješenje.

I nisam magaciner u klasičnom smislu nego nešto totalno drugo, samo se radno mjesto tako zove.
Hehehe...kasno si se sjetio da kazes. Nije mati muju karala sti se kocko nego sto se vadio.
Edit, cek cek, znaci primas platu za jedno radno mjesto a radis nesti sasvim drugo, za stonje predvidjena neka druga plata (pretpostavljam manja). "Interesantno", nastavi...
Pa nisam to ni krio ali to jednostavno ne računam jer je to pomoć od 6 mjeseci, a ne nešto na što mogu računati svaki mjesec :-)
Nisi krio samo nisi rekao...ma da. I kao dokaz primanja postujes platnu listu gdje nije iskazan topli od cca 250 i dodarni iznos od 460 KM, i kazes evo jadan ja, primam milju, a Vlada nam dala samo 20 miliona iz djepa gradjana i sve se potrosi na unaprjedjenje infrastrukture a ne na plate dodatke, izmissljena radna mjesta, pola miliona za primanje uprave godisnje. Posteno i transparentno i potpuno nemanioulativno nema sta :) Aferim. To su ti maniri, valjda spusteni od vrha nanize.
ShnjaZZZ

#2027 Re: Željeznice - all about

Post by ShnjaZZZ »

Kako prikazati topli kad ne ide uz platu i nije na listi? I hoćeš reći da je 1300 neko uhljebljenje i aman zaman plata? Pa to danas, pa i više, imaju portiri u kantonalnim zavodima za zapošljavanje i sličnim institucijama, ljudi bez ikakve odgovornosti koji presjede dan.

Pomoć je pomoć, nije plata. Dobili su je i drugi, samo nama rastegli na 6 mjeseci, a zauzvrat da se ne potpiše kolektivni ugovor bez kojeg radimo evo skoro 2 godine.b :-)
MAha wrote: 21/11/2024 20:24 Edit, cek cek, znaci primas platu za jedno radno mjesto a radis nesti sasvim drugo, za sto je predvidjena sistematizacijom i pravilnikom neka druga plata (pretpostavljam manja, mozda grijesim, mada sumnjam, obzirom kolko gorljivo branis postojece stanje). "Interesantno", nastavi...
Ne znaš čitati?
Rekao sam da nisam magaciner u klasičnom smislu nego ovdje to ima sasvim drugo značenje.
: vrši obilazak stanice u cilju utvrđivanja stalnog stanja kola, sastavlja i daje SRP, SVM i SPK, sastavlja i predaje kolske izvještaje svaki dan do 17 sati grupi za eksploataciju vagona, prima kolske narudžbenice Kol-23, vodi evidenciju Kol-24 i odobravanje vagona za utovar – istovar, bira odgovarajuća teretna kola za prevoz pošiljaka, vrši nadzor nad pravilnim tovarenjem kola i vrši prijem, smještaj i izdavanje pošiljaka, vodi evidenciju o vagonima koji su vagani, vodi brigu o ispravnosti vage, prijavljuje kvarove šefu radne jedinice, čuva kolsku vagu i pazi od otuđenja sve kolske pošiljke u toku svog radnog vremena, upisuje sve dolaske i odlaske unutar stanice u kol 1 i kol 4 itd
MAha

#2028 Re: Željeznice - all about

Post by MAha »

ShnjaZZZ wrote: 21/11/2024 21:06 Kako prikazati topli kad ne ide uz platu i nije na listi? I hoćeš reći da je 1300 neko uhljebljenje i aman zaman plata? Pa to danas, pa i više, imaju portiri u kantonalnim zavodima za zapošljavanje i sličnim institucijama, ljudi bez ikakve odgovornosti koji presjede dan.

Pomoć je pomoć, nije plata. Dobili su je i drugi, samo nama rastegli na 6 mjeseci, a zauzvrat da se ne potpiše kolektivni ugovor bez kojeg radimo evo skoro 2 godine.b :-)
MAha wrote: 21/11/2024 20:24 Edit, cek cek, znaci primas platu za jedno radno mjesto a radis nesti sasvim drugo, za sto je predvidjena sistematizacijom i pravilnikom neka druga plata (pretpostavljam manja, mozda grijesim, mada sumnjam, obzirom kolko gorljivo branis postojece stanje). "Interesantno", nastavi...
Ne znaš čitati?
Rekao sam da nisam magaciner u klasičnom smislu nego ovdje to ima sasvim drugo značenje.
: vrši obilazak stanice u cilju utvrđivanja stalnog stanja kola, sastavlja i daje SRP, SVM i SPK, sastavlja i predaje kolske izvještaje svaki dan do 17 sati grupi za eksploataciju vagona, prima kolske narudžbenice Kol-23, vodi evidenciju Kol-24 i odobravanje vagona za utovar – istovar, bira odgovarajuća teretna kola za prevoz pošiljaka, vrši nadzor nad pravilnim tovarenjem kola i vrši prijem, smještaj i izdavanje pošiljaka, vodi evidenciju o vagonima koji su vagani, vodi brigu o ispravnosti vage, prijavljuje kvarove šefu radne jedinice, čuva kolsku vagu i pazi od otuđenja sve kolske pošiljke u toku svog radnog vremena, upisuje sve dolaske i odlaske unutar stanice u kol 1 i kol 4 itd
Kazem nije majka muju karala sto se kocko nego sto se vadio. Pokusao si, provaljen si, sta vise da ti kazem. Nisi kredibilan, nisu govorio istinu (sa ne kazem drugu rijec) pokusavajuci prikazati stanje drugacije nego sto jeste. Ako y provjerljivim stvarima manioulises, sta ocekivati kod drugih stvari. Hajd pozdrav, ziv bio
ShnjaZZZ

#2029 Re: Željeznice - all about

Post by ShnjaZZZ »

Upravu si.
Ozimician

#2030 Re: Željeznice - all about

Post by Ozimician »

Joj @ShnjaZZZ gori si ti sto im se pravdas.

Ne moze niko ovdje da podnese bilo kakav tudji uspjeh i to ti je...
Keep it up. :thumbup:
DebelinJoe

#2031 Re: Željeznice - all about

Post by DebelinJoe »

https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... bdKRjxlQ1A

Topalović na savjetničku poziciju dolazi s pozicije voditelja stanice za tehnički pregled vozila.

Topalović na savjetničku poziciju dolazi s pozicije voditelja stanice za tehnički pregled vozila.

Ko nas je kleo nije dangubio...
mobsterc

#2032 Re: Željeznice - all about

Post by mobsterc »

Joj pacenika na ovom forumu :D
DebelinJoe

#2033 Re: Željeznice - all about

Post by DebelinJoe »

Back to 2020. Dzafić bio tek treći na konkursu za direktora ŽFBiH. Fadil ga dekretom imenovao za direktora. Onda Dzafić zajebavao i Fadila.

https://avaz.ba/vijesti/bih/575089/okon ... znica-fbih
HelaS

#2034 Re: Željeznice - all about

Post by HelaS »

Spoiler
Show
MAha wrote: 21/11/2024 20:13
E sad vec manipulises braco. Dobijes jos 400-500 joja mimo ove cifre. Akonkazes da ne govorim istinu, onda znam sta si i ko si.
Edit, na ovo jos plus 200-250 toplog obroka, koji ti nije iskazan na olatnoj listi. Dakle braco, izadjes hladno 1.700-1.750, Bgm za magacionera nije lose.
I nisam magaciner u klasičnom smislu nego nešto totalno drugo, samo se radno mjesto tako zove.
Hehehe...kasno si se sjetio da kazes. Nije mati muju karala sti se kocko nego sto se vadio.
Edit, cek cek, znaci primas platu za jedno radno mjesto a radis nesti sasvim drugo, za sto je predvidjena sistematizacijom i pravilnikom neka druga plata (pretpostavljam manja, mozda grijesim, mada sumnjam, obzirom kolko gorljivo branis postojece stanje). "Interesantno", nastavi...
Čini se da pretjeruješ :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2035 Re: Željeznice - all about

Post by Truba »

ovo je stvarno bruka i sramota

jedina linija po kojoj smo postali poznati u sviejtu za najljepsi pogled
uvrsteni u svjetske turisticke must see liste putovanja
2 mjeseca ne postoji
dakle gotovo najljepše godišnje doba za slikanje
1/6 godine bez linije mostar sarajevo
MAha

#2036 Re: Željeznice - all about

Post by MAha »

HelaS wrote: 22/11/2024 10:33
Spoiler
Show
Edit, cek cek, znaci primas platu za jedno radno mjesto a radis nesti sasvim drugo, za sto je predvidjena sistematizacijom i pravilnikom neka druga plata (pretpostavljam manja, mozda grijesim, mada sumnjam, obzirom kolko gorljivo branis postojece stanje). "Interesantno", nastavi...
Čini se da pretjeruješ :-)
Taj dio boldani da, jeste pretjerano. Ostalo je sve kako sam naveo. Korektna ti je opaska.
neki

#2037 Re: Željeznice - all about

Post by neki »

Ovo u Jablanici je neviđena sramota.
Prošlo je dva mjeseca a nisu u stanju bili ni ukloniti kolosijek koji visi, i dalje sve izgleda kao prvo jutro nakon poplave.
Da imaju imalo obraza Forto, Nikšić i direktor željeznica bi dali ostavke, jadnici svoju nesposobnost pravdaju zakonom o javnim nabavkama.
Evo nam i hrvatski ministar nudi pomoć, iz jednostavnog razloga, jer luka ploče gomila gubitke.
Ovo se moglo i moralo sanirati za Max sedam dana. I lično me sramota kad me neko van ove šprdačine od države pita šta je to sa prugom..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2038 Re: Željeznice - all about

Post by Truba »

Da smo se mi s foruma s kariolama sakupili zatrpali bismo ono za mjesec
HelaS

#2039 Re: Željeznice - all about

Post by HelaS »

neki wrote: 24/11/2024 17:34 Ovo u Jablanici je neviđena sramota.
Prošlo je dva mjeseca a nisu u stanju bili ni ukloniti kolosijek koji visi, i dalje sve izgleda kao prvo jutro nakon poplave.
Da imaju imalo obraza Forto, Nikšić i direktor željeznica bi dali ostavke, jadnici svoju nesposobnost pravdaju zakonom o javnim nabavkama.
Evo nam i hrvatski ministar nudi pomoć, iz jednostavnog razloga, jer luka ploče gomila gubitke.
Ovo se moglo i moralo sanirati za Max sedam dana. I lično me sramota kad me neko van ove šprdačine od države pita šta je to sa prugom..
Direktor Željeznica FBiH je otjeran zbog nesposobnosti, s pravom, i davno je trebao biti smijenjen. Međutim, iznad njega, prvoj kojoj pripada odgovornost, je federalna ministrica prometa i komunikacija - Andrijana Katić iz HDZ, očito poprilično zalutala na toj poziciji. Svi su ministri politički postavljeni, i ona je, ali ona je potpuno nesposobna za tu funkciju. Da barem zna organizirati tuđu pomoć, savjet, bilo šta, jer je ona neposredno prva u liniji organizacije obnove ovog dijela pruge. A bila je prva u posjeti Donjoj Jablanici sa ministricom Krišto, sve zna, i opet ništa :(
ZoomZoomKiwi

#2040 Re: Željeznice - all about

Post by ZoomZoomKiwi »

Truba wrote: 24/11/2024 20:06 Da smo se mi s foruma s kariolama sakupili zatrpali bismo ono za mjesec
Ovo je istina
DebelinJoe

#2041 Re: Željeznice - all about

Post by DebelinJoe »

ZoomZoomKiwi wrote: 25/11/2024 00:03
Truba wrote: 24/11/2024 20:06 Da smo se mi s foruma s kariolama sakupili zatrpali bismo ono za mjesec
Ovo je istina
Mogli bismo organizovati forumašku radnu akciju. Bez zezancije. U prvim danima foruma, long long time ago, bilo je takvih akcija.
ShnjaZZZ

#2043 Re: Željeznice - all about

Post by ShnjaZZZ »

A prije samo godinu dana imali smo 5 izvršnih direktora od kojih je sve i jedan prethodno radio na željeznici i bio upoznat sa tim poslovima. Sada je od ljudi koji se razumiju u ove poslove tu samo Adnan Kubat kao izvršni direktor za Operatera.

Generalni i ostali direktori su ljudi koji nisu pruge u životu vidjeli. :lol:
MAha

#2044 Re: Željeznice - all about

Post by MAha »

ShnjaZZZ wrote: 25/11/2024 11:36 A prije samo godinu dana imali smo 5 izvršnih direktora od kojih je sve i jedan prethodno radio na željeznici i bio upoznat sa tim poslovima. Sada je od ljudi koji se razumiju u ove poslove tu samo Adnan Kubat kao izvršni direktor za Operatera.

Generalni i ostali direktori su ljudi koji nisu pruge u životu vidjeli. :lol:
Pa kako bolan stalno iznosis neistine. Od 6 ranijih clanova uprave, ostala 3 stara: Jelic, Kubat i Duran. Kako da ti se ista vjeruje sto napises. Il si po zadatku il ne znam sta je u pitanju.
A to prije godinu il ne znam kolko, nisi se nesto bunio, al sad kad je neko tvoj smjenjen, iznosis poluinformacije, folove golove. Mislim razumijem ja to, ali nije bas fino.
ShnjaZZZ

#2045 Re: Željeznice - all about

Post by ShnjaZZZ »

Po zadatku sam, skonto si me.
MAha

#2046 Re: Željeznice - all about

Post by MAha »

Ko prizna pola mu se doda. Mislim bzvz iznosis netacne, a provjerljive info, ofiras se. Imas naravno pravo da siljis za koga hoces, al netacnim info je ruzno.
ShnjaZZZ

#2047 Re: Željeznice - all about

Post by ShnjaZZZ »

Treba zaradit platu i novo radno mjesto. Neću valjda čitav život ostat kolski magaciner :) makar do otpravnika dogurat
MAha

#2048 Re: Željeznice - all about

Post by MAha »

Sretno. Biti neciji bot i lagit i na takav nacin nesto hajrovat...ne znam, svako svoje zna.
ShnjaZZZ

#2049 Re: Željeznice - all about

Post by ShnjaZZZ »

Pa meni koeficijent 2.04, a otpravniku 2.56 :oops: a radim više od bilo kojeg na čitavoj ŽFBH. Borba jarane :oops:
MAha

#2050 Re: Željeznice - all about

Post by MAha »

ShnjaZZZ wrote: 25/11/2024 16:42 Pa meni koeficijent 2.04, a otpravniku 2.56 :oops: a radim više od bilo kojeg na čitavoj ŽFBH. Borba jarane :oops:
Sretno. Moj savjet, bzvz se ofiras sa iznosenjem neracnih stvari, presucivanjem itd. Ova situacija je trazila mnogo drugaciju reakciju od avih aktera. I po meni, svi su zasluzili da daju otkaze ili/smjene, ukljicov nadlezna minustarstva pa i premijer. Traljavo, neodoucno, kalkulantski. A desetine hiljada ljudi, njihovi poslovi, ovise od valjane reakcije. Ovdje nema ko sta da se ljuti i da navija za bilo koga. Vlada usrala, rukovodstba jp usrali (da prostis). Nema tu prostora da se iko brani i da se staje na iciju stranu. Vjeruj mi.
Post Reply