Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
made_in_sarajevo wrote: ↑16/11/2024 13:21
Kakav tender za popravku novih tramvaja je gras raspisao?
Bit ce iskren nisam clanak otvarao na pratimotendere.ba, nego naslov samo
stvari koje ne pokriva garancija a koje nasi bajni gradjani izvale, i onaj jedan sto je bio ostecen u sudaru, samo sto je stadler ozbiljan proizvodjac pa ti trazi i gumenu podlosku da kupiš kad mijenjas dio nema zezancije s njima jer nece reputaciju da gube zbog podloski
escobar__ wrote: ↑16/11/2024 18:56
Za građane je zaprega mjera.
A ti isti gradjani se pitaju kako su na zapadu odrzavana vozila i u onakvom stanju, jer misle da je to stanje palo sa neba a ne da se radi sve po propisima i standardima od strane proizvođača , samo sto mi nismo navikli na ovaj nacin održavanja tehničkih sredstava da ti neka fabrika trazi ovakve uslove da odrzi svoju reputaciju
Ovako isto rade i srbijancima za stadlerove vozove i zato im svaki radi kao doksa, i oni su kukali kako ih tjeraju da odrzavaju sve po ps-u i kako treba hvatati krivine da se ne mora bas sve mijenjati
pa svicarci su nakon dva mjeseca u pet tramvaja mijenjali filter kabine jer su uhvatili grasovce da puše u njima pa je morao ici u grasu dopis da ce svaki naredni filter biti placen of strane vozaca koji su duzili ta vozila
made_in_sarajevo wrote: ↑17/11/2024 07:52
A sto mora tender za ove stvari ici? Zar nije do neke vrijednosti moze se direktno i sto tender kad ces opet od stadlera kupiti
zakon o javnim nabavkama do sest milja mere bez tendera preko toga mora ici
drug_profi wrote: ↑20/11/2024 10:14
Znači dva nova slupana tramvaja?
Nismo upratili da se desilo u saobraćaju?
Znači u remizi.
Ima li odgovornosti?
nisu to neki sudari bili jedan na carsiji drugi na socijalnom uzimanje prednosti od strane auta, većinom su to paneli udubljeni, i Stadler ne da nikakve improvizacije nego se sve zivo mijenja od podloski koji drze te dijelove karoserije do same oplate, samo sto su oni metodicni pa mi nismo navikli na striktne rezime odrzavanja, ovo je dobra stvar da se zna da nema hvatanja krivina u održavanju, i da se sve odmah mijenja a ne onom grasovom ma haj bogati dobro je to sta je parnica i malo udubljenje
Godinama smo se ibretili kako su nam polovna vozila dolazila u ovakvom savršenom stanju, ev to je taj rezultat gdje se sve u sitnicu odrzava i mijenja da ne vozilo uvijek bude u 100% stanju
I sve ove ugradnje ne rade grasovci nego uposlenici Stadler BiH
Ja kad sam govorio da za ovakve stvari na tramvajima i za ostecenja kao na trolejbusu (razbijena stakla) Ministarstvo saobracaja ili GRAS moraju raspisati tender, nazivali me budalom i lazovom..
Gdje kupim kartu za tramvaj?
Autom sam inače po SA, ne sjećam se kad sam koristila javni prevoz kad dođem, ali mi ćeif da se provozam novim tramvajem.
Pa da mi ne bi revizori uručili "čestitku", kupiću kartu i sve po pravilima.
Dakle, gdje kupim + je li samo na pokaz ili je negdje u vozilu poništavam?
Hvala!
banjaluka078 wrote: ↑21/11/2024 08:31
Autom sam inače po SA, ne sjećam se kad sam koristila javni prevoz kad dođem, ali mi ćeif da se provozam novim tramvajem.
Hvala!
Kod vozača. 1,80, ne poništavaš ništa. Zasad je tako.
drug_profi wrote: ↑21/11/2024 08:21
Za jedno staklo ne mora jer nije vrijednost posla tolika.
Mora i za toliko.. Min rada i soc. politike KS je raspisalo tender za nabavku nekoliko teglica bebi hrane za porodilje koje koriste javne kuhinje (mislim da ih je danom raspisivanja tendera u Kantonu Sarajevo bilo ukupno 11)...
Što kaže jedan ciko koji vodi finansije jednog ministarstva - isto mi je dal otvarao tender za 200 KM il za 200.000 KM, procedura je ista..
Al slažem se da je to zakonska budalaština, za tender male vrijednosti često komisije i dodatni rad "pojedu" vrijednost samog tendera..
Hvala!
Dobro nam došla--ugodan boravak ti želim i napravi krug trojkom--jest da je krug Skenderija Ilidza-al neJma veze
ali nije samo jedno staklo i ne gleda se samo jedna nabavka, nego vrijednost nabavljenih istvorsnih usluga, radova i robe ne smije prelaziti 6000 KM u toku godine.
Mora i za toliko.. Min rada i soc. politike KS je raspisalo tender za nabavku nekoliko teglica bebi hrane za porodilje koje koriste javne kuhinje (mislim da ih je danom raspisivanja tendera u Kantonu Sarajevo bilo ukupno 11)...
Što kaže jedan ciko koji vodi finansije jednog ministarstva - isto mi je dal otvarao tender za 200 KM il za 200.000 KM, procedura je ista..
Al slažem se da je to zakonska budalaština, za tender male vrijednosti često komisije i dodatni rad "pojedu" vrijednost samog tendera..
direktni sporazum je izmjenama jako pojednostavljen i sada je potrebno samo kratku službenu zabilješku napraviti i nabaviti robu. presitni su to iznosi da bi se ljudi zajebavali sa procedurama.
a kako gore rekoh, ne smije 6000 KM prelaziti istovrsna nabavka u toku godine.
Onda su Uredbu o nabavkama pojednostavili, što je dobra stvar...
Znaci, sve što je do 6.000 KM može preko blagajne, samo ide princip minimalno tri ponude ili koliko ih se javi... A 6.001 KM i više preko toga, tender (nekad je prag bio 3.000 KM)...
Hvala!
Kod vozača. 1,80, ne poništavaš ništa. Zasad je tako.