Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mali_balon wrote: ↑23/11/2024 09:56
Profa neka te u skoli....soferski zivot je pasji zivot ako nisi spreman spustiti kriterije higijene i prehrane neka tu gdje jesi....najlakse je motati volan.....evo vozis danas 9h30min imas jis pola sata da nadjes parking a njega nema hipkade znojeva te oblije...nadjes negdje u nekoj insustriskoj zoni sav sretan i haj pisat ces uz gumu a kako kad govance krene sta onda gdje onda......
Ili ako si na pumpi pa usred noci moras u we nije hala odma tu....moras obuc otici 200m do wca obavit poso i nazad do kamiona a spavo si mozda 5h a za 1h kreces itd itd.....za 6g ode kicma zeludac prostata pa eto.....
Da ne govorimo o raznim skladistarima koji se izdrkavaju po tebi
Profa neka te u skoli....soferski zivot je pasji zivot ako nisi spreman spustiti kriterije higijene i prehrane neka tu gdje jesi....najlakse je motati volan.....evo vozis danas 9h30min imas jis pola sata da nadjes parking a njega nema hipkade znojeva te oblije...nadjes negdje u nekoj insustriskoj zoni sav sretan i haj pisat ces uz gumu a kako kad govance krene sta onda gdje onda......
Ili ako si na pumpi pa usred noci moras u we nije hala odma tu....moras obuc otici 200m do wca obavit poso i nazad do kamiona a spavo si mozda 5h a za 1h kreces itd itd.....za 6g ode kicma zeludac prostata pa eto.....
Jaruga valja to vozat u kabini gdje jedes i spavas.....ali eto neko moze
Jaruga valja to vozat u kabini gdje jedes i spavas.....ali eto neko moze
Pa redovno cistis i izbacujes, neces talozit. Sta ces kad ti prituzi a nemas uslove. Bolje imati nego nemati realno.
Ma, to ionako nije posao za mene. Ako bih mijenjao profesiju, to bi bila ili IT struka ili kao instalater, ali je sad već prilično kasno za promjene.
Ono što je bitno je da me (još uvijek) niko ne može natjerati da radim nešto protivzakonito (a nije da nije bilo pokušaja, i to iz Ministarstva obrazovanja).
Nisam ni rekao da imam interesa za profesiju. Radiću ono za šta imam talenta, interesa i znanja, ali ću to raditi po pravilima struke ili nikako. Ni na kraj pameti mi nije da radim posao pri kojem ću ugrožavati živote drugih ljudi, taman kada bih do penzije ostao u ovom cirkusu od obrazovanja.
Bas si kontradiktoran.
Ne, nego se stavljam u poziciji vozača kojeg gazda tjera da radi nešto protivzakonito i opasno. Radije bih tražio drugu firmu. Ako je komšija to mogao prije dvadesetak godina, onda je to sad još lakše.
Vjv neki vozaci nerado voze za domace firme, a imaju razlog zasto to rade, sa porodicom su cesce ne zele ici vani ne zele raditi spediciju po Europi spavati u kamionu 40-50 dana i tako dalje.
A da uvijek mogu naci posao vani, mogu. Bukvalno se moze birati, iako ja sam cuo da su najbolje placena mjesta cvrsto zauzeta, ono da mu je dnevica 120-130 eura, to je tesko dobiti. Nekakvih 90-100 evrica i tjeraj kamion, kuci ces u januaru
Raditi za ove domace sa duplim karticama i slicno, robija siguran sam.
dječak sa šibicama wrote: ↑23/11/2024 12:46
Vjv neki vozaci nerado voze za domace firme, a imaju razlog zasto to rade, sa porodicom su cesce ne zele ici vani ne zele raditi spediciju po Europi spavati u kamionu 40-50 dana i tako dalje.
A da uvijek mogu naci posao vani, mogu. Bukvalno se moze birati, iako ja sam cuo da su najbolje placena mjesta cvrsto zauzeta, ono da mu je dnevica 120-130 eura, to je tesko dobiti. Nekakvih 90-100 evrica i tjeraj kamion, kuci ces u januaru
Naravno da nije lako i da se treba žrtvovati. Opet, bolje i biti mejsecima odvojen od porodice nego se bez kočnica spuštati niz Majevicu u kamionu čija se vrata ne mogu zatvoriti nego ih drži špaga omotana oko brave.
dječak sa šibicama wrote: ↑23/11/2024 12:46
ali ovo je vise zakurac
i jebena papratnica i izlaz i kamenolomi i ostali kurci
doslovno od MODIRČE do ulaza na AC je jedna jedna kolona vozila... možeš se napreticati do sabaha, ali ćeš opet doći na nekog sporaća, nekog ko izlijeće iz svog brdoceta i sl.
svako drugi/treći dan idem tuda i u zadnje vrijeme je pomahnitalo sa uključenjima na cestu
kako se rano smrači, u 18č sada voziti tom dionicom je horor, al fkt
pisao sam neku noc, begov han, udes
jucer isto zepce
danas isto zepce
i bogami se vozači ne mogu kriviti punom odgovornošću za ovo. cesta nije ISPRAVNA!!!!
Mislim da će izgradnja koridora VC ući u istoriji cestogradnje kao najsporija izgradnja neke saobraćajnice u istoriji svemira. Ne znam da li se igdje gradi i približno sporo kao kod nas. Kao da je probijaju kroz Himalaje.
A kako sijeku lotove, samo čekam vijest da je raspisan tender za lot koridora VC u dužini od 2,5 metra.