Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
svi u napad
#801 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Evo nas opet u nasoj staroj standardnoj ulozi. Euforija zavladala tako da smo sad medju najboljih 10 u svijetu. Jucer je bilo solidno i u odnosu na Njemacku jako dobro. Igralo se pozrtvovano i trcalo se dosta dobro sto se mora priznati Barbi za pozitivnu stvar u svim ovim tekmama izuzev Njemacke. Jucer je profa na televiziji rekao jednu jako bitnu stvar a to je da smo mi u svim ovim tekmama se branili i da mi ne znamo kako bi repka igrala kad igramo sa slicnim ekipama kao sto je nasa i kad mi trebamo napadati. Iz jucerasnje tekme se moze izvuci nekoliko dobrih stvari. Mislim da smo dobili dobrog defanzivnog veznog. Sunjic je obje tekme odigrao dobro posebno trkacki dio i solidan je bio u oduzimanju lopti. Sto se tice golmana i on je bio dobar te mu treba dati jos 2-3 tekme kako bi vidjeli stvarno stanje jer i Vasilj je bio extra dobar u Budimpesti ali katastrofa u Njemackoj. Potvrdilo se ono sto i malo dijete zna (o tome sam pisao bar 20 puta) da moras imati krilo ako nesto zelis stvoriti. Jucer smo imali Dedica koji je bio apsolutno nas najbolji igrac. Da bi imao koristi od dva spica moras imati krila koja ce uposliti iste. Naravno sa Dzekom sve to dobiva notu ozbiljnosti jer Dzeko je jucer kao i puno puta ranije preuzimao ulogu veznog sto je pozitivno uticalo na nasu igru. Muharemovic je bez obzira sto je krivac za njihov gol jucer pokazao da je jako dobar igrac jer pored igre u odbrani je par puta iznio loptu iz faze odbrane naprijed (nasa najbolja sansa koju je imao Demirovic je bila plod njegove akcije). Gigovic je takodjer igrac koji ima kvalitet i koji je dosta pokazao sve ove tekme. Vidi se da momak igra i da ima dobru fizicku spremu te mislim da on i Sunjic u paru trebaju igrati zadnja dva vezna. Meni je zao sto je mali Burnic zbog nedostatka bekova zavaljen na bekovsku poziciju jer je jucer u drugom poluvremenu kad je prebacen na lijevu stranu pokazao da se radi o kvalitetnom momku. Mislim da je sada najvaznije da selektor u narednom periodu pronadje krilne igrace jer bez njih nema igre. To ce biti jako tesko ali mora se na tome raditi jer bez njih slabo nam se pise pogotovo sto sada imamo nekoliko dobrih napadaca. Ne znam da li mali Bazdar moze igrati lijevog napadaca jer eksperiment sa Demirovicem na toj poziciji nije dao nikkav rezultat. Bilo bi zaista dobro kad bi zakazali 2 prijateljska meca sa solidnim ekipama tipa Ceska, Slovacka, Ukrajina ili Poljska prije kvalifikacija gdje bi se vidjela priblizno vrijednost nase ekipe. Za te tekme ne bih zvao Dzeku jer Dzeko nece igrati za repku 2028 godine i mi polako trebamo shvatiti da ce se to vrlo brzo desiti i da moramo igrati i bez njega. Zivjeli.
- Logovan
#802 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Imaš li ti nešto reći vezano za utakmicu ili ćeš samo srati po drugima i govoriti kako su forumski selektori? Ako nećeš, šta onda radiš ovdje koji kurac? Mislim piši šta hoćeš, ali ne kontam poentu dolaska na forum, a nemaš nikakvo mišljenje, nego samo sereš drugim forumašima. Ja za izučavanja, ali zato ti pratiš mene, a ne znam da si nešto puno progovorio oko utakmice.
Prije nego što kreneš skakati po nekome, razmisli da nisi još gori.
Imaš onu foe listu pa me Boga ti stavi na tu listu.
Last edited by Logovan on 20/11/2024 09:11, edited 1 time in total.
- p206
#803 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Može se itekako dobro posložiti ekipa i bez krilnih igrača,mada ko ih nema u hendikepu je u ovom modernom fudbalu.
Mada imati napadača je najbitnije u rep.fudbalu. Džaba odbrana i sredina kad nema ko dati gol...a golovi su ti koji okreću momentum i utiču na psihu.Slovenci bi bez Šeška bili drastično slabiji...kao i mi bez Džeka u onoj generaciji što je išla na SP.
Mada imati napadača je najbitnije u rep.fudbalu. Džaba odbrana i sredina kad nema ko dati gol...a golovi su ti koji okreću momentum i utiču na psihu.Slovenci bi bez Šeška bili drastično slabiji...kao i mi bez Džeka u onoj generaciji što je išla na SP.
- Porodice Foht
#804 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Ili Srbiji prije desetak godina s Vidicem, Stankovicem, super tim bio, ali nisu imali Dzeku i bili ekipno losiji od nas.p206 wrote: ↑20/11/2024 09:11 Može se itekako dobro posložiti ekipa i bez krilnih igrača,mada ko ih nema u hendikepu je u ovom modernom fudbalu.
Meni je ono sinoc ipak preskromno i mozda, mozda je bolje da smo opet izgubili 3:0, recimo. Ovako cemo kupiti mir svi i misliti da mozemo.
Nemas back up za bekove ako su Amar i Seo ozlijedjeni, sto je cesto, stopere jos manje nakon odlaska Anela i izvjesno Dennisa. U napadu ponovo imamo ponajjaci dio ekipe. Sredina ne postoji skoro a Barba najavljuje da od marta pocinjemo pobjedjivati. Kako i s cim?
- Laplace
-
Tromblon
#806 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Ovaj bod se ne smije ozbiljno uzimati. Olandezi igrali 30 do 50 posto snage. Potpuno nezainteresovani. I u prvom poluvremenu nismo mogli 3 dodavanja sastaviti. I dalje nema plana, koncepcije. Ono u drugom klasičan ho-ruk bio. Navalili ko sivonje i isplatilo se. I sinoć se mijenjala ekipa. Onaj Nail ispa krivac za sedmicu. Nigdje ga sinoc.
I ako nije iskoristio ovo da uigra barjaktarevića, muharemovića i sad evo baždara u okvir, kostur yebt ga.
Ni on nema pojma sa čim ide u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.
I ako nije iskoristio ovo da uigra barjaktarevića, muharemovića i sad evo baždara u okvir, kostur yebt ga.
Ni on nema pojma sa čim ide u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.
-
last mohicans
#807 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Baš tako, do marta ćemo imati neke nove vizije. Ovo sinoć je bilo na veliki voljni momenat, pa se javilo malo više hrabrosti i odvažnosti, što im je godilo. Tahir sinoć odigrao dobru utakmicu, al voljni moment bio na 120%, baš kao da je Pjanić koji se htio dokazati Rumenom. Do Njemačke niko kvalitet nije nije ni u snu spominjao, da ga imamo, sad ko imamo se čemu nadati. Đelo je sinoć dobro rekao da se treba pogledati cijeli ciklus lige, a ne samo ova utakmica, Lale apsolutno nezainteresirane, ali eto, ne treba biti šupak pa ne reći da smo ih dosta uspijeli ograničiti a i oni su promašivali neke šanse. Meni je najvise strah da on od marta opet ne počne se tražiti sa nerezonskim mijenjanjem igrača. Mi smo nabili nekih novih i mladih igrača i to je to. Ako ima kakvo krilo, elhamdulillah. Ja i Hadziahmetovića, pa i Krunića ne bih otpisivao, ako se vrate u formu. Ovaj drugi teško, a Amir bi mogao. Onaj Zolotić fino u igra u Portugalu, čini mi se, nije vala gori od Biće.
- Logovan
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#809 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Fudbal je biznis, vec odavno. I da smo sinoc pobijedili ili opet bili porazeni, nista to ne pravi razliku. Sve od danas do sutra.
Kriminalci menadzeri odredjuju ko ce i koliko igrati. Odavno je to tako.
Pljuvali smo Muniba, a on je jos i odlican bio kakvi su ovi Vice i udruga oko njega. Kriminalci
Kriminalci menadzeri odredjuju ko ce i koliko igrati. Odavno je to tako.
Pljuvali smo Muniba, a on je jos i odlican bio kakvi su ovi Vice i udruga oko njega. Kriminalci
- Edin H.
#810 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Dedić izdominirao Kodi Gakpa 
-
RtrnOfSalisbury
#811 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
jeblomajku da smo pobijedili ono .... ne znam kako bi serigej to objasnio
i ovo nerjeseno nije strucno objasnio, nije se pripremio izgleda. i novinar je super: djekil i hajd igra, ko je taj da prostis djekil, a ko hajd i dje hin on vidi
ludnica burazoru, ludnica
da smo pobijedili, barabarez bi nesto maslo u stilu: znao sam da imamo sansu, reko sam him da se ne boje, dao sam him direktive da ostvare visak naprijed i prevagu u srdini i ubace loptu u mrezu
da smo pobijedili, barabarez bi nesto maslo u stilu: znao sam da imamo sansu, reko sam him da se ne boje, dao sam him direktive da ostvare visak naprijed i prevagu u srdini i ubace loptu u mrezu
- Laplace
#812 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Ovaj neriješeni rezultat ga je bacio u situaciju kao Alisu u zemlji čuda. Da smo pobijedili, ne bi znao šta ga je snašlo, bilo bi kao ona dvojica iz "Dalekih rođaka" kad se iz srednjeg vijeka naglo stvore u XX vijeku.RtrnOfSalisbury wrote: ↑20/11/2024 19:21 jeblomajku da smo pobijedili ono .... ne znam kako bi serigej to objasnioi ovo nerjeseno nije strucno objasnio, nije se pripremio izgleda. i novinar je super: djekil i hajd igra, ko je taj da prostis djekil, a ko hajd i dje hin on vidi
![]()
da smo pobijedili, barabarez bi nesto maslo u stilu: znao sam da imamo sansu, reko sam him da se ne boje, dao sam him direktive da ostvare visak naprijed i prevagu u srdini i ubace loptu u mrezu![]()
- Edin H.
#813 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Naksmješniji je ubjedljivo bi Pape kada stoji pored out linije, prekrsti ruke i gleda u čudu: “Kakve su ovo neznalice, šta je ovo ‘vako?!,”Laplace wrote: ↑21/11/2024 10:14Ovaj neriješeni rezultat ga je bacio u situaciju kao Alisu u zemlji čuda. Da smo pobijedili, ne bi znao šta ga je snašlo, bilo bi kao ona dvojica iz "Dalekih rođaka" kad se iz srednjeg vijeka naglo stvore u XX vijeku.RtrnOfSalisbury wrote: ↑20/11/2024 19:21 jeblomajku da smo pobijedili ono .... ne znam kako bi serigej to objasnioi ovo nerjeseno nije strucno objasnio, nije se pripremio izgleda. i novinar je super: djekil i hajd igra, ko je taj da prostis djekil, a ko hajd i dje hin on vidi
![]()
da smo pobijedili, barabarez bi nesto maslo u stilu: znao sam da imamo sansu, reko sam him da se ne boje, dao sam him direktive da ostvare visak naprijed i prevagu u srdini i ubace loptu u mrezu![]()
- muha_sa
#814 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Edin H. wrote: ↑21/11/2024 15:24Naksmješniji je ubjedljivo bi Pape kada stoji pored out linije, prekrsti ruke i gleda u čudu: “Kakve su ovo neznalice, šta je ovo ‘vako?!,”Laplace wrote: ↑21/11/2024 10:14Ovaj neriješeni rezultat ga je bacio u situaciju kao Alisu u zemlji čuda. Da smo pobijedili, ne bi znao šta ga je snašlo, bilo bi kao ona dvojica iz "Dalekih rođaka" kad se iz srednjeg vijeka naglo stvore u XX vijeku.RtrnOfSalisbury wrote: ↑20/11/2024 19:21 jeblomajku da smo pobijedili ono .... ne znam kako bi serigej to objasnioi ovo nerjeseno nije strucno objasnio, nije se pripremio izgleda. i novinar je super: djekil i hajd igra, ko je taj da prostis djekil, a ko hajd i dje hin on vidi
![]()
![]()
- luckylaka
#815 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Javio se i Miske
Šta ste vidjeli nakon šest utakmica Lige nacija i dvije prijateljske?
”Ništa puno. Pričamo o nekom planu i viziji, ali niko ne zna šta je to. Koja je to vizija s kojom dočekujemo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo? Ne vidim neki plan u igri, ali opet vidjećemo…
Dvojice igrača koje ste vi doveli u nacionalni tim Ahmedhodžića i Hadžikadunića, nema na spisku. Šta vi mislite o tome?
”Žao mi je što se to dešava. Anel je naš najbolji odbrambeni igrač. Odrekli smo se i Krunića prerano. Mora se razgovarati, ne znam šta je bio problem sa Anelom i Denisom, ali nama je svaki igrač važan” rekao je Misimović na kraju razgovora za Sportske.ba.
”Ništa puno. Pričamo o nekom planu i viziji, ali niko ne zna šta je to. Koja je to vizija s kojom dočekujemo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo? Ne vidim neki plan u igri, ali opet vidjećemo…
Dvojice igrača koje ste vi doveli u nacionalni tim Ahmedhodžića i Hadžikadunića, nema na spisku. Šta vi mislite o tome?
”Žao mi je što se to dešava. Anel je naš najbolji odbrambeni igrač. Odrekli smo se i Krunića prerano. Mora se razgovarati, ne znam šta je bio problem sa Anelom i Denisom, ali nama je svaki igrač važan” rekao je Misimović na kraju razgovora za Sportske.ba.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#816 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Imali li Miske Insta da mu posaljem par linkova i objasnim sta je problem s Anelom?luckylaka wrote: ↑22/11/2024 04:41 Javio se i Miske
- luckylaka
#817 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Haj zivota ti objasni sta je Miske (inace meni kao covjek vrlo odvratan tip)pogrijesioplain vanilla wrote: ↑22/11/2024 09:03Imali li Miske Insta da mu posaljem par linkova i objasnim sta je problem s Anelom?luckylaka wrote: ↑22/11/2024 04:41 Javio se i Miske
”Žao mi je što se to dešava. Anel je naš najbolji odbrambeni igrač. Odrekli smo se i Krunića prerano. Mora se razgovarati, ne znam šta je bio problem sa Anelom i Denisom, ali nama je svaki igrač važan” rekao je Misimović na kraju razgovora za Sportske.ba.Najvise mrzim kad neko kao odgovara na pitanja a pravi se majmun.
- Edin H.
#818 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Miške prepisao od mene, ali neka je.plain vanilla wrote: ↑22/11/2024 09:03Imali li Miske Insta da mu posaljem par linkova i objasnim sta je problem s Anelom?luckylaka wrote: ↑22/11/2024 04:41 Javio se i Miske
”Žao mi je što se to dešava. Anel je naš najbolji odbrambeni igrač. Odrekli smo se i Krunića prerano. Mora se razgovarati, ne znam šta je bio problem sa Anelom i Denisom, ali nama je svaki igrač važan” rekao je Misimović na kraju razgovora za Sportske.ba.Najvise mrzim kad neko kao odgovara na pitanja a pravi se majmun.
- luckylaka
#819 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Zastiti svoje postove jebo ga tiEdin H. wrote: ↑22/11/2024 15:21Miške prepisao od mene, ali neka je.plain vanilla wrote: ↑22/11/2024 09:03Imali li Miske Insta da mu posaljem par linkova i objasnim sta je problem s Anelom?luckylaka wrote: ↑22/11/2024 04:41 Javio se i Miske
![]()
- plain vanilla
-
palermo
#821 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Dobar je Miske. Sta kaze, svaki igrac nam je vazan. Jel misli na Barjaktarevica, Bazdara, Gigovica, Huseinbasaica, Katica......sve ih on doveo 
- Edin H.
#822 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Ako sam dobro shvatio problem je što je dogurao i igrao u najjačoj ligi na svijetu dok Spaha i Barbarez nisu nikada mogli dalje od Bundeslige. Znači ljubomora, ali ujedno nedostatak strahopoštovanja od strane izbornika i sportskog direktora.
Jesam li pogodio?
- plain vanilla
#823 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Engleska druga liga je najjaca liga na svijetu?
Sad cu i tebi na Insta poslati par linkova
- Edin H.
#824 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
plain vanilla wrote: ↑22/11/2024 21:28Engleska druga liga je najjaca liga na svijetu?![]()
Sad cu i tebi na Insta poslati par linkova![]()
Glagol igrati u prošlom vremenu ptrelazi u igrao
- luckylaka
#825 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Igrao i svi su izgledi da ce i ponovo igratiEdin H. wrote: ↑22/11/2024 21:30plain vanilla wrote: ↑22/11/2024 21:28Engleska druga liga je najjaca liga na svijetu?![]()
Sad cu i tebi na Insta poslati par linkova![]()
Glagol igrati u prošlom vremenu ptrelazi u igrao![]()